Majör depresyon

Bu teşhis ilacı yazabilmek için yapılmış. Anskiyete bozukluğu A ya da B hakkında korkuyu ve kaygıyı ifade eder ve kişi bu kaygıyla baş edemez. Kalp çarpıntısı da bunun sonucu zaten.
Sizde depresyon yok öyle olsa majör depresyon yazardı size depresif nöbet denmiş, sanırım atak yaşamışsınız.
Majör depresyon kolay bir.şey değil ki düşmanıma bile dilemem.
Bipolar olmak da sizin durumunuzla alakasız.
Yani tabiki olmaması temennim ama 4 ayrı psikiyatri aynı şeyi söyledi 🥲 majörde hafif orta ağır diye ayrılıyor. Ortadaymışız biz dhshshshhs kafam simdi daha cok karıstı depresyon belirtileride kişiden kişiye değişmezmi

Teşekkür ederim :)

Diliniz orada tutuluyorsa, öncesinde yazın sorularınızı. Hatta bence buraya yazdığınız konunuzu, sorularınızı düşünün, bir kağıda aktarın ve "Unutmayayım diye not almıştım size soracaklarım var" diyerek kağıttan okuyun doktora vb..
Soru 1: doktor ! Sen bana ne demek istiyosun ölecekmiyim shhsshshsh :olamaz:

Yani tabiki olmaması temennim ama 4 ayrı psikiyatri aynı şeyi söyledi 🥲 majörde hafif orta ağır diye ayrılıyor. Ortadaymışız biz dhshshshhs kafam simdi daha cok karıstı depresyon belirtileride kişiden kişiye değişmezmi
Majör en büyük demek. Sizin tanınız depresyon değil anksiyete. Orta şiddette depresyon atağı yaşamışsınız sadece.
Dhshshs filan ne demek bilmiyorum.
Depresyon depresyondur. Kikirdeyerek depresyon yaşayamazsınız. Eğlenceli bir tip olarak devam edip depresyonda olamazsınız. Bacaklarım yok ama vals yapıyorum demek gibi bir şey bu.

Majör en büyük demek. Sizin tanınız depresyon değil anksiyete. Orta şiddette depresyon atağı yaşamışsınız sadece.
Dhshshs filan ne demek bilmiyorum.
Depresyon depresyondur. Kikirdeyerek depresyon yaşayamazsınız. Eğlenceli bir tip olarak devam edip depresyonda olamazsınız. Bacaklarım yok ama vals yapıyorum demek gibi bir şey bu.
Ben şimdi bipoları geçtim sanki sizi depresyondayım susarmısınız diye ikna etmeye çalışıyorum gibi hisse kapıldım 😂 psikiyatri 1 değil tam 4 kişi ve kullandıgım bütün ilaçlar hep depresyon ilaçları. Benim yapım bu zaten ben yapı itibariyle genelde neşeliyim

Ben şimdi bipoları geçtim sanki sizi depresyondayım susarmısınız diye ikna etmeye çalışıyorum gibi hisse kapıldım 😂 psikiyatri 1 değil tam 4 kişi ve kullandıgım bütün ilaçlar hep depresyon ilaçları. Benim yapım bu zaten ben yapı itibariyle genelde neşeliyim
Kullandığınız ilaçların prospektüslerinde şizofreni de yazar, İntihar eğilimi yazar ve hatta yeme bozukluğu yazar. Hepsi var mı sizde?
Depresyonda olup neşeli olma şansınız yok. Tanıma aykırı çünkü.
Herneyse beni inandırmak zorunda değilsiniz elbette ama bu konuda biraz bilgi edinmeniz gerekiyor (merak ediyorsanız eğer).

