Malum bayram geldi temizlik

6 senelik evliyim, bu zamana kadar hiç yapmadım. Gerçi bi ara baya görüşmedik. Bir senedir tekrar görüşüyoruz hamileyim azcık kaldı doğuma gelip temizlik yapmak istediler görümcelerimle ben pek istemedim. Eşim de yapsınlar işleri ne dedi. Sesimi çıkarmadım yaptılar temizlediler bebeğin odasını herşeyi ayarlayıp gittiler. Bu sene geçti de artık. Daha sonra bekler mi benden bilemiyorum gerçi yaptırmaz öyle milletten genelde pek bir şey bekleme huyu yoktur. Değişik bir kv benimki. Mesafelidir, vıcık vıcık ilişki içinde olmayı sevmez ama çocuktan sonra değişir mi bilmiyorum durumlar :)) böyle gitse ne iyi olur.

Çok az kalmış bebeğin gelmesine maşallah:)) sağlıkla alın kucağınıza :)
iyi sizi temizlik derdinden kurtarmışlar işte:)) işe yaramışlar.
kv'zin mesefali oluşu sizin lehinize bilmem farkındamısınız;)

Çok az kalmış bebeğin gelmesine maşallah:)) sağlıkla alın kucağınıza :)
iyi sizi temizlik derdinden kurtarmışlar işte:)) işe yaramışlar.
kv'zin mesefali oluşu sizin lehinize bilmem farkındamısınız:KK66:

Amin Allah razı olsun inşallah. Farkındayım çok şükür. Aramızda bazı sorunlar oldu eşim uzak durmak istedi benimde işime geldi. Mesafeliyiz laf sokmak devamlı gelip gitme vs gibi klasik kv davranışlar hiç olmadı inşallah da olmaz. Ben çocuktan sonrası için korkuyorum bu şekilde devam etse ya. Komşuculuk oynamayı pek sever benim kv. Hiç akraba gibi değiliz :) o yüzden evime gelip temizlik yapmasını istemedim ne gerek var diye. Ama eşim yapsınlar deyince daha da sesimi çıkarmadım.

Valla ben bizimkine gitsem 15 gün işin içinden çıkamam ben de biraz tik var başkasının evinde temiz görmediysem oturamam. Orayada gidince kaşıntı tutuyor malesef daha önce nişanlıylen derledim topladım ama devamı gelmeyince yine aynı oldu kendi kendime sen niye kendini yoruyosun parası pulu var eli ayağı tutuyo yapsın dedim valla.Sizde boşverin mecburiyetiniz yok çoluğu çocuğu yapsın, yapıcaksınız yine beğenmicek laf işiticeğinize böyle daha iyi yine de siz bilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı.

Kvyi severim ama ne o çağırmıştır bi kere ne de ben anneme bile gitmem kaldı ki kv :)) annemde de kvde de el üstündeyim hep :KK70:yapamayacak durumda olurlarsa bi gün ki inşallah olmaz yardımcı alınır..

Senin hicbir sekilde temizlige gitmemen lazim

Sen bosver anneni.

Annen fazla iyi niyetli.
Bu devirdr bu kadar iyi niyetli olunca tepene cikiyor insanlar

6 tane kizi var ustelik eli ayagi da tutuyormus

Hic gitme
Hic yapma

Bak nasil kiymetli olcan;)

Gitmedim bugüne kadar laf çarpıştığı çok olmuştur ne gideceğim eli ayağı tutuyor benden sağlam 15 yasındakiler yapamaz benim yaptığımı diyen insana ne yardım edeceğim ben.

O benim çocuğumu alıpta kızım ne işin varsa yap ben bakayım dedi mi...

Görümcem var o yapsın çokta tın..

Gitmedim, gitmeyi de düşünmem. Kendi eli ayağı tutuyor, 2 tane de kızı varken bana düşmez. Kaldı ki kendi annem bile bayram temizliğini gidip benim yapmamı beklemez, kayınvalidem neden böyle bir beklenti içerisine girsin?

Bende yapmıyorum ve uzak durmakta fayda var 13 haftalik hamileyim çok şükür tehlikemde yok ama kendi temizligimi kendim yaptım kimse beni aramadı.kayinvalide kişisi bile aramadı bende aramam sormam 8 ay beraber yaşadık çok yaptım baktım yaranamadim elimi ayağını cektim.kış hazırlıklarında kendim yapıyorum evimde kimseye demesin yapıyorum oglumada gönderiyorum .o sizu bile üstüne almıyorum.gerek yok.

Onlarda kaldigim zamanlarda yapabilecegim isleri yaparim. Kendi annemin daha cok dip kose temizligini yapiyorum. Cunku kayinvalidemde bekar gorumcem var

Ben de gitmem kayinvalideme temizlige.ilk evlendigimiz zamanlar esim vasitasiyla bi kac kez talepleri oldu da ben sallamadim acikcasi.temizligi sevsem kendi evimi temizler fellik fellik yapacak kadin aramam.anneme yardima giderim cok bos vaktim varsa da,kaynanaya sira gelene kadar sabah olur.

