• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi sıkıntılar ..

kendi egosuyla başbaşa bırakın yorum yazmaya değmez
Evet nazardan
Nazar degil dupeduz hesap

Hic alakasi yok. Insanalr burada kendi hayatlarindan yola cikarak yorum yapiyor. Evine misli para girip bir telefonu dusunetek alan, onu da taksitle ancak odeyebilirim diye dusunen insan kendini tutamamis olabilir.
Alkışlıyorum sizi ben aldigim 2.el telefonu bile 40 kere düşünüp zar zor taksitle aldigim için kendi hayatimdan yola çikarak düşündügum için sinirden yazdim.ama bazı insanlar evinin ısınmasını yiyeceğini düşünmeden lüks eşyalar son model telefon veya arabalar aliyor bir arkadaşinda dedigi gibi.konu sahibi için konuşmuyorum bizim toplumun çoğu böyle.ama bu telefonu üreten ülkeler kullanmiyor.arabalari üreten ülkeler bisiklete biniyor.ne güzel bilinçli insanlar

Nazar kısmı sanırım "Her ay sürekli bir şeyler çıkıyor, hep bi yerlerden bütçeye delik açılıyor" ile ilgili bir söylem. Ama hayat denilen şey bu, hep bir şey çıkar; 2 ay düzeltirsin 3. ay ani bir olay gelir başına göçersin yani, siz elbette içinizi ferahlatmak için duanızı neyim okuyun; ama buradaki konu hesapta olmayan bir şeyin çıkmasından çok, hesap edilebilecek bir şeyin hesapsız davranılarak zora sokulması.

Eşinizin kafası ben gibi, "200, 200 20 ay ödeyeceğime, 2 bin 2 bin iki ay öder rahatlayıveririm" tarzı. Ama hesap-kitaba her zaman uymaz; bu yüzden taksitlendirme-bütçe takibi konusunda eşinizden daha iyiyseniz, para yönetimini siz devralın. Artık bu ay, biraz daha kısarak, ödün vererek atlatacaksınız ne diyelim.

Nazar kısmı sanırım "Her ay sürekli bir şeyler çıkıyor, hep bi yerlerden bütçeye delik açılıyor" ile ilgili bir söylem. Ama hayat denilen şey bu, hep bir şey çıkar; 2 ay düzeltirsin 3. ay ani bir olay gelir başına göçersin yani, siz elbette içinizi ferahlatmak için duanızı neyim okuyun; ama buradaki konu hesapta olmayan bir şeyin çıkmasından çok, hesap edilebilecek bir şeyin hesapsız davranılarak zora sokulması.

Eşinizin kafası ben gibi, "200, 200 20 ay ödeyeceğime, 2 bin 2 bin iki ay öder rahatlayıveririm" tarzı. Ama hesap-kitaba her zaman uymaz; bu yüzden taksitlendirme-bütçe takibi konusunda eşinizden daha iyiyseniz, para yönetimini siz devralın. Artık bu ay, biraz kısarak atlatacaksınız ne diyelim.

Evet aynen öyle bizdeki durum. Normalde bende bütçe ama bana sormadan yapınca sıkıştık biraz rabbim hepimizin evine bereketinden versin

Maddi sıkıntılarından sikayet sikayet eden insanlarin elinde, pahali sigara, pahali telefon, ayaginda marka ayakkabi gorunce, icimden neler gecirdigimi yazmayayim burdan.
Bi de dusuk gelirlilerin luks alma hakki yok mu denmis de, hakki var da parasi yok. Biraz da tercih meselesi yani ya karnin ac elinde son model telefonla ile yasarsin, ya karnini doyurur ucuz yollu ürünlerle ihtiyaclarini karsilarsin, 1. Secenegi tercih edenler aglayinca cok itici oluyorlar bilsinler....
Konu sahibi size gelince onceki yorumumu yeniden yazayim, telefonu alan siz degil esiniz oldugu için sizi kesinlikle suclamiyorum ama o telefonu elden cikarin, hayatta hicbir sey, cocuklariniza 2 ay sıkınti cektirmeye degmez.

Evet aynen öyle bizdeki durum. Normalde bende bütçe ama bana sormadan yapınca sıkıştık biraz rabbim hepimizin evine bereketinden versin

Amin.
Pahalı telefon konusuna da yarı yarıya arkadaşlara katılıyorum, biraz da katılmıyorum. Güvenilir-sağlam markalar teknolojik aletlerde de daha pahalıdır. Ucuzundan edinip ha bire tamiratı şusu busu çıkacağına, elbette en pahalılarından da olmaz ama orta karar marka bir şey olur, en azından daha sağlam olur kaliteden ödün verilmediğini bilirsiniz sürekli para yiyip durmaz. 1500 lira akıllı telefon için gayet normal bir para. Ha size göre belki biraz tuzluca ama doğru taksitlendirme ile sarsmadan alırdınız. Sorun telefon değil, para yönetimi yani yine.