Kullandığınız ilaçların prospektüslerinde şizofreni de yazar, İntihar eğilimi yazar ve hatta yeme bozukluğu yazar. Hepsi var mı sizde?
Depresyonda olup neşeli olma şansınız yok. Tanıma aykırı çünkü.
Herneyse beni inandırmak zorunda değilsiniz elbette ama bu konuda biraz bilgi edinmeniz gerekiyor (merak ediyorsanız eğer).
Ama gerçekten Benmi anlatamıyorum anlayamadım temennim o yönde zaten sizler böyle yazınca benim iyice kafam karışıyor açıkcası, 2020 yılındada karma anksiyete diye tanı var yani depresif bozukluk ve anksiyete bozukluğu diye . Derdim sizi inandırmak değil elbet ama siz neden 4 doktora inanmadınız onu anlayamadım ve kendimde şüpheye düştüm bundan dolayı.. inşallaj haklı çıkan sizlersiniz bu şekilde düşündüyseniz insallah ben gerçekten cok iyi durumdayımdır. Tüm insanlar iyi olsun kimse yaşamasın böyle birseyi.ama ben emin olmak için yinede özelede gidicem meraklanmayın. Ben zaten ilaç içerigine bakarak söylemiyorumki size eger onu söylersem zaten bipolar şizofreni depresyon hersey yazıyor. Ben sözlü olarak duyduklarımı söyluyorum

Ama gerçekten Benmi anlatamıyorum anlayamadım temennim o yönde zaten sizler böyle yazınca benim iyice kafam karışıyor açıkcası, 2020 yılındada karma anksiyete diye tanı var yani depresif bozukluk ve anksiyete bozukluğu diye . Derdim sizi inandırmak değil elbet ama siz neden 4 doktora inanmadınız onu anlayamadım ve kendimde şüpheye düştüm bundan dolayı.. inşallaj haklı çıkan sizlersiniz bu şekilde düşündüyseniz insallah ben gerçekten cok iyi durumdayımdır. Tüm insanlar iyi olsun kimse yaşamasın böyle birseyi.ama ben emin olmak için yinede özelede gidicem meraklanmayın
20 yıldır bu hastalıklarla mücadele ediyorum da ondan.
Depresyonun şizofreniye dönüşür diyen dr oldu, boşver sen depresyonu kısa film çekiyorum oynamak ister misin diyen dr oldu, bu ilaçları içmezsen yaşayamazsın ya da bunları içmeye devam edersen kesin weken ölürsün diyen dr da oldu.
Alanında uzman ve insanların gitmeyi tercih ettikleri bir psikiyatrist bulmanız daha iyi olur.

20 yıldır bu hastalıklarla mücadele ediyorum da ondan.
Depresyonun şizofreniye dönüşür diyen dr oldu, boşver sen depresyonu kısa film çekiyorum oynamak ister misin diyen dr oldu, bu ilaçları içmezsen yaşayamazsın ya da bunları içmeye devam edersen kesin weken ölürsün diyen dr da oldu.
Alanında uzman ve insanların gitmeyi tercih ettikleri bir psikiyatrist bulmanız daha iyi olur.
Sizmi bu tanıyı aldınız. yani vaktiniz yoksa cevaplamak zorunda değilsiniz meraktan soruyorum. 20 yıldır hiç gülmedinizmi?Geçmiş olsun buarada

Tüm cevapları ve sizin tüm mesajlarınızı okumadım ama, okuduğum kadarıyla yazmak istedim. Bipolar bozukluk çoğunlukla, mani ve depresyon ataklarıyla seyreder. Doktorunuz sizde depresyon olduğunu düşündüyse, bipolar ihtimalini elemek için mani belirtilerini sormuş olabilir. Yani illa bipolardan şüphelenmesi gerekmez, tanıdan emin olmak için sorgulamış olabilir. Gördüğüm kadarıyla anksiyete mi depresyon mu konusu da konuşulmuş. Antidepresanlar sadece depresyonda değil; yaygın anksiyete bozukluğu, okb ve panik bozukluk gibi anksiyeteye bağlı rahatsızlıklarda da yaygın olarak kullanılır.
Doktorunuzu sevmiş ve güvenmişsiniz anladığım kadarıyla. Boşverin artık tanıyı, iyi olmaya bakın. İmkanınız varsa terapiye de başlayın. İkisi birlikte çok daha etkili olur. Geçmiş olsun. ❤️

