Yöresel Tarif madımak(resimli)

Yöresel Yemekler

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
358
46
İzmir
ben böyle lezzet görmedim...

madımak temin edilir:)))

2 kase kuru madımak otu
1 çay bardağı bulgur
2 domates
1 soğan
zeytinyağı
tuz

soğan rendelenir ve yağda kavrulur..üzerine rendelenmiş domatesler eklenir ve kavrulur.madımak eklenir.daha sonra 2 su bardağı su ilave edilir.kaynadıktan sonra bulguru atılır ve bir taşım kaynatılır..afiyet olsun..

sarmısak sevenler sarmısaklı yoğurt eklerlerse tadından yenmez...

Son düzenleme:
ilk defa duyuyo ve görüyorum
madimak otu neki pinarim???
cok ilgimi cekti tarifin
anneme sormam lazim umarim burdada vardir
ellerine saglik canisi

ilk defa duyuyo ve görüyorum
madimak otu neki pinarim???
cok ilgimi cekti tarifin
anneme sormam lazim umarim burdada vardir
ellerine saglik canisi

madımak böyle aromalı ,güzel kokulu bir ot..iç anadolu da var.inşallah bulursun cnm..benim çorumlu bir ablam var o getiriyor..cidden çok faydalı bir ot..

Çok yıllık, otsu bir bitki olan, bahar aylarında yağan yağmurla ortaya çıkan madımak, şeker hastalığı ve böbrek taşı rahatsızlığına da iyi geliyor. Adına türküler yazılan, yemeği, konservesi yapılan madımağın tozundan hazırlanan merhem yaraların iyileşmesinde kullanılıyor. Halk dilinde keçimemesi, kuşekmeği ve söğüt otu olarak bilinen madımak, genelde köylü kadınlar tarafından toplanarak satışa sunuluyor.

Son düzenleme:
madımak sivas yemeğidir ben ağrılıyım beyim sivaslı eltilerim çok güzel yapıyorlar sivasın yemek kültürü çok güzel biz ağrılılar et olmazsa yemek yapamıyoruz ama onlar öyle değil her türlü yemeği biliyorlar bizim doğu ot yemekler sevmiyor bende pek sevmem selamlarklava:

ruhancığm teşekkürler öncelikle yoruma değer bulduğun için..beğenmediğin yemeği yapınca oklava mı kaldırırsınız geneldekaydirigubbakcemile3..şaka tabi cnm..eşimde ıraklı bnm..onlarda doğu kültüründeler.et olmasa sofraya oturmazlar..alışkınım yani..ama izmirli bi hatunla evlenerek hayatının hatasını yaptı haberi yokkaydirigubbakcemile3bir yıl boyunca enginarı çiçek sandı adamceyızzzz:roflol: :roflol: :roflol:

ben tokatlıyım bahar donemınde taze taze toplanır satılır alırız ve severek yerız dondurcuya atarız kısın bıle yerız yanına yesıl soganda dılınce tadından yenmez ev ekmegınıde unutmayalım bıde madımaga benzer kaba pancar denır bahar donemınde yagmur yagınca yeseren cesıtlı otlardır posetını elıne alan tarlalara dagalara cıkıp toplar bızım buraların baş yemeklerıdır tadılmasını tavsıye ederım arkadaslar....

Ellerine sağlık tatlım bide böreğini dene hani saç böreği varya gözleme gibi onun içine koyarız biz kimisi kıymayla birlikte koyar süper olur mmm canım çekti ya annem baharda toplamıştı buzluğa attıydık yarın yapsak bari sositososito hihoyyyt cokacimcoook

gerçekten hem sağlıklı hemde lezzetli olan nadir besinlerden biri bence madımak..harika bir aroması var..bayıldım..kayınvalidemde bizdeydi ona da yaptım..pek ot sevmemelerine rağmen o da sevdi..siz şimdi böyle ekmekti börekti anlatmışsınız ya canlar..bozduracaksınız ama bana diyeti..olmuyor böyle ama..kaydirigubbakcemile3

çok teşekkür ediyorum bitaneciklerm güzel yorumlarınız için..opuyorumnanaktan

ay pınarım madımak bizim burda çok pişen bi yemek kırşehir sıvas da bilenen bi yemek çok severek yaparım ve difrizimde tazeside var kbirkaç poşet yazda toplandı yıkandı ve dolaba koydum çok da severiz ailece emeklerine sağlık bi denemmmm

esmerim gelirsem bana madımak yaparsın değilmi??
yarın sizdeyim:jeyyar: :jeyyar: :jeyyar:

çoooooook teşekkürler ediyorum güzel yorumun için cnm bnm..

a.s. opuyorumnanaktan a.s.

bayılırımmmm cokacimcoook annenannem hep yapardı olsada yesek cokacimcoook ellerine saglık

aa elinize sağlık madımak sivas ın memleketimin :)yemeğidir,hatta halk oyunlarında oyunu bile vardır kızlar madımak toplarlar,çok lezzetli bir yemektir gerçekten de....

Corumun güzel madimagi:kedi:

bir corumlu olarak sevmemek elde degil

ellerine saglik ayrica canim

teşekkürler ediorm bitnm..opuyorumnanaktangerçekten tadına bakılmaması büyük şanssızlık olacak bir lezzet..a.s.

bayılırımmmm cokacimcoook annenannem hep yapardı olsada yesek cokacimcoook ellerine saglık

sen yap bitnm..ileri de senin torunların da böyle söylesinler..bazı şeyleri unutturmamak lazım gerçekten..hele şu gdo tartışmalarının tavan yaptığı günlerde insan bunun daha çok farkına varıyor..evde salça yapmak,tarhana yapmak,ve hatta ayran yapmak bile birçoğumuza göre ne yabancı şeyler..e durum böyle olunca da ne verilirse onu yemek zorunda kalıyoruz haliyle tabi...çok teşekkürler ediyorum güzel yorumun için bitnm..opuyorumnanaktan

aa elinize sağlık madımak sivas ın memleketimin :)yemeğidir,hatta halk oyunlarında oyunu bile vardır kızlar madımak toplarlar,çok lezzetli bir yemektir gerçekten de....

evt iç anadolu yöresinde bulunan bir ot olduğundan çorum,tokat,sivas,kırşehir,amasya vb illerin has yemeği denecek türden bir lezzet..bana bu otu getiren ablamda oralı zaten yoksa ben bir izmirli olarak nereden bilebilirdim..burada da mesela deniz börülcesi vardır ki tariflerimde de var o da buralara has bir çok yerde bulunmayan bir nimet..paylaşalım herkes bilsin değilmi??kocaman öpüorm tatlm..güzel yorum için teşekkürler ediormopuyorumnanaktan

evet cnm cok haklısın anneannem dedemin meslegi yüzünden il il gezmiş onun için bizim mutfagımız zengindir aslen izmirliyiz ama her yörenin yemegini yaparız anneannem tarhanayıda salçasınıda kendi yapardı hatta pul biberini bile kendi cekerdi makinede ama suanda biraz yaşlandı artık yapamıyormafoldumben ama gercekten yapmak lazım o günleri yaşamak lazım tekrardan cok cok saol paylaşımın için beni çocukluguma götürdü :sinifsinif:

bugünkü akşam yemegınde madımak yapmıştım::) yok böle bir lezzet.kocaman tencereyle yaptım bır kasık bile kalmadı kana kana yiyemedım bıle kalabalıktık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…