- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.352
- 598
- Konu Sahibi little bird
-
Benim esim Ispanyol oldugu halde guney avrupaya gitmek istemiyor ilginc bir sekildeIkimiz de global ilac sirketlerinde asya bolgesini hedef alan departmanlarda yonetici pozisyonundayiz, o yuzden bir sure daha buralardayiz. Hayirlisi...Umarim sizin de her sey gonlunuze gore olur.
Hangi ülkedesiniz ve sizce artı eksileri nelerdir?
Çok güzel anlatmışsınız. Ben esmer olduğum için yabancı olduğum anlaşılır muhtelemelen, italya gibi ülkelerde belki anlaşılmazHangi ülke diyecektim ama sormuşlar bile. Benim için en olası ülke almanya ama internette gördüğüm kadarıyla italya ve ispanyaya gidenler çok mutlu, oraları da mı araştırsam diye düşündüm siz anlattıkça. Almanlar bu kadar sıcak değildir eminim.
Peki memnun musunuz? Homesick ya da gurbet mi deniyor onu yaşıyor musunuz?
Ne güzel çok şanslısınız,hayallerimdeki hayatIlk 2 hafta her yerde agladim. Metroda, alisveris merkezinde, kampuste...Hayatim alt ust olmus gibi hissediyordumAma ben geldikten 6 ay sonra esimle tanistim, 1 sene sonra evlendim. Simdi minik kopegimizle 3 kisilik bir aileyiz. Kendi ailemi kurdugum icin gurbet hissi yasamiyorum, ailesi neresiyse evi orasi oluyor insanin.
En olası görünen yer Almanya, belki bir ihtimal İngiltereYurtdışı çok genel bir kavram. Hangi ülke ya da şehir mesela?
Pekçok Avrupa ülkesi refah düzeyi, eğitim sistemi, insan hakları gibi konularda oldukça ileri. Ancak ekonomiyi saymazsak diğer konularda Türkiye ile eşit ya da geri kalmış ülkeler de var. Bu ayrım önemli bence.
Estonya hakkında hiçbir fikrim yok araştırayım, teşekkürlerÇok teşekkürler, eğer işiniz açısından mümkünse kuzey avrupaya gidebilirsiniz , estonya için çok güzel şeyler duyuyorum son zamanlarda
İsveç de zorlarsam olma ihtimali var. Almanya’da arkadaşım var o bana kolaylık sağlayabilir, o yüzden ihtimal daha yüksek geliyorAlmanya bana hep itici gelmiştir, disiplin , kurallar açısından sahane bir ülke ama insani ve açıkçası ülkede çok fazla Türk olması benim için negatif etkenler
Güney Avrupa güzeldir, kuzey Avrupa da güzeldir, mesleğiniz ne bilmiyorum tabi ama güney avrupada işsizlik oranları yüksek, iş anlamında kuzey daha kolay olabilir
Ben isterdim. Sevmiyorum konu komşu akraba şu bu neyse… Herkesle uzaktan mesafeli bir ilişkim olsun istiyorum. Sevdiğim arkadaşlarım var, kırk yılda bir dışarda görüşmeye üşeniyorum. Kendi halimde daha mutluyum.
Görünmez olduğum, insanların birbirinin ne yaptığıyla ilgilenmediği modern bir yerde yaşamak isterdim.
Şu an eşim rahatsız, evin hem içeri hem dışarı tüm yükü üzerimde. Kafam da çok dolu, bir şeyi alırsam diğerini unutuyorum. Günde iki kere markete gittiğim oluyor. Çocukları ayrı ayrı okullarına, kurslarına bırakıyorum. Geri alıyorum. Markete gidiyorum, işe gidiyorum. Şu an meraklı komşularımın günde kaç kere dışarı çıktığımı saydıklarına adım gibi eminim. Böyle bir yerde yaşamak istemezdim.
