Manipüle edildiğinizi nasıl fark ettiniz?

ben hiç doktora falan yapacak kadar zeki olmadım :) o ortamları bilmiyorum ama eğer ki yapabiliyorsanız aynısını yapın. size bir şey dediğinde x bence sende hala yetersizsin diyebilirsin, hatta biraz abartarak isim vermek istemiyorum ama bazı kişiler de seni yetersiz buluyor diyebilirsin. sağ el sol el muhabbeti yaptığında bence benim yaptığım daha doğrusu daha iyisi sen hata yapıyorsun diyebilirsin, doktorayı bırakmalısın dediği zaman bence asıl sen bırakmalısın senden çok çok yeniyim ama şuan neredeyse aynı seviyedeyiz ben senin kadar uzun süreli bu işi yapıyor olsaydım çok daha iyi olabilirdim diyebilirsin..
bilmiyorum yani eğer bunları yapabilirseniz benim bile içimin yağları erir burada..

R Rosalind Franklin öncelikle başarını tebrik ediyorum.
Aynı yoldan, yani yurtdışında eğitim yolundan geçmiş biri olarak, duygusal olarak seni yıldırmaya çalışanlara karşı hep dimdik durman gerektiğini hatırlatmak isterim.
Ne yazık ki ülke prestijimiz kıymetini kaybettiği için, bazen Türk vatandaşı olmanın, Türk kadını olmanın zorluklarını, bazen de her dünya vatandaşının yaşayabileceği insanların kibirli duygularıyla hırslarıyla dolu eğitim & kariyer yollarını geçeceksin. Ve hiç biri Gül bahçesi olmayacak... Danışmanın ne mutlu sana ki empati sahibi biri, arkanda duracak biri... bu noktadan sonra diğer projede çalıştığın kişinin sözlerini, başarı kriterlerini ve manipülasyonlarını göz ardı etmeyi öğrenmeli, dik duruşunla seni bezdirip kaçıramayacağı imajını ona vermelisin ki düşsün yakandan....

Hayat çok uzun, onun gibiler öyle ya da böyle hep olacak... sen bununla baş edeceksin omları önemsemeden ama gözünü kulağını dört açıp kendi başarına odaklanarak.
Dilerim 1 senelik beraber çalışma periyodunuz çabucak geçer.

Oralarda tek yaşamak zaten zorken bir de bunun seni üzmesine izin verme, kocaman öpüyorum yanaklarından ❤️

Ben dün hocamla konuşana kadar tamamen yetersiz olduğuma inanıyordum. Hatta hocama da bırakmak istediğimi çünkü kendi performansımdan memnun olmadığımı, onun da zamanını almak istemediğimi falan söyledim. Çok da ciddiydim bırakmakta. Hocam beni destekleyince ve çok şaşırınca (çünkü o da benden memnun değil sanıyordum ben) bu yazdıklarım bir bir aklıma geldi. Hala daha tam anlamıyla yeterli olduğuma inanamıyorum ama bir yandan da bir anda beynime oksijen gitmeye başlamış gibi fark ediyorum olanları.
Bir arkadas da yazmis yukarilarda, akademisyenler iyi ogrencileri istemez, kendilerinden iyi potansiyelli olanlarin yoluna tas koyarlar diye. Kafaniza takmayin bunlari. Hocaniz da sizi destekliyormus zaten, desteklemese bes dakika tutmazlar zaten sizi orda. Siz onunuze bakin :)

kaynanam tarafindan saglam bir manipülasyonla hayata küstüm. bu ben degilim ya dedim üc senem gecmis bu ne ya oldum.
simdi yeniden topsrlanmaya calisiyorum. tüm söyledikleri, taktikleri lanet gitsin. ayni orramda bulunuyorsam artik sözlerini dikkate almamaya calisiyorum arka fona atiyorum. düsman basina insani intihar seviyesine getirebiliyor

Çok teşekkürler, ne kadar tatlısınız.
Benim bursu nasıl aldığımı o kadar sorguladı ki, böyle havadan gelmiş; şans eseri almışım gibi konuşuyordu.
O yüzden ben de ben hak etmiyorum moduna girmiştim.
Tam olarak ifade edemiyorum hala daha tam olarak inanamıyorum zaten sorunun bende olmadığına...

Başka arkadaşlar da demiş hocam. Akademisyenler ve akademisyen olmaya çalışan genç idealist arkadaşlar bu yolda bu tip ego manyagi aşağılık kompleksli insanlar yüzünden heba oluyor. Çok şükür dediğim gibi danışman hocaniz sizin farkiniza varmış neyse ki. Ben de akademisyenlik diye universiteye başlamış sonra riyakarliklari görünce değmez diye yan çizmiş biri olarak diyorum bunlari hocam. Bölüm birincisi arkadaşım da bu şekilde harcandı. Siz asla özgüveninizi düşürmeyin. Siz de tatlı sert olun. Gülerek ters cevap verin. Ama tabii ki bana kalırsa hiç çalışmayın o hasta ruhla. Ne sorunları var acaba da size yansitiyor o da var.

Merhaba, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Ben Türkiye' deyken de araştırma görevlisiydim akademik ortama yabancı değilim. Çok farklı insanlarla da çalıştım. Bu derece güleryüzlü ve anlayışlı gözüküp, manipüle etmeye çalışan biri ile daha önce karşılaşmamıştım. Bu noktaya nasıl geldiğimi bile fark edemedim.