Sizmi bu tanıyı aldınız. yani vaktiniz yoksa cevaplamak zorunda değilsiniz meraktan soruyorum. 20 yıldır hiç gülmedinizmi?Geçmiş olsun buarada
Öyle değil elbette, yani nasıl 20 yıldır hiç gülmediniz mi noktasına geldik anlamadım.
Majör depresyon yaşıyorsanız eğer kendinizi dış dünyadan izole hale getirirsiniz, sosyal hayatınız kalmaz, öz bakmınızı yapmaktan aciz olursunuz, ağlama krizleri, uykusuzluk ya da aşırı uyku durumları görülür. Anksiyetede de durmadan endişe kaygı yaşarsınız. Ya öyle olursa ya böyle olursa şekilnde. Tedavi aldığınızda bu semptomlar yavaş yavaş azalır ve normale dönersiniz.
Yani 20 yıldır tedavi alıyorum ve elbette gülüyorum.
Çok farklı yerlerden bakıyorsunuz enteresan.

Tüm cevapları ve sizin tüm mesajlarınızı okumadım ama, okuduğum kadarıyla yazmak istedim. Bipolar bozukluk çoğunlukla, mani ve depresyon ataklarıyla seyreder. Doktorunuz sizde depresyon olduğunu düşündüyse, bipolar ihtimalini elemek için mani belirtilerini sormuş olabilir. Yani illa bipolardan şüphelenmesi gerekmez, tanıdan emin olmak için sorgulamış olabilir. Gördüğüm kadarıyla anksiyete mi depresyon mu konusu da konuşulmuş. Antidepresanlar sadece depresyonda değil; yaygın anksiyete bozukluğu, okb ve panik bozukluk gibi anksiyeteye bağlı rahatsızlıklarda da yaygın olarak kullanılır.
Doktorunuzu sevmiş ve güvenmişsiniz anladığım kadarıyla. Boşverin artık tanıyı, iyi olmaya bakın. İmkanınız varsa terapiye de başlayın. İkisi birlikte çok daha etkili olur. Geçmiş olsun. ❤️
Yani hatırladıgım kadarıyla taşkın zamanlarım olmadı bence. Belki de elemek için sormuştur dediginiz gibi. Kendilerine bizzat sorsak istiyorum bazen ama çok tıkanıyorum o odada yada farklı bisi duymak istemedigimdenmidir bilmiyorum konuşamıyorum. Sadece içsel huzursuzlugum çok fazla ve onlarda bunun farkında. Yatış konusunu ben istemedim zaten doktor psikologada yönlendirdi beni. İlk seansa gittm ikinci seans ta bir sonraki randevuda . Tesekkur ederim 🦋♥️

Öyle değil elbette, yani nasıl 20 yıldır hiç gülmediniz mi noktasına geldik anlamadım.
Majör depresyon yaşıyorsanız eğer kendinizi dış dünyadan izole hale getirirsiniz, sosyal hayatınız kalmaz, öz bakmınızı yapmaktan aciz olursunuz, ağlama krizleri, uykusuzluk ya da aşırı uyku durumları görülür. Anksiyetede de durmadan endişe kaygı yaşarsınız. Ya öyle olursa ya böyle olursa şekilnde. Tedavi aldığınızda bu semptomlar yavaş yavaş azalır ve normale dönersiniz.
Yani 20 yıldır tedavi alıyorum ve elbette gülüyorum.
Çok farklı yerlerden bakıyorsunuz enteresan.
Bendeki durum öyle değil elbette ben her aksam cıkarım cıkmak zorundayımda zaten sıkıysa çıkmayım otizmli oğlum evi başıma yıkar benim 🥲 sadece güneş batana kadar ikna etmeye çalışıyorum hepsı bu. Uykum bozuk. Ama öz bakımda sorun yok temizlik falanda yaparım. Siz söylediklermi yanlıs anlıyosunuz ama bende anlamaya çalışıyorum sizi yargıladıgımdan değil

İyi akşamlar öncelikle
Konu doğru yerdemi emin değilim ama aylardır kendime dert ettiğim için buraya yazıyorum.

