Mamayı nasıl bıraktırabilirim

saribaykus

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2017
1.528
1.098
133
32
istanbul
Merhaba 34 günlük bebeğim var 20 günlükken gece ağlamaları sebebi ile sağlık ocağında 60 ml mama ver dediler ancak şimdi biberona alıştı ve memeyi çok zor kabul ediyor.
Dün ilk hastane kontrolü vardı doktor gelişiminin iyi olduğunu mamaya gerek olmadığını söyledi şimdi mamayı bıraktırmak istiyorum memeyi bırakmaması için nasıl yapabilirim ?

Merhaba 34 günlük bebeğim var 20 günlükken gece ağlamaları sebebi ile sağlık ocağında 60 ml mama ver dediler ancak şimdi biberona alıştı ve memeyi çok zor kabul ediyor.
Dün ilk hastane kontrolü vardı doktor gelişiminin iyi olduğunu mamaya gerek olmadığını söyledi şimdi mamayı bıraktırmak istiyorum memeyi bırakmaması için nasıl yapabilirim ?
Memeyi almayı illede reddediyorsa daha olmadı sağıp biberonla vericeksiniz.Benim kızım hem biberonla mama içiyordu hem emiyordu da o yüzden sıkıntı çekmedim.Fakat bazı bebekler meme almamakta ısrarcı olabiliyor bir arkadaşım sağıpta vermişti hep

Memeyi almayı illede reddediyorsa daha olmadı sağıp biberonla vericeksiniz.Benim kızım hem biberonla mama içiyordu hem emiyordu da o yüzden sıkıntı çekmedim.Fakat bazı bebekler meme almamakta ısrarcı olabiliyor bir arkadaşım sağıpta vermişti hep

Tamamıyle reddetmiyor ama almak istemiyor biraz uğraşıyorum ağlama krizi oluyor 3-4 dakika sonra tutuyor yani biraz daha devam edersem biberona bırakacak gibi.
Arkadaşınız kaç ay sağıp verebildi çünkü bebek gibi sağamadığı için zayıflayıp çekiliyormuş bir süre sonra

Tamamıyle reddetmiyor ama almak istemiyor biraz uğraşıyorum ağlama krizi oluyor 3-4 dakika sonra tutuyor yani biraz daha devam edersem biberona bırakacak gibi.
Arkadaşınız kaç ay sağıp verebildi çünkü bebek gibi sağamadığı için zayıflayıp çekiliyormuş bir süre sonra
Çok fazla değil.Evet bende işte sağıyordum sonra azaldı 8.5 ayda bıraktım sütten

Çok fazla değil.Evet bende işte sağıyordum sonra azaldı 8.5 ayda bıraktım sütten
O kadarına da razıyım şuanda çok ufak anne sütü biraz olsun alması gerek
Mamayı da öyle çok vermiyorum gece uyumadan önce 1 biberon ama nasıl bu kadar hızlı alıştı anlayamıyorum

O kadarına da razıyım şuanda çok ufak anne sütü biraz olsun alması gerek
Mamayı da öyle çok vermiyorum gece uyumadan önce 1 biberon ama nasıl bu kadar hızlı alıştı anlayamıyorum
Kolayına geliyordur biberondan içmek.Zaten az veriyormuşsunuz bence vermeyerek alışabilir.Bu akşam vermeyin bakalım napıcak biraz ağlayıp emeer belki.

Kolayına geliyordur biberondan içmek.Zaten az veriyormuşsunuz bence vermeyerek alışabilir.Bu akşam vermeyin bakalım napıcak biraz ağlayıp emeer belki.

İnşallah öyle olur vermeme niyetindeyim çok şükür gündüz sorunsuz emdi ne zaman istediyse emzirdim sık sık geceyi de böyle atlatırsak daha vermem biberon ile.
Yalancı emzik de veriyordum onuda kaldırdım belki o da etkiliyordur.

Çok ağlarsa acaba kaşık denesem nasıl olur yine aynı sıkıntıyı yaşar mıyız.

Çok ağlarsa acaba kaşık denesem nasıl olur yine aynı sıkıntıyı yaşar mıyız.
Kaşık içinde büyük sanki ilk başlarda bende kaşıkla vermiştim biraz hatta bazen ağzından kaçırıyordu üzülüyodum ziyan oluyo diye :) Bu gece ne yaptınız

Aynı şeyi yaşadım
Bunun sebebi biberon almasi
Bir ay kadar uğraştım asla emmek istemiyordu
Mamayı kes lütfen
Ve bebeğine sık sık memeni teklif et
Çok zor bir süreç ama imkansız DEĞİL
Biberonu da çöpe at
Bebeğine verdiğin her mama ve biberon anne sütü ve memeden daha önce uzaklaşması demek
Bu konuda destek aldım
Bebeğin uslu ise duşa gir duşta emzir
Ya da bebeğini sadece bezle ve seni üstün çıplak emzir
Asla emzik de verme

Back
X