Malesef üvey anne damgasını taşıyorum

dayak olayının tek sorumlusu eşiniz bence
o sizi sayıp sevseydi,oğlu bunları yapamazdı
katlanmayın,bu velet düzelmez bence

zhebani arkadaşıma katılıyorum.14 yıllık evli olduğunuzu söylüyorsunuz,bu durumda çocukla bir araya geldiğinizde o 5 yaşındaydı.5 yaşından beri sizinle beraber,hastalandı yanındaydınız,acıktı çorbasını önüne koydunuz,doğum günüydü,hediyesini aldınız.siz zaten doğal bir ana-oğul ilişkisi yaşadınız.çok ufak yaştan itibaren beraber olmanız,aradaki ÜVEYliği kaldırdı.
eğer bu tip sorunlar yaşıyorsanız,bu ya sizin tümüyle passif kalmanızdan kaynaklanmıştır,ya eşiniz aşırı taraf tutmuştur,ya da siz kendiniz üveyliği ortadan kaldırmamışsınızdır.her ne olursa olsun,netice yine eşinizde sonuçlanıyor.onun bir denge unsuru,bir hakem olması gerekiyordu.
ergenliğin arkasına sığınmak ne derece doğrudur bilmem,zira ben onun yaşındayken bir çocuk anesi olarak ev idare ediyordum.ki keza siz de onun yaşındayken evli ve 5 yaşındaki bi çocukla baş ediyordunuz...
verilen emeklere yazık,bu sebeple tepkinizi ortaya koyun ve tekrarlanmamasını sağlayın.19 yaşında biri artık çocuk değildir,onu kalkıp eğitemezsiniz,bu saatten sonra da ona birşey öğretemezsiniz.yapacağınız tek şey eşinize baskı uygulamaktır.eğer o şimdi önlemini almazsa,bu el ileride ona da kalkacacağı gün gibi aşikardır.
bu çocuk nasıl onun oğluysa,diğeri de onun kadar onun canıdır....bunu da hesaba katmalı.

haklısın tabi yapman gerekende bu hem bu çocuk ufak değilki ya
allah allah işi gücü okulu yokmu bu çocuğun buzamana kadar söylememekle hata yapmışsın eşine
herkes haddini seviyesini bilecek

yok artık bir de haksızmıyım diyorsun haklısın tabi hemde sonuna kadaar

bence derhal evi terk edin ve şahsı gerekli yerlere şikayet edin
şiddete hayır

canım zaten onunda istegi benim evi terk etmem benim 1 çocugum var eşimin oglunuda büyüttüm annelik duygusunu hissini bence ondan eksik etmedim ona ama oda ben büyüdüm kimseye ihtiyacım yok benim diyor şimdi küçükkende asiydi şimdi daha hiddetli asiligi kendi bilir sabretmişim şimdiye kadar oda kendisi bilir istedigi yere gide bilir madem bize ihdiyacı yok kapının yeri belli.

canım zamanındada şimdide kötü bir anne oldugumu sanmıyorum ben herzaman yanında oldum ilgimi alakamı ihtiyacı oldugunda yanında oldum onun sadece şımarıklıgıydı ama her ne olursa olsun onu bu durumda asla haklı çıkaramaz.

Vallahi her kim olursa olsun şiddet gördüyseniz sonuna kadar hakkınızı arayın. Kişinin sorunlu olması, ergen olması hiç bir şeyi değiştirmez. Bakıp büyütün sonrada dayak yiyin. Yok öyle. Eşinize söylemekle en iyisini yapmışsınız, evinizi terk etmeyin ama eşinize bu konuya el atmasını ve halletmesini isteyin. Gerekirse ayrı ev tutun gitsin tek başına orada yaşasın. Eşinize bu öneriyide götürün.

dayağı kimse haketmez bunun sebebi nedeni olmaz
bende burda eşini kusurlu buluyorum demek ki aranızda dengeyi sağlayamamış.oğlunun sana üveyde olsan saygı duyması gerektiğini öğretememiş
buna katlanmak zorunda değilsin gerekirse ayrı ev tutun birarada yaşamayın.

