Maddiyat sizce ne kadar önemli?

ne söylediğiniz değil nasıl söylediğiniz önemlidir her zaman için. o yüzden doğru sözler yerine yanlış üslubun dikkat çekmesi çok normal.

insanın bazen içinden gelmeyebilir kendine bakmak. mutsuzdur, depresyondadır.. çıkış noktasını bulmak lazım. olay tembellik mi depresyon mu?

bu sorunun cevabını sadece siz bilebilirsiniz. tembelseniz burdaki diğer arkadaşlarında dediği gibi maddi yönden bütçenizi hiiiç zorlamadan bakımlı olabilirsiniz. yok depresyondayım içimden gelmiyor diyorsanız ama bahaneyi maddiyata buluyorsanız, önce ruh halinizi düzeltmeniz gerekli.

elektra çok sert bir yorum yapış fakat yaptığı yorumlar çoğunlukla doğru....
Evet kilo problemi genetik de olabilir, yaşanılan bir rahatsızlıktan da olabilir.. İlla yiyor da ilo alıyor diye bir kural yok.. Elektra bir tek bu konuda bence haddini aşan bir yorum yapmış...
Ama maddi anlamda fedakarlık etmek kendine bakmamak demek değğildir....
Eşine ve çocuklarına verdiğin değeri kendine vermezsen, eşin ve çocukların da sana değer vermez bu çok ama çok normal....
Sabah konu sahibinn bir yorumu daha vardı silinmiş....
Süslenen kadınlara ne güzel diye bakıyorum sonra kendi kendime diyorum ki, niye öyle süslenip hafif kadınlar gibi olayım....
Süslenmek kendine bakmak hafif bi makyaj yapıp parfüm sürmek, kilona kıyafetine dikat etmek hafiflik değildir... Öncelikle bu düşüncenizden vazgeçmelisiniz....
Ya da böyle düşünüyorsanız eşinize bunu belirtin, ben süslü olmayı hafiflik olarak algılıyorum o yüzden süslenmiyorum deyin.....
Ama eşiniz size görünüşünüzden rahatsızlığını belirtiyorsa bi değişiklik var demektir... AYni önceden de böyle bakımsız olsaydınz, eşiniz şimdi şikayet etmezdi... Ya baştan şikayet eder sizi değiştirmeye çalışırdı, yada sizi böyle beğenip kabul edip şimdi eleştirmezdi....

Canım hiçbişey yapmak istemiyor, çalışıyorum ama iki gün üstüste aynı kıyafetle işe gitmek kirli saçlarla işe gitmek beni rahatsız etmiyor demişsiniz.... Umarım şu anki ruh haliniz depresyon başlangıcı değildir....
Ben işe gitmediğim dönemde bile hegün duş alan bir insanım, yoğun iş temposundan eve döndüğümde de aynaya bakınca görüntümü beğeniyorsam duşumu alır kendime çekidüzen veririm....
Bunu ne işarkadaşlarıma ne sokaktaki insanlara ne de kocama kendimi beğendirmek için değil, aynaya baktığımda kendimi iyi hissetmek için yaparım....

erkekler icin kilo fizik cok onemli kadınlar icinde yapılı kaslı bir erkek vucudu cok onemli ama nerde var oyle erkek yok erkekler sadece kadınların fizigine laf soylesin o kadın cocuk yapmıs deforme olmus vucut ev isi yemek derken kendine bakmaya fırsat bulamıyor esinin gercekten saglıgını etkileyecek diye kilo vermesini isteyen kac erkek var hep gusellik hep gusellik..sen sporunu yap guselles bakımını yap ama kendin icin yap bunu esin istiyor diyede degil

canim eger suslenmeyi hafiflik goruyorsan disarida,evde esin gelecegi vakit sende suslu ol..
ustunun basin temiz,utulu,sacin fonlu olsun bu bile yeterli disarida..illa makyaj da yapman sart degil..
birde pilatesi tavsiye ederim hem vucudun duzgun sekle girer hemde psikolojik olarak pozitif oluyorsun..spor salonlarini arastir eger maddi gucun el vermiyorsa nette var pilates videolari..