Neyse, sıkılırsınız birkaç ay ama geçer, bu da artık eşinize ders olur diye düşünüyorum.

nazar var derken bereketsizlik mi var acaba dedim. şimdi burda herşeyi anlatırsam hem uzun olur hemde anlattığım halde anlamayan bazı arkadaşlar hücuma geçer beni deli eder hiç gerek yok :)

Bereketsizli yok hayat pahalı ve geliriniz çok bir miktar değil.

Maddi sıkıntılarından sikayet sikayet eden insanlarin elinde, pahali sigara, pahali telefon, ayaginda marka ayakkabi gorunce, icimden neler gecirdigimi yazmayayim burdan.
Bi de dusuk gelirlilerin luks alma hakki yok mu denmis de, hakki var da parasi yok. Biraz da tercih meselesi yani ya karnin ac elinde son model telefonla ile yasarsin, ya karnini doyurur ucuz yollu ürünlerle ihtiyaclarini karsilarsin, 1. Secenegi tercih edenler aglayinca cok itici oluyorlar bilsinler....
Konu sahibi size gelince onceki yorumumu yeniden yazayim, telefonu alan siz degil esiniz oldugu için sizi kesinlikle suclamiyorum ama o telefonu elden cikarin, hayatta hicbir sey, cocuklariniza 2 ay sıkınti cektirmeye degmez.
,
Tabikide değmez. Kredi kartıyla falan halledicem onları aç bırakmam asla yanlış anlaşılmasın

Amin.
Pahalı telefon konusuna da yarı yarıya arkadaşlara katılıyorum, biraz da katılmıyorum. Güvenilir-sağlam markalar teknolojik aletlerde de daha pahalıdır. Ucuzundan edinip ha bire tamiratı şusu busu çıkacağına, elbette en pahalılarından da olmaz ama orta karar marka bir şey olur, en azından daha sağlam olur kaliteden ödün verilmediğini bilirsiniz sürekli para yiyip durmaz. 1500 lira akıllı telefon için gayet normal bir para. Ha size göre belki biraz tuzluca ama doğru taksitlendirme ile sarsmadan alırdınız. Sorun telefon değil, para yönetimi yani yine.

Neyse, sıkılırsınız birkaç ay ama geçer, bu da artık eşinize ders olur diye düşünüyorum.

Evet önceki tel öyleydi sürekli iviri zıvırı oyuzden eşimde ıyi birşey olsun istemiş ama yanlış hesaplama yapmış malesef

Afedersin bacimda senin konun bambaskaydi:) paraniz var ama kocanin cimriliginden et almayip bedava kemik alip suyuyla corba yapiyordun. Burdada paranin yarisi telefona yatiriyosa adam evde iki tanede cocugu varsa ekmek bekleyen? Kusura bakmada ikiside bencil, al birini vur otekine. Bunlarida tartisma cikarmak icin yazmiyorun, sen yazdin diye yani :))
Evet tam olarak öyle eşimin cimriliginden eve hep alacağım şey kadar bıraktığı için bende bi şekilde baş etmeye çalışıyordum on bininci kez söyledim sizin için. . Kemik suyu da bi seçenek kimse duymadı galiba kolu bacağı kırılan insanlara direk yoğurt süt iç kemik suyu iç diyorlar bi antibiyotik bi ağrı kesici si ilacı yok kemiğin güçlenmesine birebir.
Eşimden koparamadigim kısmı kendim çözme çabalarım bayağı komik geldi farkındayım

E siz maaşın yarısı ile telefon alır diğer yarısı ile fatura öderseniz, nazar değildir. Yanlış giden bir şeyler vardır.
Harcama planı yapın.

cok uzun yillar calistigim halde akilli telefon almadim. telim beni idare ediyordu tuslu olan. taksitle tel alma kalktigi icin o zamanlar almadim hemde luzumsuz gordum almadim. ta ki tuslu telim bozulmaya baslayip isteki herkesin whatsapp whatsap diye sayiklamasiyla o zaman almaya karar verdim. toplu birsey olcak mesela hemen whatsap grubu kuralım deniyordu. ee benim whatsapp yok. yine de almak kizkardesim oglum icin para gonderdiginde nasip oldu. kendimi anlattim ama daha uygun bir tel alinabilirdi demek istiyorum ozetle. masraf cikma olayi da ust uste gelir genelde. uzun yillar kredimiz vardi. ilk yillar yuku agirdi. tam hafiflemeye basladiginda ust uste her ay bir bryaz esyamiz bozuluyordu. bir firin bir camadir makinesi bir kombi derken .. yani illa oluyor normaldir. tam nazardir diye dusunmuyorum. dua olarak da her aksam namazindan sonra vakia suresi okunmali diye biliyorum. baska dualar da vardir da bu benim bildigim.

