- 20 Eylül 2017
- 2.407
- 9.501
- 158
- 39
Çok geçmiş olsun ben de az önce yorumda yazdım dehb li bir cocugun annesiyim o çok şikayet alan çocuklardan biriydi benim oğlum bizim serüvenimiz beş yaşında kreşe başlamasıyla başladı sayısız terapi ergoterapi oyun terapiler daha aklıma gelmeyen niceleri ve bugün 3. Sınıfa gecti tabi ki yine özel eğitim terapi ve ilaçla yola devam ediyoruz.İşte bu yüzden rehberliğe yönlendiriyorum ama gitmiyorlar. Rehberlik terapi diyecek, zaten alıyoruz dedi, terapiye başladilar aöa yasakları eziyorlar, faydasız
Yanınızda şahıt olsaydı. Guvenlık, polıs kollu kuvvetlerını cagırın. Artık itibarsızlastırmaya calısıolar mesleklerı. Bırde uzerıne ıftıra atıyolar. Aman dıkkat edın.Sınıf öğretmeniyim. Herkesin ilk görüşte otizm mi acaba diye düşündüğü bir öğrencim var. Aile de farkında fakat rapor, ilaç direkt reddediyorlar. Çocuktaki öfke nöbetleri hat safhaya ulaştı. İki çocuğa sardı, çocuklarin anneleri okul çıkışı teslim sırasında bana bugünkü darp olayını şikayet ederken diğer çocuğun anne babası da oradaydı. Kavga ettiler ama ne kavga. Bağrış çağrış, üstüne yürümeler fln. Sakin olun diyorum dinleyen yok. Bu ortamda daha fazla kalamam deyip rehberliğe çıkmayı önerdim inat edip gelmediler, sınıfa çıkalım o halde dedim sakince oturarak konuşalim, çıktık. Çocuğun annesi bana parmak sallayarak konuştu bağırdı fln ben çocuğun hatalı dediğim için. Diğer çocuklar yapmaz demiyorum ama onlar bir yapıyorsa sizinki 3 yapıyor kabul edin dedim bağırınca da ben bu ses tonuyla görüşmeyi sürdüremem dedim kalktım. Bu defa tehditlerr başladı. Başka şekilde görüşürüz o halde dedi.
Saygısızlık diz boyu. Ne ara bu kadar itibarsız olduk..
Yarın bakalım ne yüzle gelecek okula
Gerekli yerlere bildirin, böyle bir olay olduğunda mutlaka polis çağırın. Bu konuda işler çığrından çıktı, daha iki gün önce bir çocuk diğer çocuğu komalık etti. Hasta mıdır bilmem ama hastası olan da sahip çıkıp gerekli tedbirleri almalı, önce kendinizi koruyun lütfenSınıf öğretmeniyim. Herkesin ilk görüşte otizm mi acaba diye düşündüğü bir öğrencim var. Aile de farkında fakat rapor, ilaç direkt reddediyorlar. Çocuktaki öfke nöbetleri hat safhaya ulaştı. İki çocuğa sardı, çocuklarin anneleri okul çıkışı teslim sırasında bana bugünkü darp olayını şikayet ederken diğer çocuğun anne babası da oradaydı. Kavga ettiler ama ne kavga. Bağrış çağrış, üstüne yürümeler fln. Sakin olun diyorum dinleyen yok. Bu ortamda daha fazla kalamam deyip rehberliğe çıkmayı önerdim inat edip gelmediler, sınıfa çıkalım o halde dedim sakince oturarak konuşalim, çıktık. Çocuğun annesi bana parmak sallayarak konuştu bağırdı fln ben çocuğun hatalı dediğim için. Diğer çocuklar yapmaz demiyorum ama onlar bir yapıyorsa sizinki 3 yapıyor kabul edin dedim bağırınca da ben bu ses tonuyla görüşmeyi sürdüremem dedim kalktım. Bu defa tehditlerr başladı. Başka şekilde görüşürüz o halde dedi.
Çocuğun mağdur ettiği iki çocuktan birinin annesi de yanımızdaydı sınıfa çıkarken. İyi ki o da vardı çünkü bana iftira atabilirlerdi, boğazımı bile sıkabilirlerdi her şey beklenirYanınızda şahıt olsaydı. Guvenlık, polıs kollu kuvvetlerını cagırın. Artık itibarsızlastırmaya calısıolar mesleklerı. Bırde uzerıne ıftıra atıyolar. Aman dıkkat edın.
Kesinlikle, çocuklarına iyilik yaptiğini sanıyorlar, çözümsüz hale geliyor zamanla oysaki. Otizmde 4 yaş ve öncesi eykiliymiş diye biliyorum zaten.bu tarz kişilerle sakın sınıfta konuşmayın.kameraların olduğu sesli kayıt aldığı koridor vb gibi yerlerde konuşun.Bir veli “ çocuğumu döver öğretmen yaptı diye darp raporu alırım” demişti kötü not veriyor öğretmen diye tehdit etmek için.mümkünse velilerden dilekçe alıp kayda geçirin.sırf velilerden dolayı her öğrenciyi kazanamıyoruz.halbuki öğretmen en fazla 3-5 yıl görür ama ömür boyu hem topluma hem ailesine problem olacak bu çocuğun destek almaması.
