E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
-
arkadaşlar kızım 10 günlük oldu ilk günler sütüm azdı sarılıkta olunca arada mama werdik gece uyumadan önce we sabah kalkınca şimdi sütüm daha iyi bana göre emerken yutkunuyo ama saat başı en az 30 dk emiyo bi türlü uykuya dalamıyo mamayı verince 2 3 saat uyuyo bende diyorum demekki sütüm doyurmuyo öffffff napıcamı bilmiyorum sanırım mamayı artırarak wermeye devam edicez sizin bebekleriniz nasıl emince nasıl uyuyor böyle sık uyanması normal mi. azaltallım mamayı diyorum ama kayınvalidem aç o yiyince uyuyo deyip weriyo kaşıkla sanırım midesini büyüttük kızımın.keşke 2 3 ay emzirebilsem neler yapabilirim ilk aylardan mama weren arkadaşlar warsa önerileriniz neler
Merhabalar
Benim bebişim 1 ay 4 günlük oldu. Bizim de sarılık riskimiz vardı ve bebek hemşireleri süt gelmezse mutlaka beslemek içn mama verin dedi. Kaşıkla verilebileceğini bilmediğimiz içi biberonla verdik. Sütüm sanırım az geliyordu ki kızım kıyameti koparıyordu. Sürekli aranıyordu bu durumda biz de mama takviyesine geçtik. Şimdi hem meme hem de mama veriyorum. 60 cc yi günde 7 kez verip üstüne meme veriyorum ve hala doymuyo :)
Bu arada gaz problemimiz çok. Bu konuda ne önerir siniz arkadaşlar. Dün ve bugün rezene çayı verdim sanki iyi geldi. aynı sorunu yaşayanlar varsa cvp yazabilirler mi.
merhaba canim gaz problemi olmayan yoktur sanirim bizdede vardi ilk zamanlar ama artik kizim ögrendi gazini cikartmasini :roflol::roflol:ben sab simplex adli bir damla kullanmistim gercekten faydasi olmustu ama yinede bebeklerin migde ve bagirsaklari alisincaya kadar bu problem oluyor alistiktan sonra kendisi ögreniyor annesi özellikle karnini doyururken ve emzirikengazini cikariyor benimkisi insallah kisa zamanda bu problemden kurtulursunuza.s.Merhabalar
Benim bebişim 1 ay 4 günlük oldu. Bizim de sarılık riskimiz vardı ve bebek hemşireleri süt gelmezse mutlaka beslemek içn mama verin dedi. Kaşıkla verilebileceğini bilmediğimiz içi biberonla verdik. Sütüm sanırım az geliyordu ki kızım kıyameti koparıyordu. Sürekli aranıyordu bu durumda biz de mama takviyesine geçtik. Şimdi hem meme hem de mama veriyorum. 60 cc yi günde 7 kez verip üstüne meme veriyorum ve hala doymuyo :)
Bu arada gaz problemimiz çok. Bu konuda ne önerir siniz arkadaşlar. Dün ve bugün rezene çayı verdim sanki iyi geldi. aynı sorunu yaşayanlar varsa cvp yazabilirler mi.
çok teşekkürler. günde kaç kez vereyim?
Benimde sütüm çok azdı hatta kesilecek sndım.Çok üzüldüm ağladım.Allahım en azından 2-3 ay emzirebileyim diye dua ettim.15 gnlükken başladım mamaya.kilo alacağına kilo veriyodu.Şimdi 60 ccyi günde 4 defa veriyorum.Benimki memeyide emiyor.İkisini bir arada aldığı sürece sorun yok bence.Burdaki Arkdaşların tavsiyesiyle yeşil sopğan dereotu yedim.rezene içiyorum hergün.Bu arada yine burda bi arkadaşın yazısında gece emzirmek sütü arttırır yazıyordu.süt yapımı özellikle gece 3 ve 7 arasında oluyomuş. Az emzirdiğin taktirde beyin bu süt yetiyormuş diye düşünüp prolaktin hormonunu daha az salgıladığı için sütte az oluyo. Gerçi O arkadaş daha bilimsel yazmıştı ama aklımda kalanlar bunlar yazıyı bulsam kopyalıycam. Ben tüm bunları yaptım ve sütüm arttı. Mamayıda kesmedim devam ediyorum.Hepsini uygula ve sık emzir özellikle geceleri. Birde moral çok önemli.Kesinlikle stres sıkıntı yapma.Göreceksin çok farkedecek.
arkadaşlar kızım 10 günlük oldu ilk günler sütüm azdı sarılıkta olunca arada mama werdik gece uyumadan önce we sabah kalkınca şimdi sütüm daha iyi bana göre emerken yutkunuyo ama saat başı en az 30 dk emiyo bi türlü uykuya dalamıyo mamayı verince 2 3 saat uyuyo bende diyorum demekki sütüm doyurmuyo öffffff napıcamı bilmiyorum sanırım mamayı artırarak wermeye devam edicez sizin bebekleriniz nasıl emince nasıl uyuyor böyle sık uyanması normal mi. azaltallım mamayı diyorum ama kayınvalidem aç o yiyince uyuyo deyip weriyo kaşıkla sanırım midesini büyüttük kızımın.keşke 2 3 ay emzirebilsem neler yapabilirim ilk aylardan mama weren arkadaşlar warsa önerileriniz neler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?