Majör depresyon

Majör depresyon hastası bir insan forumlara girip de derdini anlatamaz. Ben majör depresyon geçirdim. Telefonum 4 ay kapalıydı. Hickimse ile görüşmedim. Odamda öylece oturuyordum.

Yeme içme yoktu zaten. Çok uyuyordum. Intihar hep düşündüm ama netlestiremedim cesaret edemedim.

Bence siz başka bir doktora daha görünün. Depresyonun bipolarla bi alakası olduğunu sanmıyorum.

Ben majör depresyon, aksiyete ve travma sonrası stresi aynı anda yaşadım. Büyük bir travma sonrası. Majör depresyon hastası bi insan derdini bile anlatamıyor çoğu zaman.

Siz ne şikayetiyle gittiniz de size majör depresyon tanısı koydu acaba.
Nasıl bir travma yaşadınız?
Ben de major depresyon geçirdiğimi sanıyordum değilmiş demekki

Açıkcası bende şaşırdım. Yüzyüze görüştügüm doktorlar bunu söyledi bizzat duygularıma herseyime şahit olan. Şimdide üyeler öyle söyleyince. Bendemi bi gariplik var 4 doktor nasıl yanılıyor olabilir düşünüyorum. Tamam inşallah değilimdir ama. Beni hiç tanımıyan bir kadınla otubuste bana baktı biraz sohbet ettik. Canım sende birsey var dedi depresyondamısın diye sordu? Öylemiş dedim doktorlar öyle diyor dedim.anlamıştım bende psikologum dedi 🥲 insanlar burda depresyonda olan yazamaz gülemez diyorlar. Ben elimden geldigince normal hayatıma devam ediyorum etmekte zorundayım zaten özel cocugum var
Maskeli depresyon yada distimi gibi depresyon çeşitleri var böyle olabilir. Ama lütfen yok şu mu tanım bu mu diye kafa yormayın zaten ilaç başlanmış doktorunuza güvenim hayatınızı yaşayın.

Maskeli depresyon yada distimi gibi depresyon çeşitleri var böyle olabilir. Ama lütfen yok şu mu tanım bu mu diye kafa yormayın zaten ilaç başlanmış doktorunuza güvenim hayatınızı yaşayın.
Doktorumu cok seviyorum zaten cok yardımcı oluyor sagolsun.kendısınede güveniyorum

Evet devlet psikiyatisi ama doktorumdan çok memnunum. Başka doktorlarda gördü hepsı aynı şeyi söyledi
Canım öncelikle ilaçlarını kullan doktoruna güven daha iyi olacaksın. İlaçlara yeni basladiysan daha kotu hissetmen çok normal. Yine de doktoruna danışıp ilacı düzenlemeniz iyi olmuş. Şöyle miyim böyle miyim diye düşünme adı x olsun y olsun ne fark eder, iyilesecegini bil ve ona odaklan lütfen. Kendini bilip doktora gitmen harika bir şey bunu herkes yapmaz.

Doktor yatış diyorsa iyiliğin içindir. Başka doktorlar da aynı fikirde demişsin demek ki kendinin göremediği bir durumdasın. Onlar sana yardımcı olmaya çalışıyor. Orası tımarhane gibi bir yer değil, yatış olması için mutlaka intihar düşüncelerinin olması gerekmiyor. Doktorunla hareket et lütfen 🙏 içine sinmiyor sanırım mutlaka cevap arıyorsun ama doktorlar sende su var bu var demez çoğu zaman. Ben tanımı yıllar sonra başka bir doktora ilaç yazdırmaya gittiğimde edevletten öğrenmiştim :)

Son düzenleme:
Kullandığınız ilaçların prospektüslerinde şizofreni de yazar, İntihar eğilimi yazar ve hatta yeme bozukluğu yazar. Hepsi var mı sizde?
Depresyonda olup neşeli olma şansınız yok. Tanıma aykırı çünkü.
Herneyse beni inandırmak zorunda değilsiniz elbette ama bu konuda biraz bilgi edinmeniz gerekiyor (merak ediyorsanız eğer).
15 sene major depresyonla uğraştım. Dışarıdan gayet neşeli ve uyumlu birisi gibi görülürdüm. Doktor musunuz bilmiyorum ama neşeli gozukuyorsan depresyonun yoktur lafını doğru bulmuyorum. Dışarıya karşı bir maske takıyoruz ya da kendimizi kandiriyoruz bilemiyorum. Tedavimi oldum artık çok daha iyiyim tabii