tabiki bu konuda eşim de görüyorum ben sorunun nedenini söylüyorum bugün bana kalkan bu eller yarın sanada kalkacaktır diye ya zaten eşim zamanından bu günedek saygıyı dengeyi kursaydı cocuguna ögretseydi bunlar olmazdı benim vicdanım rahar içim huzurlu sen kötübir annelikmi yaptın denilirse cocuk nedersedesin ben kendimi biliyorum vicdanen rahatım ama asla hakkımı helal etmicem ne olursada olsun ben gençliimi harcadım kanbagım olmayan biri ugruna eşimin hatrına allah korkusuyla dahada birşey diyemiyecegim eşim hep ikili oynadı oglunun yanında ona kızması gerektiigi günlerde bile hep bana kızdı ogluna toz kondurmadı şimdide acısını hep ben çekiyorum ALLAHIMA bırakıyorum şükrediyorum RABBİM bilir ona sıgınıyorum hepinize ilginiz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Eşimin 9 yaşında bir kızı var, annesinin bitmek tükenmek bilmeyen sorumsuzlukları yüzünden şuan 8 kırıkla hastanede yatıyor ve iyileştikten sonra bizimle yaşayacak
Bebek olsa küçük olsa seve seve bakarım, eşimin canından can sonuçta, eşimi bu kadar severken ben ona nasıl kıyarım? Hem kıza kıyamam, hem eşime kıyamam üzülmesin aklı orda kalmasın diye. Ama ergenliğin eşiğinde kocaman bir kız, ben de henüz 22 yaşındayım. Bebek olsa, en baştan bana alışsaydı kendi çocuğum gibi severdim bakardım ben ama şimdi çok zor geliyor. Asla gelmesin ben bakmam demiyorum, demem de.
Ama sanki ağzımı açsam kötü kalpli üvey anne damgası yiyecekmişim gibi geliyor bana. Kıza kötü davranacak değilim ama öz annelerimiz bile sabrı taşınca bize kızmıyor muydu küçükken, en azından uyarmıyor muydu? İnsan kendini tutamayabiliyor ara sıra.
Ben daha büyük sorunlar yaşayacağım galiba konu sahibi arkadaşım.

ne bu yaa üvey de olsa nasıl dövülür ki bi insan
hiç bi haklı tarafı yok
babasna söylediniz mi?
çocuğun psikolojisi de iyi değil kesin yardım alması lazım

cemreeylul ben sizin forumdaki yorumlarınızdan mantıklı bi insan olduğunuzu anlayabiliyorum
bence isterseniz güzel anlaşabilirsiniz
insan kendi annesiyle sorunlar yaşıyorken kan bağı olmayan tanımadıgı insanla mutlaka sorunları olacaktır
hem kız cocukları daha ılımlı olur 9 yaşında bi kız cocuguna anne olamazsınız ama abla olabilirsiniz
belki sizi tahmin ettiğinizden daha cok benimseyecektir
ön yargıyla yaklaşmayın lütfen

Öncelikle teşekkür ederim.
Düşünmeden hareket etmem, konuşmam, ani fevri hareket edip bir anlık sinirle hata yapmam, genelde sakince düşünürüm, en kolaya çözüm yolunu ararım ama ne bileyim ya bu durum çok zor geliyor, sanki içinden çıkamayacakmışım gibi. Erkek çocuk kaba olur kırıcı olur, ama kız çocuk sanki daha çok problem yaratır gibi geliyor, yani küçücük masum bir kız hakkında bunu söylemek istemem, onu kastetmiyorum asla ama ne bileyim, aklıma abuk subuk şeyler geliyor. Ben onun yerinde olsam babamı çok kıskanırdım yeni eşinden, o yaşlarda çok normal bence... Çok endişeliyim bu iş beni aşar gibi geliyor, başka ne olursa olsun altından kalkarım da bu beni aşar.

hAYRET BIR DURUM biride esini savunmus esim kuzu gibi ama ergenlik caginda yengesini dovdu diye.... daha neler duyacagiz bakalim. Bizim ailedede pek cok ergenlik caginda erkek var ama biri dahi herhangi bir bayana el kaldirsin ailmemizde , AILE BUYUKLERI erkekler haddini oyle bir bildirirki bir daha dayak atmaya asla cesaret edemezler. Iyi o zaman her ergenlik caginda olan birini dovsun oldu o zaman nerde kaldi terbiye , BUYUKlere saygi vs.Hyir bazen birseyi savunurken neyi savundugunuzun farkinda olmuyor bazi uyeler galiba...nesi normal veya kabul edilirki boyle bir durumun. istedigi kadar normal veya kuzu gibi olabilir bir adama ama bir bayana dayak atmak ... kesinlikle kabul edilemez haddinin bildirilmesi gerekirdi buyukleri tarafindan

