- 16 Eylül 2014
- 6.065
- 29.835
- 498
- 29
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bebeğim süt azalınca memeyi almak istemiyor :/ Bizimde sarılık vardı 12lerdeydi şimdi geçti şükür. Resmen kaynar suda duş alıuorum desem yeridir :)hala mama takviyesi yapıyormusunuz?Ben her gün hurma yemiştim. Bol bol su içmelisiniz. Ilık suyla sık sık duş yapabilirsiniz. Rezene öneriyorlar denemedim ama. Kendinize stres yapmayın o da çok önemli. Bende 15 gün kadar mama destekli gitmiştim şu an 35 günlük bebeğim giderek arttı süt. Sarılık sınırlarından dönmüştü bebeğim. Bol bol emzirmeye çalışın, süt gelmese bile. Emdikçe çoğalacak süt. İlk başlarda göğüslerde yara olabiliyor bu da emzirmeyi çok zorlaştırıyor. Ne kadar zor olsada emzirmeye çalışın.
Bebeğim süt azalınca memeyi almak istemiyor :/ Bizimde sarılık vardı 12lerdeydi şimdi geçti şükür. Resmen kaynar suda duş alıuorum desem yeridir :)hala mama takviyesi yapıyormusunuz?
Emzik uykuda bile kullanmasınYazsam mı diye düşndüm bi an belki dinlemezsin....ama bu konuda oldukça tecrübeliyim....birisi çok sıkıntılı tek başıma 2 bebek büyüttüm..büyüğü tüm sıkıntılara raģmen hiç mamasız 25 ay emzirdim...küçüğüm 15 aylık hala hiç mamasız emiyor şu an memede...
Emzirme kampı dene...eğer inanırsan yüzde yüz işe yarıyor...yalnız kademe kademe mamayı bırakmalısın çünkü mama+memenin sonu büyük ihtimalle meme reddidir...
Düzgün beslenmek onemli ama yediğin içtiğinden çok dinlenme+ihtiyacın kadar su+ihtiyacın kadar yemek+ yine dinlenme yine uyku +her ağladığında emzirme - emzik....formül bu...uygulayabilirsen garantili...
-Emzik....yani emzik varsa mümkün mertebw kullanma sadece uykuya geçerken kullan onun yerine ne zaman isterse emzir 20 günlük bir bebek aralıksız 8 10 saat emebilir garip gelmesin
Sürekli emzirmeye çalışıyorum ama oğlum sütüm azalınca memeyi geri tepiyor malesef :/ mecbur mama veriyorum mamayıda azaltıyorum az vermeye cabalıyorum 2-3 saat sonra karnından gurultular gelmeye başlıyor hopp bi mama daha yapıyorum. Sütünüz az mıydı ama doktor sütün yetersiz mamada ver dedi banaYazsam mı diye düşndüm bi an belki dinlemezsin....ama bu konuda oldukça tecrübeliyim....birisi çok sıkıntılı tek başıma 2 bebek büyüttüm..büyüğü tüm sıkıntılara raģmen hiç mamasız 25 ay emzirdim...küçüğüm 15 aylık hala hiç mamasız emiyor şu an memede...
Emzirme kampı dene...eğer inanırsan yüzde yüz işe yarıyor...yalnız kademe kademe mamayı bırakmalısın çünkü mama+memenin sonu büyük ihtimalle meme reddidir...
Düzgün beslenmek onemli ama yediğin içtiğinden çok dinlenme+ihtiyacın kadar su+ihtiyacın kadar yemek+ yine dinlenme yine uyku +her ağladığında emzirme - emzik....formül bu...uygulayabilirsen garantili...
-Emzik....yani emzik varsa mümkün mertebw kullanma sadece uykuya geçerken kullan onun yerine ne zaman isterse emzir 20 günlük bir bebek aralıksız 8 10 saat emebilir garip gelmesin
Evet aynen bu döngüyü biz yaşıyoruz :/
Doktor kilo alımı az mama takviyesi yap dedi.biberon emzik hepsini kullnıyoruz :/ kaşıklar vermek zor geldi artık ilk kaşıkla verdimSütünüzün az olduğunu nasıl anladınız?
Süt az olduğu için değil muhtemelen biberon yüzünden emmek istemiyor
Çünkü biberonun akışı kolayına geliyor
Aradan biberon ve varsa emzik çıkmalı acilen
Mamayı kaşık ya da enjektörle hatta eds sistemiyle verebilirsiniz
Bebeğin durumuna göre giderek azaltarak mamayı bile kesebilirsiniz
Emzirme kampı ne oluyor?Yazsam mı diye düşndüm bi an belki dinlemezsin....ama bu konuda oldukça tecrübeliyim....birisi çok sıkıntılı tek başıma 2 bebek büyüttüm..büyüğü tüm sıkıntılara raģmen hiç mamasız 25 ay emzirdim...küçüğüm 15 aylık hala hiç mamasız emiyor şu an memede...
Emzirme kampı ne oluyor?
Tmm saolun bunu deniyecegim ayrıca bebek memeyi kendisimş bırakıcak uyuyup kalırsa bi mi bıraktırıcaz onuda merak ettim. Emzirme kampınıda okudum gerçekten sabır gerektiyorEn az üç gün bebegini de alıp sadece yemegini yeyip bol su içip bebeğinle birlikte uyuyup her istediğinde emziriyorsun...sana yardımcı olacak birileri yoksa biraz zor ama en azindan dinlenmeye çalışıp bebeğin her ağladığında emzirebilirsin...20 günlük bir bebek sadece aç olduğu için aglamaz dünyaya uyum saglamaya çalışıyor kuzucuk kokunu istediği kucagında olmak istediği için bile aglar...meme şu an bildiği tek iletişim yolu...biz bunu maalesef doymuyor olarak yorumluyoruz...bir de doyup doymadığinı anlamak için bez takibi yap şu an hatırlamıyorum ama gun boyu 1tl buyüklüğünde kaka ve toplam bir margarin ağırlığı kadar çiş yapıyorsa doyuyor demektir ve kilo hiç birşeyin ölçüsü değil...şu an müsait degilim ama daha yazacaklarım var
Biberon emziği atmazsanız sizi tamamen bırakırDoktor kilo alımı az mama takviyesi yap dedi.biberon emzik hepsini kullnıyoruz :/ kaşıklar vermek zor geldi artık ilk kaşıkla verdim
bırakıcam zaten :/Biberon emziği atmazsanız sizi tamamen bırakır