• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahalle...

Dramelodi

melodram
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
72
0
286
İstanbul
Kızlar 19 yaşındayım... 19 yıldır İstanbul/Üsküdar-Kirazlıtepede oturuyorum...
Herkesi tanırım.. Çoğu akrabamız zaten.. akrabam olmayanlarda komşu işte..
Mahallemi severim aslında... genelde kapalı aileler falan var... bende ailemde kapalıyız..
Açık bir kız geçse herkes bakıyo.... normal okuldan erkek arkadaşınla bile sokaklardan geçemezsin laf çıkar hemen...
okuyorum başka şehirdeyim ama tatil için geldim tabi eve.. sonuçta ömür boyu üni. okumayacağım elbet döneceğim...
artık sıkılmaya başladım... resmen millet ne der ne yapar buna göre yaşıyorum... sizinde böyle zorunluluklarınız varmı ? bundan kurtulamazmıyım ?

erkek arkadaşın olursa mahallede görüşmezsin olur biter....ayrıca söylediğin türden insanlar heryerde var.....ben üniversiteyi bitirmiştim üstelik uzun sürmüştü komşumuz eve saat kaçta girdim çıktım biliyordu üstelik kendi kızı kimlerle geziyor belli değil.....yani söylemem o ki başkalarının kızı ne yaparsa yapsin hep bir gözü sende oluyor ...yanlış anlaşılmak istemiyorum başka kızların ne yaptığı ile ilgilenmiyorum.......ama rahatsız oluyorsan başkalarına koz verme

erkek arkadaşın olursa mahallede görüşmezsin olur biter....ayrıca söylediğin türden insanlar heryerde var.....ben üniversiteyi bitirmiştim üstelik uzun sürmüştü komşumuz eve saat kaçta girdim çıktım biliyordu üstelik kendi kızı kimlerle geziyor belli değil.....yani söylemem o ki başkalarının kızı ne yaparsa yapsin hep bir gözü sende oluyor ...yanlış anlaşılmak istemiyorum başka kızların ne yaptığı ile ilgilenmiyorum.......ama rahatsız oluyorsan başkalarına koz verme
zaten mahallede görüşmem ama tek bizim buraya özgü sanıyordum... mesela üsküdar/çengelköyde şortla gez kimse bakmaz...
bizim burdan kısa kollu giymiş kız geçsin bakarlar... hepimiz kapalıyız belkide ondandır.. bakanların çoğu kadın bide
:9:

canım yaa oyle mahalleler nerede yok kı .bence hepımızın ortak derdı .

aslın da ben kolu komsuya gore yasamayı pek sevmem ama ,benım babam

komsularına pek duskundur :36: neredeyse onlardan ızın alacak ;"sashamıa bunu

gıysın mı gıymesın mı "dıye .deli edıyor valla benı ; yok onu gıyme kolu komsu neder

yok su saatte eve gelme kolu komsu nereden gelıyor bu kız der .

yanı babamın bu komsuılarından gercekten bıktım .aslın da dıkkay ettım de dedıkoduyu kadınlar

yapar derler ama ,bence erkekler cok daha ustun yetenek bu konu da .

bızım burada ınternet cafe ısletmecısı var ,mahallenın tum dedıkodusu ondadır ,sınır oluyorum

o adama ,bı'de tam bızım evın burnunun dıbın de :/ kapıdan cıkar cıkmaz pıs pıs bakar

catmamak ıcın zor tutarım kendımı valla .ben de sevmıyorum boyle mahallelerı acıkcası

ama her tur semtte var bu durum .nezıh kırsal kesım farketmıyor kısaca .

bu durum buyuk sıteler de olmaz ,kımse kımseyı tanımaz cunku .en ıyısı sıteye yerlesmek :9:

bendede aynı sorun vardı.komuşu kızı var çocukluk arkadaşım bizde hayatımızda mini etek askılı falan giydiğimizi hatırlamam yani hemen dedikodu olur sorma yani azcık süslenip çıksan bile dik dik bakarlar.birgün arkadaşımla oturuyor balkonda yakınıyoduk bu durumdan babam geldi dedi kızım siz kendinizi biliyosunuz milletten size ne falan babam 50yaşına dayanmış adam bunu dedi gel gör ki bizde öyle cesaret yok düşün artık topuklu ayakkabı bile giymeye çekniyoduk koskoca istanbul gibi yerde..bunun tek çözümü başka ilde yaşamak çünki sokaktaki kimseyi değiştiremezsin o düşünceleri değiştiremezsin.yada cidden kimseyi duymamazlıktan gelceksin.şuan ankarada yaşıyorum rahatım yani ama eve gidince yine o düşünceler başlıyo bu giysem mi yok bu olmaz çok açık bunun şurası şöyle bunun orası öyle giycek bişe bulamıyor insan bir noktasan sonra:S