Psikiyatri gitmeye başlamıştım bişilerin bende ters gittigine emindim. Öyle de oldu maalesef yaygın anksiyetem vardı. Şimdide depresyondaymışım ben ama farkında değildim. Çünkü yapı itibariyle eğlenceli bi tipimdir însanlar sever beni. Gitme nedenim daha önce kardiyoloji söylemişti ama ben ozaman değil en ufak şeye hemen kızıp hemende sakinleştigim için gitmeyi tercih ettim. İlaçlar beni sakinleştirmek yerine galiba ters etki yaptı daha cabuk öfkelenmeye başkadım ama öfkem başkalarına değil kendimeydi. Doktor ilacı düzenledi şuan bi tık daha iyiyim. Hastane yatışındanda bahsetti ama açıkcası bu durum beni korkuttu hemen odadan cıktım intihar düşüncem yok diyip. Ha bazen lafta söyleriz böyle seyler ama çocugum için yapmam böyle bisi.

Neyse asıl konuya gelecek olursak. Bu durum bipolara çevirme olasılığı varmı ? Yada bende böyle bişi varmı acaba içim içimi yiyor. Doktorun soruları hep bipolarla alakalı sorulara benziyordu.

Bana öneride verdi loş ışıkta dur kitap oku eve gider gitmez picamalarını giy mutlaka dışarda vakit geçir gibi şeyler.

Bu durumu yaşayan varmı ?
Uzun yillar depresyon hastasiyim??? Öyle ,bilmiyorum artik.
15 senedir ilac kullaniyorum ve aslinda ileei götürmedi yerimde saydirdi .
Sizin anlattiklarinzla hemen orta ağir depresyon cikartacak durum görmüyorum ve sizde söylüyorsunuz farkinda değilsiniz.
Kalp attiş hizlanmasina doktor önce betabloker yaza bilirdi .
Önce sakinleştirici bitkisel ilac denenenilir
Mesela ashwagandha bitkisel stres azaltici ,Magnesium çooook önemli ,Vutamin B grublari .

Her doktorun dediğine inanmayin ,üç doktorda dediyse ezber konuşmuşlar .
Siz kendiniz araştirin,artik internet şükür bilgiye ulaşmak daha kolay .
Yapilmasi gereken aslen en birinci kalb doktoru ayrintili bir muayane .
Bütün kan değerlerinze baktirmak .
Özellikle hormonlara ,onlar herşeyi kontrol ediyor.
Tecrübeyle jendim öğrendim benim mesela hormonbozukluğum var .Bu bilgiye ulaşmak için senelerce cektim .
Çünkü adetlerim düzenli ve ağrisiz geciyordu .
Ama varmiş testosteron yok ,yani değeri ölcülenemiyor.Progesteron hasasiyeti var aslinda bunun tam testi yok .Belirtilerle biliniyor .
Prolaktin yüksekliği ( hipofiz de kist var).
Ve bunlar hepsi anksiyete ,depresyon ,agresiflik ,özgüven eksikliği daha sayamacağim bir sürü rahatsizliğa neden .
Tabi en önemli hormon tiroid .

Chatgbt çok yardimci ,varsa sora bilirsiniz :
Hangi hormon depresyon ve anksiyete bozukluğunu tetikler ?
Hangi hormonlar ruh sağliği için önemli?

Ben doktor değilim ama ilaçlar konusunda biraz daha araştırın .Birde annenizi gördüğünüz için kendinize belki yakiştiriyorsunuz .
Anneniz de baktirsin hormonlarına ,hiç birsey için geç değil .
Hormon takviyeleri alıyorum ,daha iyiyim.
Gecmiş olsun

Hastalık yoktur hasta vardır. Major depresyon ya da herhangi bir hastalık her bireyde aynı semptoma sebep olmaz. Sizin gülmemeniz sizin semptomunuzmuş, bu üyenin semptomlarını bilmeden doktorculuk oynamayın.
Bir de doktoru bırak internete bak diyen biri de gelmiş, cidden forumun kalitesi mi artık ülkenin kalitesi mi bilemiyorum ama baya düşük.

