Maddi sorunlar olmasa da yurtdışına gitmek ister miydiniz?

Yurt dışına gitme imkanım olsa hiç düşünmem giderim. Yalnızlık dediğimiz şey farklı bir şehire gittiğinde de yaşanıyor ama bir şekilde çevre ediniyorsun. Zaten ben yalnız kalacağımı düşünmüyorum aktif ve sosyallik açısından hiçbir sıkıntım yok. Gittiğim yerde de kurs, etkinlik, spor vs. katılırım yurt dışında bunlar çok daha güzel olurdu. Keşke gidebilsem :) Elbette ülkeni aradığın özlediğin durumlar olacak ama alışırsın. Ben Antalya'ya okumaya gittiğimde kyk gibi bir yurdun bile manzarası efsane şehir kusursuz üniversite merkezin içinde aşağısı konyaaltı plajı beni görsen ağlıyorum yetim bırakılmış çocuk gibi hissetmiştim ilk gittiğimde Ama naptım çıktım yurttan tek başıma şehri gezdim sora sora giderim ben uzak yerlere bile. Turiste fotoğraf çektirdim asdfghh. Sonrası zaten arkadaş çevresiyle oldu. O yönünü çok düşünme yoksa stres yaparsın. Gerçekten gitmek istiyor musun ne amaçla gidiyorsun bunlar önemli.

Maddi imkanlarim Turkiyede harika olsa bile, Almanya'ya tasindim. Denizi tasi topragini cok sevdigim ve onlarca farkli yer gormus olsam bile dogasina doyamayacagim.bir ulkem olsa da gittim. Gittim cunku inanilmaz kaosa, surekli asiri stresli tansiyonu yuksek, nabzini dusuremedigin bir ortamda nefes alamadigimi, pazarda markette kaliteli urun denilince "Alman Mali bu kaliteli" denilen o yurtdisini, gormek yasamak icin geldim. Arastirma gelistirme projesi yaparken kur oynamasi yuzunden muadili aranmasi zorunlu olan hammaddeler cihazlar yuzunden hevesimi kaybettigim icin, daha stabil kafamin rahat edecegi bir yer oldugu icin geldim.

Mutlu muyum? Kabugumu kirip, herkesi karsima alip, sifirdan tirnaklarimla kaziya kaziya elde ettigim bu hayatimi kurabildigim icin gururluyum. Gercekten cok zor olan bir Dili ogrenip, is yerinde catir catir cevap verebilecek, en Kritik noktalarda bile sesimi yukseltebilecek duzeye kendimi getirdigim icin mutluyum gururluyum.

Yurtdisina cikmayi, kendi kabugunuzu kirmak olarak dusunun. Hersey Para kazanmak degil. Farkli bakis acisi, farkli Kultur dunyaya bakis acisini degistiren, olgunlastiran kriterler.

Gidin, deneyin. Baktiniz rahat olmuyor, herzaman donebileceginiz bir ulkeniz var.

Ve ileride cocuk da olursa, iki Ana Dili olacak ki bence bir cocuga birakabileceginiz en buyuk miras da bu olur

Çok teşekkürler çok açıklayıcı olmuş, peki oraya yerleşmeyi mi düşünüyorsunuz artık tamamen?

Çok teşekkürler çok açıklayıcı olmuş, peki oraya yerleşmeyi mi düşünüyorsunuz artık tamamen?
Suresiz oturumumu alarak daimi yerlesimimi yaptim. Ancak dedigim gibi, size soyledigimi benim icin de gecerli, kendimi mutsuz hissettigim zaman donebilecek bir ulkem, hala kurulu bir duzenim de var.

Gelin deneyin deneyimleyin, kendi sinirlerinizi zorlayin ki, neler basaribildiginizi gorup, ne kadar guclu oldugunuzu gorun.

Not: Turkce karakter yok telefonda, bazi kelimeler yanlis ya da eksik olabilir

Aynı imkanlarım olsa sadece para olarak değil asla yurtdışına gitmezdim.Buradaki alım gücünü gördükten sonra o kadar üzüldüm ki yıllarca yaşadığımız hayatı sorguladım.Türkiyede de imkanlarım iyiydi ama burada gayet standart yaşantımda Türkiyeye bin basar. Bende eş ailesi unsurlarından kurtulur kafa dinlerim uzakta diyodumda öyle olmadı maalesef ne kadar uzak olsanda kurtulamıyorsun.Bir ara çocuk yapsam sürekli kafasına kakarım sanırım senin için burada yaşadım diye yoksa canım ülkem en basit salçayı bile özlüyorsunuz beyaz peynire hasret kalıyorsunuz …

Baklava falan hiç demiyorum hele sosyal ilişkileri saymıyorum bile zaten öyle sosyal bir kelebek değilim ama kendi dilinizle konuşmayınca kendinizi ifade edemediğinizi düşünmek hiç hoş değil en basiti kolay gelsin diyeceğim karşılığı yok boşluk hiç hoş değil insan nerede doğup büyümüşse ondan başkası yalanmış benceee

