Merhaba daha önce mamografi çektirenlere bir sorum var. Geçenlerde hayatımda ilk defa mamografi çektirdim. Duyuyordum kadınlardan böyle memeni sıkıştırıyorlar ay sevmiyoruz falan diye de hep gülerek anlatırlar; ancak böyle bir şeyi yaşayacağımı hiç tahmin etmiyordum. Korkunç bir acıydı. Çığlık attım defalarca, ki acı eşiğim düşük değildir. Bir de böyle yan çekim de yapıyorlar, ayaktayken yan durup belden geriye doğru yatıp aletin içine mememi koymamı istediler, e bunun yaşlısı var hastası var herkes öyle duramaz ben de duramadım. Şimdi bunu sormamın nedeni asla daha önce çektirmeyenleri korkutmak değil ama daha önce çektirenlere gerçeken mamografi böyle bir şey mi yoksa gittiğim yerde mi bir sorun var? diye sormak istiyorum. Senede bir defa çekireceksin diyorlar. Aynı yerde ultrason da çektirdim daha önce başka yerde çektirmiştim hiçbir sorun yaşamamıştım kıyas yapabildim, bu seferki kadın bir bastırıyor bir bastırıyor; acıdığını birkaç kez söyleyince bastırmadan yapmaya başladı. Ama mamografi deneyimi ilkti ve korkunçtu; kadına böyle işkence yapılmaz; diyorum ya 4 defa avazım çıktığı kadar bağırdım, ki utanırım ben dişimi sıkar bağırmam yani; dayanamadım. Mamografi böyle mi oluyor yoksa gittiğim yerde mi bir problem var? Gittiğim yer hem evime yakın hem de çok temiz düzenli bir yer, doktorları da çok iyi bu yüzden tercih etmiştim.