aynı dert bende de varkızım 3400 doğdu ilk 2 ay 700 gr aldı ama bu ay 25günde 300 gr almış..benden grip kapmış hastalanmıştı ondan kilo almadı diye düşünüyorum ama dr mamaya başlatmadı..2hafta daha bekleyelim bakalım dedi..ama ben çok kararsızım..kızımın eli sürekli ağzında.emdikten 30-40 dakika sonra tekrar emmek istiyo dr 2 saatten önce emzirme diyo..anlamadım gitti valla..siz hangi mamayı veriyorsunuz bebeğinize??
ben de mama takviyesi yapıyorum maalesef.ne kadar yesem içsem olmuyor çünkü ancak gece emziriyorum gündüz emmediği için sağıp veriyorum.sağdığım yetmeyince üzerine mama takviyesi yapıyorum.ben de pre aptamil kullanıyorum ama artık onu istemiyor içmiyor sonra da aç kalınca ağlıyor.aptamil1 e geçmek istemiyorum çünkü şekerli bu sefer anne sütünü istemez diye korkuyorum.doktor ve çevremdekiler mamayı bırak diyor.ben de isterim tabi bırakmayı ama çocuk doymuyor.emmediği için süt az ancak gece kandırıp emzirebiliyorum.günde yaklaşık 300cc anne sütü alıyor diğeri mama.bebeğim 2.5 aylık.bir de çevremdekilere niye mama veriyorsun demesinden bıktım artık açıklama yapmıyorum insanlara
tabiki etrafına açıklama yapmayacaksın. milletin ağzı açık maşallah her biri ayrı karışır. sen de bu durumda streslendiğinle kalırsın. ben de anne sütü ve mamayla besledim oğlumu 2.5 ay kadar. 3.5 aylık olacak haftaya. sütüm bitti. şimdi sadece mama veriyorum. napalım biz de çok mutlu mesut olmadık yani süt bitince. önümüzdeki ay ek besinlere bile geçeceğiz hayırlısıyla. maşallah çok sağlıklı.
önceleri biz de preaptamil kullandık ardından aptamil 1e geçtik. doktor da nasıl mamayı bırak diyor sütün yetmeyince anlamadım ben. bir beslenme düzeni belirtsin madem. bence öncelikle bir çocuk doktoruna git ve anlat her şeyi. o bebeğine uygun bir plan söyleyecektir sana. bol bol her fırsatta emzirmeye çalış elbette bunun yanında.
sağlıklı günler diliyorum bebeğine ve sana...
tabiki etrafına açıklama yapmayacaksın. milletin ağzı açık maşallah her biri ayrı karışır. sen de bu durumda streslendiğinle kalırsın. ben de anne sütü ve mamayla besledim oğlumu 2.5 ay kadar. 3.5 aylık olacak haftaya. sütüm bitti. şimdi sadece mama veriyorum. napalım biz de çok mutlu mesut olmadık yani süt bitince. önümüzdeki ay ek besinlere bile geçeceğiz hayırlısıyla. maşallah çok sağlıklı.
önceleri biz de preaptamil kullandık ardından aptamil 1e geçtik. doktor da nasıl mamayı bırak diyor sütün yetmeyince anlamadım ben. bir beslenme düzeni belirtsin madem. bence öncelikle bir çocuk doktoruna git ve anlat her şeyi. o bebeğine uygun bir plan söyleyecektir sana. bol bol her fırsatta emzirmeye çalış elbette bunun yanında.
sağlıklı günler diliyorum bebeğine ve sana...
merhaba
mamayı kimse isteyerek vermiyor etraftan sürekli neden mam veriyorsun anne sütü gibisi yok lafları insanın canını sıkıyor ama malesef doymadıkları durumalrda mecbur kalıyoruz
bebeğiniz 2,5 aylık kaç kilo acaba mamdan dolayı şişlik oldumu?
bide sütü günün hangi saati sağmak lazım yani ben kaç cc süt geldiğini bilemiyorum bir kere sağmıştım yaklaşık 60 -70 cc çıktı ama daha fazla olduğu saatler oluyordur mutlaka ama yeterli gelmiyor malesef
canım bana sormadın ama ben de cevap vereyim benim bebeğim 2.5 aylık ve 5 kilo.ama ben şuana kadar hep anne sütü verdim en az öğününün yarısı anne sütü oldu.ben gece emzirmeme rağmen sabahları sağınca çok çıkıyor günün ilerleyen saatlerinde daha az.gece uyumadan önce humana çay ve süt içip yatıyorum etkisi oluyordur.bir de 2-3 saat arayla mutlaka sağıyorum.mama elbette şişiriyordur ama zaten ek gıdaya geçince diş çıkarma evrelerinde veya yürümeye başlayınca çoğu bebek veriyor kiloyu.
Ben dün sagamadim cocuğun üstüne basına aktı hep
mamAyla da uzun uyuyolar bende dün 140 cc verdim âm amAcım 90 ccsinirli kalmK
birde iki emzirmeaeasinda ne kadar zaman olmalı bide. Emzirmeye başladım 8 de dr iki saat diyo 10 damı emziricem yoksa emzirme nezaman biterse ondN sonramı iki saat
merhaba
mamayı kimse isteyerek vermiyor etraftan sürekli neden mam veriyorsun anne sütü gibisi yok lafları insanın canını sıkıyor ama malesef doymadıkları durumalrda mecbur kalıyoruz
bebeğiniz 2,5 aylık kaç kilo acaba mamdan dolayı şişlik oldumu?
bide sütü günün hangi saati sağmak lazım yani ben kaç cc süt geldiğini bilemiyorum bir kere sağmıştım yaklaşık 60 -70 cc çıktı ama daha fazla olduğu saatler oluyordur mutlaka ama yeterli gelmiyor malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?