Yurtdışı var yurtdışı var. Hangi ülke?
Mesela ben havanın 5te karardigi, çok kati toplumsal kuralları olan, dokuz ay soğuk bir avrupa şehirlerinde yaşamak istemem. Metronun olmadığı , arabasiz gezmenin mümkün olmadığı, en geç dukkanin saat 7de kapandığı Amerika, Kanada şehirlerinde de yasamak istemem. Ama her daim güneşli bir Asya ülkesinde ya da Akdeniz'de bir ülkede ,İtalya'da falan yaşamayı isterim.
Eğer aldiginiz parayı Euro uzerinden alacaksaniz Türkiye'de kalburüstü bir hayat sizi bekliyor demektir.2 bin Euro'ya Almanya'da kit kanaat belki gecinirsiniz ama 2 bin Euro'ya Türkiye'de (36bin TL) krallar gibi yaşarsınız.
Yani böyle bir durumda Avrupa diye direktmek bence mantıksız olur.
Türkiye paran varsa harika bir ülke. Benim tanıdığım bir sürü yabancı eşim dostum hem güzel hava,hem güzel yemek, hem döviz kazanana ekonomik olduğu için buraya yerleşti. Kimi bir seneligine geldi,kimi ev almaya çalışıyor. Benim sevgilim de havanın 5te karardigi , sıkıcı bir Avrupa sehrinde yaşıyor. Geçen haftalarda bindigimiz otobüsteki muavin "İyi iyi sen de gidersin onun yanına" dedi,çevirdim. "Sen İstanbul kızısın,bizim orada yaşayamazsin. Ben Türkiye'ye gelirim iş bulursam" falan dedi. Ki düşününce gerçekten de yasamak istemem. Adam her çöp atışında üzülüyor ayristirmadan attım diye yıllardır araba kullanıyor hayatında ilk defa kornaya geçen hafta benim zorumla bastı bir Türk için yaşaması çok zor böyle disiplinli ülkelerde.
Les gibi yemekleri, yetişmeyen meyve sebzeleri de cabasi

Ben istemem ülkemi seviyorum, ama tek sorun maddiyat değil
Sürekli terördür, mültecisidir, saygısızlık, eğitimsizlik, cinayetler, kadına şiddet, istismar, adaletsizlik, hukukun düzgün çalışmaması...

Ama gene de başka ülkede yaşayamam

Alım gücü olarak ne yönden mesela biraz da olumlu yönlerine odaklanayım bari

Hiçbir maddi sıkıntımız yokken tekrar yurtdışına taşındık. Bu sefer Avrupa’dayız. Geleli daha 1 ay oldu. Geldiğimize hiç pişman olmadık. Buradaki yaşam seviyemiz Türkiye’dekinden farklı değil. İnsanlar bize karşı çok kibar ve yardımsever. Ben medeniyet seviyorum. Temiz çevre,yeşile saygı,özgürlük, yerinde samimiyet seviyorum. Bunları da burada buldum çok şükür. Türkiye’de çekinerek yaşıyorduk son aylarda. Kabalıklara bile ses çıkartamayacak duruma gelmiştik. Çocuklar da daha özgür burada. Kendimizi daha iyi hissediyoruz.

Yukarda dediklerin biraz Almanya’ya da uyuyor sanırım orayı da istemezsin dimi?

Senin tecrübelerine güveniyorum yanlış hatırlamıyorsam baya her yeri geziyordun ve çok yabancı arkadaşın vardı

Hangi ülkedesiniz acaba?

Ben de artık ülkede sürekli kaos olmasına öyle alıştım ki yurtdışındaki huzur beni sıkar mı diye düşünmüyor değilim

Evet maalesef, o yüzden ben de çok kızamıyorum, aklıma eşi annesiyle ilgili fantezi kurduğu halde boşanma diyen akrabaları olan üye geldi. Korkunç gerçekten…

Ay ne zor bir soru. Sanirim maddi sorukar olmasaydi ben ilk andan cikamazdim. Simdi de donme fikrim var. turkiyede de para olunca her turlu egitimin en iyisi her turlu firsat var.

Valla eşimle yillar önce Paris'e gitmiştik, 10 gün anca dayanabildim..idare edecek şekilde dil bilmek işe yaramıyor, akıcı konuşmak, ana dilin gibi dile hakimiyet gerekiyor bence..Herkesin haliyle Fransızca konuştuğu bir yerde başın çatlar derecede ağrıyor..Ülkeme döndüğümde ohh be dedim..Ama çok iyi derecede dil biliyorsanız neden olmasın,tabi ki yaşanılır..

Ben istemezdim.
Annemden çok uzaklaşacak olmak beni üzerdi.
Suan da aynı şehirde değiliz ama yurtdisi olayı başka.
Evet ülkemiz zaten berbat durumda ama ben yapamazdım, psikolojim bozulurdu kesin..

Ben gitmezdim. Topraklarıma, beni ben yapan her şeye bağlıyım gönülden. Bizlere bu güzel ülkeyi bırakan, sonuna kadar direnip can veren atalarımızın ruhu şad, mekanı cennet olsun. Bu emanete sahip çıkmak boynumuzun borcu. Her karanlığın bir aydınlığı var elbet, hiçbir olumsuzluk sonsuza kadar sürmez, güzel günler göreceğiz inşallah. Umut etmekten ve çaba göstermekten vazgeçmem. Alemde şer, oğuzda er tükenmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…