• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddiyat yüzünden evlenemeyen

büyükşehirde olduğunuzu düşündüm çünkü çok iyi maaşlı bir işi küçük yerlerde bulmak epey zor. doktor, sahada çalışacak mühendis filan da değilsiniz, İİBF mezunusunuz diye öyle düşünmüştüm.
ben de istanbulda değilim, ankarada aldım ev ki o da çok lüks bir yer filan değil evli olsam bu evde oturamazdım 260 bin lira tuttu. siz baya egede bi sahil kasabasında filansanız demek. zira izmirde de oturulur evler 300 binlerden başlıyor.
10 bin lira ve üstü de kazanılsa bir düğün + mobilya, beyaz eşya (tüm ev eşyaları) nerden baksanız 30-40 bin lira tutuyor. "eşyaların en güzelini aldık, dillere destan düğün yaptık" dediniz diye böyle söylüyorum böylesini 40 bin liraya yapmak çok çok iyi bile... zira dillere destan düğünün salonu 20 bin lira kendi başına zaten (benim memleketim 130 bin nüfuslu bir ilçe, orada bile havuz başında yemekli düğün 15 binlerde) en güzel dediğiniz bi salon takımı 10 bin lira filan... yoksa ben mesela düğün yapmam, lüks eşya da almam derdim o değil.
ortalama bir araba -mersedes bi kenarda dursun- 40-50 bin lira. bu da lüks bir araç filan değil, mersedesler 150 bin liradan filan başlıyor yahu. 10 bin kazansanız hiç yemeseniz içmeseniz 12 aya 120 bin eder, yetmez ki :D nerede her sene bi mersedes?
sadece düğün, eşya ve arabaya 80-90 bin lira harcanıyor, daha balayın şununu bununu da hiç koymadım, işe yani başlanınca bi sürü kıyafet alışverişi gerekiyor en basitinden, okula gider gibi kotla gidilmiyor vb., bahsettiğim arkadaşlarımın da genelde böyle oldu yani kimse lüks de yaşamıyor, hala öğrenim kredisini geri ödüyorlar valla açıkçası ankarada 850 lira kira+ öğrenimler+ faturalar + pazar alışverisi= dediğğiniz 2bin lira; en basit bir hayatla bile harcanıyor :P sıfır lüks yani biraz daha fazlasını da harcasan yine normal. 80-90 bin de 2 kişinin 1 senede biriktirebileceği azami miktar. Eve bir şey kalmıyor görüldüğü gibi :) ev için 2 sene para biriktirince ancak alınıyor, benim çevremde böyle.
deseydiniz ki küçük bir yerde kalıyoruz, uçmadık, bütçeye göre hareket ettik, içimize sindi, bize göre şahane oldu, başka düşünürdüm. Dillere destan yaptık, en güzel eşya aldık diyince üstteki yorumu yaptım ister istemez. Ya biz hesap bilmiyoruz ya siz anlatırken biraz abartmışsınız.
Her neyse Allah artırsın.

