Manevi olarak bağımızın pek olmadığı öz kardeşimin sorunu

mermad-

👑
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2021
1.883
1.220
83
Bu konuyu açma sebebim tamamen kararsız olmam siz ne yapardınız söyleyin lütfen.

Kardeşimle bağımız pek yok ama tatsız şeyler yaşandı.Ayda yıl bir halimi hatrımı sorar.Genelde ben ona yazarım o bana hiç yazmaz.
Şuanda hem çalışıyor hem üniversite okuyor.
Zamanında her ay harçlık verirdim,ve kendisine güzel bir evde tahsis etmiştim ne kira öderdi ne fatura.Oraya bazen gider kafa dinlerdi vs. Bunlar aklıma gelen iyiliklerim.

Ama bu iyiliğime rağmen annemle babamın evine gittiğimde bir tartışma çıktığında beni evden kovmuştu..Çok zoruma gitmişti düşünün ben ona her ay harçlık veriyorum birde ev veriyorum ama o beni annemin evinden kovuyor.
İkinci olanda şu ; Bankama girememiştim galiba bloke olmuştu.Ondan 500 tl istediğimde vermemişti.Halbuki ben ona dünyaları vermiştim.500 tlyede yemek yiyecektim çünkü ben evde yemek yapan biri değilim.Kendisi sadece dara düştüğünde benle konuşur geçen sene bir baktım birden aradı şaşırdım gel oturalım falan dedi sonra bir baktım patlattığı tüm kredi kararlarının ödemesini benden istiyor.Tabi vermedim o kadar tatsızlıktan sonra. Neyse bu senede üniversite taksidini ödeyemeyecekmiş bundan yakınıyordu.Annemle konuşurken sağ olsun oda araya sıkıştırdı okulu bırakacakmış bilmem ne diye.

Benim ödeyecek durumum var,sizce ben bu kadar tatsızlıktan sonra ödemeli miyim ünisini ? Çünkü sürekli 500 tl vermeyişi aklıma geliyor.Ayrıca yok değildi,vardı.

Son düzenleme:
Ben çok aykırı bir yorum yapacağım kendime aykırı.İnandiklarima aykırı evet anne babanın hatası bu kadar çocuk bu kadar kopuk bağ .Verirdim ben okul ise konu verebilecek durumum varsa kendini kurtarmasina yarayacak sa o parayı verirdim.Bilmiyorum galiba Hayri başka yerden bekle durumunda takılı kaldım.Belki oda içten pusmandir belki oda anlar .Herneyse okulu bıraksın istemezdim .

Bir tarafım okulu bırakmasını hiç istemiyor çok üzülüyorum ama bir tarafımda o kadar iyilik yaptın yine sana kötülük edecek diyorum

Benimde sert çıkışlarım yada gerekince sert tepkilerim var haklısınız hem vermeyebilir siniz Ben kendi açımdan düşündüm.Kardesim olsa idi gerek yetiştirilis gerek anne baba tarzından sanırım sizin ailede kendinizi kurtarin uygulanmış bi kardeşlik bu beraberlik duygusu aşılanmamış çocuklara.İlgisizligin sonu böyle olmuş elbette bilemem belkide öyle değildir bu sadece yorum Îşte bu yüzden böyle büyümek yada böyle düşünmek onun hatası değil sadece diyerek ve okul eğitim olduğu için konu ben verirdim

Okuluna devam etmesi için verirdim.

Çalışma hayatına başlayınca ödemesi koşulunu da söylerdim. Ekmek elden su gölden diye düşünmesin diye..
Ben de zaten geri ödemesi şartıyla vereceğim verirsem. Ama inanın onu bile veresim yok çünkü hep 500 tl vermeyişi aklıma geliyor,ama vicdanımda susmuyor.

Borcu nasıl yapmış eğitim giderleri mi?

Borcu nasıl yapmış eğitim giderleri mi?
Bir kaç sene önce marka kıyafetler alarak kartını patlatmış. O dönem gördüğümde uyarmıştım bak benim durumum çok iyi ama senin kullandığın markaları ben bile kullanmam demiştim.Ve gerçekten o markaları hiç almadım asla da almam.

Ben vermem işi düştükçe beni hatırlayan kardeş ana baba da olsa işim olmaz,benim dar günümde yanımda yokken kendi dar gününde beni sevimlilik ,mağdur maskesi altında fellik fellik arayanlara dönüp bakmam vicdan yapmam, kendime bir kahve yapar sefam olsun diye keyifle içerim

,sizce ben bu kadar tatsızlıktan sonra ödemeli miyim ünisini ?
Hayır, ödememelisiniz.

Ben asla vermek istemiyorum zaten ama vicdanım parçalanıyor tamamen vicdanım için sordum bu soruyu.
Ben okurken veya tek yaşarken neler ne zorluklar yaşadım hiç biri yanımda değildi.Varlıklı bir adamla evlenince başıma para diye dadandılar.

Merhaba.

Ben olsam vermem. Nankör insana 1 bardak su vermem. Denizim olsa, gölüm olsa 1 bardak su vermem. Ki ben 42 yaşında görece tecrübeli biriyim. Kimseye iyilik geçmez. O paraya git her ay çeyrek altın al daha iyi. En azından çeyrek altın seni evden kovmaz. Gün gelir işine yarar. Kardeşmiş pehhhh. çok anlam yüklememek lazım. 7 kat yabancı kardeşten daha iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…