Malum bayram geldi temizlik

Ben çok üzuluyorum kv nin evini surekli temizleyen heba olmuş gelinlere.ozellikle belli bolgelerde çok yaygın bu.
Malesef bazı kv zihniyeti gelini hizmetçi yardimci olarakda görüyor..
Benim ailem beni onlarin evini temizleyeyim sürekli diye okutmadı..meslek sahibi olmam icin cirpindilar ki oldumda sükür.
Gittigimde genel islere yarfim ederim elbette..yardim ederim sofra kurma kaldırma vs..o kadar.
Bi kızım var..ilerde bu zihniyette olan birinin evine gidip temizlik yapmasını asla istemem engel olurum.
Benim gelinim olsa ilerde oda gelmesin.herkes kendi evinden soumludur net.
Siz baştan alıstirmissiniz..
Hep derim fazla fedakarlik malesef insanı aciz kilıyor karsı tarafin gözunde.
Kiymet bilinmez ben bilindigini hic görmedim..

gun gelir adi "yapmasaydin" olur

6 kizi var ve eli ayagi tutuyor. Valla celerim bacagimi alirim cayimi otururum evimde, deli miyim hizmetli miyim

6 senelik evliyim, bu zamana kadar hiç yapmadım. Gerçi bi ara baya görüşmedik. Bir senedir tekrar görüşüyoruz hamileyim azcık kaldı doğuma gelip temizlik yapmak istediler görümcelerimle ben pek istemedim. Eşim de yapsınlar işleri ne dedi. Sesimi çıkarmadım yaptılar temizlediler bebeğin odasını herşeyi ayarlayıp gittiler. Bu sene geçti de artık. Daha sonra bekler mi benden bilemiyorum gerçi yaptırmaz öyle milletten genelde pek bir şey bekleme huyu yoktur. Değişik bir kv benimki. Mesafelidir, vıcık vıcık ilişki içinde olmayı sevmez ama çocuktan sonra değişir mi bilmiyorum durumlar :)) böyle gitse ne iyi olur.

Gitmiyorummm, gidersem kendi anneme giderim.
Altı tane kızı varken size mı düştü temizlik? Boşversene hiç işim olmaz! Hele ki annemin canını sıkmışsa hiiçççç

Benim kv gururuna yediremez oyle işini kendi kızına bile yaptırmaz. Ama gel dese gelirim kendi annem kadar olmasa da çok severim çünkü. Teklif ettim kabul etmedi.

Bizde de talep var yapan yok:KK53:

Surekli bi temizlige yardim isteme durumu var bu bayramda bekliyorum sahsen bakalim. Dün geldi evde temizlik ysptigimi gordu kendi evini bitir bana da gel diyebilir :KK53::KK53:

O yönden rahatız kv minde anneminde benimde sürekli gelen yardımıcı ablalarımız var.

Yapmıyorum. Kendi yapar. Çoğunlukla kızını çağırır. Bazen de temizlikçi tutar. O kadar vaktim olsa, canım istese kendi evim dört dörtlük olurdu.

Son düzenleme:
Kendi temizliğimi de ben yapmıyorum ama kaynanam temizlikçileri sevmiyor, güvenmiyor. Ha bizden hiç istemedi zaten kendisi yapıyor önceden gider az buz yapardım bi şeyler yaşlı çünkü ne bileyim. Ama şimdi bebeğim var.
Az önce konuştum sesi çok kötü yorgun geliyordu. Neyin var dedim camları sildim evi temizliyorum hava çok sıcak dedi. Böyle içim parçalandı. Gitsem bile hayatta yapmama izin vermez ama ne bileyim keşke gitseydim hiç olmazsa bi iki işin ucundan tutardım diye de üzüldüm.
Benim de annem tek yaşıyor abimlerle aynı binada. Yengemler de anneme hiç yardım etmez hep biz yaparız ya da temizlikçi tutar annem. Kimse de bi şikayette bulunmaz.
Ama ne bileyim bugün biraz vicdanım acıdı.

Gitmem.
Zaten normalde çalışıyorum. Kendi evimi zor temizlerken, çok birikince temizlikçi kadını çağırırken bir de gidip başkasının evi ile uğraşamam.

Kv oğluma baktığı için arada temizlik muhabbeti geçer ama benden beklediği için değil. O da bilir çünkü yapmayacağımı.
Çok işi olursa temizlikçi çağırmayı teklif ederim..

Ben hic gitmedim. Bizde durumlar tam tersi. utanmam lazim sanırım
Kadin geliyor buraya elinde posetlerle domates almis pogaca yapmis falan soylemesi ayip mutfaga geciyor tezgaha bırakıyor bakiyo ocagim kirli siliyor eski evim kendinin evine uzakti 3 defa falan yatiya kaldi. Yerleri supurmus silmis camlari silmis balkonu yıkamış,kahvalti hazirlamis. Yapma diyorum yapmazsam hastalanirim diyor. Ben ona hic yapmadim. Yapsam begenmez belki de cok titiz benim kayinvalide. Allah razi olsun kendinden severim esimde annemi cagir falan annem geldiginde yapar dedigi oluyor ben oram buram agriyor diyince bende niye annen hizmetci mi anneni cagircam terbiyesizlik yapma diyorum eşime. Esim iyi niyetli söylüyor ama o kadarda demedik.

Kaynanam benden oyle seyler beklemez sen cok iyi niyetlisin annen de annen ayni benim anneme benzior benim annemde ara bozulmasın diye iyi yönlü beni gazlar git kizim git memleketlerine bayrama git kizim git yada kaynana misafir etmek ister birini benim evime yok derim annem hemen gelsinler alt tarafi 1 kez gelcekler nolcak der

Ama ben it im işte sanırım. Her alimden bir zalim her zalimden bir alim doğuyormuş isim olmaz misafirmi agirlicam .

Hanimlar suan sadece meraktan soruyorum yoksa yapacakligimdan degil. Kayinvalidrnizr bayramda temizlige gidermisiniz. Normal zamanlardada ayni sekilde. Ben baslarda hep gidiyordum baktim beklentiyi daha da yuksek tutuyorlar. Ve kiymet bilmiyorlardi baktim yapmiyormusum gibi konusunca bende sadece eger ki hasta olup yardim isterse, kıslik hazirliklarinda ve evine gottgmde yapilcak birseylrr var sa yaparim. Onun haricinde kayinvalidem cagirmadigi surece yapmam da gitmemde. Bu konunu dada beni siz aydinlattiniz allah razi olsun gercekten. Esimin ailesi gercekten deger bilen insanlar olsa tabikide allah rizasi icin gider arada ev temizligini yapardim ama malesef yapsan bile yaranilmicak insanlar. O yuzden artik idealinde davraniyorum. Yoksa yanlismi davraniyorum. Bu arada brnim anneme okadar kotuluk yaptiklari halde. Annem okadar iyi insanlar ki kizim bayram geldi sevap olur git temizligini yap diyor her konuda bu sekilde annem herseyde benim alttan almami ister karsi taraf hatali bile olsa. Sirf sorun cikmasin diye yapiyor ama daha da cok cikiyor bu sekilde. Ayrics kayinvalidemin eli ayagi tutuyor 6 tane kizlsri var hic bi isini onlara yaptirmaz herdeye beni bekledi icin. Bende her beklentisini karsilamiyorum. Hangisi isime gelirse artik o anki vicdanima bagli
Hiç yapmadım kaba toz almisim bir kere tv dolap filan.. Bir kere de tarhana yaptığı zaman yardım etmiştim o kadar

Back
X