büyükşehirde olduğunuzu düşündüm çünkü çok iyi maaşlı bir işi küçük yerlerde bulmak epey zor. doktor, sahada çalışacak mühendis filan da değilsiniz, İİBF mezunusunuz diye öyle düşünmüştüm.
ben de istanbulda değilim, ankarada aldım ev ki o da çok lüks bir yer filan değil evli olsam bu evde oturamazdım 260 bin lira tuttu. siz baya egede bi sahil kasabasında filansanız demek. zira izmirde de oturulur evler 300 binlerden başlıyor.
10 bin lira ve üstü de kazanılsa bir düğün + mobilya, beyaz eşya (tüm ev eşyaları) nerden baksanız 30-40 bin lira tutuyor. "eşyaların en güzelini aldık, dillere destan düğün yaptık" dediniz diye böyle söylüyorum böylesini 40 bin liraya yapmak çok çok iyi bile... zira dillere destan düğünün salonu 20 bin lira kendi başına zaten (benim memleketim 130 bin nüfuslu bir ilçe, orada bile havuz başında yemekli düğün 15 binlerde) en güzel dediğiniz bi salon takımı 10 bin lira filan... yoksa ben mesela düğün yapmam, lüks eşya da almam derdim o değil.
ortalama bir araba -mersedes bi kenarda dursun- 40-50 bin lira. bu da lüks bir araç filan değil, mersedesler 150 bin liradan filan başlıyor yahu. 10 bin kazansanız hiç yemeseniz içmeseniz 12 aya 120 bin eder, yetmez ki :KK70: nerede her sene bi mersedes?
sadece düğün, eşya ve arabaya 80-90 bin lira harcanıyor, daha balayın şununu bununu da hiç koymadım, işe yani başlanınca bi sürü kıyafet alışverişi gerekiyor en basitinden, okula gider gibi kotla gidilmiyor vb., bahsettiğim arkadaşlarımın da genelde böyle oldu yani kimse lüks de yaşamıyor, hala öğrenim kredisini geri ödüyorlar valla açıkçası ankarada 850 lira kira+ öğrenimler+ faturalar + pazar alışverisi= dediğğiniz 2bin lira; en basit bir hayatla bile harcanıyor :p sıfır lüks yani biraz daha fazlasını da harcasan yine normal. 80-90 bin de 2 kişinin 1 senede biriktirebileceği azami miktar. Eve bir şey kalmıyor görüldüğü gibi :) ev için 2 sene para biriktirince ancak alınıyor, benim çevremde böyle.
deseydiniz ki küçük bir yerde kalıyoruz, uçmadık, bütçeye göre hareket ettik, içimize sindi, bize göre şahane oldu, başka düşünürdüm. Dillere destan yaptık, en güzel eşya aldık diyince üstteki yorumu yaptım ister istemez. Ya biz hesap bilmiyoruz ya siz anlatırken biraz abartmışsınız.
Her neyse Allah artırsın.

Her sene bi mercedes alırsınız canım illa 2015 mi olcak ,2012 model alın :) 2012 modele binmem derseniz tamam bi 8-10-12 ay daha bekleyiverin bişey olmaz. evi de ille peşin mi almak istiyorsunuz,kredi ile alın yüzde 30 unu peşin verin. Gerisini taksit taksit ödeyin.zaten maaşınız arttıkça kredi ödemesi sabit kaldığı için o ödeme hissedilmemeye başlıyor.hissedilmemeye başlayınca arabınızı da Alırsınız zor değil.onu da peşin almasanız olur.

Düğün ve ev dekor harcamalarımız dediğiniz gibi,o rakamları geçti.+40 bin minimum rakamdır,ki kına organizasyon şirketine varıncaya kadar her şeyi tuttuk.her şey mükemmeldi.bana göre diyeyim bari kırmayım sizi :) yapılacak şeylerin kusursuz olması için harcamalarımızı çokkk mininmum tuttuk.yapılanların çoğu da borç ve kart destekli oldu ayrıca.ama ödeme dengesini çok iyi planladık.ödemelerin birbiriyle kesişmemesi için ertelemeler vs bir çok plan yaptık,irdelemek istemiyorum muhasebecilik yapamayacagım :)

Anlatırken abartmadım,az bile anlatmış olabilirim.[(dediğiniz gibi sahil kasabasındayız bu arada).arabamız da mercedes bmw değil :) ] derdim şukadar paramız oldu,10bin 15 bin kazanıyoruz öyleyiz böyleyiz demek değil.ayrıca olabilir de ,bunda bi problem yok.siz benim yazımı okurken kendi hayatınızı düşünüp ona göre yorumluyorsunuz.

