mal palaşımı hakkında

sevdam123

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2010
706
72
318
merhaba necdet bey ben 26 yıllık evliyim iki oğlum var 26 yil içinde 3 daire aldık eşim hep kendi üzerine yaptı bitanesini bana yap dedim ama kabul etmedi ayrılık durumu falan olursa bu dairelerde hakkım olurmu evliliğin ilk yıllarında çalıştım ama sonrda çocuklar oluca işi bıraktım daha sonra dışardan ödeyerek emekli oldum benimde katkım oldu bu evlerde ortak mal paylaşımı olurmu cevap verirseniz çok sevinirim...

Merhaba;
Daireler 01.01.2002 den sonra alınmış ve aranızda evlilik birliği içerisindeki kanuni mal rejimini değiştirecek bir sözleşme yapmamış iseniz daireler kanuni mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimi gereğince ikinizin ortak malıdır. Yani boşanma durumunda dairelerin yarısını talep edebilirsiniz. Eğer daireler daha önce alınmış ise bu sefer de dairelerden katkı payı talebinde bulunabilirsiniz.
İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
aramızda bi sözleşme yok daireler 1997.. 2001 ve sonuncuyu yeni aldı bir ay olmadı daha cevabınız için tşk. ederim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…