Mama artı anne sütü

Amin inşallah hepimizin.

6*60cc verilmiş bize notlarıma baktım da. Valla ben de bir ay sütüm fışkırmasa da inat ettim, yemediğim içmediğim kalmadı ve sonuçta kızım doğduğu kilonun altına bile düşmüştü. İşte o zaman dedim ki mama bu zehir değil ya aksi halde bebeği kaybedeceğiz yani. Ki ben hiç anne sütü emmemişim sadece mama ile büyümüşüm ve çok sağlıklıyım şükür, bağışıklığım da iyidir hasta olmam. Yani özetle dedim ki varsay hiç meme emmesin yeterki kilo alsın, büyüsün de mama ile olsun. İşte tam da bu rahatlamanın peşi sıra sütüm arttı. Rezeneyi büyük su bardaklarına yaptım her bardağa bir yemek kaşığı gibi. Günde 3-5 içtim ama faydasını çok gördüm diye ısrarla tavsiye edemem bilmiyorum, o dönem her şeye saldırmıştım. Aa bana ananas çok yaramıştı şimdi aklıma geldi. Günde yarım ananas yerdim sütüm fışkırırdı. Humanayı da bir yemek kaşığı dolusu yapar günde 3 kez (dr tavsiyesi) içerdim. Bir de malt hapları var 2-3 ay onlardan kullanmıştım. Ben hala kafamın rahatlamış olmasına, stresimin geçmiş olmasına bağlıyorum sütümün artmasını ama dediğim gibi sadece mama ile beslenseydi de dünyanın sonu olmayacaktı öyle düşünün. Memeyi emip sütü çok olan arkadaşlarımın 3., 4. Ayında emmeyi bırakan bebekleri de oldu. Anne kalbi istiyor emzirmek haklısınız umarım sütünüz bollaşır bebeğiniz bol bol emer.

Damlaya bakınca görüntü olarak ilaç sandım canım birkaç kişi de doktor yazdı falan demiş.
Ben de sütümün olduğunu düşünüyordum ama doktor doyurucu olmayabilir dedi.
Ay inşallah benim de sütüm artar da bırakırım ya da azaltırım darısı başıma :)

Benim de inadım yüzünden aynı şekilde bebeğim doğum kilosunun altına düşmüş ve benim bebeğimin kalbinde küçük bir delik var doktor delik kapanır ama kilo alımının iyi olması gerek dedi o zaman daha da kızdım kendime ve mecbur veriyorum.
Evet işte mamanın çok kötü gösterilmesi de ön yargı oluşturuyor ve tabi herkesin bilip bilmeden konuşması.Kimi diyor zekayı bile etkiliyor kimi diyor bağışıklığı güçsüz olur ama sizin iyiymiş maşallah demek ki öyle bir şey yok.
Ananası da deneyeyim denemedğim kalmadı çok umutlanıyorum sonra da üzülüyorum bir işe yaramayınca
İnşallah bollaşır en azından mamayı azaltırım
ben stres yapsam da yapmasam da mecbur veriyorum tabi ki mamayı stres daha çok etkiliyor mesela dün çok mama verdim doymadı bugün de kendisi pek istemedi aslında onlar kendini ayarlıyor biz de onlara uyuyoruz işte :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…