Biz tamamen yok canla evlendik,yardımsever insanların verdikleriyle başladık hayata,ve çok çalışmanın ve aşırı bi iradenin emekleriyle bu aşamalara geldik.idare etmek ve hedefe ulaşmak için hangi yol izlenmeli çok iyi çöZümleyebilen insanlarız.bunu da herkes başarabilir sadece biz değil.özel insanlar değiliz,her insan özeldir.isteseler her sey olabilir,biz sadece biraz daha şanslı gruptayız.

Her neyse,sizin ve arkadaşlarınızın da Allah arttırsın.allah herkesin gönlüne göre versin.

amin amin
aslında çoğu şey tahmin ettiğim şekildeymiş :)
sadece küçük bir yerde olduğunuzu belirtseydiniz baştan, belki bu dediklerimin hiçbirini demeyecektim de. Zira büyükşehir inanın çok zor siz 2bin liraya anadoluda krallar gibi geçinirken İstanbulda oturulur bir evin kirası 1000 lira zaten, araba olsa otopark ateş phası olmasa 3 saat yolda geçiyor :( ankarada da ucu ucuna yeter kira+ faturalar+ 2 kişi yol+ KYK ödemeleri+ market/pazar için, maalesef buralarda durum böyle.
ben de kredi kullandım bu arada ev için sadece daha kısa süreli ve toplam miktarın daha küçük bir yüzdesi için kullandım. Dediğiniz şeylerin yapılamaz olduğunu kesinlikle düşünmüyorum, güzel bir plan programla, iradeyle her şey mümkün. Siz eşinizle yapmışsınız ben tek başıma evi aldım, dayayıp döşedim, bunu da kira öderken yaptım, ailemle yaşamıyorum, büyükşehirde kimsenin yardım ettiği de yok :P. Yani sizi ben çok iyi anlıyorum fakat büyükşehir faktörü gerçekten çok mühim, arkdaşlarım en çok bundan mağdur.

Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Ne güzel anlatmışsın çok duygulandım
Sıfırdan başlamak ama düzenini oturtmak.

Mutluluklar dilerim... :)

Eşin ne mezunu?.Özelde çalışıyor değil mi?Maaşı iyi diyorsun.Küçük yerde iş bulması bölümüyle mi alakalı?Sen ne mezunu sun?
Sizin adınıza mutluluk duydum.
ALLAH huzunuzu daim etsin

Eşin ne mezunu?.Özelde çalışıyor değil mi?Maaşı iyi diyorsun.Küçük yerde iş bulması bölümüyle mi alakalı?Sen ne mezunu sun?
Sizin adınıza mutluluk duydum.
ALLAH huzunuzu daim etsin
Küçük bir yerde değiliz.her bakımdan gelişmiş bir şehir.istanbul değil ama .gelişmiş denilince akla ilk istanbul geliyor genelde.istanbuldan daha güzel ve bazı bakımlardan daha gelişmiş bir yerdeyiz.
Eşim de iibf mezunu.ben de.benim bölüm çeko

Çok güzel anlatmışsınız sizin adınıza çok mutlu oldum
Bizde 6,5 yıllık sevgiliyiz yazın evleneceğiz.
Ancak adam gibi bir işte çalışıp elimiz para görmeye başladı
Bu yüzden çok beklemek zorunda kaldık
Herşeyimizi kendimiz yapıcaz biz de
Umarım günün birinde bende böyle bir konu açabilirim
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın inşallah

Hayran kaldim size
Allah nazarlardan korusun ve mutlulugunuzu daim etsin

Bu hikaye cok faydali oldu bana ..

