Manevi olarak bağımızın pek olmadığı öz kardeşimin sorunu

Vermezdim hakedene hakettigi gibi davranilmali ne yaparsan yap gorulmez çünkü birde sana duyuruluyor anasi babasi varken siz ne alaka

Konuda yazmayı unutmuşum ama benden gizlice şuan boşanacağım kocamdan da kartları ödemesini istemişti,oda kıyamayıp ödemişti.Ama neredeyse iki sene geçti borcu bitmemiş halen.

Ben olsam vermem, versem bile senet imzalatırım. Öyle sözde borç falan demem yani. Oldu canım hanım efendi lüks marka takılsın, sevgilisi için özele geçsin beni abla yerine koymasın ama ben onun finansörlüğünü yapayım. Siz de 250 bin tlyi kolay kazanmadınız herhalde.

uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum ama sırf sana cevap verebilmek için hesap açtım abla.
kardeşin nankörün teki, seni zor zamanında arkandan vurmuş yardım etmemiş. 500 TL nedir ki? onu bile vermeyen insan sana günahını vermez. bencilin teki. bende arkadaşlarım için bir çok fedakarlık yaptım. ama hiçbiri ya görülmedi yada hak ettiğim değeri alamadım. daha da üzerime bindiler. beni kullandılar. dünya böyle. şımarıkların etrafında dönüyor. bir de sevgilisiyle aynı yerde okumak için özele gidiyor. şımarığın teki. sakın verme abla. gidecek tıpış tıpış devlet üniversitesine. hayatında ne zorluk görmüş ne başka bir şey. bir de kendi eğitimi için üniversite parasını biriktireceğine gitmiş pahalı kıyafetler almış. aklı başında olan biri gider eğitimini düşünür pahalı kıyafetleri değil. 250 bin TL'ye gerçekten yardıma ihtiyacı olan öğrencilere yardım yapsan hem iyi karma yapmış olursun hemde okumak isteyip maddi durumlardan dolayı aşırı zorlanan insanlara umut olmuş olursun. buradan iyi niyetini görebiliyorum, mutluluğun eksik olmasın hayatından. sevgilerimi yolluyorum

Ne kadar tatlısın çok teşekkür ederim hoşgeldin aramıza

Ben olsam asla vermem.

İyi anne olarak ödesin ozmn. Madem kızı ödeyemiyor annesi işe girsin ödesin. Hani çocuğunu okutmak anne babanın görevi ya

Bende gireceğim şimdi kanınıza
Duygusal ve yufka yürekliyim benim için bu teklifi tamamen reddetmek zor olurdu.
Karşımdakinin bana çok iyi sebepler vermiş olması lazım ki vermişte aslında.
Sizin içinde zor çünkü empat birisiniz. Zannediyorum kardeşiniz olmasından çok aynı zorlukları yaşamanız sizi tetikleyen.

Ama arada bir mesajınız daha var. Daha önce kredi borçlarını eşinizin ödediğine dair. Kardeşinizin bir hayat dersine ihtiyacı var. Hiç vermezsenizde vicdan yapacağınız bir durum yok. Birde sizden habersiz istemiş.

Niye veresiniz ki madem okulun taksidini ödeyemiyor ve durumu yok neden orada okuyor? Herkesin derdini siz niye çekesiniz ki? Zaten siz verin diye yanınızda konuyu açıp kendilerini acındırıyorlar. Yanlış anlaşılmasın ben de yaptığım iyiliği başa kakmayı asla sevmem ama burun kıvrılmasına da gelemem

Asla vermem.

Kendisi gelip insan gibi isterse, gerçekten çaresiz olduğuna ve geri ödeyeceğine inandırırsa, ama özellikle kendisi isteyecek o parayı, verirdim.

Karşılığında senet de isteyebilirdim sırf gıcıklıgına

Okuluna devam etmesi için verirdim.

Çalışma hayatına başlayınca ödemesi koşulunu da söylerdim. Ekmek elden su gölden diye düşünmesin diye..
Bu tip de kesin oderdi :)) cok iyi niyetli bir cevap olmus.
Simdi gordum meblag da 250k. Az buz da degil, lutfen verme konu sahibi, ben sinir oldum nankorlugune kardesinin.

Bana neden duyruluyor çünkü mermad böyle durumlarda asla kıyamaz.
Aslında sizin gibi zorluk görüp hayatı öğrenmeli siz ona aslında kötülük yapıyorsunuz hayatta hiç bir şey için mücadele etmeyi bilmeyecekj,zorlu yoldan elde etmek kıymetini bilmek, bundan hiç haberi olmayacak.Kendi hiç birşey görmemiş ama eline imkan geçince evladına sınırsızca yağdıran sonra gençlik çok nankör ,hain yazık emeklerime diyen yeni nesil ebeveyn gibisiniz.Bırakın düşsün dizleri kanasın tekrar kalkmayı öğrensin.Siz başardıysanız bırakın onlarda denesin başarsın.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…