Maddiyat sizce ne kadar önemli?

Yeni2010

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
14
0
86
İzmir
Simdiye kadar hep kendinden önce esini ve cocugunu düsünen, ailenin bütcesini düsünüp de kendisi icin cok para harcamayan, bunu erdem sanan ve esinden bu konuda takdir bekleyen tipik, fedakar bi Türk kadini oldum. Ama fedakarlik, esini düsünmek, maalesef erkekler nezdinde cok da pirim yapmiyor sanirim. Yine de kilolarimdan dolayi, dis görünüsüme önem vermememden dolayi elestirilen hep ben oldum. Ben nerede yanlis yapiyorum?

kaydirigubbakcemile5
tebrıkler..

dış görünüşünden dolayı eleştiriliyorsan. açtır kesenin ağzını kaliteli markalarda kilolular için harika kıyafetler var gösterişli al. giy...
birde zayıflama aletleri ve ilaçları al:) 6 aya kadar fıstık gibi olursun...

boşboğazlık ediyorsa sende hakkını vereceksin canım.

kendinden önce eşini ve çocuğunu düşünseydin hobidi gırtlak yemek yemeyip,onlara yedirirdin ve zayıf kalırdın.laelaelaelaelae
ne yani şişman olunca fedakar türk kadını mı olunuyor.üşenmeyip günde 1 saat yürüyüş yapın parayla değil bu.
haftada bir çocuğunuzun okuluna gidip öğretmenleriyle konuşun,çocuğun durumunu sorun.bu sayede okula kadar gitmiş olur yine kalori yakarsınız.
daha az yerseniz de zayıflamaya başlarsınız.
6 liraya saç boyası alıp saçınızı boyayabilirsiniz.
3 liraya da bir ruj alıp sürebilirsiniz.
kıyafetler o kadar ucuz ki.en azından eşinize güzel ve seksi görünmek için bir kaç badi,birkaç gecelik alsanız yeter.
çok da pahalı değilmiş değil mi iflas etmezsiniz yani.
ben buna inanmıyorum ya "içimden gelmiyor,kendimi salmak kolayıma geliyor,kimin için süsleneyim" falan deyin bari.
ben kocam ve çocuğum için yaşadaım.ideal türk kadınıyım ondan şişman ve bakımsızım demeyin.
ben 6 aylık hamile halimle hergün 1 saat yürüyorum.normalde 1 kilo alsam kafayı yiyip yediklerimi kesiyorum.
bunun sadece kendini salmakla,tembellikle ve yaşama heyecanını yitirmekle alakası var fedekar türk kadını olmakla alkası yok.

bu nasil duygusuzca bu nasil onyargili bir yorum! ideal turk kadiniyim demedi tipik turk kadiniyim dedi benim bildigim evet belirli bir zaman sonra tipik turk kadinlari kendini salar cocuklarinin derdine duser ozel masraflarii kisar ve dogal olarakta ufakta olsa bir tesekkur bekler esinden
kendince yaptigi fedakarlik kimi zamn ters teper
arkadasimiza moral vereceginize kendi egonuzu tatmin etmek icin boyle bencilce yazmaniz hic hos degil

arkadasim sana gelince her zaman masraf keserek olmuyor erkekler kalite ve bakim beklerler

uufak ufak farklar yapmaya baslayin saclar yuz bakimlari (kendinizde hazirlayabilirsiniz ) guzel kokular cok onemlidir bunlara biraz daha onem verin
inanin her butceye gore malzeme bulablirsiniz

kendinizi uzmeyin ama unutmayin ki aglamayana meme yok
once siz kendinize tesekkur edin mukafatlandirinki karsinizkdaki bunu yapsin sevgiler

arkadaş kadıncağızı bir dövmediğin kalmış bu ne ego yaa
ne biliyosun okula gidip gitmediğini neyi ne kadar yediğini eşine çocuğuna yedirmediğini
oysa ilk üç dört satırı yazmasaydın sözlerin daha etkili olabilirdi

