Polis çağırsaydınız keşke. Siz orada görevi başındaki devlet memurusunuz.Sınıf öğretmeniyim. Herkesin ilk görüşte otizm mi acaba diye düşündüğü bir öğrencim var. Aile de farkında fakat rapor, ilaç direkt reddediyorlar. Çocuktaki öfke nöbetleri hat safhaya ulaştı. İki çocuğa sardı, çocuklarin anneleri okul çıkışı teslim sırasında bana bugünkü darp olayını şikayet ederken diğer çocuğun anne babası da oradaydı. Kavga ettiler ama ne kavga. Bağrış çağrış, üstüne yürümeler fln. Sakin olun diyorum dinleyen yok. Bu ortamda daha fazla kalamam deyip rehberliğe çıkmayı önerdim inat edip gelmediler, sınıfa çıkalım o halde dedim sakince oturarak konuşalim, çıktık. Çocuğun annesi bana parmak sallayarak konuştu bağırdı fln ben çocuğun hatalı dediğim için. Diğer çocuklar yapmaz demiyorum ama onlar bir yapıyorsa sizinki 3 yapıyor kabul edin dedim bağırınca da ben bu ses tonuyla görüşmeyi sürdüremem dedim kalktım. Bu defa tehditlerr başladı. Başka şekilde görüşürüz o halde dedi.
Saygısızlık diz boyu. Ne ara bu kadar itibarsız olduk..
Yarın bakalım ne yüzle gelecek okula
Şu kısmı anlamadım. Sizin yetkililere haber verme hakkınız yok mu. Yani aileye doktora gidin diyorsunuz gitmiyorlar bu olay bu şekilde kapanabiliyor mu? Yargılamak için değil de merak edip soruyorum.Çözmeye çalışan anneleri tebrik ediyorum. Kaç defa söyledim, çocuğunuza rapor ilaç reddediyorsunyz ama bu çocuk giderek dışlanacak tıplumdan, akademik olarak da sosyal olarak da diğerleri arasında makas açılacak, daha kötü olacak sonuç ama yok netten iki makale okuyup öğretmenden daha öğretmen, terapistten daha terapist oluyorlar
İstediği olmayınca bulduğu her şeyi yumrukluyor, şiddet uyguluyor, ben sınır koyunca bana bağırıyor, ders asla dinleyemiyor uğraşacak bi şeyler buluyor, burnuna parmak sokup ağzına götürüyor, tırnak yiyor, bir çocuğa takıntılı sadece onunla oynasın istiyo oynamazsa ısırıyor, resim dediğinde hep dinozor çiziyor, resimlerde sadece kırmızı kullanıyor, göz teması kuramıyor vs vs .Tam olarak öyle değil bence ya. Benim çok yakın, ailecek görüştüğümüz bir arkadaşım var. Oğlu otizm yada dehb değil. Sadece dürtüsel. Öfkelenince kendini durduramıyor. Sağa sola bağırıp vuruyor, bazen kendine bazen arkadaşlarına. Ama ailesi o kadar ilgili ve sakin ki. Ailede asla şiddet kavga yok. Okulu zaten özel bir okul. Yani özel okul derken az mevcutlu ve fazlasıyla şefkatle sorunları çözen bir okul. Okulda da şahit olmuyor böyle olaylara. Psikiyatriste de düzenli götürüyorlar, ilaç da kullanıyor. Ama çözüm olamıyor. Annesi de çok yıprandı çözüm bulamıyor. Kendi oğlum mesela onunla görüşmek istemiyorum diyor. Arkadaşımı üzmek istemediğim için minimumda da olsa görüşüyoruz yine ama gerçekten zor bir durum.
Burada aile evet sıkıntılı. Eğer otizmle ilgili başvuracağınız bir yer varsa başvurun mutlaka. Belki tanıyı onlar istemese de aldırabilirsiniz böylece
Rehberliğe yönlendiriyorum gitmiyorlar, gitseler o önerilerde bulunacak. Öneride de bulunsa veli istemeden çocuğa yaptırım olmuyorŞu kısmı anlamadım. Sizin yetkililere haber verme hakkınız yok mu. Yani aileye doktora gidin diyorsunuz gitmiyorlar bu olay bu şekilde kapanabiliyor mu? Yargılamak için değil de merak edip soruyorum.
Ama diğer çocuklara zarar veriyor sonuçta. O çocuklar dayak yiyip duracak mı yani , çocuğun velisi tedavi istemedikçe. Diğer veliler el atsın bari aile bakanlığına cimere vs yazsınlarRehberliğe yönlendiriyorum gitmiyorlar, gitseler o önerilerde bulunacak. Öneride de bulunsa veli istemeden çocuğa yaptırım olmuyor
Polis çağırın şikayetçi olun, böyle ailede yetişen çocuk ne yapmaz? bunlar tespit edilip çocuklar devlet korumasına alınsa keşke.Sınıf öğretmeniyim. Herkesin ilk görüşte otizm mi acaba diye düşündüğü bir öğrencim var. Aile de farkında fakat rapor, ilaç direkt reddediyorlar. Çocuktaki öfke nöbetleri hat safhaya ulaştı. İki çocuğa sardı, çocuklarin anneleri okul çıkışı teslim sırasında bana bugünkü darp olayını şikayet ederken diğer çocuğun anne babası da oradaydı. Kavga ettiler ama ne kavga. Bağrış çağrış, üstüne yürümeler fln. Sakin olun diyorum dinleyen yok. Bu ortamda daha fazla kalamam deyip rehberliğe çıkmayı önerdim inat edip gelmediler, sınıfa çıkalım o halde dedim sakince oturarak konuşalim, çıktık. Çocuğun annesi bana parmak sallayarak konuştu bağırdı fln ben çocuğun hatalı dediğim için. Diğer çocuklar yapmaz demiyorum ama onlar bir yapıyorsa sizinki 3 yapıyor kabul edin dedim bağırınca da ben bu ses tonuyla görüşmeyi sürdüremem dedim kalktım. Bu defa tehditlerr başladı. Başka şekilde görüşürüz o halde dedi.