Okuldan çıkınca müdür yardımcısını aradım, okul saatleri dışında olduğu için bişey yapamayız, isterseniz tutanak tıtun dediTüm bunlar olurken okul idaresi ne yapıyor peki,Adları hiç geçmedi.Durumu okul idaresiyle beraber çözmeye çalışın.
Okulda beynim durmuş gibiydi, çıkınca aklıma geldi dönüp müdüre mi anlatsam diye, yardımcısını aradım o da çok bişey bilmiyor gibi, okul saatinde olmadiği için bişey yapılmaz galiba dediÇocuk evdede yeterli desteği göremiyor aileye bakarsak bunu üzüldüm sizede ayrı üzüldüm yönetime bildirin durumu bilsinler peki idareciler bu duruma ne diyor kavga bu olaylar olağan degilki
Bahçede kameralar varGüvenlik niye maaş alıyo acaba kamera kaydı vs var mı
Böyle otizm tanısın alması gereken çocuk tedavi görmezse daha cok kavga çıkar. Aslında devletin bunu aileye bırakmaması gerekiyor. Büyük bir ihmal var. Hem o çocuga hem de diğer öğrencilere acıdım. Bu tipler i başımıza sarıyorlar insanlar deliriyor. MEB buna bir çözüm bulmalı.Sınıf öğretmeniyim. Herkesin ilk görüşte otizm mi acaba diye düşündüğü bir öğrencim var. Aile de farkında fakat rapor, ilaç direkt reddediyorlar. Çocuktaki öfke nöbetleri hat safhaya ulaştı. İki çocuğa sardı, çocuklarin anneleri okul çıkışı teslim sırasında bana bugünkü darp olayını şikayet ederken diğer çocuğun anne babası da oradaydı. Kavga ettiler ama ne kavga. Bağrış çağrış, üstüne yürümeler fln. Sakin olun diyorum dinleyen yok. Bu ortamda daha fazla kalamam deyip rehberliğe çıkmayı önerdim inat edip gelmediler, sınıfa çıkalım o halde dedim sakince oturarak konuşalim, çıktık. Çocuğun annesi bana parmak sallayarak konuştu bağırdı fln ben çocuğun hatalı dediğim için. Diğer çocuklar yapmaz demiyorum ama onlar bir yapıyorsa sizinki 3 yapıyor kabul edin dedim bağırınca da ben bu ses tonuyla görüşmeyi sürdüremem dedim kalktım. Bu defa tehditlerr başladı. Başka şekilde görüşürüz o halde dedi.
Yanımızda mağdur iki çocuktan birinin annesi vardı.Tek başınıza böyle bir kaosun içinde kalmış olmanız kötü olmuş, bi o kadar da riskli. Her ne olursa olsun yanınızda şahit göstereceğiniz birilerini almalıydınız.
Büyük cesaret sizdeki..
Evet alıyor . 3 farkı ilaç alıyor. Vurma olayı çok değil ama hiç yok da diyemem. Ancak kavgacı, her şeye kızan ,küsen ,alınan , yapamamayı-yanlışı tolere edemeyen ,patlamaya hazır bir bomba gibi neye kızacağı neye ağlayacağı belli olmuyor . Tepkiselliği çok fazla. Aslında biliyorum çok yol katetti ama hala çok zorlanıyor uyum sağlamakta.Benim oğlum da dehb li ve durtuselligi yoğun ilaç kullanıyor musunuz bunu neden yazdım çünkü maalesef durtuselligi yoğun olan çocukta ki oğlum da öyle ilaçsız çözüm bulamadım ben asla durmuyor işin acı kısmı ben şiddete çok karşıyım ve bu konuda hassasım çocuklar arasında ama benim oğlumun kontrolsüz öfkesi pat diye vurması çok zordu gerçekten sizde durum ne
Resmen bahsettiğim çocuğu anlatıyorsunuz, Allah kolaylık versinEvet alıyor . 3 farkı ilaç alıyor. Vurma olayı çok değil ama hiç yok da diyemem. Ancak kavgacı, her şeye kızan ,küsen ,alınan , yapamamayı-yanlışı tolere edemeyen ,patlamaya hazır bir bomba gibi neye kızacağı neye ağlayacağı belli olmuyor . Tepkiselliği çok fazla. Aslında biliyorum çok yol katetti ama hala çok zorlanıyor uyum sağlamakta.