Hastalık yoktur hasta vardır. Major depresyon ya da herhangi bir hastalık her bireyde aynı semptoma sebep olmaz. Sizin gülmemeniz sizin semptomunuzmuş, bu üyenin semptomlarını bilmeden doktorculuk oynamayın.
Bir de doktoru bırak internete bak diyen biri de gelmiş, cidden forumun kalitesi mi artık ülkenin kalitesi mi bilemiyorum ama baya düşük.
Açıkcası bende şaşırdım. Yüzyüze görüştügüm doktorlar bunu söyledi bizzat duygularıma herseyime şahit olan. Şimdide üyeler öyle söyleyince. Bendemi bi gariplik var 4 doktor nasıl yanılıyor olabilir düşünüyorum. Tamam inşallah değilimdir ama. Beni hiç tanımıyan bir kadınla otubuste bana baktı biraz sohbet ettik. Canım sende birsey var dedi depresyondamısın diye sordu? Öylemiş dedim doktorlar öyle diyor dedim.anlamıştım bende psikologum dedi 🥲 insanlar burda depresyonda olan yazamaz gülemez diyorlar. Ben elimden geldigince normal hayatıma devam ediyorum etmekte zorundayım zaten özel cocugum var

Uzun yillar depresyon hastasiyim??? Öyle ,bilmiyorum artik.
15 senedir ilac kullaniyorum ve aslinda ileei götürmedi yerimde saydirdi .
Sizin anlattiklarinzla hemen orta ağir depresyon cikartacak durum görmüyorum ve sizde söylüyorsunuz farkinda değilsiniz.
Kalp attiş hizlanmasina doktor önce betabloker yaza bilirdi .
Önce sakinleştirici bitkisel ilac denenenilir
Mesela ashwagandha bitkisel stres azaltici ,Magnesium çooook önemli ,Vutamin B grublari .

Her doktorun dediğine inanmayin ,üç doktorda dediyse ezber konuşmuşlar .
Siz kendiniz araştirin,artik internet şükür bilgiye ulaşmak daha kolay .
Yapilmasi gereken aslen en birinci kalb doktoru ayrintili bir muayane .
Bütün kan değerlerinze baktirmak .
Özellikle hormonlara ,onlar herşeyi kontrol ediyor.
Tecrübeyle jendim öğrendim benim mesela hormonbozukluğum var .Bu bilgiye ulaşmak için senelerce cektim .
Çünkü adetlerim düzenli ve ağrisiz geciyordu .
Ama varmiş testosteron yok ,yani değeri ölcülenemiyor.Progesteron hasasiyeti var aslinda bunun tam testi yok .Belirtilerle biliniyor .
Prolaktin yüksekliği ( hipofiz de kist var).
Ve bunlar hepsi anksiyete ,depresyon ,agresiflik ,özgüven eksikliği daha sayamacağim bir sürü rahatsizliğa neden .
Tabi en önemli hormon tiroid .

Chatgbt çok yardimci ,varsa sora bilirsiniz :
Hangi hormon depresyon ve anksiyete bozukluğunu tetikler ?
Hangi hormonlar ruh sağliği için önemli?

Ben doktor değilim ama ilaçlar konusunda biraz daha araştırın .Birde annenizi gördüğünüz için kendinize belki yakiştiriyorsunuz .
Anneniz de baktirsin hormonlarına ,hiç birsey için geç değil .
Hormon takviyeleri alıyorum ,daha iyiyim.
Gecmiş olsun
Hormonları bilmiyorum b12 normalın altındaydı onunda iğnesini yaptırıyorum suan

Back
X