Mağazadaki görevli....

jeanneCdarc

my little warrior.....
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2011
2.837
1.975
398
Dert sayılmaz aslında, yalnızca bugün yaşadığım canımı sıkan bir olayı paylaşıp dışarıdan nasıl göründüğü ile ilgili fikir almak istedim...tabi yazarak ifadeler mimikler duygular nasıl anlatılırsa...

Bugün 4 yaşındaki kızımla arkadaşı için toka almaya bir kozmetik mağazasına girdik. Tokalara baktık seçtik kızım getirip gösterdi falan filan derken beğendik tokaları ben kasaya geçtim kızım da hemen yanımdaki rengarenk kelebek tokalara bakıyordu...O sırada yanından geçen satıcı kız ciddi bir tavırla kızıma " onlara dokunmuyoruz yalnız..." dedi!!
Belirteyim kızım hiç bir taşkınlığı olmayan gayet sakin bir çocuktur ki o esnada sadece ilgisini çeken rengarenk tokalara bakıyordu ve yanlış birşey yapmasına zaten ben izin vermem...

Çocuğun hevesi kırıldı ağlamaklı yanıma koştu hemen...Çok sinirlendim..neden?? Tokalara bakan bir yetişkin olsa aynı tepkiyi verecek miydi acep??? Küçücük bir çocuk üzerinden ego tatmini resmen ki tavrının açıklaması tam olarak bu...

Çok uzattım biliyorum hemen bağlıyorum...sakin kalmaya çalışarak ödememi yaptım görevli kız kasa yakınlarındaydı " çocuğu o şekilde uyarmanıza gerek yoktu nerde nasıl davranması gerektigini bilir zaten" dedim şaşırdı " ben bişey demedim agresif davranmanıza gerek yok vsvs" gibi bişeyler söyledi uzatmadım çıktım mağazadan....

Olay bundan ibaret...çocuğumun mutsuzluklarını problemlerini kendisinin çözmesinden yanayımdır...ilk kez müdahale ettim sonra bi an kendimi kötü hissettim cidden gereksiz miydi diye ama şimdi pişman değilim, çocuk deyip egosunu tatmin etmeye kalkmaz umarım bir daha...küçücük bir olay ama 3. kişiler tarafından nasıl göründüğünü merak ettim...zaman ayırıp okuduğunuz için tenk yu.....

Son düzenleme:
Açıkçası bence hassas davranmışsınız

Zira kötü bir şey dememiş dokunmuyoruz demiş ben kendi çocuğuma da diyorum aynı cümleyi

Çocuk belki zarar vermeyecek ama o standlar hafif çocukların güç kontrolü yok tutup çekip tepesine bile devirebilir

Olmuş bitmiş boş verin sıkmayın canınızı

Keşke çocukları öyle uyarmıyoruz ama deseysiniz.
Bence çok yerinde bir hareket olmuş

Biraz alınganlık yapmışsınız ya, kimbilir kaç insanın çocuğu geliyor tokaları elliyor, belki cebine atıyor bıkmıştır uğraşmaktan. Herkesin çocuğunu da gözünden tanıyamaz, çok fazla bu tarz olaylar yaşandıysa uyarmıştır. Canınızı sıkmaya değmez diye düşünüyorum.

size yapsaydi o uyarıyı eminim bu kadar zorunuza gitmezdi.annelik içgüdüsü sanırım."nerde nasıl davranacağını bilir".4 yaşında çocuğun bunu bilmesi çok zordur.zira bendede var o yaslarda bir tane.sanırım hamilesiniz onun verdiği asiri duyarlilikta olabilir.biz anneler çocuklarımıza güzel bakılsın , güzel görülsün istiyoruz.bizim icin dünyanın en güzel varliklarina baskasinin umursamaz davranmasina alınabiliyoruz bazen.ama bizde herkesin çocuğunu sevemiyoruz..yani biraz abartmissiniz evet ama sizi anlayabiliyorum..