Bu arada genelde akrabalardan şikayet edilmiş ama benim yaşadığım ilde hiç akrabamız yok. Bu yaz bir akraba grubunun bir hafta bize gelme olasılığı oldu. Onun dışında günlük ya da aylık hayatımı etkileyen bir durum yok ama meraklı bir komşumuz var tabii.Evet isterdim, buradaki vıcık vıcık insan ilişkilerini, akraba eş dost ne der diye hareket etmeyi (tabi böyle yaşamıyorum ama arkamdan yapılan dedikodulardan rahatsızim) ve insanı (medeniyet) bir şekilde yaşamayı çok çok isterdim. Türkler malesef herşeyi o kadar abartıyor ki insanlardan uzaklaşmak zorunda kaliyorum
Ne güzel çok şanslısınız,hayallerimdeki hayatBenim de sevgilim benle gelseydi yalnızlık hissetmezdim bile ama tek gidecek olmak korkutuyor biraz gözümü
En olası görünen yer Almanya, belki bir ihtimal İngiltere
Estonya hakkında hiçbir fikrim yok araştırayım, teşekkürler
İsveç de zorlarsam olma ihtimali var. Almanya’da arkadaşım var o bana kolaylık sağlayabilir, o yüzden ihtimal daha yüksek geliyor
Almanya son seneler çok göç aldı, o yüzden benim kafa yapımda da insanlar da gitmiştir diye düşünüyorum bir yandan
Çok üzücü doğrudan böyle bir önyargıları olmalarıBenim iki tane hikayem var alanlarla ilgili , tabi hepsi böyle değildir ama hayatımda yaşadığım tek ırkçılık hikayesidir
Bir tanesi bir dağ evinde yılbaşı partisinde , tüm avrupadan gelen insan var , italya , ispanya , Norveç, Almanya, Avusturya ve ben ortamdaki tek Türk, alman cocuk çok yakışıklıydı başladık sohbete , uzun uzun sohbet ettik , içtik, güldük eğlendik, beni davet eden İtalyan arkadaşım da bana hep turca derdi , o yanımıza geldi turca ne alemdesin iyi misin dedi , alman cocuk bi anda buz kesti sen Türk müsün deyip
Evet deyince de nefret ediyorum turklerden , ülkemde bolca varsınız ve korkuncsunuz dedi , neyse sonrasını anlatmiyim hikaye uzun ama yaşadığım ilk ırkçılık hikayesidir , o yüzden Almanya bana hep itici geliyor çünkü çok onyargililar bize karşı
Çok üzücü doğrudan böyle bir önyargıları olmalarıŞu an ben de ürktüm ve aklıma bir anım geldi.
5-6 sene önce internetten oyun oynuyordum ve orda da çeşit çeşit ülkeden kişilerin olduğu global bir oyundu, sohbet yeri de vardı. Oradaki herkes sıcaktı bana karşı ama gruptaki Alman beni muhatap almıyordu ısrarla. Acaba o da mı böyle düşünüyordu
Bir de twitterda takip ettiğim biri var, Almanya’ya ilk başta öğrenci olarak gitmiş ve ilk günlerinde bir Alman onu metroya itmeye çalışmış, o da bir daha metroya binmeye korkmuş ama seneler geçmesine rağmen hala Almanya’da ve genel olarak hayatından memnun gibi. Sadece bu olayın geçtiğimiz 10 yıl içinde yaşanmış olması beni şok etmişti. Bu denli ırkçılık eskilerde olur sadece sanıyordum.
Aslında şöyle, benim sevmedigim şey Türk kültürü sanırım. Kan bağı olan kişilerle görüşme mecburiyetini sevmiyorum, cat kapi misafiri hatta misafir laf etmesin diye 94938 cesit yemek hazirlayip yorulmayi hoş bulmuyorum. Burada okuyoruz kadinlar misafir gelince ne yapacagini sasiriyor. Halbuki ben tatlı sohbetine gidiyorum..Bu arada genelde akrabalardan şikayet edilmiş ama benim yaşadığım ilde hiç akrabamız yok. Bu yaz bir akraba grubunun bir hafta bize gelme olasılığı oldu. Onun dışında günlük ya da aylık hayatımı etkileyen bir durum yok ama meraklı bir komşumuz var tabii.
Akrabalar dışında eski komşularımız çok meraklı, onlardan rahatsız oluyorum. Bazı konularda hayatıma benden daha hakimler sanki. Arayıp sürekli her şeyi soruyorlar aileme.
AlmanadayızHangi ülkedesiniz ve sizce artı eksileri nelerdir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?