• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahkeme yolu , aidat

sepetteki_son_curuk_elma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
596
534
83
29
Merhaba herkese , yaklaşık 6 aydır bi sitede oturuyorum. İlk ay elektrikler kesildi , ben de kapıları çalıp yöneticiyi buldum. Nedenini sordum , aidatlar ödenmediği için borçtan kesilmiş ödeyememiş. Verdim aidatımı. Aynı ay asansör bozuldu , gittim sordum asansör bozuk neden böyle diye. Bozuldu yaptırıcam dedi , 15 gün belki daha fazla asansör çalışmadı. En son dedim ki aidatı verirken , yerler silinmiyor , asansör çalışmıyor. Ben aidatımı ödüyorum ama ötekiler ödemiyor diye ne asansörü yaptırıyorsunuz ne yerleri sildiriyorsunuz bu şekilde devam edecekseniz eğer bu son aidat ödeyişim dedim. Sonraki 3 ay boyunca ne asansör çalıştı ne de yerler silindi , sadece elektrik vardı ve bu 3 ayda kimse gelip de kapımı çalıp aidat istemedi. Yani demek oluyor ki , ben aidatımı öderken de ödemeyenlere gidip de aidat istemiyordu kimse. Geçen ay kapımı yönetici çaldı. Ödemediğim 3 ayın ücretini ve bu ayın ücretini istedi , ben de '' ne hizmet verdiniz ki neyin ücretistiyorsunuz ? Bu üç ay içinde ne asansör çalıştı ne de yerler silindi sadece elektrik vardı. Zaten benim aidatımı ödediğim 2 ayda da bunlar yapılmıyordu sadece elektrik vardı o ödediğim 2 aylık aidattan düşersiniz bi zahmet elektriği de'' dedim. eğer bu ay asansör çalışırsa onun ücretini öderim . eğer yerler silinirse onu da öderim. elektrik çalışırsa onu da öderim hangisi eksikse onu vermeyeceğim dedim. Sonraki gün baktım yerler silinmiş , asansör çalışıyor , gittim verdim aidatımı. aradan bi ay kadar geçti bugün tekrar geldi. benden ödemediğim ayların parasını istiyor. anlatıyorum bi hizmet vermediniz bunu ödemeyeceğim diye. anlamıyor . en son dedi mahkemeye vereceğim ödemeyenleri diye. ben de dedim ki geçen gün konuşurken bana dediniz ki normalde asansör başı 100 tl alınıyor her aylık bakım için , ama biz 2 blok olduğumuzdan 2si toplam 150 tl ödüyoruz. e siz bizden 10 tl alıyorsunuz bu da 320 lira eder bu artan 170 tl nereye gidiyor , hadi herkes ödemiyor diyorsunuz da ben ödemeyenlerin ücretini de ödüyorum bu hesaba göre dedim. sinirlendi , ben ödemek zorunda mıyım asansörün bakım borcunu vs. dedi. ben de '' ben de sizle kavga etmek zorunda değilim iyi geceler '' dedim kapadım kapıyı. Şimdi sorum şu , yönetici bana dava açıp da bu ayların ücretini talep edebilir mi ? hizmet verilmedi evet ama bunu nasıl kanıtlayacağım kimse apartmanda benim lehimi şahit olup da adliyeye gitmek istemez diye düşünüyorum.. haklı olduğum halde haksız konuma düşmek de istemiyorum , almadığım hizmetin bedelini ödemek de.. iki arada bi derede kaldım başından böyle bi şey geçen kimse var mı acaba ? şimdiden teşekkürler

sitedekıler bırlesıp ımza toplayın
yonetıcı defter tutmak zorunda
aldıgı her aıdat ıcın makbuz vermek zorunda
karsılıgında bakım ve temızlık yaptırmak zorunda
o sızı sıkayet etmeden sız onu edın
sıtedekılerce ımzada toplayın deliliniz olsun ;)

Yazın böyle oluyor sanırım. Evler boş aidat verecek kişi az vs.
Kim Kaç aidat vermedi ise yönetici mahkemeye verebilir.
Siz de odemek zorundasınız.
Tabi siz de toplanan para nereye gitmiş öğrenme hakkına sahipsiniz

yine bir uyanık kaptıkaçtı yönetici vakası daha bizim ki daire başı 2600 tl topladı 64 daireden ve yapa yapa biraz çim ekmek ve goruntulu kapı yaptı paranın gerisi uçtuuuuu teyyy teyyyy

Back
X