3 ay oldu evleneli:) yani nikah yapalı...24 aralıktı nikah tarihimiz. boşanma dilekçesinde şiddet var gibi yazdı. benim onu küçük düşürdüğümü falan.. bende bişey demedim. boşanıyım kurtulayım diye.. nasılsa 2 mizde bişey beklemiyoz birbirimizden.. 31 mart bile bana çoook uzak gelmişti. vakit çok çabuk geçiyor. avukatım yok henüz, tutarsam sadece o gitse.. işte korkuyorum, napacağımı şaşırdım. 1 seneyi geçseydi anlaşmalı boşanma daha kolaydı. inş. ilk duruşmada biter hayırlısıyla.. ne zormuş..şimdi bi seneden önce boşanılmıyor artık nasıl alabildiniz mahkeme tarihini onu anlayamadım mahkeme tarihini yazdığınıza göre 1 seneyi geçmiş evliliğinizin üzerinden mahkeme işine gelince 1 seneyi geçen evliliklerde avukat girebiliyor senin gitmene gerek yok mahkemeye..
Canm önce geçmiş olsun..ama mahkemeye gıtmen lazım hakim soruyor...mahkeme dileçenızdekı sebebleri sayıyor ve size dönüp soruyor öylemi diye ...
canım türk hukukuna göre boşanma davalarında avukat tutma zorunluluğu yoktur.kişi bizzat kendi davasını adli mercilerde takip edip sonuçlandırabilir.
boşanma davasında taraflar ilk duruşmada anlaşır iseler yani nafaka talebi yoksa ve davalı boşanmayı kabul ediyorsa hakim ilk duruşmada boşanma kararı verecektir.bu nedenle davanın uzamasını istemiyorsanız ilk duruşmaya gidin ve bu ızdırabı bitirin.
avukat tutmak isterseniz hakim sizi mutlaka yine dinleyecektir.
bir hukukçu olan eşimin bizzat ağzından yazdım.sevgilerle..
yaa ben anlayamadım nasıl alabildiniz mahkeme tarihini benim de benzer bi durum başıma geldi ama bi seneden önce dava açamadık Allah Allah ...sana iftira atsa bile açamazsınız siz anlaşmalı boşanma davası 1 seneyi doldurmanız lazım ama bi şekilde açılmış dava da o zaman siz gidin baksanıza yapmadığınız şeyleri yapmış gibi söylemiş daha da başınızı ağrıtabilir bence avukat da tutun iftira attırmayın kendinize..
yaa ben anlayamadım nasıl alabildiniz mahkeme tarihini benim de benzer bi durum başıma geldi ama bi seneden önce dava açamadık Allah Allah ...sana iftira atsa bile açamazsınız siz anlaşmalı boşanma davası 1 seneyi doldurmanız lazım ama bi şekilde açılmış dava da o zaman siz gidin baksanıza yapmadığınız şeyleri yapmış gibi söylemiş daha da başınızı ağrıtabilir bence avukat da tutun iftira attırmayın kendinize..
tamam anladım şimdi ama bi kez daha söylüyorum ilk msjında yazdığın gibi eşinin avukat tutmadığına inanma karşına avukat tutmuş olarak gelecek sen daha dişli bi avukatla çık karşılarına..
canım arkadaşalar anlaşmalı boşanma ile davacının boşanma davasını davalı tarafın kabul etmesi halinde sona eren boşanma davasını karıştırdıklarını gördüm.medeni kanununumuza göre bir yıllık bekleme süresi bizzat eşlerin hakime başvurası halinde aranır.davacının şiddetli geçimsizlik nedeniyle açtığı davayı davalı eşin kabul etmesi halinde bu bir yıllık süre aranmaz.
senin yapacağın iş duruşmaya gidip açılan davayı kabul ediyorum demekten ibarettir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?