Mama değil sanki zehir! Ben istemez miyim sütüm yetsin..

Dogdugu gunden baslayarak mama verdim benim de sutum hic olmadi. Ama simdi 21 aylik oglum vee masallahi var takma canim kulaklarini tika derim.

birebir aynısı yaşadım. Sütüm yetiyordu ama kızım kolikti. Herkes doymuyor mu acaba diye başlayıp mama ver sen buna diye bitirirdi cümlesini. Gelişimi önden gidiyor dememe rağmen muhallebi ver diyen bile oldu. İnsanlar burunlarını sokmaya bayılıyor herşeye. Yolda durdurup niye ağlıyor aç mı diyen yabancıları azarlıyordum artık ben

Ben dogum yaptim 4 ay önce , sütüm öyle coktuki inanilmaz sekilde cok sütüm vardi pompayla cekiyodular hemsireler ..

Ama gel görki kizim bi türlü istemedi tutmadi , Mama verdik mecburi ..
Laf sokanada direk sizene dedim sanki keyfimden vermedim gelen giden bisey söylüyodu ama bidefa agzimi actim birdaha bisey demediler...

Daha bugun okuduğum bir yazi.

Sevgili emzirmeyen anne ;Biliyorum ki her emzirme konusu açıldığında yüreğin sıkılıyor. Keşkelerin var.. Biliyorum zaman geçtikçe daha da ağır basıyor içinde ki bir şeyleri eksik yapmış olma hissi.. Ama sakin ol! İnsanların seni rahatlatacak sözler söylemelerini beklemeyi bırak!  Ama emzirmeyen anneleri üzüyorsunuz ağlaklığından sıyrıl! Kendinle, hatalarınla ve sonuçla yüzleş. Ömür boyu sırtında taşıyacağın bu yükü tanı. Anne sütünü öven paylaşımlara üzülmeyi bırak. Daha fazla anne sütünün faydalarının anlaşılmasına ve anlatılmasına yardımcı ol! Yardımcı ol ki başka anneler bu yükü taşımasın;Senin emzirememen anne sütünün faydalarını azaltmaz, formül mamayı da aklamaz. Senin özel durumun genel geçer doğruları değiştirmiyor. Ve bunu her yerde duyacaksın!Ya yanlışlarını, yaşadıklarını, tecrübelerini paylaş yol göster ya da kendi yükünü başkalarına yükleyip kızmaya devam et. Yazan ;İlk bebeğini mama ile beslemiş anne. Ben anne sütünün çok şey olduğunu ama her şey olmadığını anlayalı çok oldu. O zamandan beri bu eksiklikle yüzleştim..Emziren, anne sütünün faydalarını, mamanın zararlarını anlatanlar da değil problem, Evet bu benim eksikliğim! Telafisi ise çocuğumun beslenmesine gösterdiğim özen ve anne sütünün faydalarını anlatan gönderilerim.

Aynen oyle, annemin bir halasi var, kadin karsima oturup gozunu gozume diker, "cocuk acliktan morariyor, ver bir pirinc unu mamasi, bak nasil uyuyor" derdi.
Sutun yaramiyor, acliktan agliyor diye diye cildirttilar beni, 6 aylik cocuk 9 kiloydu, ayda 1 kilo aliyordu ama herkes ac oldugu konusunda hemfikirdi. Bi de reflusu vardi kizimin surekli kusardi, neymis sutum kotuymus, gazliymis ondan kusuyormus. Su gibiymis doyurmuyormus. Bazisinin sutu yaramazmis vs vs Anne sutu degil zehirdi mubarek

Gercekten cok sinir bozucu.
benim bir tanidigima kayinvalidesi senin sutun zehirli galiba çocuk kusup duruyor git tahlil yaptir demis :)

Bebis guzel beslensin de gerisinin onemi yok. Cevabı veriverin sizde , neden altta kaliyorsunuz

Hay bu milletin ağzina ... 2 tane carpayim.kimse kendi hayatına, eksiklerine, kusurlarina bakmaz.çenesi kopasıcalar.sen bakma kimseye. Insallah düzelir olmazsada vardir bundada bi hayir.

