• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mal ayrılığı sözleşmesi ve evlilik planlarımız...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlam veremediğim, avukat arkadaşım paranın kaynağını tutan kişi isterse mal da kaçırır dedi. Yani istese edinilmiş maldan da çıkartır türlü türlü takla atarak ama şeffaflık göstergesi olarak eşler bunu arasında tercih edebilir dedi.

Ortak hesap olayı benim fikrimdi, bunu da söylemedim. Böyle bir şeyle gelince bunu yapabiliriz demiştim... O da senin bir şey koymana gerek yok ortaya, maaşını kendin harca demişti.

Bu yazılanlardan sonra erkek arkadaşımla tekrar konuşacağım.
Screenshot_2026-01-04-21-55-14-300_com.android.chrome-edit.webp

Sizin fikriniz değil hiç çevirmeyin şimdi. Çocuk da olsa o kadar bolluğun içinde hala gözü sizde olacak üstelik, adam para kazanmama ihtimalinizi kafadan silmiş. Ben kadın halimle bu kadar yüklenmem adama, o da insan yorulma sıkılma hakkı var derim. Adamın sizle evlenmek istediğine emin misiniz kaçın gidin diye her şeyi yapıyor gibi, çocuk yapınca boş kalacağını düşünme bile demiş dolaylı yoldan.

Eki Görüntüle 3692852

Sizin fikriniz değil hiç çevirmeyin şimdi. Çocuk da olsa o kadar bolluğun içinde hala gözü sizde olacak üstelik, adam para kazanmama ihtimalinizi kafadan silmiş. Ben kadın halimle bu kadar yüklenmem adama, o da insan yorulma sıkılma hakkı var derim. Adamın sizle evlenmek istediğine emin misiniz kaçın gidin diye her şeyi yapıyor gibi, çocuk yapınca boş kalacağını düşünme bile demiş dolaylı yoldan.
Burada yazılanlardan sonra ciddi anlamda ailecek görüşeceğim, teşekkürler. Kendi ailemle konuşacağım yani bu konuyu... çünkü tek başıma sağlıklı düşünemiyorum erkek arkadaşımı da aradım zaten yarın ilk iş bu işi iyice konuşacağım.

Ortak hesap açma fikrini dediğim gibi ben ona söyledim, ondan sonra bana zaten yukarıda yazdığım gibi söyledi. Eksik yok yani fazlası var. Çocuk olursa çalışmak istemezsen farklı gelir kaynakları oluşturulur dedi bunu da yazdım zaten... ama dediğim gibi sinirlerim çok gerildi ve en kısa sürede toparlanmam lazım.

Burada yazılanlardan sonra ciddi anlamda ailecek görüşeceğim, teşekkürler. Kendi ailemle konuşacağım yani bu konuyu... çünkü tek başıma sağlıklı düşünemiyorum erkek arkadaşımı da aradım zaten yarın ilk iş bu işi iyice konuşacağım.

Ortak hesap açma fikrini dediğim gibi ben ona söyledim, ondan sonra bana zaten yukarıda yazdığım gibi söyledi. Eksik yok yani fazlası var. Çocuk olursa çalışmak istemezsen farklı gelir kaynakları oluşturulur dedi bunu da yazdım zaten... ama dediğim gibi sinirlerim çok gerildi ve en kısa sürede toparlanmam lazım.
Normalde böyle hesapları yapmak kolaydır, belki de doğal olandır ama çocuk işin içine girdiğinde o hesaplar boştur. Çocuk da olsa bir yolunu bul para kazan diyen adam maaşa çalışan olsa biraz anlarım ama adamın ciddi para sıkıntısı yok ve buna rağmen böyle konuşuyor. Konu ailesinden kalan mallar değil, adamın size para yediresi yok bunu bir an önce görün.

Normalde böyle hesapları yapmak kolaydır, belki de doğal olandır ama çocuk işin içine girdiğinde o hesaplar boştur. Çocuk da olsa bir yolunu bul para kazan diyen adam maaşa çalışan olsa biraz anlarım ama adamın ciddi para sıkıntısı yok ve buna rağmen böyle konuşuyor. Konu ailesinden kalan mallar değil, adamın size para yediresi yok bunu bir an önce görün.
Benden bu şekilde bir mal rejimi istemesi normal mi yani? Bulunduğu durumda...

Ailesinden kalcak şeyler içinse gerek yok zaten, boşanmada o mallardan alamıyosunuz. Sözleşme kendi kazancı için gibi geliyor bana. O adam bunu bilmiyor olamaz.

Ailesinden kalcak şeyler içinse gerek yok zaten, boşanmada o mallardan alamıyosunuz. Sözleşme kendi kazancı için gibi geliyor bana. O adam bunu bilmiyor olamaz.
Zaten kendi üzerinde ki mallar için olduğunu konuda söyledim...

Saklamıyor, bana da şeffaf olmak istiyorum diye belirtti zaten. Kendi ailesinin verdiği anladığım kadarıyla birkaç daire var, kiralarını topluyor. Tekrar gayrimenkul alıyor yine anladığım kadarıyla.

Saklamıyor, bana da şeffaf olmak istiyorum diye belirtti zaten. Kendi ailesinin verdiği anladığım kadarıyla birkaç daire var, kiralarını topluyor. Tekrar gayrimenkul alıyor yine anladığım kadarıyla.
İyi de evlilikten öncekileri de alamıyorsunuz. Evlilikte edinilen malları alabilirsiniz. Sizden kaçırmaya çalıştığı tam olarak bu.

