• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makineden delik çıkan çamaşırlar

Cok dolduruyor olabilirsiniz. Hacminden fazla olduğunda sıkma işlemi esnasinda yırtılma oluyor. Yeni gelin oldugum zamanlarda 1 2 benimde başıma geldi kocamin caaanim kazaklari yirtildi

Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor mu gerçekten annem hiç dikkat etmezdi hiç de bi şey olmazdı bizim çamaşırlarımıza, ama dikkat etmeye çalışayım belki onunla alakalıdır.

annem dikkat ederdi ben de dikkat ediyorum. özellikle kurutma mak. için servis uyarmıştı, kurutma mak. yıpratıyor diyorlar ama aslında bu şekilde atıyorlar kurutmaya o da kazana zarar veriyor ısınmış kıyafete de ufacık bir hasarli bölge değince yıpranma oluyor; diye.

bir de çamaşırları etiketinde yazandan daha yüksek sıcaklıkta yıkamak da zarar görmesine sebep oluyor

Bazen bana da oluyordu ama ben nedenini keşfedemeden kesildi. O değilde bazen de sanki nokta nokta çamaşır suyu deymiş gibi oluyor. Hatta bir keresinde eşimin pantolonuna kocaman bi leke olmuştu çamaşır suyu gibi :işsiz:

O da ayrı bi problem tabi :) yeni evli olduğum için sebebini çabuk bulmalıyım her posta delinem bi şeyler oluyor :(

Cok dolduruyor olabilirsiniz. Hacminden fazla olduğunda sıkma işlemi esnasinda yırtılma oluyor. Yeni gelin oldugum zamanlarda 1 2 benimde başıma geldi kocamin caaanim kazaklari yirtildi

Annemler söyledi bunu aslında ondan sonra Üzerinde 4 parmak boşluk kalacak şekilde dolduruyorum yeterli olmuyor belki de daha az doldurmalıyım :110:

Evde özellikle yeni aldığım bir tişortumun basına geldi.. ama nedense sadece benim tişortume önü delik içinde görsen :KK53: bu makineleri ben anlamıyorum teyzemde yeni makine aldı oda çamasır suyu kokutuyo.. kıyafetleri bırak evin arka odalarına kadar keskin bir koku..
Kızlar şimdi sam.. önermiyormusunuz ben ceyizim için tercih edicektim vacgeciyorum o halde

Toplu igne gibi birsey kazanin icide olabilir.. arkadasimin makinasida butun perdelerini cektirmis yirtmisti .. servis cagirdi .. serviste ayni seyi soylemisti igne gibi birsey icine kacmistir kazani sokmemiz lazim demiş.. arkadasimda kabul etmedi perdeler bi kilifa koyup yikamakta careyi buldu...

Banada kazanında bir sorun var gibi geldi.metal sonuçta ufak bir pürüz olsada delebilir.üstten dört parmsk boşluk bırakmak yeter bendece.bazen tıka basa doldursamda başıma böyle nirşey gelmedi.bir an önce servis çağırmsk en iyisi.

Annemler söyledi bunu aslında ondan sonra Üzerinde 4 parmak boşluk kalacak şekilde dolduruyorum yeterli olmuyor belki de daha az doldurmalıyım :110:

benim kıyafetlerim de ön taraftan delinmeye başlamıştı,
çamaşır makinesi bozulunca değiştirdik, delikler sona erdi
makinedenmiş yani benimki
çamaşır makinesinin markası B ile başlıyordu

Ilk kez duydum bunu.
Evliligin ne cok hesaba katmadigimiz puf noktalari varmis..
Dikkat ediyim bari ilerde evlenince.

Aklima bisey geldi soruyum hemen.
Acaba yanlis yikama programindanda olabilirmi? Mesela hassas kumaslari catir catir, nazik yikamayan bi programdan dolayi.

Ondan haric bencede bi sey kacmistir kazana. Ve sadece benim elbiselerimde oluyor demissiniz. Sizin yirtilan elbiseniz kapagin yakinindami yoksa kazanin arkalarindami? Boylelikle bulabilirsiniz o keskin yeri.