Özellikle çocuklarla böyle durumlarda iletişim ve etkilesimdeyken çok dikkatli olunması gerekiyor, bazı çocuklar çok kırılgan oluyor :)
Mağaza görevlisi yanlış davranmış doğru ama ego tatmin ettiğini sanmıyorum....
Belki görevlinin başına başka cocukla ilgili bi olay gelmiş olabilir yada o anına oyle denk gelmiş olabilir :)
Siz yinede üzülmeyin :anneadayı: bence o hanım efendi de kendini yanlış ima etmişse tabiki buna üzülmüştür

Açıkçası bence hassas davranmışsınız

Zira kötü bir şey dememiş dokunmuyoruz demiş ben kendi çocuğuma da diyorum aynı cümleyi

Çocuk belki zarar vermeyecek ama o standlar hafif çocukların güç kontrolü yok tutup çekip tepesine bile devirebilir

Olmuş bitmiş boş verin sıkmayın canınızı
Şimdi sıkmıyorum aslında bi an acaba gereksiz alınganlık mı yaptım dedim...yalnız söyledim yazarak olmuyor azarladı aslında...tokalar yerde herkesin ulaşabileceği gibi bir reyondaydı...sessiz sakin kimsenin olmadığı bir zamandı gereksiz bir tavırla gereksiz bir uyarıydı o yüzden rahatsız oldum sanırım ben de gerektiği zaman uyarıyorum o da çok dokunup karıştırmaz zaten...teşekkür ederim

Ben olsam sizin yerinizde bende aynı tepkiyi verirdim yersiz bulmadım davranışınızı..
Çocuğuma benden başka kimse müdahale edemez net..
Böyle uyaranlara çocuğun sık sık maruz kalması yabancılardan korkup olan biteni anlatamamasina kadar gider..
2 toka parası ödenir önemli olan onların özgüveni kırılmasın..
Basit gördüğümüz bir çok konu bir çok olaya zemin hazırlayabiliyor malesef!!

Özellikle çocuklarla böyle durumlarda iletişim ve etkilesimdeyken çok dikkatli olunması gerekiyor, bazı çocuklar çok kırılgan oluyor :)
Mağaza görevlisi yanlış davranmış doğru ama ego tatmin ettiğini sanmıyorum....
Belki görevlinin başına başka cocukla ilgili bi olay gelmiş olabilir yada o anına oyle denk gelmiş olabilir :)
Siz yinede üzülmeyin :anneadayı: bence o hanım efendi de kendini yanlış ima etmişse tabiki buna üzülmüştür

Sıkıntı biraz orda zaten fazlaca kırılgan ve hassas bir çocuk kızım özellikle yabancılar söz konusu olduğunda...ne yaptıysam aşamadım artık karakteri diyorum...evet belki de çocuklarla ilgili kötü bir anısı var ve benim çocuğumun kırılganlığını bilemez düşünemez tabi ama çocuklara yaklaşırken az biraz daha dikkatli olunabilir...hele durum cidden hiç bir tehlike oluşturmuyorsa söz konusu sessiz sakin uslu ;) bir çocuksa...

Farkındayım aslında hep bu:anneadayı::KK200: gebelik hormonu

Bence alınmakta haklısınız. Madem ki hickimse nin o tokamıdır her ne halt sa dokunmalarini istemiyorlar o zaman dokunulmayacak bir yere koysunlar da hickimse nin çocuğunu uyarmak zorunda kalmasınlar onlarda..
Çocuk bu tabiki merak ettiği bir şeye dokunmak isteyecek orasi müze değil sonuçta.Alt tarafı toka yani..sinir bozucu bir durum.

Ben olsam sizin yerinizde bende aynı tepkiyi verirdim yersiz bulmadım davranışınızı..
Çocuğuma benden başka kimse müdahale edemez net..
Böyle uyaranlara çocuğun sık sık maruz kalması yabancılardan korkup olan biteni anlatamamasina kadar gider..
2 toka parası ödenir önemli olan onların özgüveni kırılmasın..
Basit gördüğümüz bir çok konu bir çok olaya zemin hazırlayabiliyor malesef!!
Anlatmak istediğim bu aslında güzel özetlemişsiniz..3 kuruşluk 2 toka yere düşse ne olur kaldı ki bahsedilen plastik minicik kelebek tokalar...kızıma abla sana ne dedi annecim dedim bişey söylemedi dedi...ne kadar rahat büyütsem özgüvenli büyütmeye çalışsamda aşırı kırılgan bir çocuğum var ve bişey olmamış bir tehlike söz konusu değil bu durumda bir başkasının hiç tanımadan benim çocuğumu hatta anne babası olmasa bile hiç bir çocuğu üzüp azarlamaya hakkı olmadığını düşünüyorum...tepkim biraz da onaydı çocuk deyip istedikleri gibi davranmasınlar

Bunun algılanması kişiden kişiye değişir .
Ben kendimi aşırı bulurum mesela tahminiyen bende sizin yaptığınızı yapardım . ( tavrı ciddiyse eğer )
Yada kötü kötü bakardım . Ama tavrı anlattığınız gibiyse . Bence sizin yaptığınızda bir şey yok .