Kavga eden velileri sinifa cagirmazdim. Zaten tansiyon yuksek. Bu durumda yapmaniz gereken guvenlik ya da polis cagirmak. Anne babalari degilsiniz cagirip uzlastiracak misiniz ?Sınıf öğretmeniyim. Herkesin ilk görüşte otizm mi acaba diye düşündüğü bir öğrencim var. Aile de farkında fakat rapor, ilaç direkt reddediyorlar. Çocuktaki öfke nöbetleri hat safhaya ulaştı. İki çocuğa sardı, çocuklarin anneleri okul çıkışı teslim sırasında bana bugünkü darp olayını şikayet ederken diğer çocuğun anne babası da oradaydı. Kavga ettiler ama ne kavga. Bağrış çağrış, üstüne yürümeler fln. Sakin olun diyorum dinleyen yok. Bu ortamda daha fazla kalamam deyip rehberliğe çıkmayı önerdim inat edip gelmediler, sınıfa çıkalım o halde dedim sakince oturarak konuşalim, çıktık. Çocuğun annesi bana parmak sallayarak konuştu bağırdı fln ben çocuğun hatalı dediğim için. Diğer çocuklar yapmaz demiyorum ama onlar bir yapıyorsa sizinki 3 yapıyor kabul edin dedim bağırınca da ben bu ses tonuyla görüşmeyi sürdüremem dedim kalktım. Bu defa tehditlerr başladı. Başka şekilde görüşürüz o halde dedi.
Anlamıyorlar maalesef. En basit köylerde bile çok oluyor. Köyde çalıştığım zaman sorunlu çocuğun velisini abilerini çağırıp konuştuk. Ailecek problemlilerdi zaten. Çıkışta diğer kavga ettigi çocuğu koca koca adamlar tartaklamışlar.Problem çocukta velide
Empati yapmaya çalışıyorum
Çocuğunun normal olmadığını kabul etmek çok zordur
Ve bu süreçte giderek geç kalıyorlar
Bunu işin ehli birileri anlatmalı veliye
Bugün çocuğun eşyalarını almaya birini gönderdi anne, okuldan gidiyorAma diğer çocuklara zarar veriyor sonuçta. O çocuklar dayak yiyip duracak mı yani , çocuğun velisi tedavi istemedikçe. Diğer veliler el atsın bari aile bakanlığına cimere vs yazsınlar
Sizin adınıza iyi olmuş diye düşünüyorum, zaten otizm sınıfı veya engelli okulları var devletin,araştırıp ona gönderebilirler.Bugün çocuğun eşyalarını almaya birini gönderdi anne, okuldan gidiyor
Sizin için iyi olmuş. O çocuk için kötü tabi bu ebeveynlerle malesef düzgün bir hayatı olmaz.Bugün çocuğun eşyalarını almaya birini gönderdi anne, okuldan gidiyor
Çok sevindim sizin adınıza böyle sorunlu bir velinin çocuğu bendeydi.Bugün çocuğun eşyalarını almaya birini gönderdi anne, okuldan gidiyor
Bugün aynısını düşündüm ve söyledim. Kafayı sıyırmadan bu sınıfı mezun edebilecek miyim dedim birine. Şeytan diyor sene sonu tayin iste git ama sınıfı yarım bırakmayı da sevmiyorumÇok sevindim sizin adınıza böyle sorunlu bir velinin çocuğu bendeydi.
4 senedir zerre iyileşme olmadi kendileri düzeleceğine beni sinir hastası yaptilar.
Öyle söyleyeyim
Ben geçen sene burayı görüp tekrar yazdığıma pişmanım.Bugün aynısını düşündüm ve söyledim. Kafayı sıyırmadan bu sınıfı mezun edebilecek miyim dedim birine. Şeytan diyor sene sonu tayin iste git ama sınıfı yarım bırakmayı da sevmiyorum
Ücretli mısınızBen geçen sene burayı görüp tekrar yazdığıma pişmanım.
Benimde dışımda herkesin isteği kabul ediliyor.
Biz çocuğa kıyamıyoruz onlar bize kıyma çekiyor
Hayir kadroluyumÜcretli mısınız
21 yıldır ilk kez böyle bir çirkeflik görüyorum, ne yapacağımı şaşırdım, rehber öğrt de müd yardımcı da yanımızdan geçmişlerdi sınıfa giderken, onları da sınıfa çağırabilirdim meselaKavga eden velileri sinifa cagirmazdim. Zaten tansiyon yuksek. Bu durumda yapmaniz gereken guvenlik ya da polis cagirmak. Anne babalari degilsiniz cagirip uzlastiracak misiniz ?
Kaçıyor cunku sorumluluk onlara geciyor ve çok onlar çözüm bulmalı siz değil. Siz rehberlik veya müdüre dilekçe ile başvurun. Kendi yükümlülüğünüzü atın üzerinizdenBu tarz çocuklarla ilgili rehberlikle görüşme yaptığımı belgelendirmek istiyorum fakat rehber öğrt imzalık işlerden kaçıyor
Sınıfa çıkmayın bir daha kamera olan yerde kalın. Baktınız is çirkinleşiyor hemen güvenlik polis ne varsa çağırın. Çocuğu rehberliğe getirmiyorlarsa laf anlatmaya çalışmayın gereken yerlere bildirinBahçede kameralar var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?