Ilk kez duydum bunu.
Evliligin ne cok hesaba katmadigimiz puf noktalari varmis..
Dikkat ediyim bari ilerde evlenince.

Aklima bisey geldi soruyum hemen.
Acaba yanlis yikama programindanda olabilirmi? Mesela hassas kumaslari catir catir, nazik yikamayan bi programdan dolayi.

Ondan haric bencede bi sey kacmistir kazana. Ve sadece benim elbiselerimde oluyor demissiniz. Sizin yirtilan elbiseniz kapagin yakinindami yoksa kazanin arkalarindami? Boylelikle bulabilirsiniz o keskin yeri.

yok yanlış yıkamadan değil
ben hep doğru programda ve renklerine göre yıkarım çamaşırları, makineyi de aşırı doldurmam
bunlara rağmen deliniyordu kıyafetlerim

Evde özellikle yeni aldığım bir tişortumun basına geldi.. ama nedense sadece benim tişortume önü delik içinde görsen :KK53: bu makineleri ben anlamıyorum teyzemde yeni makine aldı oda çamasır suyu kokutuyo.. kıyafetleri bırak evin arka odalarına kadar keskin bir koku..
Kızlar şimdi sam.. önermiyormusunuz ben ceyizim için tercih edicektim vacgeciyorum o halde
Kesinlikle hayır :KK48:

Sam... alan kafama mıçayım, 2 ay dayanabildim ben, bizimki de gri gri lekeli çıkartıyordu arç.. geçtim rahatladım zaten bildiğinden şaşmayacaksın.

Bu arada Teyzene söyle makinenin içine yarım çay bardağı ingiliz karbonatı ve bir su bardağı üzüm sirkesi ekleyip en yüksek sıcaklıkta boş vaziyette çalıştırsın koku kesilecek. Hepiniz çamaşır ve bulaşık makinelerinde bunu deneyin hatta 2-3 ayda bir yapmak gerek.

Unutmadan konu sahibi arkadaşım, servisi çağırana kadar yeniden çamaşır yıkaman gerekirse çamaşırları bohça gibi eski bir nevresime koyup ağzını düğümleyerek yıka, hiç değilse eski nevresime olur olan.

bence evlenirken ennnn ennnn dikkat edilerek alınması gereken eşya çamaşır makinesi
gerçekten kaliteli almak lazım
yoksa berbat oluyor kıyafetler, yazık oluyor
yıpranıyor, beyazlamıyor, tüyleniyor, deliniyor vs vs vs

Çok iyi fikirmiş :) ama yeni evlinin evinde eski nevresim ne arar canım :KK48:

Hahaha allah iyliğini versin :KK48:

Annende falan varsa iste derim olmadı tek kişilik lastikli çarşafları 10 liraya falan satan yerler var, eğer bulabilirsen o da işini görür :KK48:

Kızlar merhabalar,
2.5 aylık evliyim. Daha önce annemin evinde başıma böyle bi şey gelmemişti. Çamaşır makinesine attığım çamaşırlar delinmiş şekilde çıkıyor. Başta acaba eskidiler mi diye düşündüm ama yeni aldığım kıyafetlerim de üstelik hiç giyinmediklerim de deliniyor. Daha önce başına böyle bi şey gelen var mı acaba :KK43: çamaşır makinesinden kaynaklı mıdır (bu arada makinemden çok memnunum aslınnda) yoksa detarjandan kaynaklı mıdır fikri olan paylaşırsa çok sevinirim. Teşekkür ederim :)
Makinede problem yok tatlım.senin pantlonun fermuarı ve düğmesi bluzuna sürttükçe delik açılıyor
Bak bakalım pantlonlarında var mı?
Yada neden bluzların bir tek ön kısmında var?
Ve bir de omuz kısmında olur o da çantadan canım.çantanin metal yeri omuz civarındaysa deler

Back
X