Kilo sağlığınız açısından kötü olabilir, bunu kesinlikle katılıyorum amaaaa burada kim ne derse desin, eğer bir koca karısı kilolu diye kendine bakmıyor diye söyleniyorsa ben o evliliği masaya yatırırım. Daha önceden böyle bir konu açılmıştı sanırım.
Evlilik hayatında böyle eften püften konular sorun oluşturuyorsa, erkek mırın kırın ediyorsa o evlilik hakkında bir oturup bin düşünmek lazım.
Ben kendimden örnek vereyim, asla bakımlı bir kadın değilim, kiloluyom, güzel giyinmem aslında güzel giyinmeyi sevmem, rahat salaş kıyafetler tercihimdir, saçıma başıma özen göstermem ama temizimdir. Makyaj yapmam falan filan işte.
Bir güne bir gün eşimden kilolusun, kendine bakmıyorsun diye tek kelime duymadığım gibi geçenlerde zayıflama ilacı alacağımı duyduğunda "aslaaa onlar sağlıksız normal zayıflıyorsan kendin için zayıfla ama sakın öyle şeylere girişme ben seni böyle seviyorum" diyerek mani olmuştur bana. Şişmansın zayıfla, bakımsızsın, şöylesin böylesin diyen erkeğin niyetinden şüphe etmek lazım.
Siz hiç kilosunu sorun eden erkek gördünüz mü etrafınızda, göremezsiniz çünkü onların kilosu onlar için de bizim içinde sorun değildir. Ama nedense biz kilo alsak onlar söylenir yaniiiii burada bir adaletsizlik bir cambazlık vardır.
Benim düşüncem bu arkadaşlar.

katılmıyorum.eşimin kilo alması ve bakımsızlaşması benim için önemlidir.eşim kendini iyice salsa ben de onu uyarırım.
konu sahibinin eşi son derece haklı.ayrıca sadece eşi değil çevresi bile uyarmaya başlamış kendisini.demek durum vahimleşmeye başlamış.
bir de arkadaş izmir de oturuyor orada taş gibi hatunlar salınıyor her tarafta,eşinin evde de az buçuk bakımlı bir kadın beklemesi hakkı.
bir de süslü kadınları hafif olarak değerlendirmesi inandırıcı gelmedi bana.izmir de yaşayan çalışan bir kadın mı bunu söylüyor.orada herkes temiz ve bakımlı dolaşıyor.hadi bunu köyünden hiç çıkmamış bir kadın söylese anlarım.ama yine kendini kandırma metodu.
bir arkadaşımız da erkekler şişmanlasa problem olmuyor herşey kadınlardan bekleniyor demiş.arkadaşım genel geçer bazı kaideler vardır bunları değiştiremezsin.mesela sizin kocalarınız size ben bundan sonra çalışmayacağım evde otıracağım sen bak bana dese buna tahammül eder misiniz?buna ne siz ne de çevreniz hoşgörüyle bakar.
ama bir bayan eşine ben artık çalışmak istemiyorum dese o kadar garip karşılanmaz ve çoğu kişi buna hoşgörüyle bakar.
aynı şekilde bakım ve özen bir erkekten çok bir kadından beklenir.

şimdi arkadaşlar elinizi vicdanınıza koyun.konu sahibinin eşine yazık değil mi?şimdi bu adam ne yapsın?adam eşini güzelce uyarmış ama kadın kendine bakmamakta ısrarlı.kılıfları da hazır fedakar olduğu için ve hafif olmadığı için kendine bakmıyor.
şimdi bu adam boşansa olan çocuklara olacak ortada kalacaklar.e boşanmasa aldatsa tü kaka olacak.hiç bir şey yapmayıp evliliğine devam etse.karşısında kendini bırakmış ona hiç heyecan vermeyen bir eş. asıl dert eşinde bence.

Bütün arkadaşlara değerli tavsiyelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hepsini tekrar bir gözden geçirip, uygulamaya gayret edeceğim. Tabii ki de elektraya'nin görüşleri hariç.

