Mahalle kavgası

Polis çağırsaydınız keşke. Siz orada görevi başındaki devlet memurusunuz.

Şu kısmı anlamadım. Sizin yetkililere haber verme hakkınız yok mu. Yani aileye doktora gidin diyorsunuz gitmiyorlar bu olay bu şekilde kapanabiliyor mu? Yargılamak için değil de merak edip soruyorum.

İstediği olmayınca bulduğu her şeyi yumrukluyor, şiddet uyguluyor, ben sınır koyunca bana bağırıyor, ders asla dinleyemiyor uğraşacak bi şeyler buluyor, burnuna parmak sokup ağzına götürüyor, tırnak yiyor, bir çocuğa takıntılı sadece onunla oynasın istiyo oynamazsa ısırıyor, resim dediğinde hep dinozor çiziyor, resimlerde sadece kırmızı kullanıyor, göz teması kuramıyor vs vs .

Dürtüsellikten çok daha fazlası.. Konuşamama problemi de var, dediği anlaşılmıyo, bu da onu ekstra agresif yapıyor.

Çevremde de var bu tarz rahatsızlığı olan çocuklar var. Gelin görün ki aile bunu kabullenmiyor çocuğumda birşey yok diyor. İlaçlarıda varmış ama kullanıyormuş demekki ailesi kabul edememiş. Bu tarz saldırgan ve gereğinden fazla hareketli çocuğa ailesinin yakından ilgilenmesi gerekiyor. Okulda başka çocukları dovupte marifetmis gibi size ve diğer aileye gırgır yapamaz. Ozaman çocuğun rahatsızlığını kabul edip özel okula gönderim yapsınlar. Artık ne polise ne öğretmene saygı kalmadı. Kimsenin umrunda degil

Şu kısmı anlamadım. Sizin yetkililere haber verme hakkınız yok mu. Yani aileye doktora gidin diyorsunuz gitmiyorlar bu olay bu şekilde kapanabiliyor mu? Yargılamak için değil de merak edip soruyorum.
Rehberliğe yönlendiriyorum gitmiyorlar, gitseler o önerilerde bulunacak. Öneride de bulunsa veli istemeden çocuğa yaptırım olmuyor

Rehberliğe yönlendiriyorum gitmiyorlar, gitseler o önerilerde bulunacak. Öneride de bulunsa veli istemeden çocuğa yaptırım olmuyor
Ama diğer çocuklara zarar veriyor sonuçta. O çocuklar dayak yiyip duracak mı yani , çocuğun velisi tedavi istemedikçe. Diğer veliler el atsın bari aile bakanlığına cimere vs yazsınlar

Polis çağırın şikayetçi olun, böyle ailede yetişen çocuk ne yapmaz? bunlar tespit edilip çocuklar devlet korumasına alınsa keşke.

Kavga eden velileri sinifa cagirmazdim. Zaten tansiyon yuksek. Bu durumda yapmaniz gereken guvenlik ya da polis cagirmak. Anne babalari degilsiniz cagirip uzlastiracak misiniz ?

Problem çocukta velide
Empati yapmaya çalışıyorum
Çocuğunun normal olmadığını kabul etmek çok zordur
Ve bu süreçte giderek geç kalıyorlar
Bunu işin ehli birileri anlatmalı veliye
Anlamıyorlar maalesef. En basit köylerde bile çok oluyor. Köyde çalıştığım zaman sorunlu çocuğun velisini abilerini çağırıp konuştuk. Ailecek problemlilerdi zaten. Çıkışta diğer kavga ettigi çocuğu koca koca adamlar tartaklamışlar.

Ama diğer çocuklara zarar veriyor sonuçta. O çocuklar dayak yiyip duracak mı yani , çocuğun velisi tedavi istemedikçe. Diğer veliler el atsın bari aile bakanlığına cimere vs yazsınlar
Bugün çocuğun eşyalarını almaya birini gönderdi anne, okuldan gidiyor

Bugün çocuğun eşyalarını almaya birini gönderdi anne, okuldan gidiyor
Çok sevindim sizin adınıza böyle sorunlu bir velinin çocuğu bendeydi.
4 senedir zerre iyileşme olmadi kendileri düzeleceğine beni sinir hastası yaptilar.
Öyle söyleyeyim

Çok sevindim sizin adınıza böyle sorunlu bir velinin çocuğu bendeydi.
4 senedir zerre iyileşme olmadi kendileri düzeleceğine beni sinir hastası yaptilar.
Öyle söyleyeyim
Bugün aynısını düşündüm ve söyledim. Kafayı sıyırmadan bu sınıfı mezun edebilecek miyim dedim birine. Şeytan diyor sene sonu tayin iste git ama sınıfı yarım bırakmayı da sevmiyorum

Bugün aynısını düşündüm ve söyledim. Kafayı sıyırmadan bu sınıfı mezun edebilecek miyim dedim birine. Şeytan diyor sene sonu tayin iste git ama sınıfı yarım bırakmayı da sevmiyorum
Ben geçen sene burayı görüp tekrar yazdığıma pişmanım.
Benimde dışımda herkesin isteği kabul ediliyor.
Biz çocuğa kıyamıyoruz onlar bize kıyma çekiyor

Kavga eden velileri sinifa cagirmazdim. Zaten tansiyon yuksek. Bu durumda yapmaniz gereken guvenlik ya da polis cagirmak. Anne babalari degilsiniz cagirip uzlastiracak misiniz ?
21 yıldır ilk kez böyle bir çirkeflik görüyorum, ne yapacağımı şaşırdım, rehber öğrt de müd yardımcı da yanımızdan geçmişlerdi sınıfa giderken, onları da sınıfa çağırabilirdim mesela

Bu tarz çocuklarla ilgili rehberlikle görüşme yaptığımı belgelendirmek istiyorum fakat rehber öğrt imzalık işlerden kaçıyor
Kaçıyor cunku sorumluluk onlara geciyor ve çok onlar çözüm bulmalı siz değil. Siz rehberlik veya müdüre dilekçe ile başvurun. Kendi yükümlülüğünüzü atın üzerinizden

Bahçede kameralar var
Sınıfa çıkmayın bir daha kamera olan yerde kalın. Baktınız is çirkinleşiyor hemen güvenlik polis ne varsa çağırın. Çocuğu rehberliğe getirmiyorlarsa laf anlatmaya çalışmayın gereken yerlere bildirin

Bir de her işinizi yazılı yapın rehberliğe ilettiğinize dair elinizde dilekce yazı vs olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…