Kızlar 19 yaşındayım... 19 yıldır İstanbul/Üsküdar-Kirazlıtepede oturuyorum...
Herkesi tanırım.. Çoğu akrabamız zaten.. akrabam olmayanlarda komşu işte..
Mahallemi severim aslında... genelde kapalı aileler falan var... bende ailemde kapalıyız..
Açık bir kız geçse herkes bakıyo.... normal okuldan erkek arkadaşınla bile sokaklardan geçemezsin laf çıkar hemen...
okuyorum başka şehirdeyim ama tatil için geldim tabi eve.. sonuçta ömür boyu üni. okumayacağım elbet döneceğim...
artık sıkılmaya başladım... resmen millet ne der ne yapar buna göre yaşıyorum... sizinde böyle zorunluluklarınız varmı ? bundan kurtulamazmıyım ?

Mahalle baskisi...
Maalesef herkesin hayatinda en az bir kere maruz kaldigi bir durumdur.
Insanlari dinlerseniz her kafadan farkli bir ses ciktigini görürsünüz, yani
kimseyi memnun etmek mümkün degildir. Kusur bulmak kinamak
isteyen melek olsaniz yine diyecek bir söz bulur.
Bu konudaki kriteriniz sonrasinda sorumlulugunu alabileceginiz sekilde davranmanizdir,
evvela kendi davranislarinizi benimsemeli ve ne olursa olsun kendi kendinizin yaninda
olmalisiniz. Siz kendi dogrularinizi yasamaya karar verdiginizde ilk baslarda zorlansanizda
zamanla etrafinizdaki insanlarin buna ayak uydurdugunu görecekseniz.

canım ya bende bir müddet hasippaşada oturdum.o kadar da değil abarttın bence.şehrin göbeğinde açık bir kız geçince herkes bakıyor vs.karşı tarafta fatih-çarşamba var.orayı gör mahallenin asfaltını öpersin:52:

Ben doğdum doğalı İstanbul'dayım.. Hep aynı semtteydik.. Birazda çocukluğumu bile bildikleri için ve annemle çok samimi oldukları için tüm mahalleli beni kendi kızı gibi görürdü :1:

Şikayetçi de değildim hani.. Yabancı birileri laf atmaya kalksa, bizim mahallenin çocukları ( ismini bile bilmesemde sima olarak tanıyanlar ) o kişilere ağzının payını verirdi.. :34:

Hiç çıktığım olmamıştı.. Büyüdüm büyüdüm 23 yaşında eşimle çıkmaya başladım ama zaten niyetimizde ciddi olduğundan annem bilmesine rağmen mahalleye kadar getirmiyordum tabi :1: Nasip kısmet ne olur ne olmaz ve şimdiden millet bizi konuşmasın diye.. Ne zaman istemeye geldiler o zaman herkes duydu ve şok oldu.. :1: Kader elini çabuk tuttu biz onu isteyecektik vs. hatta bi yengem bu yüzden bize küs :1: Galiba sözlenmeden önce kendisinden izin almam gerektiğini sanıyo, ses etmiyorum :27:

alışmışlığın dışında birşeyler görüldüğünde zaten dedikodu malzemesi arayanlar için bulunmaz kaftan oluveriliyor..siz kendinizi bildikten sonra geri kalanların söylediği,yaptığı,davranış ve tavırları önemli değil... zaten laf söylemek isteyen için gözünüzün üstünde kaşınızın olması yeterli..

ne olursa olsun mahallemi içten içe seviyorum aslında..
geçen yıl babam evi satıp, karşıdan bi daire alalım falan demişti..
bi amcam karşıda oturuyo.. en iyi onunla anlaşır.. onun yanına gitmek istedi..
Şişliye.. şişlide çok çok nezih biyer.. insanları falan cok modern.. ben gitmek istemedim...
burda dogup buyudum dıye.. sizce mahalle degistirmek mi iyi ? degistirmemek mi ? hani babama hala desem gidelim tamam der..

