• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi sıkıntılar ..

Bu işin nazarla, bereketle, duayla ilgisi yok. Matematik hesabıyla ilgisi var.

Neredeyse asgari ücretle geçinen 4 kişilik bir ailesiniz. Niye yarım maaşlık veya taksitle ödeme yapmak zorunda olduğunuz telefonları alıyorsunuz ki? Telefonun ucuzunu alsaydınız, şimdi elinizde yiyecek alacak para olurdu.

Maddi sıkıntının çözümü bellidir. 4 elden çalışırsın, ve harcamanı bilinçli yaparsın. Çiçeklerinizi beğenen komşuların suçu değil sizin parasız kalmanız yani. Eviniz yanmamış. Kendi tercihlerinizin sonucunu yaşamışsınız sadece.
Kendiniz için acil iş aramanız hayrınıza olur.

Ya bizim milletmizde bir telefon takıntısı var, aklım almıyor. Çok insanda görüyorum. Yahu yiyecek yemeğiniz yok, kış geliyor, yakıt parası bulamıyorsunuz. Ama telefonun en pahalısını, en akıllısını almak zorundasınız. O telefonları kullanmayınca taşlıyor mu insanlar sizi sokakta anlamıyorum ki. Azıcık akıllı yaşayın ya. Çoluk çocuğunuz var.

dondurucuda yemeklik var eşim bugün etli yemek istedi etin fiyatlarıda malum para yok diyorum verdimya sana diyor. verdiğide 1000 lira onunla kira faturalar mutfak masrafına ayırdım ama bize bişey kalmadı ay sonunu nasıl getircez bilmiyorum. telefonum 1.500 lira
1500 tl çok fazla değil mi? Onun 1/3 fiyatına telefonlar var. Bence nazar değil hesabınızı bilmiyorsunuz.

Ya burdakilerde bi garip telefon bozulsa masraf çıksa konu sahibesine birşey söylüyorlar tamam olabilir kocası hesap yapamamış ama burda kadının ne suçu var ki? Hepimizin geçim derdi zor canım biz 4bin'le bile geçinemiyoruz yetmeyecek gibi geliyor
Aynen burda konu açınca ne yaparsan yap suçlu duruma düşüyor sun geçen bi konu acmıştım eşim cimri eve nasıl para bırakmaya alistirabilirm diye benim cimriligimden tutun çocukları aç bırakmaya hatta fakir fukaranin hakkını yediğim sonuçlarına bu adamı nasıl sevdiğimden bu halde nasıl espri yapabildigime kadar elestirildim ulaaa dedim yuva elden gidiyeahh kapattiridm konuyu :-) ;-)

Adam çocugunun rızkını erzak parasini lüks tüketime yatirmiş ona

Benim telimde 2.el eşiminde anneminde 2.el.çogu elektronik tüketim aletini 2.el aliriz boğazimizdan kismamak için.o eş öyle bir ďüşüncesizlik yapmışki acımasız olan çocugunun rızkından kısan eştir.o yüzden otursun etli yemek yerine telefondan resimlerine bakip doyursun karnini
Birincisi, bunu yapan konu sahibi değil, kocası.
İkincisi, burada sizin hadsiz ve kırıcı laflarınızı duymak için değil, ekonomik anlamda yaptıklarımızı öğrenmek amacıyla öneri almak için bu konuyu açmış.
Üçüncüsü, "telefondan yemek fotoğrafına baksın" demek sizin haddinize değil. İnsan olun, insan.

Aynen burda konu açınca ne yaparsan yap suçlu duruma düşüyor sun geçen bi konu acmıştım eşim cimri eve nasıl para bırakmaya alistirabilirm diye benim cimriligimden tutun çocukları aç bırakmaya hatta fakir fukaranin hakkını yediğim sonuçlarına bu adamı nasıl sevdiğimden bu halde nasıl espri yapabildigime kadar elestirildim ulaaa dedim yuva elden gidiyeahqh kapattiridm konuyu :-) ;-)
:-)
Bazısı yardım etmek icin değil stres atmak için burda

Birincisi, bunu yapan konu sahibi değil, kocası.
İkincisi, burada sizin hadsiz ve kırıcı laflarınızı duymak için değil, ekonomik anlamda yaptıklarımızı öğrenmek amacıyla öneri almak için bu konuyu açmış.
Üçüncüsü, "telefondan yemek fotoğrafına baksın" demek sizin haddinize değil. İnsan olun, insan.
Bende kocasina sinirlendim zaten çocugunun yemegini düşünmemiş dedim yorumumu okumadan bi sinirlenip hakaretler yagdirmissin bana insan ol falan diye.bu nasıl bir hakarettir ya.burada hakaret etmek yasak herkes istedigi yorumu yapabilir tabi hakaret etmeden