Dört yıllık evliliğimde hiç yapmadım. Ancak bu sefer yardım edeceğim. Daha doğrusu eltimle beraber temizlik yapacağız. Çünkü ağır zatürre geçiriyor birkaç gün de hastanede yattı tedavi için. Yapabilecek durumda değil. Temizlikçi tutabilir miydi? Evet tutabilirdi. Ancak kırk yılın başı ihtiyacı varken yardım istemiş, yapsam elime yapışmaz. Bunu rutin hale getirmek isterse yapamam, yapmak istemem.

Dört yıllık evliliğimde hiç yapmadım. Ancak bu sefer yardım edeceğim. Daha doğrusu eltimle beraber temizlik yapacağız. Çünkü ağır zatürre geçiriyor birkaç gün de hastanede yattı tedavi için. Yapabilecek durumda değil. Temizlikçi tutabilir miydi? Evet tutabilirdi. Ancak kırk yılın başı ihtiyacı varken yardım istemiş, yapsam elime yapışmaz. Bunu rutin hale getirmek isterse yapamam, yapmak istemem.

tabiki boyle bir durumda herkes yardim eder. hatta amasını acabasını bile düşünmez. sizi takdir ediyorum. dunyanin binbir turlu hali var. eltinin de yardima gelmesi guzel olmus. Allah kimseyi elden ayaktan dusurmesin, hastaneye hic dusurmesin...

Altı tane kız hepsi bir işin ucundan tutsa 1 saate bitirirler evi sana düşmez şimdi kv temizliğini görümcem yapıyor o evlenince oğulları temizlikçi tutsunlar yapsın. Kendi evimi yapsam yeter

P
Gecen yil koku kirilmisti kis hazirliklarina yardin ettin daha dogrusu calisiyorum bis gunum vardi gittim zaten yaptigimz kis hazrliklari beraber olur onun dindurucusunda durur sadece ben ordan alirim bu yil bos zamanim simdiye kadar olmadi surda bayram oncesi boslugum var onda da dinlenicem kis hazrligini da yapmjs sag olsun, bizmkilerin benden beklentisj de yok zaten ya sa var benm haberim yok :)
Peki yaptigi kis hazirliklarindan sana da yapmismi :)

Hanimlar suan sadece meraktan soruyorum yoksa yapacakligimdan degil. Kayinvalidrnizr bayramda temizlige gidermisiniz. Normal zamanlardada ayni sekilde. Ben baslarda hep gidiyordum baktim beklentiyi daha da yuksek tutuyorlar. Ve kiymet bilmiyorlardi baktim yapmiyormusum gibi konusunca bende sadece eger ki hasta olup yardim isterse, kıslik hazirliklarinda ve evine gottgmde yapilcak birseylrr var sa yaparim. Onun haricinde kayinvalidem cagirmadigi surece yapmam da gitmemde. Bu konunu dada beni siz aydinlattiniz allah razi olsun gercekten. Esimin ailesi gercekten deger bilen insanlar olsa tabikide allah rizasi icin gider arada ev temizligini yapardim ama malesef yapsan bile yaranilmicak insanlar. O yuzden artik idealinde davraniyorum. Yoksa yanlismi davraniyorum. Bu arada brnim anneme okadar kotuluk yaptiklari halde. Annem okadar iyi insanlar ki kizim bayram geldi sevap olur git temizligini yap diyor her konuda bu sekilde annem herseyde benim alttan almami ister karsi taraf hatali bile olsa. Sirf sorun cikmasin diye yapiyor ama daha da cok cikiyor bu sekilde. Ayrics kayinvalidemin eli ayagi tutuyor 6 tane kizlsri var hic bi isini onlara yaptirmaz herdeye beni bekledi icin. Bende her beklentisini karsilamiyorum. Hangisi isime gelirse artik o anki vicdanima bagli
insan kendi evini zor yapıyor, ben kendi evimi temizleyemiyorum, yardimci aliyorum..Geline ev temizletmek hos degil..

Başınıza iş aramayın şimdi durduk yerde :)

Boşa vicdan yapıyorsunuz kendinize iş çıkarıyorsunuz,rahat mı batıyor kuzum? :)

Bir sürü kızı varmış,beraber yapsınlar.

Sonra gittim de bak yine kıymeti bilinmedi diye dövüneceksiniz yine.Çok vaktiniz varsa yapın kahvenizi keyfinize bakın:kahve:
Dogru soyluyon kiz. Kafam yeni dank etti ama olsun. Önümuzde daha cok yıl var :)

Yaptigim oldu ama inan degmiyor
Yeme gidersin oglunun sevdigi yemekler yapilir.Gelinimde bunu sever yapayim denmez.Bayramlarda bir mendil bile gormedim. Yapmiyorum artik

Back
X