sut konusunda o kadar cektim ki hala icimde derin yaradir. benin sutum hic olnadi sayilir dogumdan sonra kullanmak zorunda oldugum ilaclarin etkisiyle miydi yoksa zaten yok muyduonu allah bilir. sutumun olmadigini soylememe ragmen mama vermeme musade etmedi kv. dolayisiyla oglu yani kocam da mama almadi ve verditmediler. surekli meme ver sutun gelir derlerdi ve ben 24 saat meme verir pozisyondaydim surekli aglayan bebek ve gelmeyen sut. 25 gun kizim ac kalei nerdeyse ve ben kizimi zorla hastaneye goturdum dr ac bu bebek mama verin dedi. mama alip eve geldim bebegim agladikca ben.agladim ona neler cektirildigine agladim. belki dersiniz neden dinledin onlari kendin gidip alaydin mama vereydin. o da aklima geliyordu ama kv nin kocami dolduruslari mesela diyordu rahati icin mama verecek sutu zaten gelmeyecek bilerek meme vermiyor falan tarzi. ben de ilk cocugumdu tamam biliyorum sutum az ama emin de olamiyorum yani.mama vermeye basladim yine bitmedi konusmalar. bilerek sutunu vermiyor. bu cocuk hasta olacak olecek soyle olacak boyle olacak felaket senaryolari. kulagimi tikadim ama malesef evliligimizi yikti bu laflarla ve daha nicesiyle kocami bana dusman etti. ama pisman degilim mama verdigime. tek pismanligim ilk gunden neden vermedim diye. cunku dunya yikilsa benim icin onemli olan yavrumdur. sonraki zqmanlarda bunu onlara gosterdim herseye gogus gerdim. sen kv nin laflarini takma. ben bazen uzulurdum bebegim anne sutu almadi ya eksikligi cikarsa ya hastalanirsa bagisikligi zayif olup atlatamazsa. ama sonra soyle telkin ediyordum kendime sut bebegin rizkidir ve bu rizki veren kurban oldugum allahtir. sutum yoksa rabbim rizkini baska verir. hastalik ya da su bu icin de rabbim onu korur. cunku o rabbimin bana emanetidir. benim de rabbime emanetimdir. biraz uzun oldu ama biraz da ic doktum sanki

mesajları okuyamadım yazıldı mı bilmiyorum
öncelikle bebiş her istediğinde meme vermelisin (bebekler 6 aylık olana kadar şımarmazlar, merak etme) ve meme süresini uzun tutmalısın, her iki memeyi de önce biri sonra biri vermelisin
gerekirse bebeğin memede uyuyabilir, çok değil 15 gün bile inat etsen, eğer sütü üretebiliyorsan sütün artar
ben ilk çocuğumda ilk 45 gün mama takviyesi vermek zorunda kaldım ama inat ettim, 45 gün sonra sütüm yetmeye başladı
24 ay da emzirdim dolu dolu
vita malt çok işe yarıyor, hergün bir tane içebilirsin, ıhlamur, patates
eğer inat edersen, süt hormonlarınla ilgili bir sıkıntın yoksa başarabilirsin
sağıp vereyim dersen sütün iyice azalabilir, bebeği durmak istediği kadar memede tut. sırtın ağrır, kuyruk sokumun ağrır ama kısa bir süre sonra düzene sokabilirsin bence

mama kullanımında da bir öğün süt - bir öğün mama uygulaması sütü azaltıyor bence
önce dolu dolu emzireceksin, bebek emmek istemediğinde memeden çekip bir 5 dk sonra mama teklif edeceksin

Ben ilk cocugumu emziremedim meme ucum kücük geldi almadi kaynanam ozaman kiziyodu bi cocugu emziremedin diye bide kilo almiyodu bu mama yaramiyomu baskami alsan diyip duruyodu sonra ikinci cocugum oldu oda tam tersi emmek istedi mamayi agzina sürmüyo biberonla hic icemiyor zaten bundada söle demeye basladi arada bi mamada ver sütün yetmiyordur senin diyorum yetmese aglar durmaz her görüstümüzde mama veriyormusun zayiflamis sanki deyip duruyo

Yani öylede bölede gönüllerini yapamiyon kulak asma hic sen kendi bildigini oku bosver ne derse desinler

Hiç umursama kimseyi.. Bebeğin için en iyisini sen bilirsin.. Benim kızımdA hem mama hem meme emdi.. Gayette sağlıklı herkesin sütümü var sanki..

Bende mama destekli büyüttüm. Ama önce emzirdim sonra mama verdim. Doktor yılmadan böyle yapmamı istedi. Böylece sütünüz de kesilmiyor. Belki sizin artar mamaya bile gerek kalmaz.

Canım aynısını ben yaşadım ilk ay hiç Kilo almadı doktor kontrolünde mamaya başladık etraftaki cahiller özür dileyerek söylüyorum komşularım falan verme yeter sütün bilmem ne kaşıkla ver biberona alışmasın dediler kimseyi dinlemedim verdim çokta iyi oldu doktordan iyi mi bilecekler bende çok isterdim emsin ama yetmedi sütüm kızım şuan bir yaşında ve hala geceleri sadece iki kere veriyorum

Süt varsa mama verme . Bebek kendi ihtiyacı olan kadar emer. Mama verirsen emmez ve sütün azalır .çok Sıcaklarda su verirsin sadece. Mama firmaları çocuk doktorlarına promosyon veriyor . Onlarda gelen annelere mama veriyor .sağlıklı anne ve bebek için Mama takviyesi gereksiz ve Zararlı .

Hiç takma rabbim sağlık versin. 2.5 aylık bebeğimi 54gunlukken sütten kesmek zorunda kaldım ameliyat oldum ve mama ile besleniyor. Bu milletin lafı bitmez koskoca ameliyat olmuşum cocugumun Başında yim diye ne ile beslenirse beslensin beraberiz ya ama yok millet hala laf edecek bişey buluyor. Sen yine elinden geleni yap sütun için ama mama veriyorum diye üzülme millet kendine baksin önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…