Malesef üvey anne damgasını taşıyorum

Benim teyzem de, eşi yeni ölmüş 6 aylık bir bebek ve 6 yaşında bir çocukla ortada kalmış bir adamla evlendi. Teyzem çocuklarının annelerinin resmini dahi indirmedi duvardan. Hiç bir zaman annelerinin adı dillerinden düşmedi. Teyzemin küçük oğlu 7-8 yaşlarındayken teyzem hasta olmuştu. Eşi sorumsuz bir adamdı ve pek ilgilenmezdi. Annelerine bu 2 çocuk baktı. Özellikle küçük olan aşırı düşkündü. O yaşlarda erkek çocuk olmalarına rağmen çorba pişirip annelerine içirdiler, evi temizlediler. Çok düşkünlerdi annelerine. Bu arada kendi kızı doğdu. Ama hiç bir zaman kızını diğer çocuklarından daha çok sevmediğini özellikle küçük oğlunun sevgisinin kızınınkinden çok çok büyük olduğunu söylerdi. Şimdi kocaman oldular. Büyük evlendi ama hala teyzeme çok düşkün. Küçük de başka ilde yaşıyor annesini görmeden yapamaz. Teyzemde yaşlandı ve hala hasta. Bana ne kocam ne kızım bakar diyor bana baksa baksa oğlum bakar diyor. Hakikaten de öyle.

Bu arada benim enişte beyde öyle eşiyle çocukları arasında köprü olacak bilinçte bir adam değildi. Ne karısıyla ilgilenir ne eviyle ilgilenirdi. Çocuklarıyla da ilgilenmezdi. Babalarından daha çok severler annelerini. Hiç üvey kelimesi kullanmadım. Çünkü onların ilişkisi gerçekten özden daha öte. Yani bu durumun enişteyle ilgisi asla yok. Ya çocuklardan yada teyzemden kaynaklı artık orasını siz taktir edin.

Teyzeni takdir ettim canım Allah ondan razı olsun.

öz ya da üvey ebeveyn olsun çocuğa terbiye vermekle alakalı bence.
Siz ona ufakda olsa bir şey söylediğinizde baba ve ailesi çocuğu pohpohlayıp şımartmayı,sizi saymaması gerektiğini göstermişler.
Yaşınız da epey gençmiş,abla gibi ya da bir akranı gibi hissettirmişler ona.
Her türlü şımarıklığı takdir görmüş.
Ona öğretilen ve çocukken bile bilincine aşılanan o sana bakmak için geldi.
Tek vazifesi o,bakmasa kapı orda.
O da aklına ne gelirse sınırsızca yapmış,sınır koyan olmamış tabi.
Artık büyümüş ve sizin ona bakmaya başladığın yaştan daha büyük.
Ailenin ve babanın onun size olumsuz bakmasında payı büyük.
Ona siz hep el ve ona zarar verecek tehlike biri olarak tanıtılmışsın.
Bundan sonra mesafeden başka yapacak bir şey yok.

Canım sen de dayak yediğin bir evde kalacak değilsin eşine söyle oğluyla konuşsun ve bu durumun bir daha tekrarlanmamasını sağlasın ya da ya o gider ya da ben diye eşine resti çek yoksa bu olayın tekrarlanmamasını sağlayamazsın ben seni uyarmış olayım.

Arkadaslar, aramizda sabret diyenler olmus ama buna nasil sabredilir.Kendi cocugu bunu yapsa insan ne kadar incinir. Kocanizda birsey demiyorsa, ne diyecegimi bilemedim.Allah yardimciniz olsun.
O cocuk her ne kadar genc de olsa,hala ergenlik caginin etkileri suruyorda olsa,kendi annesinin yoklugunu hissediyorda olsa kesinlikle size el kaldiramaz.

Ya hiç anlamıyorum siz neden en başında çoluğu çocuğu olan biriyle evlenmeyi kabul ettiniz ki? Madem beyefendi dul kaldı, kendi gibi evlenip ayrılmış çocuğu olan bir bayanı tercih edecekti. Üstesinden gelirsiniz inş bu durumun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…