walla bence asıl elektraya nin soylediklerini ciddiye alsanız daha iyi edersiniz..özellikle son yazısında yazdiklarini..
elektraya dogruyu söylüyor,açık ve net gercekleri söylüyor bence..tamamına katılıyorum..
bakım dan bahsediyoruz burda..kadın dediğin bakımlı olmalı bu kadar..herkes kendine göre bakım yapıyor,bütçesine göre,zevkine göre..
ben 1,65 boyunda 47 kiloyum haftanın 5 gunü spor yapıyorum!hergun banyo yapıyorum!kıyafetlerimi mutlaka temiz giyiyorum!yüzüme iki fırça allik sürmeden asla dışarıya çıkmıyorum!saçlarıma özen gösteriyorum!manikurumu asla aksatmıyorum!yediklerime dikkat ediyorum!
bunları kendimi sevdiğim için yapıyorum,kendi mutluluğum için yapıyorum!ve erkek arkadasım için yapıyorum!
demin bir tanıdığımız vardı bizde 2 cocuk annesi benim kadar!azmetmis ve aldığı bütün kiloları vermiş!ne böreğe dokundu ne tatlıya!biz yerken kadın sadece kahve icti,elini sürmedi!
kimse kusura bakmasın bakımsız olmakla fedakarligin zerre alakası yok!bütün evli ve çocuklu bayanlar obez olsun çirkin olsun o zaman?hepsi fedakar?
ben konu sahibinin depresyonda olduğunu düşünüyorum zira bu kötülüğü ne kendine ne esine ne de cocuğuna yapmazdi..
hele hele Türkiye nin 3. büyük sehirinde yaşayan bir bayan için ucuz seyler bulmak cokta zor değil!kemeraltina gitmen yeter kıyafetinden tut makyaj malzemene kadar herseyin en ucuzu var!
icinden gelmeli bir insanın gerisi boş..
bu yüzden iste elektraya ya sonuna kadar katılıyorum!sözleri sert belki ama içten ve dürüst!böyle dan dan söylemek lazım bazen gercekleri!

ha bu arada kilosunu sorun eden erkek gördünüz mü?demiş birisi ohoooooo erkek arkadasım akapuntur a gitti kilo verdi,sonra diyetisyene gitti,sonra da spor a başladı..erkek arkadaşımın eniştesi aynı sekilde diyetisyen ve spor salonu etrafında mekik dosuyor..kuzenim aynen diyetisyen ve spor..babam aynı sekilde..erkek arkadaşımın yine erkek kuzeni aynı sekilde..
erkek arkadaşımın kalori hesabı yapıp salata yediğini sok diyet uyguladığını başlama ızgara yediğini biliyorum..
erkekte kendine bakacak kadinda!
ama kilosuna özen gösterir,ama kıyafetine,ama sacına...bir yerine bir sekilde özen gostericek..

benimde yaşım 42 ama görenler 35 liksin diyorlar açıkcası yediğime içtiğime dikkat eden bir tipim , açıkca o saydığınız sanki annem onun yaptığı yanlışlar daha doğrusu yanlış
fedakarlıklar hiç de iyi olmadı aynı sürekli çocuklarını düşünen streslere giren

sıkıntıya katlanan eşinin bir dediğini iki etmeyen açıkca şimdiki durumu bir sürü hastalıklarla boğuşan bir yaşlı kadın keşke kendi nasıl mutlu mesut oluyorsa onun gibi kararlar alsaydı şu an ki yaşlılığada bu kadar ilaç içmek zorunda kalmazdı ,

hep kendime sorarım bu yükü kaldıra biliyormuyım yoksa yokmuyum bu pisliğe bulaşmak istemiyorum

ayrıca hiç bir şekilde beni ne mutsuz edişyorsa orada olmuyorum tepkimide anında koyuyorum

önemli olan benim huzurum huzurlu olursa verici olurum
bayanssulusmile

erkekler baksın kendilerinede sonra kadınlardan beklesinler kadınların psikolojilerini bozmakdan baska ise yaradıkları yok bence herseyi kendin icin yapıcan erkek icin susleniyim begenmes baskasına gider dusuncesi var kadınlarda artık olmamalı kendini gusel gormek icin yapıcan bakımı daha sonra erkek icin tabi oda senin ici yapıyorsa

ilaçla zayıflama yöntemini herkese tavsiye etmediklerini duymuştum.Doktor tavsiyesi olmadan kullanırsa sağlığı tehdit eden durumlarla karşılaşabilir.onun yerine bir diyetisyene gidilebilir.Hoş bir durum değil dış görünüşten dolayı eleştirilmek.İnsanın psikolojisini çok etkiletyebiliyor.Kilo vermek kendine olan güvenini arttıracaktır.

erkek için değil kendiniz için yapacaksınız. siz kendinizi güzel , özgüveni yerinde , alımlı hissetmelisiniz ki karşınızdaki kişi de öyle düşünsün..

bayanssulusmilebayanssulusmile
duşumu aldım sacımada ıkı fırca attım oldumu..sempatiksalakcinni

elektrayayı ciddiye alın bence soylediklerine katılyorum
kendinize bakın güzel hissedinki güveniniz tam olsun