Çocuğu uyarmak yerine sizi uyarsa daha mantıklı olurmuş bence, sonuçta çocuk uyarılara rağmen yine de kendini kontrol edemeyebilir. 6-7 yaşında olsa anlicam ama 4 yaşında bir çocuk için uyarım çok mantıksız..

Bence alınmakta haklısınız. Madem ki hickimse nin o tokamıdır her ne halt sa dokunmalarini istemiyorlar o zaman dokunulmayacak bir yere koysunlar da hickimse nin çocuğunu uyarmak zorunda kalmasınlar onlarda..
Çocuk bu tabiki merak ettiği bir şeye dokunmak isteyecek orasi müze değil sonuçta.Alt tarafı toka yani..sinir bozucu bir durum.
Nasıl da güzel hevesle bakıyordu rengarenk kendi seçti getirdi falan filan sonra bütün hevesi kaçtı...bi daha üzüldüm şimdi...hirm
Bunun algılanması kişiden kişiye değişir .
Ben kendimi aşırı bulurum mesela tahminiyen bende sizin yaptığınızı yapardım . ( tavrı ciddiyse eğer )
Yada kötü kötü bakardım . Ama tavrı anlattığınız gibiyse . Bence sizin yaptığınızda bir şey yok .
Cidden çok gereksizdi söylediğim gibi sessiz sakin bir mağaza zaten 3 5 kişi ya var ya yok genelde de öyledir...kimseyle uğraşma gibi bir durum yok yani...

Dert sayılmaz aslında, yalnızca bugün yaşadığım canımı sıkan bir olayı paylaşıp dışarıdan nasıl göründüğü ile ilgili fikir almak istedim...tabi yazarak ifadeler mimikler duygular nasıl anlatılırsa...

Bugün 4 yaşındaki kızımla arkadaşı için toka almaya bir kozmetik mağazasına girdik. Tokalara baktık seçtik o kızım getirip gösterdi falan filan derken seçtik tokaları ben kasaya geçtim kızım da hemen yanımdaki rengarenk kelebek tokalara bakıyordu...O sırada yanından geçen satıcı kız ciddi bir tavırla kızıma " onlara dokunmuyoruz yalnız..." dedi!!
Belirteyim kızım hiç bir taşkınlığı olmayan gayet sakin bir çocuktur ki o esnada sadece ilgisini çeken rengarenk tokalara bakıyordu ve yanlış birşey yapmasına zaten ben izin vermem...

Çocuğun hevesi kırıldı ağlamaklı yanıma koştu hemen...Çok sinirlendim..neden?? Tokalara bakan bir yetişkin olsa aynı tepkiyi verecek miydi acep??? Küçücük bir çocuk üzerinden ego tatmini resmen ki tavrının açıklaması tam olarak bu...

Çok uzattım biliyorum hemen bağlıyorum...sakin kalmaya çalışarak ödememi yaptım görevli kız kasa yakınlarındaydı " çocuğu o şekilde uyarmanıza gerek yoktu nerde nasıl davranması gerektigini bilir zaten" dedim şaşırdı " ben bişey demedim agresif davranmanıza gerek yok vsvs" gibi bişeyler söyledi uzatmadım çıktım mağazadan....

Olay bundan ibaret...çocuğumun mutsuzluklarını problemlerini kendisinin çözmesinden yanayımdır...ilk kez müdahale ettim sonra bi an kendimi kötü hissettim cidden gereksiz miydi diye ama şimdi pişman değilim, çocuk deyip egosunu tatmin etmeye kalkmaz umarım bir daha...küçücük bir olay ama 3. kişiler tarafından nasıl göründüğünü merak ettim...zaman ayırıp okuduğunuz için tenk yu.....

Bence iyi yapmissimiz sonucta kiziniz kac yasinda olursa olsun orda musteri ve musteri olmasa dahi bunu yapmaya hakki yok

Sonucta insanlar gisince herseyi talan edip altini ustune getiriyorlar onlara dokunmuyoruz deme hakkina sahip olmadiklari gibi kizinizada bunu demeye haklari yok

Normalde herseyi alttan alan biriyim belki o an kendimi tutamayip sefine sikayet dahi edebilirdim siz en uygun olan davranisi yapmissiniz

Back
X