Evet tam olarak öyle eşimin cimriliginden eve hep alacağım şey kadar bıraktığı için bende bi şekilde baş etmeye çalışıyordum on bininci kez söyledim sizin için. . Kemik suyu da bi seçenek kimse duymadı galiba kolu bacağı kırılan insanlara direk yoğurt süt iç kemik suyu iç diyorlar bi antibiyotik bi ağrı kesici si ilacı yok kemiğin güçlenmesine birebir.
Eşimden koparamadigim kısmı kendim çözme çabalarım bayağı komik geldi farkındayım

Canim konuyu dagitmak istemiyorum burda fazla.. ama bu kadar kadin senin icin ve konun icin ugrasti yazdi o gunde mesela.. ama konu sahibeleri islerine gelmeyen yorumlar olunca.. amaan bos ver burdakileri filan diyosunuz. Bu mudur yani? Burdakilerin hepsi bu kadar bos verilecek tiplerse neden akil danisiyor konu sahipleri?

Ben senin konunda cocuklarina ayri uzuldum sana ayri. Bi kadinin pedini bile alacak kadar parasi yoksa inan onun icin uzulurum. Real hayatimda cikarir veririmde, ama sadece kocasinin cimriligindense gene uzulurumde baska turlu. Kadin gozunu neden acmiyo cocuklarini iyi beslemiyo diye kizarim. Suan onlarin iyi gidaya ihtiyaci var, deste deste paraya degil! Et suyunu filanda kucumsemiyorum, kendimde tavuk suyu vs yapip atarim dolaba ki corbalara filan kullanayim. Olay burda bambaska, orayi yanlis anliyosun bence..Lutfen elinizde varken kocanin cocuklarina bu kotulugu yapmasina izin verme, nacizane tavsiyem. Bak gene seni dusundugundem yazdim uzunca ve inan acik acik cok sey yazarimda..kirarim mi acaba diye korkarim.

Gelirim gecindirecek kadar ama elimdeki telefonu inanın bir yakınımdan 600liraya ikinci el aldım. Gidip sifirina para vermektense hiç olmazsa temiz ikinci el bir telefon kullanırım dedim ki maddi gucumuz oldugu halde esim dogum günümde bana telefon almak istedi eger alirsan çok büyük sorun çıkarırım dedim. Her akşam iş çıkışı telefonlara öylesine baktık ona kalsa pahalı tel alacaktı ama izin vermedim kavga ederiz dedim.
En başta keşke eşine böyle kendinden emin konuşma yapsaydın belki almaya cesaret edemezdi.
Bizde tek maaşla geçirmeyiz bu yüzden bende çalışıyorum inan elinin ekmek tutması kadar güzel birşey yok. Yorumları tam okuyamadım ama sağlık sorununuz yoksa bence hafiften bir iş bakın derim.
Sanırım evde babanızla yaşıyorsunuz bu sizi engellememeli çünkü hepimizin annesi babası, cocugu var bızle yaşayan/yaşayacak ama yine çalışıyoruz bu engel olmamalı

Eşin çalışmanı istemiyorsa da düzgün bir iş bulursan eğer belki ikna olabilir

(Bu arada balkonun ve çiceklerin güzelliğinden neden bahsettin anlamadım :) balkona yada çiçeğe nazar değince para durumu bozulmaz cnm )

Slm kızlar

benim sorunum başlıktada gördüğnüz gibi maddi sıkıntılarımız. bu ay telefonum bozulduğu için eşim maaşını alır almaz bana telefon almış maaşının yarısıylada tel borcunun yarısını kapatmış. bize bişey kalmadı. kira faturalar 2 çocuk onların masrafları mutfak masrafı derken baya para lazım. daha maaş alalı 1 hafta oldu evde para yok napcamı bilmiyorum inanın. eşimde asgari ücretten biraz fazla alıyor normalde yetiyor çok şükür. tam rahatladık biraz kenara koyalım diyoruz hooop bi masraf daha çıkıyor. evimizde nazar mı var bereketsizlikmi anlamadık. balkonumda çok sayıda çiçeğim var çicek bahçesi gibidir komsularım ev sahibine keşke o evde biz otursak falan diyomuş nazar mı değiyor anlamadım. bildiğiniz bereket duası yada önerebileceğiniz başka şeyler varmı kızlar. çok stres yapmış durumdayım şuan :KK43:
Nazar yada bereketsizlik yok evinizde.
Eşiniz para yönetimini bilmiyor.

Telefonunuzu güle güle kullanın.Esiniz gelecek ay da diğer yarısını odeyecegine göre gelecek ayda da zorlanacaksiniz.Size verebileceğim bir tavsiye su an yok çünkü olan olmuş artık.En fazla cocuklariniz anasinifi/ilkokul yasina gelince çalışmaya başlamanızı tavsiye edebilirim. Ben eşinizin etli yemek istemesine takıldım biraz.Size ne kadar para verdiğini en iyi o biliyorken hangi akla hizmet bunu istiyor anlayamadım?