Yazmayı düşündüklerim elektraya'nın yazdıklarına benzer bi şekilde olucaktı..
Bu yüzden yazmanın gereği yok.. Katılıyorum yazdıklarına...

bende yıllarca önce cocuğum eşim ailem sonra ben diyen kadınlardan oldum son yıllarda eşim atarafından gördüğüm muamele sonucunda radikal bir karar aldım ve önce ben değerliyim önce benim diyorum çünkü ben iyi olursam çocuklarıma bir faydam olur bu sıralamada en sona eşimi koydum.saçın süpürge edilmesine karşıyım sadece değer verdiğimiz insanlar için gayret gösterelim sonsuz fedakarlık değil .inkendimize bakalım hayatın farkına varalım inanın erkeklerinizin ne dediği umrunuzda olmasın onlar evde ezik basık kadın görmek istiyor ama dışarıda afilli kadınlardan hoşlanıyorlar ne istedikleri bile belli değil siz kendinize güvenin kimsenin dediğini takmayın sizi kimse üzemesin bir kere üzerlerse hep üzecektirler güçlü olun çocuklarımız güçlü anneler görsün onlarda güçlü kendine güvenen kişilikler olsun

Arkadaslar uslup onemli uslup. verilen oneriler elektra dahi hepsi hakli ama ayiplamadan destek verecek sekilde soylensin amac burda azar isitmek dalgalara maruz kalmak yada firca yemekmi

evet neden böyle, neden bakım denince kadınların aklına illa da makyaj geliyor. Bence hiç makyaj yapmasanda olur, arada değişiklik olsun diye yaparsın o ayrı, hergün full makyaj gezmek çok sıkıcı ve bana göre bakımlı olmakla bi alakası yok, ne yani ben çirkinimde makyaj olmadan yüzüme bakılmıyor mu kaydirigubbakcemile3
bence fit vucut herşeyden önemli, şu bir gerçekki kilo hastalıklara davetiye çıkarıyor her türlü, ve inan hiç bir erkek ay oram ağıyo, aman buram sızlıyo diyen bi kadını çekici bulmaz, hatta belki sevişmek bile istemez, aman şimdi sevişirsek belim ağrıyo diye başlar diye düşünür belkidekaydirigubbakcemile3
ve fit vucut içinde aslında hiç paraya gerek yok, güzelde orta yolluda bi nemlendirici alırsın, dudaklarına da yumuşak olsun diye bepanten merhem, hoş orta yollu bi parfüm
eğer izmirde oturuyorsan mesela hatay pazarında hem ucuz hem şık şeyler olur, valla 2 ayda bi bi kaç parça bişey alsan dolabın yenilenir
ayrıca şu yaşam enerjisi, pozitif olma inan herşeyden önemli, ve bunun parayla hiçbir alakası yok, enerjik dinamik neşeli olcaksın, olmasan bile öyleymiş gibi yap bi süre o oyun gerçek olur. Yürüyüşün değişir ifaden değişir özgüvenin artar,
bence bu devirde erkekler özgüvenli, özgür ruhlu kadınları seviyor, diğer türlü bağlımlı kadınları, ayak bağı ve çantada keklik olarak görmeye başlıyor
ve valla kim ne derse desin, yatak odası mutlu bir evliliğin yarısı, ve o da parayla değilaklinialirimsmile
ayrıca fedakarlık kelimesini hiç sevmem, kimse için fedakarlık yapma, fedakarlık içinde gücenmeyi, zorunluluğu, karşılık beklemeyi barındırır, her iki taraf içinde yıkıcıdır aslında
eğer kocan için başka bişeyden vazgeçiyorsan bunu fedarlık için değil, içinden geldiği için yap, işte o zaman ben sana bunu yaptım ama bak sen bana ne yaptın hayıflanmaları olmaz
Ve bunları kocan için değil, kendini için yap, kendini sevdiğin için

Son düzenleme:
Bir kadın hem fedakar hem eşine düşünen hemde bakımlı olabilir.
Evet doğum yapmışsınız ve muhtemelen doğumda kilo aldınız.
Sonrasında ev çocuklar eş derken kendizi boşladınız.
Erkekler evin temiz düzenli olmasından çok eşlerinin temiz düzenli bakımlı olmasını bekler.
Unutmayın ev işi temizlik başka kadınlar tarafından yapılabilir ama eşinize yapmanız gerekenleri sadece siz yapmalısınız.
Umarım toparlanırsınız biran önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…