- 21 Nisan 2018
- 8.236
- 30.309
- 548
- 36
Bakın vicdan öyle bir şey değildir.Yardım gerçekten mağdur olana yapılır,onlar sizi kurtarıcı,kötü gün dostu olarak görmüyor biz ne zaman çağırırsak kuyruğunu sallaya sallaya ( çok özür dilerim) bizim sevgimize aç bir halde gelir ,biz ona ne yaparsak yapalım bizi bırakmaz çünkü bize bağımlı kovsak ta,sövsek de en iyi evleri imkanı bize sunar çünkü bunlar yapmak zorunda aileyiz ve o çok saf dediklerine eminim.....Ben asla vermek istemiyorum zaten ama vicdanım parçalanıyor tamamen vicdanım için sordum bu soruyu.
Ben okurken veya tek yaşarken neler ne zorluklar yaşadım hiç biri yanımda değildi.Varlıklı bir adamla evlenince başıma para diye dadandılar.
Bu sene 250bin miş ödemesi
Zaten devlette okuyordu,sevgilisi için özele geçti.Parası yoksa devlet üniversitesinde okusun. Parası olmadığı için devlet üniversitesine bile gidemeyen o kadar gencin de hakkı okumak. Zaten çıkarcının tekiymiş. Ben vermezdim.
Kendi aptallığına yansın o zamanZaten devlette okuyordu,sevgilisi için özele geçti.
O kadar olaydan sonra benden para istemeye yüzü yok ki. Bu sene bir kere buluştuk ondada gözleri dolu dolu üniversitemi ödeyemiyorum çok zorlanıyorum diye duygulandı yanımda.Geçenlerde annem konusu bile yokken durduk yere kardeşin okulu ödeyemeyecekmiş okulu bırakacakmış çok üzülüyorum falan diye açtı konuyu,neden açtığını da az çok tahmin edersiniz.Hepsini mi sizden istiyor? Ben borç olarak verirdim. Paranın ve sizin kıymetini bilsin. İş bulunca ödesin.
Aslında asla saf değilimdir.Ama yardıma muhtaç birini gördüğüm an dayanamıyorum tüm modum düşüyor çünkü zamanında çok zor şeyler yaşadım çok.O an kendimi görüyorum çünkü o zorlukları yaşayan anlar ya zaten.Bakın vicdan öyle bir şey değildir.Yardım gerçekten mağdur olana yapılır,onlar sizi kurtarıcı,kötü gün dostu olarak görmüyor biz ne zaman çağırırsak kuyruğunu sallaya sallaya ( çok özür dilerim) bizim sevgimize aç bir halde gelir ,biz ona ne yaparsak yapalım bizi bırakmaz çünkü bize bağımlı kovsak ta,sövsek de en iyi evleri imkanı bize sunar çünkü bunlar yapmak zorunda aileyiz ve o çok saf dediklerine eminim.....
Veririm yazmıştım ama diğer mersajlarınokudum şimdi vermemBu konuyu açma sebebim tamamen kararsız olmam siz ne yapardınız söyleyin lütfen.
Babamla asla görüşmüyorum,annemle bazen facetime. Kardeşlerimden sadece bir tanesini çok seviyorum ve sürekli görüşüyorum çünkü onun beni sevdiğine eminim.(Konu sevdiğim kardeşimle alakalı değil)
İki kardeşim daha var ama bir tanesine tamamen çizgi attım çünkü çok fena bir şekilde arkamdan bıçakladı ve maddi olarak sürekli kullandı.
Bir diğeriylede bağımız pek yok ama onlada tatsız şeyler yaşandı.Ayda yıl bir halimi hatrımı sorar.Genelde ben ona yazarım o bana hiç yazmaz.
Şuanda hem çalışıyor hem üniversite okuyor.
Zamanında her ay harçlık verirdim,ve kendisine güzel bir evde tahsis etmiştim ne kira öderdi ne fatura.Oraya bazen gider kafa dinlerdi vs. Bunlar aklıma gelen iyiliklerim.
Ama bu iyiliğime rağmen annemle babamın evine gittiğimde bir tartışma çıktığında beni evden kovmuştu..Çok zoruma gitmişti düşünün ben ona her ay harçlık veriyorum birde ev veriyorum ama o beni annemin evinden kovuyor.
İkinci olanda şu ; Bankama girememiştim galiba bloke olmuştu.Ondan 500 tl istediğimde vermemişti.Halbuki ben ona dünyaları vermiştim.500 tlyede yemek yiyecektim çünkü ben evde yemek yapan biri değilim.Kendisi sadece dara düştüğünde benle konuşur geçen sene bir baktım birden aradı şaşırdım gel oturalım falan dedi sonra bir baktım patlattığı tüm kredi kararlarının ödemesini benden istiyor.Tabi vermedim o kadar tatsızlıktan sonra. Neyse bu senede üniversite taksidini ödeyemeyecekmiş bundan yakınıyordu.Annemle konuşurken sağ olsun oda araya sıkıştırdı okulu bırakacakmış bilmem ne diye.
Benim ödeyecek durumum var,sizce ben bu kadar tatsızlıktan sonra ödemeli miyim ünisini ? Çünkü sürekli 500 tl vermeyişi aklıma geliyor.Ayrıca yok değildi,vardı.