Aynen burda konu açınca ne yaparsan yap suçlu duruma düşüyor sun geçen bi konu acmıştım eşim cimri eve nasıl para bırakmaya alistirabilirm diye benim cimriligimden tutun çocukları aç bırakmaya hatta fakir fukaranin hakkını yediğim sonuçlarına bu adamı nasıl sevdiğimden bu halde nasıl espri yapabildigime kadar elestirildim ulaaa dedim yuva elden gidiyeahh kapattiridm konuyu :-) ;-)
Aaa seni kınıyorum çünkü bilmiyor musun burdaki herkes premses kocaları evden işe işten eve olan insanlar ayrıca beyaz sarayda yaşıyorlar mükemmel ana mükemmel eş mutfakta aşçı yatak odasında neyse daha devamını getirmek istemiyorum :) takılma burdakilere canım merak ediyorum acaba kimler burda dediklerini uyguluyorlar :)

Bende kocasina sinirlendim zaten çocugunun yemegini düşünmemiş dedim yorumumu okumadan bi sinirlenip hakaretler yagdirmissin bana insan ol falan diye.bu nasıl bir hakarettir ya.burada hakaret etmek yasak herkes istedigi yorumu yapabilir tabi hakaret etmeden
Bunu siz mi söylüyorsunuz? Nasıl biri olduğunuzu o kadar iyi tahmin edebiliyorum ki, bir daha cevap yazmayacağım size. Bence başkaları da yazmamalı.
Zaten banlanırım birazdan. Size küçük dünyanızda mutluluklar.

Aaa seni kınıyorum çünkü bilmiyor musun burdaki herkes premses kocaları evden işe işten eve olan insanlar ayrıca beyaz sarayda yaşıyorlar mükemmel ana mükemmel eş mutfakta aşçı yatak odasında neyse daha devamını getirmek istemiyorum :) takılma burdakilere canım merak ediyorum acaba kimler burda dediklerini uyguluyorlar :)
Ne diyordu gençler klavye delikanliligi mi sanal krallığı mi bişeydi :) burdakileri taksak zaten dertli evli kalmamıştı boşa anam boşa :P

Askari ücretten biraz fazla kazanan 2 çocuklu bir baba İçin sigara içmek lükstür. Bırakmasını rica edin . O zaman bayağı tasarruf olur. Nazar duasını e- devletten öğrenebilirsiniz. Alo fetva hattı kapanıp e devlette taşındı
ciddimi yeni duydum alla alla

Konu kapanmadan yorum yapayim dedim :emir_bebek: esiniz hesap kitap bilmiyor bence bundan sonra kira fatura ev giderleri mutfak masrafini esinize yukleyin yani odemeyi siz yetiriyorum dedikce hesabini bilememis gitmis maasinin cogunu acil ihtiyac olmayan ve bence lukse yatirmis... her zaman oncelik taninmasi gereken konular vardir iki cocugu olan adam bence bu ay ne yeriz iceriz derdinde olmaliydi kaldi ki hastalik vs de olabilir her an...

Nazar ne alaka allah aşkına?

Asgari ücretle 2 çocuğa bakıp doyurmak zaten zorken bir de yarısını telefona vermişsiniz. Çok mu acildi anlamadım.

Eşi yapmış bir hata haklısınız benim telefonum max 200 liradır isteyene markasini modelini söylerim annemin telefonundan yazıyorum buraya. Ama ortada küçük çocuklar var son cümleniz çok acımasız kayıtsız kalamadım
Çok haklisiniz birdaha okuyunca farkettim yanlış yazmışım son cümleyi.o bütçeyi yanlış kullanan kişiye ithafen içimden geçmişti.bende 2. el tel kullaniyorum yaklasik 6 yildir

ego savaşları almış başını gitmiş konu sahibi kayınbabanın maaşı yok mu emekli değil mi madem sen de kalıyormuş.maaşı olmasa yaşlılıl maaşı da mı almıyor o konuda bilgi vermemişsiniz

en çok buna güldüm :KK70:

ego savaşları almış başını gitmiş konu sahibi kayınbabanın maaşı yok mu emekli değil mi madem sen de kalıyormuş.maaşı olmasa yaşlılıl maaşı da mı almıyor o konuda bilgi vermemişsiniz

alıyordu önceden ama bize vermedi hiç sonradan kestiler dedi artık doğrumu söylüyor yalanmı bilmiyorum

Afedersin bacimda senin konun bambaskaydi:) paraniz var ama kocanin cimriliginden et almayip bedava kemik alip suyuyla corba yapiyordun. Burdada paranin yarisi telefona yatiriyosa adam evde iki tanede cocugu varsa ekmek bekleyen? Kusura bakmada ikiside bencil, al birini vur otekine. Bunlarida tartisma cikarmak icin yazmiyorun, sen yazdin diye yani :))

Back
X