mamaya baslamali miyim?

kibritcikiz91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2013
298
26
118
Bursa
Merhaba hanimlar 2aylik anneyim.ve situm azaliyor. Etrafindaki herkes sutun az bebek doymuyor ondan agliyor diyor. Doktorum da kilo alimi gayet iyi dedi. Ama ben de azaldigini farkediyorm. Agri yok dilgunluk yok hic:( ne yapmam lazim?

Bir doktorla daha görüşün.
Eğer o da gelişimini iyi buluyorsa, sağdan soldan laf söyleyenlere kulak asmayın.
Mamadan sonra emmeyi bırakabilir bebeğiniz.
Sağlıkla, güzelliklerle büyütün bebeğinizi...

Kilo alımı normalse sütünüz yetiyor demektir çevrenizdekilere kesinlikle kulak asmayın millette bir anne sütü düşmanlığı var mübarek
Bebeğinizin doyduğunu anlamanızın bir Yolu'da kaka ve çiş miktarıdır bezlerini yeterince dolduruyorsa sütünüz yetiyordur bunun miktarının ne kadar olması gerektiğinide internetten bebeğinizin ayına göre araştırabilirsiniz
Ayrıca göğüslerinizin ilk zamanlardaki gibi dolmaması çok normal çünkü zamanla göğüsler bebeğin ihtiyacına göre süt üretmeye başlar yani aslında sütünüz vardır ama ilk zamanlardaki şişkinlik olmadığı için size yokmuş gibi gelir

aylık en az 500 gram yeterli deniyor.6.aydan sonra kilo alımı da yavaşlıyor.
doktor gerek yok diyorsa bence mama vermeyin.
eğer doymadığını hissediyorsanız,
memeyi emdikten sonra arkasından mamayla tamamlayın ama biberon değil kaşıkla verin.
ayrıca genelde 4.ay'a kadar süt yeterli oluyor.4.aydan sonra süt yetmemeye başlıyor.
bebek büyüdükçe göğüste eski şişlik,ağrı olmuyor,sütüm azalıyor gibi düşünmeyin sakın.
sütünüzü sağıp bakabilirsiniz,ama o da insanın psikolojisini bozuyor.olan sütünüzü etkiliyor.
pozitif düşünmeye çalışın.
birde bebek doymuyor ondan ağlıyor laflarını çok takmayın,artık bu cümleyi duyunca
mideme kramplar giriyor.klişe olmuş bu laflar artık nerdeyse her doğum yapan anneye deniyor,
çok biliniyomuş gibi,bebek azcık ağlasa aç bu çocuk ondan ağlıyor.sütün doyurmuyor... :37:

kılo alımı ıyımış ama ben genede dıkkat et derım. bende malesef mama takvıyesı veren annelerdenım. hatta benımkı meme takvıyesı oluyo daha cok mama içiyo malesef:ssz: ıstemez mıyım her anne gıbı sutumu vermek ama yetmıyo ıste. streslı bı dönem gecırdım ıyıce azaldı sutum. dr göğüslerın dolgunsa yeterı kadar sut vardır dedı nerdee söndu göğüslerım malesef
o yuzden sıksık emzır hatta sutunu sağ ama azsa mecbur takvıye vercen cnm

Merhaba,
Sütünüzü arttırmak için bol bol sıcak dus alip bol sıvı tüketebilirsiniz. Birde ilk zamanlarda olduğu gibi göğüsleriniz şişmeyebilir ama bu sütünüz olmadığı anlamına gelmez bebeğiniz emdikçe gelecektir.Anne olarak benim size tavsiyem bu konuda stres yapmamaya çalışın çünkü sütüm yetmiyormu diye düşünmek bile etkiliyor ben yaşadim ordan biliyorum.Doktorunuz kilo alımını iyi bulmus,sonraki kontrolünüzde bir gerileme farkederse sizi yönlendirecektir mutlaka. Ona göre davranırsınız.

Back
X