- 14 Temmuz 2011
- 596
- 534
- 83
- 29
- Konu Sahibi sepetteki_son_curuk_elma
Merhaba herkese , yaklaşık 6 aydır bi sitede oturuyorum. İlk ay elektrikler kesildi , ben de kapıları çalıp yöneticiyi buldum. Nedenini sordum , aidatlar ödenmediği için borçtan kesilmiş ödeyememiş. Verdim aidatımı. Aynı ay asansör bozuldu , gittim sordum asansör bozuk neden böyle diye. Bozuldu yaptırıcam dedi , 15 gün belki daha fazla asansör çalışmadı. En son dedim ki aidatı verirken , yerler silinmiyor , asansör çalışmıyor. Ben aidatımı ödüyorum ama ötekiler ödemiyor diye ne asansörü yaptırıyorsunuz ne yerleri sildiriyorsunuz bu şekilde devam edecekseniz eğer bu son aidat ödeyişim dedim. Sonraki 3 ay boyunca ne asansör çalıştı ne de yerler silindi , sadece elektrik vardı ve bu 3 ayda kimse gelip de kapımı çalıp aidat istemedi. Yani demek oluyor ki , ben aidatımı öderken de ödemeyenlere gidip de aidat istemiyordu kimse. Geçen ay kapımı yönetici çaldı. Ödemediğim 3 ayın ücretini ve bu ayın ücretini istedi , ben de '' ne hizmet verdiniz ki neyin ücretistiyorsunuz ? Bu üç ay içinde ne asansör çalıştı ne de yerler silindi sadece elektrik vardı. Zaten benim aidatımı ödediğim 2 ayda da bunlar yapılmıyordu sadece elektrik vardı o ödediğim 2 aylık aidattan düşersiniz bi zahmet elektriği de'' dedim. eğer bu ay asansör çalışırsa onun ücretini öderim . eğer yerler silinirse onu da öderim. elektrik çalışırsa onu da öderim hangisi eksikse onu vermeyeceğim dedim. Sonraki gün baktım yerler silinmiş , asansör çalışıyor , gittim verdim aidatımı. aradan bi ay kadar geçti bugün tekrar geldi. benden ödemediğim ayların parasını istiyor. anlatıyorum bi hizmet vermediniz bunu ödemeyeceğim diye. anlamıyor . en son dedi mahkemeye vereceğim ödemeyenleri diye. ben de dedim ki geçen gün konuşurken bana dediniz ki normalde asansör başı 100 tl alınıyor her aylık bakım için , ama biz 2 blok olduğumuzdan 2si toplam 150 tl ödüyoruz. e siz bizden 10 tl alıyorsunuz bu da 320 lira eder bu artan 170 tl nereye gidiyor , hadi herkes ödemiyor diyorsunuz da ben ödemeyenlerin ücretini de ödüyorum bu hesaba göre dedim. sinirlendi , ben ödemek zorunda mıyım asansörün bakım borcunu vs. dedi. ben de '' ben de sizle kavga etmek zorunda değilim iyi geceler '' dedim kapadım kapıyı. Şimdi sorum şu , yönetici bana dava açıp da bu ayların ücretini talep edebilir mi ? hizmet verilmedi evet ama bunu nasıl kanıtlayacağım kimse apartmanda benim lehimi şahit olup da adliyeye gitmek istemez diye düşünüyorum.. haklı olduğum halde haksız konuma düşmek de istemiyorum , almadığım hizmetin bedelini ödemek de.. iki arada bi derede kaldım başından böyle bi şey geçen kimse var mı acaba ? şimdiden teşekkürler