Çok güzel anlatmışsınız sizin adınıza çok mutlu oldum
Bizde 6,5 yıllık sevgiliyiz yazın evleneceğiz.
Ancak adam gibi bir işte çalışıp elimiz para görmeye başladı
Bu yüzden çok beklemek zorunda kaldık
Herşeyimizi kendimiz yapıcaz biz de
Umarım günün birinde bende böyle bir konu açabilirim
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın inşallah
Zamana bırakın.her şey bir bir halloluyor.gün gelecek siz de böyle bir konu açacaksınız inanıyorum

Ne kadar maas aliyorsunuz Allah askina 2.5 senede dugun-deniz goren ev- esyalar- araba :)))) hemde 0'dan :KK70:
Bana da cok ütopik geldi .iki kişinin maaşı artı kira verirken düğün yaptınız.araba aldınız ve üstüne deniz gören ev ve eşyalar..
Ailelerin hiç mi yardımı olmadı arkadasım.
Azminiz cok güzel fakat hangi iş bu ?
Yıllardır calışıp bir arabayı zor alıyor evlenenler?
Kredi aldığınız evin peşinatını kim verdi?
O peşinat Tek başına zaten 2,5yılda zor birikir.
Sorular sorular..şimdi benden iyi matematikciler gelir

Sizi tebrik ediyorum ve ülkenin ekonomi bakanlığında görev almanızı talep ediyorum

Bana da cok ütopik geldi .iki kişinin maaşı artı kira verirken düğün yaptınız.araba aldınız ve üstüne deniz gören ev ve eşyalar..

Ailelerin yardımı olmadı gibi bişey.
Kredi aldığımız evin peşinatını nasıl verdığımızı başka bi arkadasıma cevap olarak yazmıştım.önceki sayfalarda bulabilirsiniz.

Kredi aldığımız evin peşinatını düğünde takılan takları bozdurarak verdik :) bileziklerim de dahil.ayda 1700 lira ev kredisi ödüyoruz.
Yıllardır calışıp bi araba alamayanlar var tabı allah yardımcıları olsun ama bız "asgari ücretle çalışmıyoruz "zaten :)

Eger gercekten art niyetsiz,alay edermiş gibi konuşmayıp ne iş yaptıgımızı ve maaşımızı sorsan dmden atarım.ama ben para mevzusu yapmak istemiyorum.sen sevdiğin insanla herkese rest cekip bomboş bi evde kışın soğuğunda yerde yatmayı aç kalmayı ve tamamen belirsiz bir gelecekte yaşamayı göze alarak evlenir misin onu düşün bence arkadasım.cevabın evetse ,işte bizim yaptıgımız da oydu.altında başka şeyler aramak mantıksız.ayrıca çok iyi bi matematikçi olduğumuzu düşünüyorum.ben çalışma EKONOMİSİ ,eşim kamu YÖNETİMİ mezunu.yani birimiz ekonomiden birimiz yönetimden gayet iyi anlıyoruz.sıfırdan bu aşamalara gelmek cok sabır ve hesap kitap ister.

Bir gün sonra yazdım bunu çünkü evin peşinatını yazdığımı düşünüyordum bulamayınca bu cevap ortaya çıktı.başka sormak istediğin şeyler varsa sorabilirsin.işter özelden ister burdan.

Allah arttirsin.
Her sey iyi guzel gitsin insallah.

Ama...

E aileyi dinleyip bekleseydiniz, yine olurdu her sey.

Sizin sansiniz yaver gitmis. Valla yasadigim yerde kimse kimseye eski masa sandalye bile vermez.

Hadi esyayi mali mulku geciyorum bir kac ay bekleseniz en azindan nikah dugun kina boslugu yasamazdiniz. Nikahiniza kimse gelmemis.

Hakkinizda hayirlisi olsun. Her sey maddiyat degil. Ama resmen kacmissiniz ve ozenilmesi icin anlatilmasini hos bulmadim.

Allah arttirsin.
Her sey iyi guzel gitsin insallah.

Ama...

E aileyi dinleyip bekleseydiniz, yine olurdu her sey.

Sizin sansiniz yaver gitmis. Valla yasadigim yerde kimse kimseye eski masa sandalye bile vermez.

