mama hazırlarken !!!

kapnax

Guru
Kayıtlı Üye
9 Mart 2012
309
47
318
1 aylık ikizlerim var. memeyi almadıkları için mamayla beslyorum ve anne sütünüde sağarak olduğu kadar vermeye çalışıyorum... mama hazırlarken kutunun üstünde 100 derecede suyu kaynatıp 40 dereceye soğutun ve bu şekilde hazırlayın diye yazıyor. ben çok defa su sıcakken mamayı koyuyorum ve suyun altına tutarak mamayı soğutuyodum, meğer bu zararlıymış.benim gibi bilmeyenler varsa bilgilendirmek için bu konuyu açtım, dikkat etmek lazım

Mama hazırlarken nelere dikkat edilmeli? - UZMANTV
Biberon maması nasıl hazırlanır? - UZMANTV

ayrıca ben suyu(hazır su) kaynatıp belli bi soğukluğa getirdikten sonra termosa koyuyorum ama bazen içindeki suyun bir kısmı kullanılmadan soğuyo, bende bu suyu tekrar kaynatıp kullanabiliyordum ama bu da doğru değilmiş.sudaki sodyum miktarını artıyormuş.

bu arada bi öneri..ben weevwlin temassız ateş ölçerini aldım $images[11].webp

2 sn içinde bebğinizin alnından temas etmeden ateşini ölçüyor. ayrıca bütün yüzeylerin ısısınıda ölçebiliyorsunuz, banyo suyunun ısısını, oda ısısını, biberondaki mamanın ısısını.....özellikle mama hazırlarken biberona, termosdaki suya tutuyosunuz kaç derece olduğuu ölçüyo..çok kullanışlı herkese tavsiye ederim

canım ben mama hazırlarken hazır su kullandığım zaman kaynatmıyorum bilmiyorum doğru mu yapıyorum bu arada dediğin gibi kaynatılmış suyu tekrar kaynatmamak gerekiyomuş

Arzumun biberon isiticisindan aldım kızlar iki adet, ozellikle geceleri mama hazırlarken cok yararı oluyor. Bende mama icin kaynamış ve soğumuş su kullanıyorum, mama hazırlarken de bu makinalar benmari usulü ısıtıgi icin zararı olmuyor...

Arzumun biberon isiticisindan aldım kızlar iki adet, ozellikle geceleri mama hazırlarken cok yararı oluyor. Bende mama icin kaynamış ve soğumuş su kullanıyorum, mama hazırlarken de bu makinalar benmari usulü ısıtıgi icin zararı olmuyor...

prenslerim soğuk suyla hazırlayıp sonra 40 dereceyemi ısıtıyorsun mamayı, ne kadar sürede ısıtıyor ?, beko biberon ısıtıcısı ile ilgili yorum okumuştum çok yavaş ısıtıyor diye..

prenslerim soğuk suyla hazırlayıp sonra 40 dereceyemi ısıtıyorsun mamayı, ne kadar sürede ısıtıyor ?, beko biberon ısıtıcısı ile ilgili yorum okumuştum çok yavaş ısıtıyor diye..

Evet canim, daha onceden su kaynatip soğutuyorum, lazım oldukça şişeden doldurup kullanıyorum...makina soğuk suyu benmari usulu ısıtıyor, suan 60 cc'lik mama hazırlıyorum onu yaklaşık 1 dk'da falan ısıtıyor, yalnız pespese iki ısıtma arasında 15 dk olmalı diyor kullanma kılavuzunda o yüzden iki tane aldım, ebebekten ikisini 100 kusure gelmişti galiba...

hazır sularınızı kaynatın önceden ve soğutun..mama hazırlayacağınız zamanda ihtiyacınız kadar suyu cezvede ısıtıp yani ılık hale getirip mamanızı hazırlayın..

benim oğlanlar 2 yaşına geldiler..bebekken hep bu şekilde hazırladım..hemde çok kolay ..ayrıca da sağlıklı..detaya gerek yok bence..

bu arada ben mamaları internetten sipariş ediyorum. normalde 900 gr SMA mama dışarda 45 tl iken internette 38 tl ye geliyor üstelik 100 tl üzerine kargoda ödemiyorsunuz.ertesi gün hemen elime ulaşıyor.

ben saglikhome.com dan sipariş veriyorum..

Back
X