- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.121
- 373
mesajınız çok etkileyici teşekkür ederim . önceden de böyle sinirliydim ama eşimle nişanlandıktan sonra çok kalmamıştı bütün yoğunluğumu ona verdiğim için kolay kolay sinirlenmiyordum . eşimle biz tartışmazdık hiç nişanlıyken 9 ay boyunca bi kere bile tabi ailesi araya girmedikçe .
evlendikten sonra herkeste olur sıkıntılar olmaya başladı eşimin bu sıkıntılar karşısındaki tutumu beni çileden çıkarıyor ve o konular her açıldığında kendime hakim olamıyorum elimde olmadan sesim yükseliyor . evet ortamı terk ediyorum ama tartışıp küame derecesine geldikten sonra .
ben bunu şöle yorumluyorum eşime derdimi anlatamadığım için olabilir bu . neden diyeceksiniz ? bazı konularda eşimin benim dediğim gibi davranmasını istiyorum o da bunu ısrarla yamıyor sen böle devam edersen zor yaparım diyor . o zaman daha da alevleniyorum patlıyorum . sesimi yükseltmeyi bir savunma mekanizması olarak kullanıyorum . belki de öyle yaparak eşimin beni dinlemesini sağlamak istiyorum ters teptiğini biliyorum ama kendime de hakim olamıyorum
umarım kendimi anlatabilmişimdir
Anladım canım . karşı tarafa kendini anlatamıyorsun , sesini duyuramıyorsun . bundan dolayı da bağırarak dikkat çekip seni dinlemelerini istiyorsun . Aslında bu da sağlıksız iletişimden geliyor . Evet senin bağırarak kendini dinletme çaban hoş değil , ama eşininde senin söylediklerine kulak vermemesi seni dinlememesi hoş değil . Mesela bu durum en çok ergenliğe yeni girmiş çocuklarda olurmuş . Ben pedagogların yazılarını okurum , Pedagogların dediği ; " Çocuklarınız çok küçükte olsa, söyledikleri çok alakasız şeyler de olsa mutlaka onları dinleyin . Onun bir birey olduğunu , söylediklerini önemsediğinizi hissettirin . Aksi durumda çocuk ilerleyen dönemlerde hırçın , asabi , kendini ifade etmek dinletebilmek için , bağırarak konuşmaya çalışan bir bireye dönüşeğini " vurguluyorlar . Kesinlikle katılıyorum .
Eşinizin sizi dinlememesi de sizi bağırarak konuşmaya itmiş gibi . Çünkü kendinizi ancak bağırarak dinletebildiğinize inanıyorsunuz . Aslında bu sadece sizin sorununuz değil eşinizinde sorunu . Bunu beraber aşmanız gerekiyor . Ancak bazı insanların huyları hiç değişmez canım . Yani onu öyle kabul etmek zorunda kalabileceğin durumlar olabilir . İşte o zaman diretmek yerine nefes egzersizleri çok faydalı oluyor . Biz insanlar da tartışma esnasında ; bu lafı da söyleyeyim bunu da söyleyeyim diye bir inatlaşma vardır :) Söylediğimizde rahatlayacağımıza , karşı tarafı yendiğimize inanırız :) Ama durumun böyle olmadığını aradan birkaç saat geçtikten sonra anlarız :) İşte tam da böyle zamanlarda nefes egzersizleri çok faydalı oluyor . Tartışma esnasında odayı en azından 5 dakikalığına terketip başka odada nefes egzersizleri yap . Ondan sonra odaya geri dön . Tartışmaya kaldığınız yerden devam edin . Tartışmaya vermiş olduğunuz 5 dakikalık ara , sizi daha sakinleşmiş , yumuşak yapmış olacak . Böylelikle aranızda daha da sağlıklı bir iletişim kurmuş olacaksınız .
Son düzenleme: