• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makarnalar Makarnalar

En Başarılı Bulduğunuz Makarna Tarifi?

• Ankete Katılan
    213
  • Anket Kapalı .
Aslında ben pirinçleri içinde aramayı tercih ederim :kk77:ama eşim ve kayınvalidem sütlaç budur diyor:63::KK70:

Ben orta kıvamlı severim.Hatta sütü biraz bol olacak.Kimi pilav gibi yapıyor.Ama sütlaçın anlamı kalmıyor öyle.Seninkiler de katı seviyor galiba.:KK48: Resim de çekmiştim evde kaldı resimler yoksa eklerdim.Hem de fırın sütlaç.:kk77:

Şu an misafir baskını yedim sütlacım oldu vallahi hemde çok hoş oldu yalnız ben yarım ölçü yaptım pirinçle şekeri 1 bardaktan birazcık faLa koydum 6 küçük kase oldu :kk77: Ama şu an misafirlerime çıkarcam :KK57: Allahtan yaptım :oops:

Canım ben bu ölçü ile yapıyorum 10-12 kase oluyor..:KK39:
2.5 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı şeker
2 litre süt
6 su bardağı su

Yapılışı
Öncelikle pirinç ve su bir tencereye konur..Pişmeye bırakılır..İyice açılan ve suyu azalan pirinçlere soğuk süt eklenir ve kaynadıktan 5-10 dakika sonra şeker eklenir ve koyulaşması beklenir..Yaklaşık 10 -15 dakikada koyulaşır..
Kaselere pirinç ve süt eşit gelecek şekilde pay edilir..Ilıyınca buzluğa koyabilirsin..
Bu tarife göre Pirinç az mı kalıyor çok mu?
Benimki pirinci az, şekeri azımsı, sütü bol sütlaç istiyorda:KK34:

Ben nevoş sultanın verdiği tarifi yarı yarıya yaptım öyle katı olmadı iyi oldu gayet şekeride ;) süt ve suyu tam yarı ölçü yap , şeker ve pirinci 1 su bardağı yap canım tuttu benim ölçüm

Canım klasik su bardağı ile yapılıyor.Çay bardağından 1-2 parmak fazla olacak..Öyle pilav gibi olmuyor..:KK39:Ama pirinçleri aramak zorunda kalmıyoruz:KK30::KK70:Şeker desen ne az ne çok orta:KK59:
Sen istersen 2 şer bardak koy:KK73::KK73::KK45:

Ben nevoş sultanın verdiği tarifi yarı yarıya yaptım öyle katı olmadı iyi oldu gayet şekeride :KK66: süt ve suyu tam yarı ölçü yap , şeker ve pirinci 1 su bardağı yap canım tuttu benim ölçüm
Pilav gibi olmadı değil mi:-)Ama bardak önemli öyle etli ,butlu ;boylu,poslu bardak olmasın:KK70::KK70::KK70:

Ben orta kıvamlı severim.Hatta sütü biraz bol olacak.Kimi pilav gibi yapıyor.Ama sütlaçın anlamı kalmıyor öyle.Seninkiler de katı seviyor galiba.:KK48: Resim de çekmiştim evde kaldı resimler yoksa eklerdim.Hem de fırın sütlaç.:kk77:
Ben de pilav gibi sevmiyorum ama bu şekil tam ortası oluyor:KK66:

Back
X