Hadi esyayi mali mulku geciyorum bir kac ay bekleseniz en azindan nikah dugun kina boslugu yasamazdiniz. Nikahiniza kimse gelmemis.

Hakkinizda hayirlisi olsun. Her sey maddiyat degil. Ama resmen kacmissiniz ve ozenilmesi icin anlatilmasini hos bulmadim.

Resmen kactik diye bir sey degil.direkt nikah kiydik.ozenen de ozensin cok sevinirim.milletin kafa kesip,mafyali adam oldurulen dizileri varken,nikahsiz dogurulan cocuklu diziler revactayken,kavga ve gurultunun eksik olmadigi şu dünyada bizim bu yasamimiz ozenilirse eger cok sevinirim gercekten.keske tum insanlar tum hatalarini sevgi icin yapsa.
.ayrica evlendigimde 24 yasimdaydim.esim de 25. pek bi kacmalik bi durum degil.

Bizim yasadigimiz sehirde insanlar demekki yozlasmamis.gayet hepsi iyi kalpli guler yuzluydu bize karsi.

merhaba dostlarım.size dostlarım diyeceğim çünkü bu yazıyı okuyan benim durumumda biridir ve onu dostum gibi sevmek isterim.
Ben iktisat fakültesi mezunu,işsiz bir kızdım.ailemin durumu epey kötü,genelde allah razı olsun birçok hayır kurumundan okumam için yardım alarak okudum,gerek günlük part time işlerde çalışarak da hayatımı idame ettim çok şükür..ama madden durumumuz gerçekten hiç iyi değildi ve genelde pek yeni kıyafetim,ayakkabım,aklınıza gelebilecek ne varsa olmazdı.hayatım boyunca kendime ait bi rujum bile olmadı.en heves ettiğim şey buydu.
annem bazen çocuk bakardı,bazen dikiş dikerdi,bi şekilde yaşardık,çok şükür.

...allaha şükür okulum bitmişti,ve ben de her mezun gibi işsizlikle basbasa kalmıştım.bir şekilde kpss kursuna yazıldım memur olmaktı hedefim.harıl harıl ders çalışmakla başlayan yorucu günlerin içinden bir çift mavi göz baktı gözlerime..ne olduğunu anlayamadım,o gözleri görünce kalbim deli gibi atmaya başladı.aşık olmuştum...

... ilk bakışta aşk mı diyeyim nasıl tasvir edeyim bilemiyorum.ama aşık olmuştum,ve aşkımın karşılıklı olması ilahi bir güçtü sanki..1 hafta içerisinde aşkımızı itiraf ettik birbirimize ve ellerimizi kenetledik.zaman geçti,kpss kursu bitti,ikimiz de kpss'ye girdik çıktık...

..aylar geçti.artık ilişkimize bi isim koymak istiyorduk,ama ikimiz de işsizdik.aileler bu durumu kabul etmedi.işinizi bulun ondan sonra her şey olur dediler.yine bir telaşe her türlü işe başvurduk.ben sekreterlik,sevdiceğim depo görevlisi ve satış danışmanlığından her türlü meslek grubuna ..hiçbiri bizi almadı ,çoğunda görüşmeye bile çağırılmadık.psikolojimiz artık darman dumandı.ikimizde işsiz,ama evlenmek isteyen aşıklardık..

..evlenmek istiyorduk çünkü artık negatif bir şeyler vardı ailelerden yana.ayrılmamız için direktifler veren bir taraf vardı.bir sürü kavga ve anlaşmazlık çıktı aileler arasında,olan hep bize oldu..bu evliliği onaylamayacaklardı..günlerce düşündük.ayrılsak yaşayamazdık,evlensek elde avuçta bir şey yok,herkes cephe almış,ayrılalım diye bekleyip duruyorlardı.birbirimize sarılıp çok ağladık.bazen beraber ölmek istedik

..o yokluk ve çaresizlik ,beş parasızlık içinde aşkımla ellerimizi kenetledik ve istesinler veya istemesinler nikah tarihimizi aldık.1 hafta içerisinde nikahımızı kıydık ve bizden depozito Almayacak bi daire kiraladık...tabi herkes bize cephe aldı,kabullenemediler.nikahımıza toplasak 5 kişi katıldı.

