Maddiyat mi, maneviyat mi?

Sensible

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
3.832
111
118
Süphesiz ki ikisininde oldugu bir yuva herzaman daha huzurludur.:1hug:a.s

Fakat bu iki unsuru birbirinden ayirir, hangisi daha önemli diye sorarsak ne cevap verirdiniz?CADIARZU

Kesinlikle maneviyat tabiki :)) :asigim: Para, "seni seviyorum" sözünün , sevgi dolu bakışların yerini tutar mı kaydirigubbakcemile5

Ikiside ayni önemi tasiyor canim yari yariya diyebilirim.

Maneviyat cok önemli mutlaka halinden dilinden anlayan bir es seven sayan kiymet veren bir es hepimizin isteyi lakin sadece iyi es olmakla dönmüyor evin carki.

Kira, elektirk, telefon, alis veris (gida), cocuklarin istekleri, giyim, esya, tatil, taksitler bunlarin hepside gerekli, cebinde parasi olmayan veya calismayan bir adami ne kadar cekeriz???? CADIARZU

Kuru Kuru sevgi yetmiyor bu devirde, kim istemez üstü basi güzel olsun, evine yeni birseyler alabilsin, hic olmazsa 2 senede bir kücük bir tatil yapsin, cocugna istedigni alabilsin, hepimiz isteriz o yüzdende maddiyat önemli degil iki gönlü bir olunca sözüne inanmiyor ve katilmiyorum.:1closedeyes:

Cogu evliliklerdeki huzursuzluklar kavgalar gecim sIkIntIsindan oluyor.

Allah yardimcimiz olsun:Saruboceq:

iksini beraber alsak olmazmı.bu devirde maneviyatı saf halinde bulmak çoook zor.....girdiğiniz her ortamda maddiyatınıza değer veriliyor,içten olmasa bile saygı görmenizi sağlıyor...evlilik hayatım boyunca bana hiç eşim inmi cinmi,çirkinmi,güzelmi diye sorulmadı...dakika bir gol bir mesleği...maneviyatı her insanda bulamayacağımı biliyorum artık....bulduklarımı ve kendi manevi değerlerimiyse sıkı sıkı saklıyorum,kaybetmemeyi umut ederek........bunu evlilik için alırsak sadece para içinde olmaz ama parasızda yaşanmaz....

Son düzenleme:
biri olmazsa diğeride olmaz arkadaşım.........bu soruna her ikiside diye yanıt veririm ben...............:1hug:

canım ben manevıyat dıyorum
ayırt etmesı pek zor olabılır ama once manevıyat cunku yetıcek kadar maddıyat olur zaten
ve sen elınde olanla yetınmesını bılırsın ve alısabılırsınde ama manevıyat boyle degıl bence

Maddiyat sürekli gündeme gelmemeli maneviyatla onu bir şekilde aşabilmenin yoluna bakılmalı derim ben.

Bütün bayanlar olarak tabiki maneviyat diyeceğiz bu soruya.Ama birde olaya şurdan bakalım ki canlı şahitlerini buradan bire bir okuyoruz,sırf maddiyat ve parasal açıdan sıkıntıya girerek sıfırı tüketip evliliğini bitiren arkadaşlarımız oluyor.
Bizlerin günlük hayatta yaşadıkları da buna çok iyi örnek olabiliyor.Eşimle birlikte aynı yastığa baş koyup bu hayatın mücadelesine birlikte vereceğimize yemin ettik ve bir iş açtık aç kalsakta tok olsakta hayata yenik düşmeyecektik.Günü geldi bir kuru ekmeği bile arar olmuştuk ancak bizlerin maneviyatı ikimizin birbirine olan sevgisi,hayata olan inancımız bizi ayakta tutmaya yetti.Bütün güçlüklerin üstesinden gelebilecek tek insan insanın kendisidir.Hayata barışık bir şekilde yaşayan insandır.İşte bunun içindirki bende kendi adıma konuşmam gerekirse maneviyat her zaman önde gelir.
Manevi duygularımızı hiç bir zaman yitirmememiz dileklerimle..Sevgiyle kalın..

hem maneviyat hemde maddiyat gerekiyor,
ama ilk önce maneviyat o olmazsa maddiyatin ne kadar olursa olsun huzur bulamazsin....

tabi ki maneviyat.
çünkü birbirine olan sevgi satgı bağlılık ve destek olduktan sonra zamanla zaten maddiyat olacaktır.

Maddiyat önemli değildir diyemem...
Ama önce maneviyat gelir benim için...
Parası çok olan bir adam size huzur veremez ama gönlü zengin bir adam size cennetin kapılarını açabilir..
Hem insan istedikten sonra parayı her şekilde elde eder ama diğeri yoksa insanda asla elde edilemez.

para olmadan aşk olmaz,maneviyat olmadan huzur.maneviyat kesinlikle olsun ama,temel ihtiyaçları karşılıcak kadar da para lütfen

maneviyat daha önemli çünkü iki kişi beraber zorluklara göğüs gerebilir, ama birçok çift de geçim sıkıntısında ayrılıyor, ikisi de olmazsa olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…