Malatya///44

yabangülüm harikasın sen. ay yarın tez deneyeceğim. hazır yerdim hep onları. şimdi kolları sıvayayım. eşim gördü yarın yap diye tutturdu. özlemiş memleket yemeklerini. ah kaynanam sağ olaydıda yapaydı.

yap hemşerime malatya yemeklerini.ellerinden öpüyorum amcanın bi kızı olarak...malatya insanı sıcak insanlardır iyikide malatyalıyım..

yabangülüm bende kernek parkının karşısında oturdun 1 sene. sonra kız meslekte görev yaptığım için dörtyolda ev tutmuştum. 3 senede orada oturdum. evimizin altında fırın vardı o zamanlar. tabii sene 1982 den 86 sonunda tayinim çıkınca balıkesire yerleştim.

yabangülüm bende kernek parkının karşısında oturdun 1 sene. sonra kız meslekte görev yaptığım için dörtyolda ev tutmuştum. 3 senede orada oturdum. evimizin altında fırın vardı o zamanlar. tabii sene 1982 den 86 sonunda tayinim çıkınca balıkesire yerleştim.

bende kız meslekte okudum bi an sevindim ama siz çok önceden yapmışsınız..ben 1983 doğumluyum siz ben doğmadan buraya gelmişsiniz 3 yaşındayken gitmişsiniz.ama şimdi olsaydı tanışmayı çok isterdim...:çok üzgünüm:a.s.

sizin yörenin birde ıspanakla yapılan bir yemeği vardı. adını bilmiyorum. eşimin akrabalarında yemiştim. içinde yine bulgur köftesi ve yoğurt vardı.

canım benim bir ayağım hala orda. geleceğim zaman haber veririm. orada akraba ve arkadaşlarım hala var. bağımız kopmadı. kopmasıda imkansız zaten.

evet çok hoşuma gitmişti. neyse canım beni başka yerden çağırıyorlar. ben yine uğrarım. hepinizi öpüyorum.

good-night-1081.gif

dıptısın annesi sana yoğrtlu ıspanaklı köfte tarifi..

ISPANAKLI YOĞURTLU KÖFTE

Malzeme olarak 1 kg. ıspanak, 1.5 kg. yoğurt, tuz, sarımsak, iki kase yarma gerekmektedir.

Bir kaba yarma ve biraz tuz konur. Su ilave edilerek yoğrulur. Yoğrulduktan sonra toplanır ve hamur sıkmalanır. Sıkmalanan hamur küçük küçük çimdiklenerek yuvarlanır. Kaynamakta olan suya yuvarlanan hamurlar bırakılır. Haşlanması beklenir. Diğer taraftan ıspanaklar ayıklanıp yıkanır ve fazla büyük olmadan doğranır ve haşlanır. Süzülür. Haşlanan köfteler de süzülür. Sarımsak, bir tutam tuzla dövülerek yoğurta katılır. Süzülmüş ıspanakla süzülmüş köfte bir tepsiye alınarak birbirine karıştırılır. Sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür. Dağıtım tabağına alınır. Eğer köftenin sulu olması istenirse içine biraz su da konulabilir

Back
X