Malesef üvey anne damgasını taşıyorum

alemci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2008
342
0
96
Erzurum
merhaba arkadaşlarım ben yine bir sorunumla buradayım malesef kısaca eşimin oglu beni dayak attı inanamıyorum şiddete maruz kaldım ve eşime bile anlatamıyorum anlatsamda faydasız eşim tamamiyle oglunun yanında derdimi anlatsam yeter artık bıktım yiyin birbirinizi diyip işin içinden çıkıyor?

Arkadaşım nasıl şey bu,daha fazla durma orda Allah aşkına..
Oğlu üvey de olsa annesine,herşeyden önce bir bayana el kaldırır da babası nasıl birşey demez?

19 yaşında ve hayattan onun yüzünden bıktım artık 5 yaşında oglum var şükürler olsun oda olmasa

nasıl yani kaç yaşındaki bu çocuk seni dövüyor yazık gerçekten yazık
nedir bu kadınların eziyeti kaynana döver koca döver yetmezmiş gibi şimdide üvey oğul dövüyor

O üveylikle alakalı değil ergenliği ağır geçtiğinden o yaşlarda eşimde yengesini dövmüş ama adam kuzu gibi sabır etmen gerekecek , dişini sık idareci ol ,boşanmak çözüm değil öz ana da aynı şeyler yaşıyor çevremden duyduklarım bu herkesin çocuğu az yada çok bu yoldan geçiyor sabır edersen mukafatını alacaksın kaçmak ve koca değiştirmek çözüm değil!

ya arkadaşım tammam ergenlik diycem ama sonucunda sen o evde bi erkek çocuk yetiştiriyosun unutmakii oda ondan etkilenebilir yaa eşinle bi konuş eger yaşıosa bi pisikiyatriye götürün sen neye çekesinki kahrını zaten dünyaya bikere gelioz onuda adam gibi yaşayalım yaa bune vuran vurana lanet olsun böyle erkeklere tabi evdeki karıya yetio güçlerii kocanda çok sorumsuz

vallahı ablacım senı cok ıyı anlıyorum bızım aılede uveylık cok var abım uvey ablam uvey ama allahıma sukur hepsı coook ıyıler zaten cok kucukduk bır araya geldıgımızde onlar kardes göruyorlar bende onları kardes abı göruyorum ama elalem benım canımı sıkıor cunkı bır takmıslar uveylık bu nedır canm yaa kan bagı yok dıye kardes olmuyormu bı zaman 1tanesıde abmlerın anneme kötu davranıyordu ama annem sıkdı dısını buyuttu evlendırdı aklı basına geldı sımdı hıc bır saygısızlıgı yok sana dememoki sabret oda zaten zor bır dönemden gecıyor hatasını anlıyacakdır

sabretmek kolaymı ya oğlundan dayak yitecek kocasıda sesini çıkarmıcak
kadında sussun otursun ne malum yarında 5 yaşındaki çocuğu dövmeyeceği
hem 19 yaş ergenlik için biraz geç ne ergenliği askere gidecek ergen diye 14 15 yaşındakine denir

ergen olması her yaptığını haklı çıkarmaz.Hepimiz o yollardan geçtik.Ama yeni nesil ergenliği hep koz olarak kullanıyor nedense.Yaptığı çok terbiyesizce.Eşinizle mutlaka konuşun.

Ergenlik,üveylik.. Tamam hepsi dert ama şiddet kabul edilemez. Ne olursa olsun eşinle konuşmalısın. Sen sustukça, boynunu büktükçe devam eder bu durum. Bir çare bulman gerek. Seni elde var bir görüyorlar. Bu şekilde yaşayamazsın. İşin yoksa, ailen yoksa kadın sığınma evleri var. Lütfen kendine güven ve sana saygısızlık edilmesine, kişiliğini yok etmelerine izin verme. Unutma sen kendine değer vermezsen asla başkaları vermez. Lütfennnn

