ben 32 yaşındayım 14 yıllık evliyim evlendiim günden buyana sadece eşimin oglu için evlenmişimgibi muamele gördüm eşimdende ayilesindende birşey söylesem çocuk bile beni bilerek geldin saklamadılarbeni ben sepette saklı diildim diyor çocuk yıllardır mücadele ediyorum ama kusura bakmasın onun isdediigi eşimden ayrılmam evde oglumu seviyorgibi görünüyor biliyorum sevmiyor sürekli kazayla olmuşgibi canını yakıyor cocugun evde sürekli cocugu gözetliyorum farkettirmeden birşey yapmasın diye ve ayrıcalıkda yapmıyorum ofarklı bu farklı diye ama bu olaydan sonra yeter artık kendimdende çocugumdanda asla ödün vermeyecegim asla bu saygısızlıgı hak etmedim edememde burada sizlerle paylaşmak istedim kacgünlerdir sikıntıdan ölecektim neredeyse elerimin kollarımın gücü kaybolmuştu çay fincanımı iki elimle tutarak içtim dün inanamadımki kendime yapıyorum içime atarak va dayanamadım bu sabah eşime anlattım olayı adamcaz oturdugu yerden kalkamadı bir süre bende dedim bundan sonra nehali varsa onu görsün ben artık onunla hiçbirşşeyiyle ilgilenmiyorum dedim ya dayanamıyacagım artık söylemeyecektim ama baktımki kendimi kaybediyorum artık yeter ve nehali varsa ne yaparsa yapsın ben yeter diyorum ve kaç gündür zaten kendisiylede konuşmuyorum sizce haksızmıyım?
ben 32 yaşındayım 14 yıllık evliyim evlendiim günden buyana sadece eşimin oglu için evlenmişimgibi muamele gördüm eşimdende ayilesindende birşey söylesem çocuk bile beni bilerek geldin saklamadılarbeni ben sepette saklı diildim diyor çocuk yıllardır mücadele ediyorum ama kusura bakmasın onun isdediigi eşimden ayrılmam evde oglumu seviyorgibi görünüyor biliyorum sevmiyor sürekli kazayla olmuşgibi canını yakıyor cocugun evde sürekli cocugu gözetliyorum farkettirmeden birşey yapmasın diye ve ayrıcalıkda yapmıyorum ofarklı bu farklı diye ama bu olaydan sonra yeter artık kendimdende çocugumdanda asla ödün vermeyecegim asla bu saygısızlıgı hak etmedim edememde burada sizlerle paylaşmak istedim kacgünlerdir sikıntıdan ölecektim neredeyse elerimin kollarımın gücü kaybolmuştu çay fincanımı iki elimle tutarak içtim dün inanamadımki kendime yapıyorum içime atarak va dayanamadım bu sabah eşime anlattım olayı adamcaz oturdugu yerden kalkamadı bir süre bende dedim bundan sonra nehali varsa onu görsün ben artık onunla hiçbirşşeyiyle ilgilenmiyorum dedim ya dayanamıyacagım artık söylemeyecektim ama baktımki kendimi kaybediyorum artık yeter ve nehali varsa ne yaparsa yapsın ben yeter diyorum ve kaç gündür zaten kendisiylede konuşmuyorum sizce haksızmıyım?
bence derhal evi terk edin ve şahsı gerekli yerlere şikayet edin
şiddete hayır
Peki siz zamanında kötü mü davrandınız ?
Doğal olarak sizi asla annesinin yerine koyamaz normal tepkilere alışık olmanız lazım ama iş dayağa gelince orda dur demek lazım ne hakla vurabilir ki size?
Benim annem de 10 yaşından itibaren üvey anneyle büyümüş,ama o ölen rahmetli anneannemin resimlerini bile yakmış şu an öz anneannemizi tanımayız ve üvey anneanneden nefret ederiz teyzelerim ve kuzenlerimle birlikte..
Eşimin 9 yaşında bir kızı var, annesinin bitmek tükenmek bilmeyen sorumsuzlukları yüzünden şuan 8 kırıkla hastanede yatıyor ve iyileştikten sonra bizimle yaşayacak
Bebek olsa küçük olsa seve seve bakarım, eşimin canından can sonuçta, eşimi bu kadar severken ben ona nasıl kıyarım? Hem kıza kıyamam, hem eşime kıyamam üzülmesin aklı orda kalmasın diye. Ama ergenliğin eşiğinde kocaman bir kız, ben de henüz 22 yaşındayım. Bebek olsa, en baştan bana alışsaydı kendi çocuğum gibi severdim bakardım ben ama şimdi çok zor geliyor.Asla gelmesin ben bakmam demiyorum, demem de.