İyi de evlilikten öncekileri de alamıyorsunuz. Evlilikte edinilen malları alabilirsiniz. Sizden kaçırmaya çalıştığı tam olarak bu.
Kaçırmak mı bilmiyorum, ama evet bunlarda ortak olmak istemiyor.

Edinilen mallar ailemin gayrimenkullerinden elde edilen gelirlerle elde ediliyor diye istemiyor...

Edinilen mallar ailemin gayrimenkullerinden elde edilen gelirlerle elde ediliyor diye istemiyor...
Bunun kolay yolu var. Aileden kalan mallardan elde edilen malları ailesi üzerine yapsın o zaman. Size neden sözleşme imzalatmak istiyor.

Onu da istese rahatça kanıtlar. Adamın derdi bu değil.

Bunun kolay yolu var. Aileden kalan mallardan elde edilen malları ailesi üzerine yapsın o zaman. Size neden sözleşme imzalatmak istiyor.
Bunu da söyledi, kendisine verilen şeyi büyütmeye çalışıyor zaten...

Karadenizli bir ailenin çocuğu, dedesi toprak ağası. Götürmüştü memleketine.... Dedemin dedesinden kalma payım var demişti burada.

Herkese teşekkürler hanımlar, gidip konuşacağım ailemle beraber ve eğer bitmesi gerekiyorsa da biter...

Direkt mal ayrılığı rejimi mi geldi gündeme, diğer rejimler dışlandı mı? İstenen hukuki korumayı sağlayacak başka rejimler de mevcut çünkü.

Erkek arkadaşınız evlilik sürecinde ve (olası) evlilik sonrası süreçlerde hiçbir şekilde zorlanmak, uğraşmak... istemiyor. Mal ayrılığı rejimi çok nettir çünkü.

Siz bu durumdan hoşnut değilsiniz, belli. Konuşarak çözülebilecek bir konu da değil aslında ama yine de bol şans.

Direkt mal ayrılığı rejimi mi geldi gündeme, diğer rejimler dışlandı mı? İstenen hukuki korumayı sağlayacak başka rejimler de mevcut çünkü.

Erkek arkadaşınız evlilik sürecinde ve (olası) evlilik sonrası süreçlerde hiçbir şekilde zorlanmak, uğraşmak... istemiyor. Mal ayrılığı rejimi çok nettir çünkü.

Siz bu durumdan hoşnut değilsiniz, belli. Konuşarak çözülebilecek bir konu da değil aslında ama yine de bol şans.
Diğer rejimler neler? Aile Mal Paylaşımı tarzında bir şeyden bahsetmişti bahsettiğim Berna adlı arkadaşım. Bu da tercih edilebilir demişti ama emin değilim doğru mu hatırlıyorum diye.

"peki bu anlaşmayı imzalarım, ancak evlilik birliği içinde alınacak olan her menkul, gayrimenkul benim adıma olacak o şartla" deyin bakalım. sonuçta mal ayrılığı sözleşmesine göre senin üzerine olanda onun, onun üzerine olanda senin hakkın olmayacak. aileden gelenler zaten otomatik korumada. alınacak menkul gayrimenkuller ortak olmasın sizin üzerinize olsun sadece. bunu teklif edin ne diyecek bir bunu da görelim? hem mal ayrılığı sözleşmesi imzalatıyor, hem de o kadar varlığa bir de hala ortak hesap, ortak tapu diyor adam.

İyi de kendi üzerinde ki mallar için de gerek yok ki yine evlilik öncesi alındığı için olası bir boşanmada ortak değil.

"peki bu anlaşmayı imzalarım, ancak evlilik birliği içinde alınacak olan her menkul, gayrimenkul benim adıma olacak o şartla" deyin bakalım. sonuçta mal ayrılığı sözleşmesine göre senin üzerine olanda onun, onun üzerine olanda senin hakkın olmayacak. aileden gelenler zaten otomatik korumada. alınacak menkul gayrimenkuller ortak olmasın sizin üzerinize olsun sadece. bunu teklif edin ne diyecek bir bunu da görelim? o kadar varlığa bir de hala ortak hesap, ortak tapu
Bunu söylemekten sıkıldım, maruz görün beni lütfen. Sorunumuz zaten burada başlıyor.

Ortada gayrimenkuller var bana bahsettiğini göre, bunlardan kira elde edip tekrar gayrimenkul alıyor. Bu gayrimenkuller de miras, edinilmiş mal rejiminde gayrimenkullerinden elde ettiği kira ortak sayılıyor. Bunlar benim atadan kalma gayrimenkullerim bunu ortaya koymak istemiyorum diyor şeffaf bir şekilde. Alacağımız şeyleri ayrı alalım dedi.

ailenin malı değil de onu işlettiğinde edineceği malları (aldığı kiralar şirketten kazanç vs ) ayırmak istiyor. Yani topladığı kiralara ev aldı Sizin hakkınız yok, yada şirketi 10 katına büyüttü Sizin hakkınız yok gibi? Adam açısından mantıklı olabilir ama bana ters geliyor yine de. o evlilik hiç gerçek gibi gelmezdi sanki iş ortaklığı gibi...

ailenin malı değil de onu işlettiğinde edineceği malları (aldığı kiralar şirketten kazanç vs ) ayırmak istiyor. Yani topladığı kiralara ev aldı Sizin hakkınız yok, yada şirketi 10 katına büyüttü Sizin hakkınız yok gibi? Adam açısından mantıklı olabilir ama bana ters geliyor yine de. o evlilik hiç gerçek gibi gelmezdi sanki iş ortaklığı gibi...
Evet bundan bahsediyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X