Çözmeye çalışan anneleri tebrik ediyorum. Kaç defa söyledim, çocuğunuza rapor ilaç reddediyorsunyz ama bu çocuk giderek dışlanacak tıplumdan, akademik olarak da sosyal olarak da diğerleri arasında makas açılacak, daha kötü olacak sonuç ama yok netten iki makale okuyup öğretmenden daha öğretmen, terapistten daha terapist oluyorlarKonudan bağımsız dehb tanısı alan oğlum var. Psikiyatr, haftada terapi ve gereken tüm özveri ... ikimiz de hızla kabullenip 2 yıldır tüm gayretimizle çaba harcıyoruz. Ancak oğlum hala uyum problemleri yaşıyor, öfke problemleri yaşıyor , dürtüsellik var ... arkadaşları tarafından kabul görmüyor .giderek hırçınlaşıyor.. Bu konuda aile belli ki problemli ve kabul etmemiş ama inanın böyle çocukların aileleri bazen gerçekten çıkmazda oluyor. Bugün oğlumu haftalık terapiye götürdüm. Ben beklerken 4 yaşında çocuğu olan genç bir anne çocuğunun görüşmesine gelmişti. İstemeden şunu duydum " oğlundan korkuyorum artık... sürekli tetikte olmaktan çok yoruldum... " o içerde ağlıyordu ben bekleme odasında ağladım . Bazen hayatımızdaki herkese ( biliyorum asla hak etmiyorlar) öfkeleniyorum. Gerçek sorundan uzaklaştırıyor beyin sanki beni . Belki beynim de benim iyiliğimi düşünüyordur çünkü gerçek sorunu bilip hep aynı kısır döngüde olmak bazen delirtecekmiş gibi hissediyorum. ( konudan çok alakasız farkındayım . Özür dilerim engel olamadım içimden döküldü hepsi )
Bu tarz çocuklarla ilgili rehberlikle görüşme yaptığımı belgelendirmek istiyorum fakat rehber öğrt imzalık işlerden kaçıyorBöyle otizm tanısın alması gereken çocuk tedavi görmezse daha cok kavga çıkar. Aslında devletin bunu aileye bırakmaması gerekiyor. Büyük bir ihmal var. Hem o çocuga hem de diğer öğrencilere acıdım. Bu tipler i başımıza sarıyorlar insanlar deliriyor. MEB buna bir çözüm bulmalı.
Siz rehberliğe yazılı bir belgeyle basvurun. Hwrşeyi resmiyete dökün. Döner dolasır size patlar hersey
Çocuğa hamileliğini 3 aylıkken öğrenmiş ve çocuk 7 aylık doğmuş. İlk üç ay zaten hamilelik bilmezken kim bilir neler içti, erken de doğmuş. Vicdan azabı diye çocuğu şımarttılar sınır koymadılar, şimdi sonuçlarını yaşiyor ve yaşatıyorlar. Yarın da topluma salacaklar bu çocuğuÇok geçmiş olsun ben de az önce yorumda yazdım dehb li bir cocugun annesiyim o çok şikayet alan çocuklardan biriydi benim oğlum bizim serüvenimiz beş yaşında kreşe başlamasıyla başladı sayısız terapi ergoterapi oyun terapiler daha aklıma gelmeyen niceleri ve bugün 3. Sınıfa gecti tabi ki yine özel eğitim terapi ve ilaçla yola devam ediyoruz.
Demem o ki bu bir bilincli ebeveyn olma meselesi çocuğunu kabul edip çözüm üretebilmek evet özel bir çocuk olabilir ama ebeveyn olarak ne yapıyorsun gelip okulda öğretmenin üzerine saldıran birinden bilmiyorum ya bunlari okumak benim çok üzüyor hem çok sinirleniyorum azıcık bilinç çocuğa destek vermek bu kadar zor mu anne baba olarak
Tam olarak öyle değil bence ya. Benim çok yakın, ailecek görüştüğümüz bir arkadaşım var. Oğlu otizm yada dehb değil. Sadece dürtüsel. Öfkelenince kendini durduramıyor. Sağa sola bağırıp vuruyor, bazen kendine bazen arkadaşlarına. Ama ailesi o kadar ilgili ve sakin ki. Ailede asla şiddet kavga yok. Okulu zaten özel bir okul. Yani özel okul derken az mevcutlu ve fazlasıyla şefkatle sorunları çözen bir okul. Okulda da şahit olmuyor böyle olaylara. Psikiyatriste de düzenli götürüyorlar, ilaç da kullanıyor. Ama çözüm olamıyor. Annesi de çok yıprandı çözüm bulamıyor. Kendi oğlum mesela onunla görüşmek istemiyorum diyor. Arkadaşımı üzmek istemediğim için minimumda da olsa görüşüyoruz yine ama gerçekten zor bir durum.Çocuğa hamileliğini 3 aylıkken öğrenmiş ve çocuk 7 aylık doğmuş. İlk üç ay zaten hamilelik bilmezken kim bilir neler içti, erken de doğmuş. Vicdan azabı diye çocuğu şımarttılar sınır koymadılar, şimdi sonuçlarını yaşiyor ve yaşatıyorlar. Yarın da topluma salacaklar bu çocuğu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?