Gelinlik Modelleri Malezya Gelinleri ve Gelinlik Modelleriii...

moonlight_mj4ewr

Evlâd-ı Osmanlı
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
849
14
46
Diğer
Merhaba bayanlar ben Malezya gelinliklerine acayip ilgi duyuyorum özellikle başörtülerine bayılmaktayım sade ama çok hoş görünüyorlar gözüme :) Gelinlik denince hep aklımıza beyaz tertemiz ve kasnaklı kocaman şeyler geliyor ama aslında tüm dünyada farklı geleneksel gelinlikler de var.. üstelik çok hoş şeyler var :16: işte Malezya gelinlikeleri çook hoşuma gidiyor neden bilmiyorum :) eğer gelin olursam en azından bunlara benzer bişey istiyorum ben ya :) buyrun resimleri ekledim sizce nasıl kızlar?? :))

+++

(özellikle 16. fotodaki gelin kızımız çok sevimli gözüktü gözüme ve gelinliği de çok hoş:)...

$20060822_22.webp $6342544471_7e6dbbaff3_b.webp $6343295874_e792a90427_b.webp $6343297350_4764d76066_b.webp $6393045705_1fc8fd7d47_b.webp $6393049303_bc15ac570f_b.webp $eIMG_1073.webp $eIMG_1450.webp $IMG_4666.webp $IMG_4994.webp $IMG_5277.webp $IMG_5525.webp $IMG_7180.webp $IMG_7223.webp $IMG_7373.webp $IMG_7798.webp $IMG_8208.webp $IMG_80772.webp $KamarulzamanNadiah-632.webp $KamarulzamanNadiah-698.webp

Son düzenleme:
bildiğimiz tesettürlü gelinlik bunlar farklı bir özellik göremedim ben. bunlardan burdada çok var .

ben bu tarz hiç görmedim :) başı kötü oluyordu gördüklerimin ama bunlar oldukça şık görünüyor en azından o devasa topuz+duvak bocalamasına göre. ben de istiyorum yaa :52:

Son düzenleme:
Malezyalıları severim. Endonezyalılar da benzerdir. Gelinler normalde tesettürlü olmasalar da akad-nikah denen dini nikah sırasında tesettürlü kıyafetler giyiyorlar, bayan konuklar da öyle. Kıyafetlerinin ismi ise "kebaya". Bizim anladığımız gelinlik değil aslında. Bu gördüğümüz gelinlerin çoğu bir de bildiğimiz anlamda düğün merasimi yapıyor ve orada batı tipi gelinliklerin biraz kapalı olanlarını giyiyorlar.

Kebaya gibi tercihler yapan Türk gelinler pek görmedim, "gelinlik dediğin kabarık olur" sloganı bu tarz şeyler tercih edecek insanları baskı altına alıyor. Kabarık bir eteği taşıması için teknik olarak belde korseli olan yani bedene ve göğse oturan gelinlikler gerektiği için de bizim tesettür gelinliklerimiz kebaya kadar tesettüre uygun olmuyor. Bizdeki gelinliklerde bel oyuntusu ve göğüsler meydanda oluyor genelde malesef... Bu durum düzelsin isteyen samimi tesettürlü bayanların kabarık etekten vazgeçmeleri ve gelinliği gelinlik yapan şeyin altındaki tarlatan değil üstündeki işçilik ve kumaşındaki kalite olduğunu anlamaları gerekiyor.

Malezyalıları severim. Endonezyalılar da benzerdir. Gelinler normalde tesettürlü olmasalar da akad-nikah denen dini nikah sırasında tesettürlü kıyafetler giyiyorlar, bayan konuklar da öyle. Kıyafetlerinin ismi ise "kebaya". Bizim anladığımız gelinlik değil aslında. Bu gördüğümüz gelinlerin çoğu bir de bildiğimiz anlamda düğün merasimi yapıyor ve orada batı tipi gelinliklerin biraz kapalı olanlarını giyiyorlar.

Kebaya gibi tercihler yapan Türk gelinler pek görmedim, "gelinlik dediğin kabarık olur" sloganı bu tarz şeyler tercih edecek insanları baskı altına alıyor. Kabarık bir eteği taşıması için teknik olarak belde korseli olan yani bedene ve göğse oturan gelinlikler gerektiği için de bizim tesettür gelinliklerimiz kebaya kadar tesettüre uygun olmuyor. Bizdeki gelinliklerde bel oyuntusu ve göğüsler meydanda oluyor genelde malesef... Bu durum düzelsin isteyen samimi tesettürlü bayanların kabarık etekten vazgeçmeleri ve gelinliği gelinlik yapan şeyin altındaki tarlatan değil üstündeki işçilik ve kumaşındaki kalite olduğunu anlamaları gerekiyor.

çok haklısınız... gidip nerde en büyük en geniş varsa onu alıyorlar.. sanki boğazına silah dayanmış gibi... insanlar ne kadar kaliteli olursa olsun eğer kabarık olmazsa "ay o ne biçim gelinlik, gelinlk değil elbise" gibi yorumları yapacaklar ve yapıyorlar. haliyle gelin kızlar da en gösterişli ve enn güzel kız olmak için çaba gösterdiği sürece bu tarlatan problemini aşmak pek mümkün değil :)

Back
X