İyi akşamlar öncelikle
Konu doğru yerdemi emin değilim ama aylardır kendime dert ettiğim için buraya yazıyorum.
Psikiyatri gitmeye başlamıştım bişilerin bende ters gittigine emindim. Öyle de oldu maalesef yaygın anksiyetem vardı. Şimdide depresyondaymışım ben ama farkında değildim. Çünkü yapı itibariyle eğlenceli bi tipimdir însanlar sever beni. Gitme nedenim daha önce kardiyoloji söylemişti ama ben ozaman değil en ufak şeye hemen kızıp hemende sakinleştigim için gitmeyi tercih ettim. İlaçlar beni sakinleştirmek yerine galiba ters etki yaptı daha cabuk öfkelenmeye başkadım ama öfkem başkalarına değil kendimeydi. Doktor ilacı düzenledi şuan bi tık daha iyiyim. Hastane yatışındanda bahsetti ama açıkcası bu durum beni korkuttu hemen odadan cıktım intihar düşüncem yok diyip. Ha bazen lafta söyleriz böyle seyler ama çocugum için yapmam böyle bisi.
Neyse asıl konuya gelecek olursak. Bu durum bipolara çevirme olasılığı varmı ? Yada bende böyle bişi varmı acaba içim içimi yiyor. Doktorun soruları hep bipolarla alakalı sorulara benziyordu.
Bana öneride verdi loş ışıkta dur kitap oku eve gider gitmez picamalarını giy mutlaka dışarda vakit geçir gibi şeyler.
Bu durumu yaşayan varmı ?
Uzun yillar depresyon hastasiyim??? Öyle ,bilmiyorum artik.
15 senedir ilac kullaniyorum ve aslinda ileei götürmedi yerimde saydirdi .
Sizin anlattiklarinzla hemen orta ağir depresyon cikartacak durum görmüyorum ve sizde söylüyorsunuz farkinda değilsiniz.
Kalp attiş hizlanmasina doktor önce betabloker yaza bilirdi .
Önce sakinleştirici bitkisel ilac denenenilir
Mesela ashwagandha bitkisel stres azaltici ,Magnesium çooook önemli ,Vutamin B grublari .
Her doktorun dediğine inanmayin ,üç doktorda dediyse ezber konuşmuşlar .
Siz kendiniz araştirin,artik internet şükür bilgiye ulaşmak daha kolay .
Yapilmasi gereken aslen en birinci kalb doktoru ayrintili bir muayane .
Bütün kan değerlerinze baktirmak .
Özellikle hormonlara ,onlar herşeyi kontrol ediyor.
Tecrübeyle jendim öğrendim benim mesela hormonbozukluğum var .Bu bilgiye ulaşmak için senelerce cektim .
Çünkü adetlerim düzenli ve ağrisiz geciyordu .
Ama varmiş testosteron yok ,yani değeri ölcülenemiyor.Progesteron hasasiyeti var aslinda bunun tam testi yok .Belirtilerle biliniyor .
Prolaktin yüksekliği ( hipofiz de kist var).
Ve bunlar hepsi anksiyete ,depresyon ,agresiflik ,özgüven eksikliği daha sayamacağim bir sürü rahatsizliğa neden .
Tabi en önemli hormon tiroid .
Chatgbt çok yardimci ,varsa sora bilirsiniz :
Hangi hormon depresyon ve anksiyete bozukluğunu tetikler ?
Hangi hormonlar ruh sağliği için önemli?
Ben doktor değilim ama ilaçlar konusunda biraz daha araştırın .Birde annenizi gördüğünüz için kendinize belki yakiştiriyorsunuz .
Anneniz de baktirsin hormonlarına ,hiç birsey için geç değil .
Hormon takviyeleri alıyorum ,daha iyiyim.
Gecmiş olsun