winstonlight Röportajı
Yamuk Yumuk Renkli Makarna
1)Yarışma hakkında düşünceleriniz?
Yeni tarifler öğrenmemi sağlayan, diyette olduğum gecelerde fotoğraflara bakıp bakıp iç geçirdiğim, beceri isteyen zor tarifleri yapan hanımları gördüğümde "bir onun yaptığına bak, bir de senin mundar ettiğin yemeğe bak" diye kendime çemkirdiğim, dışarıdan da içeriden de bakıldığında güzel bir yarışma.
2)Yarışmadan beklentileriniz?
Eğlenmek, hoş mesajlar sayesinde gülümsemek, sohbet etmek, keyifli zaman geçirmek.
3)Yarışmanın kurallarını beğeniyor musunuz?
Evet.
4)Yarışmaya neden katıldınız?
Eğlenmek için ve de yemek yapmanın eğlenceli bir iş olduğunu gösterebilmek için.
5)Aileniz yarışma hakkında ne düşünüyor?
Eşime haber vermedim. "Hah bir bu kalmıştı denemediğin" der diye tırstım.

Kedimin haberi vardı, fotoğraflarda belli olduğu gibi pek hoşlanmadı, "sanırsın Emine Beder, utanmadan yarışmaya katılıyor tipsiz" dercesine bana kötü kötü baktı hep.
6)Yarışma birinciliği sizin için ne kadar önemli?
90 kilo -48 beden olup, 34 beden skinny kot alıp, onun içine girmeyi düşünmek ne ise, yamuk makarnamla birinci olmak benim için aynı şuursuzluk örneği

Birinciliği düşünmüyor ve de önemsemiyorum.
7)Yarışma devam etmeli mi?
Kesinlikle evet.
8)Yemek yapma konusunda iddianız?
Yaptığım her yemek yamuk, eciş cücüş, bazen malzemesi eksik, bazen fazla oluyor ama çevremdekiler ve de ben beğeniyorum. Görsel olarak rezil ama lezzet olarak bir o kadar güzel oluyor.
9)Oylar sizce nasıl veriliyor?
Ben oy verirken verilen emeğe, tarifin zorluğuna, görselliğe vs. bakarak bugüne kadar oy verdim, zannediyorum diğer üyeler de böyle veriyordur.
10)Rahatsız olduğunuz durumlar?
Yok.
11)Yarışma için yaptığınız hazırlıklar?
Pancar nedir diye çalıştım epey. Pancar diye gidip kırmızı turp aldım, sonra tekrar pancar diye siyah turp aldım, en son internetten çıktı alıp "hacı baba, bana bu resimdekini ver" diye manavdaki amcaya yanaştım. Pancarı temin etmek yaptığım en büyük ve en zor hazırlıktı.
12)Yarışma sizce iyi tanıtılıyor mu?
Bence evet. Kimin ilgi alanı neyse o alanda dolaşıyor. Kaynanasından yakınmak için buraya üye olan kişinin makarna bölümüne gelmesi ne kadar tanıtılırsa tanıtılsın zor, ya da elinde silik çizgili testi ile hamile kalıp kalmadığını buradan teyit ettirmek için buraya koşan kişinin yemek bölümüne gelmesi tanıtıma rağmen zor. Bu sebeple bence ilgi alanı yemek olan birisi için tanıtım yeterli ve burasının bulunması da o kişi için çok kolay.
13)Yeni kategori sizce ne olmalı?
Meyveler ile ilgili olabilir. Meyve salataları, meyve tatlıları, belki meyve kokteylleri.
14)Tarifiniz hakkında yapılan yorumlar için ne düşünüyorsunuz?
Herkese zaman ayırıp güzel yorumlarını bıraktıkları için tek tek teşekkür ediyorum, hepsi beni çok mutlu etti.