ben 32 yaşındayım 14 yıllık evliyim evlendiim günden buyana sadece eşimin oglu için evlenmişimgibi muamele gördüm eşimdende ayilesindende birşey söylesem çocuk bile beni bilerek geldin saklamadılarbeni ben sepette saklı diildim diyor çocuk yıllardır mücadele ediyorum ama kusura bakmasın onun isdediigi eşimden ayrılmam evde oglumu seviyorgibi görünüyor biliyorum sevmiyor sürekli kazayla olmuşgibi canını yakıyor cocugun evde sürekli cocugu gözetliyorum farkettirmeden birşey yapmasın diye ve ayrıcalıkda yapmıyorum ofarklı bu farklı diye ama bu olaydan sonra yeter artık kendimdende çocugumdanda asla ödün vermeyecegim asla bu saygısızlıgı hak etmedim edememde burada sizlerle paylaşmak istedim kacgünlerdir sikıntıdan ölecektim neredeyse elerimin kollarımın gücü kaybolmuştu çay fincanımı iki elimle tutarak içtim dün inanamadımki kendime yapıyorum içime atarak va dayanamadım bu sabah eşime anlattım olayı adamcaz oturdugu yerden kalkamadı bir süre bende dedim bundan sonra nehali varsa onu görsün ben artık onunla hiçbirşşeyiyle ilgilenmiyorum dedim ya dayanamıyacagım artık söylemeyecektim ama baktımki kendimi kaybediyorum artık yeter ve nehali varsa ne yaparsa yapsın ben yeter diyorum ve kaç gündür zaten kendisiylede konuşmuyorum sizce haksızmıyım?

kesinlikle bir daha suratına bakma hizmette etme eşşek kadar olmuş terbiyesiz. birde bazı arkadaşlar ergenlik fln demiş ne ergenliği yaaa 19 yaş hiçte küçük bir yaş değil saygısız insan her yaşta saygısızdır zaten senin üvey oğlunda eskiden beri saygısızmış yazık diyorum ne diyeyim. 14 yıl emek vermişsin annelik yapmışsın ve sana el kaldırıyor taş olsun o elleri. hiç muhattap olma bir iki sene sonrada defolup gitsin kendi düzenini kursun avrupada 18 yaşından sonra kimse çocuğuna bakmıyor sen üvey oğluna bile bakıyorsun gördüğün muameleye bak. hiç sabretme arkadaşım haddini bildir ona.

artık benim için ne olursa olsun onun hakkında yardımım destegim sevgim alakam olmayacak kendime ogluma bakacagım oglumu kendimi onada eşimin ayilesinede ezdirmeyecegim şimdiye kadar vermiş oldugum emekler boşaymış ben ona yanıyorum yazıklar olsun diyorum bundan sonrda ne konuşurum nede yüzüne bakarım onu hiçbirşey haklı çıkaramaz bu son saygısızlıgından sonrada bitti benim için bana kim haksızsın dersede desin dört duvar arasında ne yaşadıgımı yıllardır bir ben birde ALLAHIM bilir bande ona karşı sabır sevgi saygı bitti sizlerede çok teşekkür ederim hepinize mutlu ginler dilerim.

Peki siz zamanında kötü mü davrandınız ?
Doğal olarak sizi asla annesinin yerine koyamaz normal tepkilere alışık olmanız lazım ama iş dayağa gelince orda dur demek lazım ne hakla vurabilir ki size?
Benim annem de 10 yaşından itibaren üvey anneyle büyümüş,ama o ölen rahmetli anneannemin resimlerini bile yakmış şu an öz anneannemizi tanımayız ve üvey anneanneden nefret ederiz teyzelerim ve kuzenlerimle birlikte..

Bana kalırsa,bu durumun yaşanmasının tek sorumlusu kocanız.Oğluyla sizin aranızda ki dengeyi sağlamamış.Hiç korkusu yok size nasıl el kaldırır.
Eşinizle durumu paylaşın;çünkü bugün dayağa kalkan yarın neler yapar...

Ergenlik sorunlu bir dönem kabul ama dayak konusunun ergenlikle bir alakası yok.Asla müsamaha göstermeyin.Sizinde bir evladınız var,eşinize ağırlığınızı koyun bazı dengeleri sağlaması lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…