Valla benim de abim var, kaç tane erkek kuzenim var hiç böyle birşey görmedim, ergenlikte hırçınlık olur kabalık olur tamam bir yere kadar anlaşılır, sözleriyle birilerini kırsa yine aman ergenlik der geçerim ama dövmek nedir ya? Ergenliğin etkilerini kullanarak şımarmak bence bu, kabalık, saygısızlık, kimse kusura bakmasın ama biraz da insanlıktan nasibini alamamış olma durumu. Babam ne bana ne abime bir kere bile el kaldırmamıştır, sesini bile yükseltmemiştir, ne yaparsak yapalım buna kesinlikle karşıdır, şuan babamla kavgalıyız konuşmuyoruz ama mesela bir kere bile sesimizi yükseltmedik birbirimize, saygı sınırını hep koruduk. Ama abim ergenlik döneminde bunu yapsaydı herhalde babam anasından emdiği sütü burnundan getirirdi. Ergen dediğin nedir ki? Daha dünkü çocuk, o kim oluyor da ailede terör estiyor, bak sen haspama. Bu durumda o bahsedilen yenge ne yaptı bilmem, ben olsam kıyameti koparırdım, yeri göğü inletirdim. Ergen mergen, akraba şu bu dinlemez dava açardım. Ben bunu yazan kişiyi görmedim kim yazdı bilmiyorum, belki sürekli konuşup anlaştığım biri bile olabilir, ama acaba eşinin kardeşi de onu dövse yani o da yenge olarak bir dayak yese ''amaaan ergen canım ne olacak, beni de dövmüştü zamanında eşimin kardeşi'' der güler geçer miydi? Valla şok oldum. Oldu olacak ergenlik döneminde cinayet işlemeyi de serbest yapsınlar. Ergendir canım ne olacak...

Eşin nasıl da güzel yönetiyor bu krizi.. "yiyin birbirinizi" diyerek..
E sen de oğlanı döv o zaman, eşinin sunduğu çözümden ben bunu anladım.

Ergenlikle ilgisi yok, öz annesi olsan gene dövecek miydi?
Rest çekmelisin, arkası gelir yoksa.
Kendine gelsin o edepsiz, seni de bir anne doğurdu öyle değil mi.

sastim kaldim zaten uyelerden birisi yazmis benbim esimde kuzu gibidir ama ergenlik caginda yengesini dovmus diye .... ben sok oldum sahsen... daha neler duyacagiz bakalim

Ergenlik diye de o çocuğu çekecek değilsin canım
Ne hakla seni döver ya
Eşin de bu konuda sana destek olmuyorsa çık durma o evde daha fazla

öncelikle sabır diyecegim size ama nereye kadar bilemem bende sizingibi düşünmüştüm başta acıdım vijdanım ön pilanda kalmıştı bakın şuan neredeyim ve ner yaşıyorum 18 indeydim gençligimi boşa harcamışım diye düşünüyorum bence yolun başındayken kabul etmeyin sizin yanınıza gelsin tamam ama temelli diil kabul etmeyin ben ohatayı yaptım pişmanım inanın eşinizde ayileside kızıda işlerine geldiinde sizden iyisi olmayacak birde küçük bir yanlışınızda veya uyarınızda sizi yerden yere vuracaklar üvey diilmi diyecekler ben kendimden ödün verdim şimdiye kadar yani hep boşaymış şimdi eşim bile ikili oynuyor oglunu tutuyor benim okadar fedakarlıgımı bildigi halde düşünün oglunun bana bu son yaptıgına karşı bile bence sizde bu hatayı yapmayın benim agzım öyle yandıki şimdi kim ne derse desin ben sıkıntıdan dertleri kapmışım kapacagım kadar eşinize tamam gelsin ama bir süreligine diyin bencekabul etmeyin biraz büyüyüp kendilerine gelincve size kimse acımıyor yada ben öyle şeyler yaşadım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…