Ama sanki ağzımı açsam kötü kalpli üvey anne damgası yiyecekmişim gibi geliyor bana. Kıza kötü davranacak değilim ama öz annelerimiz bile sabrı taşınca bize kızmıyor muydu küçükken, en azından uyarmıyor muydu? İnsan kendini tutamayabiliyor ara sıra.
Ben daha büyük sorunlar yaşayacağım galiba konu sahibi arkadaşım.
cemreeylul ben sizin forumdaki yorumlarınızdan mantıklı bi insan olduğunuzu anlayabiliyorum
bence isterseniz güzel anlaşabilirsiniz
insan kendi annesiyle sorunlar yaşıyorken kan bağı olmayan tanımadıgı insanla mutlaka sorunları olacaktır
hem kız cocukları daha ılımlı olur 9 yaşında bi kız cocuguna anne olamazsınız ama abla olabilirsiniz
belki sizi tahmin ettiğinizden daha cok benimseyecektir
ön yargıyla yaklaşmayın lütfen
hAYRET BIR DURUM biride esini savunmus esim kuzu gibi ama ergenlik caginda yengesini dovdu diye.... daha neler duyacagiz bakalim. Bizim ailedede pek cok ergenlik caginda erkek var ama biri dahi herhangi bir bayana el kaldirsin ailmemizde , AILE BUYUKLERI erkekler haddini oyle bir bildirirki bir daha dayak atmaya asla cesaret edemezler. Iyi o zaman her ergenlik caginda olan birini dovsun oldu o zaman nerde kaldi terbiye , BUYUKlere saygi vs.Hyir bazen birseyi savunurken neyi savundugunuzun farkinda olmuyor bazi uyeler galiba...nesi normal veya kabul edilirki boyle bir durumun. istedigi kadar normal veya kuzu gibi olabilir bir adama ama bir bayana dayak atmak ... kesinlikle kabul edilemez haddinin bildirilmesi gerekirdi buyukleri tarafindan
Valla benim de abim var, kaç tane erkek kuzenim var hiç böyle birşey görmedim, ergenlikte hırçınlık olur kabalık olur tamam bir yere kadar anlaşılır, sözleriyle birilerini kırsa yine aman ergenlik der geçerim ama dövmek nedir ya? Ergenliğin etkilerini kullanarak şımarmak bence bu, kabalık, saygısızlık, kimse kusura bakmasın ama biraz da insanlıktan nasibini alamamış olma durumu. Babam ne bana ne abime bir kere bile el kaldırmamıştır, sesini bile yükseltmemiştir, ne yaparsak yapalım buna kesinlikle karşıdır, şuan babamla kavgalıyız konuşmuyoruz ama mesela bir kere bile sesimizi yükseltmedik birbirimize, saygı sınırını hep koruduk. Ama abim ergenlik döneminde bunu yapsaydı herhalde babam anasından emdiği sütü burnundan getirirdi. Ergen dediğin nedir ki? Daha dünkü çocuk, o kim oluyor da ailede terör estiyor, bak sen haspama. Bu durumda o bahsedilen yenge ne yaptı bilmem, ben olsam kıyameti koparırdım, yeri göğü inletirdim. Ergen mergen, akraba şu bu dinlemez dava açardım. Ben bunu yazan kişiyi görmedim kim yazdı bilmiyorum, belki sürekli konuşup anlaştığım biri bile olabilir, ama acaba eşinin kardeşi de onu dövse yani o da yenge olarak bir dayak yese ''amaaan ergen canım ne olacak, beni de dövmüştü zamanında eşimin kardeşi'' der güler geçer miydi? Valla şok oldum. Oldu olacak ergenlik döneminde cinayet işlemeyi de serbest yapsınlar. Ergendir canım ne olacak...
Eşimin 9 yaşında bir kızı var, annesinin bitmek tükenmek bilmeyen sorumsuzlukları yüzünden şuan 8 kırıkla hastanede yatıyor ve iyileştikten sonra bizimle yaşayacak
Bebek olsa küçük olsa seve seve bakarım, eşimin canından can sonuçta, eşimi bu kadar severken ben ona nasıl kıyarım? Hem kıza kıyamam, hem eşime kıyamam üzülmesin aklı orda kalmasın diye. Ama ergenliğin eşiğinde kocaman bir kız, ben de henüz 22 yaşındayım. Bebek olsa, en baştan bana alışsaydı kendi çocuğum gibi severdim bakardım ben ama şimdi çok zor geliyor.Asla gelmesin ben bakmam demiyorum, demem de.
Ama sanki ağzımı açsam kötü kalpli üvey anne damgası yiyecekmişim gibi geliyor bana. Kıza kötü davranacak değilim ama öz annelerimiz bile sabrı taşınca bize kızmıyor muydu küçükken, en azından uyarmıyor muydu? İnsan kendini tutamayabiliyor ara sıra.
Ben daha büyük sorunlar yaşayacağım galiba konu sahibi arkadaşım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?