Devlette olsa inanın hiç düşünmezdim yardımcı olurdum 3-5 bişeyler.Ben devletde okuyor sandım özelde olduğunu şimdi okudum normal olarak benimde yorumum vermemek olur hatta size vermek zorunda değilsiniz haklısınız yazdım fakat ben bir seferlik verirdim konu okul eğitim olunca ve insanlar kendini kurtarsin yada zor durumda kalmasın açısından bu aralar biraz fazla hassas düşünüyor olabilirim.Siz bildiğiniz gibi yapın bu aralar benim sanırım duygusal olarak iyi düşünesim var .Geçer
Bakın gerçekten ihtiyaç sahiplerine yardımcı olan çok güzel Instagram da insanlar var yardım etmek istiyorsanız onlarla iletişim halinde olabilirsiniz sizin gibi değerli insanlar sayesinde kaç yetimin , hastanın,kadının yüzü güldü .Yardım karşılıksız yapılır tabi ki bir şey beklenmez ama sizinkiler hem yardım alıp hem o uzatılan eli ıssırıyorlar.Gerek yok dışarda gönülden dua edecek daha çaresiz insanlar var gidin iyiliği onlara yapın ...Aslında asla saf değilimdir.Ama yardıma muhtaç birini gördüğüm an dayanamıyorum tüm modum düşüyor çünkü zamanında çok zor şeyler yaşadım çok.O an kendimi görüyorum çünkü o zorlukları yaşayan anlar ya zaten.
Ama 500 liraya yemekten başka ne alabilirsin ki ? O kadar iyiliğime bana yemek parası vermedi hep o aklıma geliyor.
500 tl vermeyen bır ınsan 250 binimi geri ödeyecek Allah aşkına. Bırakın be hallerı varsa gorsunler. Biraz agırdan alın kendınızıBen de zaten geri ödemesi şartıyla vereceğim verirsem. Ama inanın onu bile veresim yok çünkü hep 500 tl vermeyişi aklıma geliyor,ama vicdanımda susmuyor.
Hayatta vermem...Bu konuyu açma sebebim tamamen kararsız olmam siz ne yapardınız söyleyin lütfen.
Babamla asla görüşmüyorum,annemle bazen facetime. Kardeşlerimden sadece bir tanesini çok seviyorum ve sürekli görüşüyorum çünkü onun beni sevdiğine eminim.(Konu sevdiğim kardeşimle alakalı değil)
İki kardeşim daha var ama bir tanesine tamamen çizgi attım çünkü çok fena bir şekilde arkamdan bıçakladı ve maddi olarak sürekli kullandı.
Bir diğeriylede bağımız pek yok ama onlada tatsız şeyler yaşandı.Ayda yıl bir halimi hatrımı sorar.Genelde ben ona yazarım o bana hiç yazmaz.
Şuanda hem çalışıyor hem üniversite okuyor.
Zamanında her ay harçlık verirdim,ve kendisine güzel bir evde tahsis etmiştim ne kira öderdi ne fatura.Oraya bazen gider kafa dinlerdi vs. Bunlar aklıma gelen iyiliklerim.
Ama bu iyiliğime rağmen annemle babamın evine gittiğimde bir tartışma çıktığında beni evden kovmuştu..Çok zoruma gitmişti düşünün ben ona her ay harçlık veriyorum birde ev veriyorum ama o beni annemin evinden kovuyor.
İkinci olanda şu ; Bankama girememiştim galiba bloke olmuştu.Ondan 500 tl istediğimde vermemişti.Halbuki ben ona dünyaları vermiştim.500 tlyede yemek yiyecektim çünkü ben evde yemek yapan biri değilim.Kendisi sadece dara düştüğünde benle konuşur geçen sene bir baktım birden aradı şaşırdım gel oturalım falan dedi sonra bir baktım patlattığı tüm kredi kararlarının ödemesini benden istiyor.Tabi vermedim o kadar tatsızlıktan sonra. Neyse bu senede üniversite taksidini ödeyemeyecekmiş bundan yakınıyordu.Annemle konuşurken sağ olsun oda araya sıkıştırdı okulu bırakacakmış bilmem ne diye.
Benim ödeyecek durumum var,sizce ben bu kadar tatsızlıktan sonra ödemeli miyim ünisini ? Çünkü sürekli 500 tl vermeyişi aklıma geliyor.Ayrıca yok değildi,vardı.
Henüz istemediler ama isteyeceklerine eminimAyağını yorganına göre uzatmamış.
Vereceğiniz para kocanıza değil size aitse ve eğitimini ciddiye alan bir yönü varsa hepsini değil az bir kısmını vermeyi düşünebilirsiniz. 20-30bin gibi.
Benim için hiç vermemekten iyidir. Vicdanen de rahat olurum. Ama sizinki gibi bir şey yaşamadım onuda ekleyeyim.
Hem azımsayacakları için belki bir daha kolay kolay istemezler. Öyle düşünmelerini de siz istemeyebilirsiniz gerçi.
Diğer seçeneğiniz henüz kimse sizden birşey istememiş aslında. Yokta sayabilirsiniz bu sessiz beklentiyi çünkü isteyecek yüzü yok demişsiniz.
Asla verme okulunu çok seviyorsa bulsun çözümünü,ya da kimi seviyorsa o bulsun çözümünü siz niye bulacakmışsınızBen asla vermek istemiyorum zaten ama vicdanım parçalanıyor tamamen vicdanım için sordum bu soruyu.
Ben okurken veya tek yaşarken neler ne zorluklar yaşadım hiç biri yanımda değildi.Varlıklı bir adamla evlenince başıma para diye dadandılar.
Ayyy o zaman hiç verme ya..ona vereceğine sokak hayvanlarına mama al.durumu olmayan çocuklara kırtasiye al daha makbule geçerZaten devlette okuyordu,sevgilisi için özele geçti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?