bende 20 yaşındayım doğduğumdan beri aynı semtteyim burdan ayrılmak bana işkence gibi geliyor ama aynı dert bizde de var.hele bi evli çift var orta yaşlı yemin ederim görsen ahh şükürler olsun bizim komşularımıza dersin.

kapıda mahallenin çocukları otururuz kızlı erkekli çünkü hepimiz beraber büyüdük aynı sofrada oturduk , karı koca balkonundan ne konuştuğumuzu dinler sonra onları bi güzel saptırıp annelerimize söyler, geçen gün samimi bi erkek arkadaşımla sevgilisi bize geldi bizi görebilmek için balkonun taa diğer ucuna gitmiş bir de aşağıya sarkıyomuş daha rahat görebilmek için pes yani !!

geçenlerde üst komşumuz bize geldi yaşlı kadın, sevgilin napıyo dedi yuh dedim nerden biliyorsun meğer diğer komşu söylemiş.

yaptıklarını iyi birşey sanıyorlar, böyleleri kendi kızlarına karıştırtmaz laf söyletmez dilleri elaleme yeter anca.sinir oluyorum faydaları yok sadece zarar.

canım yaa oyle mahalleler nerede yok kı .bence hepımızın ortak derdı .

aslın da ben kolu komsuya gore yasamayı pek sevmem ama ,benım babam

komsularına pek duskundur :36: neredeyse onlardan ızın alacak ;"sashamıa bunu

gıysın mı gıymesın mı "dıye .deli edıyor valla benı ; yok onu gıyme kolu komsu neder

yok su saatte eve gelme kolu komsu nereden gelıyor bu kız der .

yanı babamın bu komsuılarından gercekten bıktım .aslın da dıkkay ettım de dedıkoduyu kadınlar

yapar derler ama ,bence erkekler cok daha ustun yetenek bu konu da .

bızım burada ınternet cafe ısletmecısı var ,mahallenın tum dedıkodusu ondadır ,sınır oluyorum

o adama ,bı'de tam bızım evın burnunun dıbın de :/ kapıdan cıkar cıkmaz pıs pıs bakar

catmamak ıcın zor tutarım kendımı valla .ben de sevmıyorum boyle mahallelerı acıkcası

ama her tur semtte var bu durum .nezıh kırsal kesım farketmıyor kısaca .

bu durum buyuk sıteler de olmaz ,kımse kımseyı tanımaz cunku .en ıyısı sıteye yerlesmek :9:

Doğru söylemişsin canım. :27: Ben İstanbul'dayım ve site de oturuyorum, kimse kimseyi tanımıyor (apartman da, kapıları yan yana olanlar karşılaşırsa günaydın, merhaba, nasılsınız falan fistan muhabbet dışında zor konuşulması, haaa bir de asansör de karşılaşırsan nezaketen merhaba diyorsun o kadar valla :27: ).

Bizim burda da tam tersi %98i açık, millet kısa kısa şortlar, askılı buluzlarla geziyor (bende açığım bu arada) ve onlar da kapalı olanlara bakıyorlar ama çok dikkat çekenlere yani baştan aşağı siyahsa itici itici bakıyorlar, normal daha açık renk giyinirsen bir şey yok (annem kapalı), insanların algısına göre değişiyor...

Mahalle baskısı dediğimiz şey artık yön değiştirdi valla canım. Artık neye göre yapılıyor bu mahalle baskısı şaşırmış durumdayım. Sadece oturduğun muhitin insanlarımı belirliyor bunu? Sonuçta sen de o muhitte oturuyorsun ve belirleyicilerden birisin. Bana sorarsan kimse kimseye karışmasın, herkes doğru bildiğini yapsın ama pek mümkün olmuyor maalesef..