Arkadaş biraz sert yapmış yorumunu evet ama belki konu sahibi arkadaşı kendine getirmek adına yapıcı olabilir.
Aslında anlatmak istediği herşey yapılması gerekenler.
Tipik Türk kadını diye bir kriter yok artık tatlım
Şöyle hareketli çarşılara bir in bebek gibi Türk kadınları var .
Kendine bakan bakıyor.
Bunun maddiyatla çok alakasıda yok
Tamam uç noktalar belki para isteyebilir,belki bir spor salonuna gidemeyebilir ama artık sokaklara bile fitness aletleri koyuyor belediyeler.
Bence azimle ilgili birşey bu
Ne diyelim,biz tipik Türk kadınınıyız durumumuzda bumu
Kendimizi kandırmaktan başka birşey olmaz bunu söylemek
Bak elinin altında teknoloji var,istedikten sonra bin tane formül bulunabilir.
Sağlık nedeni dolayısyla olan dışındaki kilo probleminin bende halledilebileceğini düşünenler tarafındayım.
Saçını süpürge etmekle bitmiyor iş
Erkekler anlamıyor öyle fedakarlık falan
Eve geldiklerinde hoş kadın görmek istiyorlar.
Eşin gelmeden duşunu alıp,saçına 2 fırça atmaklada şekli şemali düzelir insanın
Yeterki istek olsun,yeterki yapmaya gönlü olsun

pardon ideal dememiş ama FEDAKAR demiş.gerçekten fedakar birisi olabilir. ama fedakarlığın kilo almakla ve bakımsız olmakla alakası yok.ben neden bu durumdayım sorusunu kendini rahatlatmak için "çocuklarıma saçımı süpürege ettim de ondan "cevabını veriyor.ne alakası var ya eşi gelmeden şöyle bir saçını şekillendirip hafif bir makyaj yapsa yeter zaten 5 dakikasını alır bu.bakımsızlığın nedeni ne zamansızlık ne de parasızlık olabilir.istedikten sonra çok da bakımlı olabilir üstelik çok cüzi rakamlarla.

kilo cok onemli bi faktor bicok erkek icin..ama siz once sagliginiz ve kendiniz icin zayiflayin..tabi bunu istiyorsaniz..
cok fedakarlik kimseye iyi gelmez..once ben demesini bilmeniz gerekiyor.madem esiniz sizi hep fit gormek istiyor alacaksiniz parayi gideceksiniz salona,sonrada gidip kiyafetler alacaksiniz..bu arada bi kursa yazilabilirsiniz.cocuk,ev isi var diye geri kalmayin,kendinizi birakmayin.

imza...............

evet haklisin zaten tam bir tamamlamasi yoktur turk kadininin belki artik bir seyler yapma zamani geldigini yeni kesfetti yada degisim yapmaya kendini hazir hissedemiyordur bu yuzden biz kadinlar olarak daha yapici bir dille destek olsak olmazmi
dalga gecilmek icinmi yazar
tamam faydali seyler yazdi ama kiriciydi bence

bir de şu inanış var bizde.örneğin ben dışarı çıkarken fönüm olur saçımda ,param yoksa kendim düzleştiririm,o da yoksa jölelerim,makyajımı yaparım,kıyafatlerim temiz olur,şıklığa önem veririm.ha bir de ben dışarda bakımlıyım diye iş arkadaşlarım bana hep ne derlerdi biliyor musunuz?senin ev halini çok merak ediyoruz,sen yemek yapmasını biliyor musun falan falan.ben bakımlıyım ya bir çoğunun tabiriyle "bekar" gibi giyiniyorum ya.benim evimi pislik götürüyordur,eşimin önüne bir çorba koyamam falan diye düşünüyorlar,üstelik o kadar da eminler ki.halbuki ben her gün 2-3 çeşit yemek yaparım ve çok lezzetli olurlar ,evim her daim temizdir.ama ben paspal olmadığım için diğer kadınların gözünde "ayy bunun evi pistir,yemek de bilmez bu" pozisyonunda oluyorum.
bu durumda eşdi evdi derken kendini bırakan kadın mı daha fedakar ,yoksa eşine evine her türlü hizmeti yapıp+bakımlı olup+kilosuna dikkat eden mi?