..komşular halimizi anladı,halı,sandalye ve masa verdiler.ev sahibimiz bile çok yardım etti,elektrikli soba falan ufak tefek o da el attı.biz de şişme yatak ve bolca gazete karton ne varsa marketlerden alıp,kartonlardan sehpa yaptık,gazetelerden perde.

..buzdolabı çamaşır makinası televizyon gibi hiçbir elektronik eşyamız yoktu.günlük yiyecek alıp elektrikli ocakta pişirip karnımızı doyurduk.2 adet çatal,2 adet tabak ☺️
bu böyle 1,5 ay devam etti,yavaş yavaş birer birer almaya basladık,evimiz şekillenmeye basladı.bu esnada,

...bu esnada rabbim ikimize de yürü ya kulum dedi.aşkım çok güzel bir işe başladı ben de öyle.kazancımız kat be kat arttı,gelinliğimiz fotoğrafçımız, davetiyemiz düğün salonumuz ,içimde ukde kalan kına gecesi,a dan z ye her şeyiyle dillere destan düğün yaptık..

Rabbim biz şükrettikçe verdi sanki.gökten bereket yağdı adeta.gençkızken uzaktan baktığım her şey artık elimin ucunda.ve çok şükür rabbim verdikçe,ben de ihtiyacı olanlara veriyorum .hala ufacık bir videoda bile ağlıyorum.kuru ekmek yiyen bir köpek gördüğümde bile içim parçalanıyor keske her canlıya yardım edebilsem

Şuan bu yazıyı yazdığımda 2.5 yıllık evliyiz.hayalimizdeki deniz gören evi satın aldık( tabiki banka kredisinin de yardımıyla) , arabamızı aldık,tüm özendiğimiz eşyaların en güzelini evimize kattık.her şeyi tamamen ikimizin emekleriyle ilerlettik.çok güzel mutlu şeker mi şeker bi evimiz,tatlı mı tatlı hoşsohbet bir yuvamız var.başta ilişkimizi kabul etmeyen büyükler,şuan heryerde bizi anlatıyor.bizim azmimiz ve başarımız bizi tanıyanların dilinde,çocuklarına bizi örnek gösteriyor..çok sevmenin,çok çalışmanın,büyük bi azmin mükafatı bu.

Bu yazımı okuyan dostum,eğer sen de aşıksan ve maddiyat yüzünden aşkına kavuşamıyorsan,bizim yaşadıklarımızdan feyz almanı diliyorum.hayatta bazı şeyler vardır ki 1 kez yakalarsın,onlardan biri de gerçek aşktır.aşkını bulduysan gerisini hiç düşünme,hele maddiyatı hiç düşünme.her şey öyle bir oluyor ki sen bile anlamıyorsun.biz vazgeçmedik,ellerimizi hiç ayırmadık.sevmekten korkmadık.sen de korkma.sadece sev...

Dilerim Allah'tan tüm sevenler kavuşsun..Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
Maşallah rabbim mutlugunuzu daim yuvanizi hep huzurlu eylesin utopik yada degil ama olabilecek şeyler.. benim okurken gozlerim doldu bende uzun zamamdir sevdigimle iş yüzünden evlenemiyoruz birde ben bi kurumda çalışınca babam sıcak bakmiyo annem işine girsin Öyle diyo onun ailesi yapalim birseyler diyo iki ara bi derede kaldım ne sevdigimi üzmek ne ailemi kırmak istemiyorum ama ne yapacağım bilmiyorum da okurken düşündüm de bana da böyle bi cesaret gelirmi diye ama zor galiba inş sevdigimde işini bulur

Back
X