Gelirim gecindirecek kadar ama elimdeki telefonu inanın bir yakınımdan 600liraya ikinci el aldım. Gidip sifirina para vermektense hiç olmazsa temiz ikinci el bir telefon kullanırım dedim ki maddi gucumuz oldugu halde esim dogum günümde bana telefon almak istedi eger alirsan çok büyük sorun çıkarırım dedim. Her akşam iş çıkışı telefonlara öylesine baktık ona kalsa pahalı tel alacaktı ama izin vermedim kavga ederiz dedim.
En başta keşke eşine böyle kendinden emin konuşma yapsaydın belki almaya cesaret edemezdi.
Bizde tek maaşla geçirmeyiz bu yüzden bende çalışıyorum inan elinin ekmek tutması kadar güzel birşey yok. Yorumları tam okuyamadım ama sağlık sorununuz yoksa bence hafiften bir iş bakın derim.
Sanırım evde babanızla yaşıyorsunuz bu sizi engellememeli çünkü hepimizin annesi babası, cocugu var bızle yaşayan/yaşayacak ama yine çalışıyoruz bu engel olmamalı

Eşin çalışmanı istemiyorsa da düzgün bir iş bulursan eğer belki ikna olabilir

(Bu arada balkonun ve çiceklerin güzelliğinden neden bahsettin anlamadım :) balkona yada çiçeğe nazar değince para durumu bozulmaz cnm )

Çocuklarım küçük bakacak kimse yok oyuzden çalışamıyorum. Balkon konusuda komşular sağda solda keşke o evde otursak falan diyormuş gözlerimi kalıyor acaba diye düşündüm
Tel bana sürpriz oldu alınacağini biliyordum ama şuan beklemiyordum

Telefonunuzu güle güle kullanın.Esiniz gelecek ay da diğer yarısını odeyecegine göre gelecek ayda da zorlanacaksiniz.Size verebileceğim bir tavsiye su an yok çünkü olan olmuş artık.En fazla cocuklariniz anasinifi/ilkokul yasina gelince çalışmaya başlamanızı tavsiye edebilirim. Ben eşinizin etli yemek istemesine takıldım biraz.Size ne kadar para verdiğini en iyi o biliyorken hangi akla hizmet bunu istiyor anlayamadım?

Evet bende sizin söylediğinizin aynısını söyledim sustu :) büyük kızım kreşe gidiyor şuan evde. Ama küçük kızım daha başlamadı ona bakan olsa çalışırım ama yok işte

Çocuklarım küçük bakacak kimse yok oyuzden çalışamıyorum. Balkon konusuda komşular sağda solda keşke o evde otursak falan diyormuş gözlerimi kalıyor acaba diye düşündüm
Tel bana sürpriz oldu alınacağini biliyordum ama şuan beklemiyordum

Cnm yanlış anlama ama burda çalışan kadınların çoğunun küçük çocuğu var bir şekilde hallolur hepsi. İnan iş yerinde öyle kadınlar gördüm ki bir saatlik yemek arasında koşa koşa çocuğunu emzirmeye gidiyorlardi. Çalışma olayını çocukların için onlara daha iyi gelecek sağlamak için düşün derim. Hem eşine de destek olursun tek maaşla geçinmeg çok zor ikiz çocuğu olupta ise başlamak zorunda olanlar var Allah bir şekilde dayanma gücü veriyor misal ben.. eğer hamile kalırsam bebeğim altı aylıkken ise baslamak zorunda kalicam :)

Sizin konunuzu biliyorum.
Konumuza gelince, kemik suyuna yapılan bir yiyecek yemek konu değildi. Hepimiz kemik suyunun faydalarını biliyoruz.
Siz kemikleri de bedava alıyordunuz, eşinizin cimriliğinden dolayı.
Konu burda durumunuz olduğu halde eşiniz para vermediği için bedava kemik suyu almanız.
Afedersin bacimda senin konun bambaskaydi:) paraniz var ama kocanin cimriliginden et almayip bedava kemik alip suyuyla corba yapiyordun. Burdada paranin yarisi telefona yatiriyosa adam evde iki tanede cocugu varsa ekmek bekleyen? Kusura bakmada ikiside bencil, al birini vur otekine. Bunlarida tartisma cikarmak icin yazmiyorun, sen yazdin diye yani :))
Çok haklısın, diğer arkadaşın konusunda eşinin durumu olduğu halde para vermemesi ve kemiği de konu sahibinin parayla değil bedava alması üzerineydi. Kemik suyu konu değil para varken yaşanan durumun vehameti....

Back
X