Senin iyisi şamda kayısı derim ben ozamankaydirigubbakcemile5
Ne mutlu sana bunları yapabiliyorsan
Demekki seviyorsun kendini
İnsan önce kendi için yapar çünkü bütün bunlarıyerimseniben

elektraya biraz sert bir uslup kullanmış olsa da dediklerine katılıyorum...
herşey maddiyat değil, bakım denince aklımıza neden hemen makyaj geliyor ki
bazen hiç makyaj yapmasanız da kendinizi gösterebilirsiniz.
zaten bir kadını bakımlı gösteren makyajdan önce temizliği, düzgün taranmış saçı, derli toplu giysisidir.
kilo da bir yaştan sonra veya çocuktan sonra hepimizde olacak birşey, ama yürüyüş ve sporla fit bir vücuda sahip olunabilir.

gerçekten içimizden gelmeli... yaşam enerjisi tamamen bu bence...
ve bu illa bir erkek için yapılacak birşey değil, kadının özgüveni için kendine dikkat etmesi hoştur.
her yaşın her kilonun da ayrı güzelliği vardır, anneliğin verdiği kiloyu ben bir kadına çok yakıştırırım.
ama tabi sonra dediğim gibi kendini salmaması çok önemli bence.

Tabi yapıcı olalım tatlım,çok haklısınyerimseniben
Birbirimizi kırmadan ölçüsünde olsun yorumlarımız
Arkadaşın çok iyi niyetle yazdığını hissettiğim için dalga geçiliyor havası almadım ben
O sanki reeldede kankasıymış gibi kızdı konu sahibi arkadaşa
Neden kendini bırakıyorsun diyealsanaalsanasmile
Tamamen bunu sezinledim benyerimseniben

elektraya yerden göğe kadar haklısın

bu yazıyı yazıcıdan çıkarıp şöyle görünür bir yere buzdolabının kapağına,aynanın üstüne asmak lazım :)

Son düzenleme:
elektra ya bende katılıyorum hatta bu kadar dobra ve içten yorum yaptıgı için tebrik ediyorum..

konu sahibi arkadasım,bir şey dikkatimi çekti; bazen yıkanmadan aynı kıyafetlerle ise gidiyorum demissin..bu kadarı da fazla değil mı?bu sus değil bakimdir,temizliktir..hayatta en tahammül edemediğim şey,yağlı saclara sahip bir kadın veya yemek,ter vs kokan bir kadindir..kadın dediğin temiz olmalı,mis gibi kokmalı..
senin bu yaptigin fedakarlık değil ki..bencillik bence..hem kendine hem de cevrene karsı bencillik..
bakımlı olmak için zengin olmaya da gerek yok..zengin kadın ne yapıyor?x markayı 500tl ye alıyor,ben ne yapıyorum aynı özelliklere sahip y marka alıyorum 5 liraya alıyorum..
kıyafet diyorsun,pazar da o kadar güzel seyler var ki..5 liraya 10 liraya..
kilo dıyorsun,kısa mesafeleri yürüyeceksin,yediğine içtiğine dikkat ediceksin..su icsem yarıyor yalanına boyun egmiyeceksin..(hormonal bir bozukluğun yoksa)
benim gözümde bakımsız kadın,kendine deger vermeyen kadindir..kendine deger vermeyen bir insana da kimse deger vermez..bakım dediğin boya küpü olmak değildir..
fedakarlık yüzünden bu hale geldim diyorsunda,herkes kendine göre fedakarlıklar yapıyor,ama kimse bu kadar da kendini salmıyor..annemde kendine göre babam için ve bizler için çok fedakarlıklar yapmıştır ama yanımda annem gibi değil ablam gibi durur..giyimiyle,makyajiyla..1 kilo aldı mı vermek için cabalar..yüzünde çizgiler var diye dünya para vermez kozmetige,eczaneden aldığı 5 liralık kremi sürer,saclarını kendi boyar,iki ay da bir rengini değiştirir,asla yüzüne bi alpim sürmeden dudağına ruhunu suurmeden çıkmaz..bu da anne bu da es bu da fedakar..
bunlar bahane..icinden gelse bunların hiç birini dinlemezsin..yüzünde iki fırça alpim sürmek,bir parfüm sıkmak seni kötü biri yapmaz,hafif susulu kadın da yapmaz..

Erkek üyemizin yorumuda güzelmiş :lepi:
Fikir istemekle kalmamışsın, fikirde vermişsin,
Sen arada bir takıl bu siteye ablacığım,
Bu arada buluşman nasıl geçti ?

Aaaaaa sen cabuk aliscak gibisin burayaalkisalkisalkis

Kalicisin galiba:1rolleyes:

kusura bakmayın ama size kocaman bir yuhhhhhhhhhhhhhhh demek istiyorum siz o bayanla aynı ortamdamısınız nerden biliyosun ne yapıp yapmadığını allah aşkına bu nasıl bir ego kadını dövseydin oldu olcak çok sinirlendim daha fazla yazamicamklava:klava:klava:klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…