Son düzenleme:
güzel izmir'im mahalle baskısının en az olduğu yer galiba.doğrusu şimdi bazı şeyleri simgeleştirdikleri için değişim var.ama yine de en rahat yer olarak İzmir derim.

mahalle aşkı yaşayabilenlere hep imrenmişimdir :9:bizim mahallede cok zor... anca ciddi olacaksın, fazla flört etmeden söz-nişan olacak aranda o zaman tamamda.. diğer türlü adın cıkar :41:

şişliye gel komşu oluruz:) :)
ben de doğma büyüme aynı mahalledeyim,ailem de öyle...çok seviyorum bu sıcak havayı.
mahallenin çocuğuna sepet sallıyorsun senin için bakkala gidiyo,geçen kendi öğrenci evimde sabah ekmeği almaya çıkacaktım,altta pijema falan,üşendim üç saat giy,saçını topla, bakkala git, geri gel, tekrar çıkar falan,dışarıdan çocuk sesleri geliyordu..Elimde para pusudayım birine sesleneyim bi ekmek alsın üstüyle de çikolata alır kendine falan diye.Beklediiim beklediiim..ama minnacık çocuklardan bişey rica etmeye utanıp kendim gittim
o an anladım yıllarını geçirdiğin mahallenin bambaşka olduğunu :34:

bende kalabalik bir semtten b.duzune gelin geldim cok memnunum site hayatina alistim eski mahallede hersey goze batar merakli komsular posetlere bile goz dikerlerdi ne almislar falan diye,bir sure sonra onlara gore yasamaya basliyor insan sirf onlari gormemek icin asagi sokaktan geldigimi bilirim:52:elalem ne deri asmamiz lazim ama zor gorunuyor:44:

Komşular işgüzarlığı severler, genç ve bekar olduğun sürece heryerde karşına çıkar böyleleri. Ben Kadıköyde oturuyorum, üstümde oturan ve ilk bakışta pek öğrenci dostu gözüken teyze camdan cama karşı apartmandaki kankasına iyi bir kız olduğumdan ama benim evime gelen erkeklerin ne kadar çok olduğundan filan bahsediyor ki bu cam güzeli teyzelerimizin arasında bildiğin, arabaların geçebildiği mesafede bir sokak var :1: Yapıcak birşey yok ilk zamanlar bende kızıyordum ama sonra alıştım komik geliyor.

Son düzenleme:
Komşular işgüzarlığı severler, genç ve bekar olduğun sürece heryerde karşına çıkar böyleleri. Ben Kadıköyde oturuyorum, üstümde oturan ve ilk bakışta pek öğrenci dostu gözüken teyze camdan cama karşı apartmandaki kankasına iyi bir kız olduğumdan ama benim evime gelen erkeklerin ne kadar çok olduğundan filan bahsediyor ki bu cam güzeli teyzelerimizin arasında bildiğin, arabaların geçebildiği mesafede bir sokak var :1: Yapıcak birşey yok ilk zamanlar bende kızıyordum ama sonra alıştım komik geliyor.

evet evet ister istemez gözetliyorlar gireni çıkanı...Ne zaman eve cinsiyeti erkek bir arkadaşımızı çağırsak yağ almaya un almaya geliyordu karşı komşu teyzemiz,bakıyordu hemen kapıyı açtım -üstüm başım normal-nefesalışlarımda bi hızlanma yok kötü yola düşmediğimizi görüp rahatlayıp gidiyordu :27::27:

bekarken yaşadığım mahallede hiç karşılaşmadım bununla
çok eski ve tutucu bi muhitte doğdum büyüdüm kasımpaşa da
ama buna rağmen bizim mahalle de herkes birbirini tanıyıp bildiği için çok saygılıydı
kadınlara kızlara..
öyle yadırgama arkadan konuşma olmazdı.
annemle ben az bizim bahçede çifte kumru yakalamadık
ama hep biz de saklı kalırdı
beni de gören eden olurdu
ama anneme hiç gitmezdi bana sorarlardı derdim okul arkadaşım
ama şimdi evlendim taşındığım mahallede arkamdan neler neler diyolar
hadsizler..
saçıma başıma süsüme püsüme akla gelebilecek her bişeyime
hiç biriyle muhatap olmamayı tercih ediyorum
ben kapıdan çıkınca yiyecek gibi bakıyolar özellikle kadınlar
allah için erkeklerin rahatsız edici bişeyini görmedim
eşimin bile dikkatini çekmiş amonra sana niye öyle dövecek gibi bakıyolar diye:1:
çok seviyolar beni ondan deyip gülüp geçiyorum
haset ediyolar belli ki içleri gidiyodur çekememezlik mi eziklik mi bilmiyorum ama
çok ilginç böyle tipler.

Back
X