20 sene major depresyonla uğraştım. Dışarıdan gayet neşeli ve uyumlu birisi gibi görülürdüm. Doktor musunuz bilmiyorum ama neşeli gozukuyorsan depresyonun yoktur lafını doğru bulmuyorum. Dışarıya karşı bir maske takıyoruz ya da kendimizi kandiriyoruz bilemiyorum. Tedavimi oldum artık çok daha iyiyim tabii
Konu sahibinin bahsettiği o değil ama. İlaçları aldıktan sonra zaten yavaş yavaş normale dönüyorsunuz. Ben tedaviden öncesi hakkında yazdım aslında. Ağır bir depresyon dönemindeyken hayatınız zaten çok farklı bir noktaya evriliyor. Gülmek, neşelenmek, etraftaki insanları düşünmek pek mümkün olmuyor. Elbette tedavi aldıktan sonra başka bir noktaya geliyorsunuz.
Bahsettiğiniz şeye gülümseyen depresyon deniyor sanırım. Etrafa durumu çaktırmama hali ama konu sahibi ben hep neşeli bir insanımdır, hep keyifliyimdir diyor. Kötüyüm ama etrafa rol yapıyorum demiyor. Neşeli ve keyifli olma haliyle majör depresyonu aynı anda düşünemiyorum.

Konu sahibinin bahsettiği o değil ama. İlaçları aldıktan sonra zaten yavaş yavaş normale dönüyorsunuz. Ben tedaviden öncesi hakkında yazdım aslında. Ağır bir depresyon dönemindeyken hayatınız zaten çok farklı bir noktaya evriliyor. Gülmek, neşelenmek, etraftaki insanları düşünmek pek mümkün olmuyor. Elbette tedavi aldıktan sonra başka bir noktaya geliyorsunuz.
Bahsettiğiniz şeye gülümseyen depresyon deniyor sanırım. Etrafa durumu çaktırmama hali ama konu sahibi ben hep neşeli bir insanımdır, hep keyifliyimdir diyor. Kötüyüm ama etrafa rol yapıyorum demiyor. Neşeli ve keyifli olma haliyle majör depresyonu aynı anda düşünemiyorum.
Anladım şimdi evet hem neşeli keyifli olup hem majör depresyon yanyana imkansız zaten hastalığın mantığına aykırı :)

Gülücük attığınız için doktorunuzun tanısı çürüdü gördüğünüz üzere klavyeye birkaç parmak hareketiyle basınca depresyon düşüyor otomatik olarak
IMG_8802.webp
Tamda buna denk geldim çok enterasan :olamaz:

Bu süreçte kendinize tanı koymaya odaklanacaksınız biliyorum neyim var diye evirip çevirip araştıracaksınız,
hiçbiri iyileşmenize katkı sağlamayacak.
Sanki dünyanın sonuymuş gibi hissetmeniz normal ama söz veriyorum geçecek. 💐
İlaçlar başta daha kötü yapabilir kontrollerinizi ihmal etmeden devam edin, bir iki aya bunlara mı üzülüyormuşum diyecekseniz.

Bu süreçte kendinize tanı koymaya odaklanacaksınız biliyorum neyim var diye evirip çevirip araştıracaksınız,
hiçbiri iyileşmenize katkı sağlamayacak.
Sanki dünyanın sonuymuş gibi hissetmeniz normal ama söz veriyorum geçecek. 💐
İlaçlar başta daha kötü yapabilir kontrollerinizi ihmal etmeden devam edin, bir iki aya bunlara mı üzülüyormuşum diyecekseniz.
İnşallah çok tesekkurler 🦋♥️

Back
X