Söyleyeceklerimi zaten çoğu kişi yazmış. İlk doğum yaptım eve geldim bana hep “memelerin süt dolunca ağrıyacak, çocuk çekerken hissetceksin” falan dediler ama benim memelerim ağrımadı, çekerken de hissetmiyordum. Dediğiniz gibi bebeğim emmesine rağmen ağlıyordu yada kısa aralıklarla ağlıyordu. Hemen doktora gittim, anlattım durumu. Damla verdi, malt içeceği, çay falan bir de dedi ki “mama takviyesi yapalım, en azından gece” mamayı aldık eve geldik annem o kadar kızdı ki hemen başka doktora götürdü. Doktor sütümü sağmamı istedi ve sağdım. Sütümün yeterli olduğunu, bebeğin emerek makinadan daha fazla süt sağdığını, emdikçe daha çok süt üretileceğini, yenidoğan bebeklerin hep memede kalmak isteyeceğini, kilo alıyorsa sıkıntı olmadığını söyledi ve bir memeni iki kere boşalt dedi. Yani bir birini bir diğerini değil en son emzirdiğini memeni ikinciye bir kez daha emziriyorsun. Çünkü ilk gelen süt sulu doyurmayan sütmüş arkasından gelen süt yağlı doyuran sütmüş. Bir birini bi birini verdiğimizde bebek hep sulu kısmı emiyor ve kısa sürede açılıyormuş bir de sürekli emzir dedi ve ben ilk 1 ay sürekli 15 dakika 30 dakikada bir emzirdim. Mamanın da kapağını açmadan iade ettik eğer ben doktoru dinleseydim olan sütüm de bitecekti bir hafta sonra tekrar sağdık ve ilk sağdığımızın iki katı süt çıktı. Yani sütünüzü sağmadan karar vermeyin önce sütünüzü sağın sonra burda yaZılanları uygulayın bir hafta sonra bir daha sağın doktor bu miktar yetersiz derse o zaman yapılacak birşey yok tabiki.