Yurtdışı var yurtdışı var. Hangi ülke?
Mesela ben havanın 5te karardigi, çok kati toplumsal kuralları olan, dokuz ay soğuk bir avrupa şehirlerinde yaşamak istemem. Metronun olmadığı , arabasiz gezmenin mümkün olmadığı, en geç dukkanin saat 7de kapandığı Amerika, Kanada şehirlerinde de yasamak istemem. Ama her daim güneşli bir Asya ülkesinde ya da Akdeniz'de bir ülkede ,İtalya'da falan yaşamayı isterim.
Eğer aldiginiz parayı Euro uzerinden alacaksaniz Türkiye'de kalburüstü bir hayat sizi bekliyor demektir.2 bin Euro'ya Almanya'da kit kanaat belki gecinirsiniz ama 2 bin Euro'ya Türkiye'de (36bin TL) krallar gibi yaşarsınız.
Yani böyle bir durumda Avrupa diye direktmek bence mantıksız olur.
Türkiye paran varsa harika bir ülke. Benim tanıdığım bir sürü yabancı eşim dostum hem güzel hava,hem güzel yemek, hem döviz kazanana ekonomik olduğu için buraya yerleşti. Kimi bir seneligine geldi,kimi ev almaya çalışıyor. Benim sevgilim de havanın 5te karardigi , sıkıcı bir Avrupa sehrinde yaşıyor. Geçen haftalarda bindigimiz otobüsteki muavin "İyi iyi sen de gidersin onun yanına" dedi,çevirdim. "Sen İstanbul kızısın,bizim orada yaşayamazsin. Ben Türkiye'ye gelirim iş bulursam" falan dedi. Ki düşününce gerçekten de yasamak istemem. Adam her çöp atışında üzülüyor ayristirmadan attım diye

yıllardır araba kullanıyor hayatında ilk defa kornaya geçen hafta benim zorumla bastı

bir Türk için yaşaması çok zor böyle disiplinli ülkelerde.
Les gibi yemekleri, yetişmeyen meyve sebzeleri de cabasi