Böyle insanlar her yerde vardır ama akademik cevrede daha çok görürsünüz. Almanyada cok var (heleki ekonomi veya hukuk okuyorsaniz). Benim eski patron (bir bayan) bize çok cana yakın güler yüzlü davranırdi.. Bir anne gibi derdini dinlerdi. Sonra tüm anlattıklarını sana karşı kullanırdi yeri geldiğinde. Bu konuda bende çok naifdim bir zamanlar. İnsan herkesi kendi gibi bilir bazen ama öyle değil maalesef. Siz siz olun kendi değerinizi ve başarınızı böyle insanlara bağlamayın. Biz salak olduğumuz için veya şanstan bulunduğumuz yere gelmedik. Emek verdik ve onun karşılığını almak hakkımız

R Rosalind Franklin öncelikle başarını tebrik ediyorum.
Aynı yoldan, yani yurtdışında eğitim yolundan geçmiş biri olarak, duygusal olarak seni yıldırmaya çalışanlara karşı hep dimdik durman gerektiğini hatırlatmak isterim.
Ne yazık ki ülke prestijimiz kıymetini kaybettiği için, bazen Türk vatandaşı olmanın, Türk kadını olmanın zorluklarını, bazen de her dünya vatandaşının yaşayabileceği insanların kibirli duygularıyla hırslarıyla dolu eğitim & kariyer yollarını geçeceksin. Ve hiç biri Gül bahçesi olmayacak... Danışmanın ne mutlu sana ki empati sahibi biri, arkanda duracak biri... bu noktadan sonra diğer projede çalıştığın kişinin sözlerini, başarı kriterlerini ve manipülasyonlarını göz ardı etmeyi öğrenmeli, dik duruşunla seni bezdirip kaçıramayacağı imajını ona vermelisin ki düşsün yakandan....

Hayat çok uzun, onun gibiler öyle ya da böyle hep olacak... sen bununla baş edeceksin omları önemsemeden ama gözünü kulağını dört açıp kendi başarına odaklanarak.
Dilerim 1 senelik beraber çalışma periyodunuz çabucak geçer.

Oralarda tek yaşamak zaten zorken bir de bunun seni üzmesine izin verme, kocaman öpüyorum yanaklarından ❤️

Sevgili Cizi22 çok teşekkür ederim güzel sözleriniz ve desteğiniz için. Benzer yollardan geçen bir insan olarak sizce benim danışman hocamla bu konuyu konuşup, kendimi tutamayarak ağlamaya başlamam bana olumsuz olarak geri döner mi? Hocam destekleyici konuştu ama uzun vadede önüme gelir mi diye endişeliyim. Açıkçası hala bırakıp-bırakmama arasında gidip geliyorum. Kendimi sonsuz bir mutsuzluk döngüsüne sokmak istemiyorum.

tum aile buyuklerim tarafindan yasadim bunu. son 2 senedir ikinci bebegim dogduktan sonra izin vermedim. mesafe koydum. siz de mesafe koyun guleryuzune guleryuzle karsilik verip ben bu isi becerebilecegimi biliyorum ama sen ogretebildigine emin misin diye sor. laf arasinda eski datalardan mutlaka bahset.

Böyle insanlar her yerde vardır ama akademik cevrede daha çok görürsünüz. Almanyada cok var (heleki ekonomi veya hukuk okuyorsaniz). Benim eski patron (bir bayan) bize çok cana yakın güler yüzlü davranırdi.. Bir anne gibi derdini dinlerdi. Sonra tüm anlattıklarını sana karşı kullanırdi yeri geldiğinde. Bu konuda bende çok naifdim bir zamanlar. İnsan herkesi kendi gibi bilir bazen ama öyle değil maalesef. Siz siz olun kendi değerinizi ve başarınızı böyle insanlara bağlamayın. Biz salak olduğumuz için veya şanstan bulunduğumuz yere gelmedik. Emek verdik ve onun karşılığını almak hakkımız

Ne kadar güzel söylediniz. Benim aldığım bursa bütün dünyadan başvuru oluyor ve %1 oranında bursu alma şansımız var. Ben ilk başvuruda alabildim ki genelde birkaç defa başvururlar. Buna rağmen bu kişi benim şans eseri bursu aldığımı çalıştığım alanı da benim seçmediğimi kurumun seçtiğini düşünüyor. Halbuki çalıştığım alanı ben seçtim, severek ve isteyerek geldim. Bursu da hak ederek aldım. Birkaç defa söyledim bunları ama bana inandığını sanmıyorum. Hiçbir dediğime inanmıyor ki :)

Başka arkadaşlar da demiş hocam. Akademisyenler ve akademisyen olmaya çalışan genç idealist arkadaşlar bu yolda bu tip ego manyagi aşağılık kompleksli insanlar yüzünden heba oluyor. Çok şükür dediğim gibi danışman hocaniz sizin farkiniza varmış neyse ki. Ben de akademisyenlik diye universiteye başlamış sonra riyakarliklari görünce değmez diye yan çizmiş biri olarak diyorum bunlari hocam. Bölüm birincisi arkadaşım da bu şekilde harcandı. Siz asla özgüveninizi düşürmeyin. Siz de tatlı sert olun. Gülerek ters cevap verin. Ama tabii ki bana kalırsa hiç çalışmayın o hasta ruhla. Ne sorunları var acaba da size yansitiyor o da var.

Kendisi doktora döneminde danışmanı tarafından çok aşağılanmış. Ben baş ettim diye gururlanarak anlatıyor ama sanmıyorum hala onun ezikliğini daha hoca olamadan benden çıkarıyor gibi düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim desteğiniz için.

ben hiç doktora falan yapacak kadar zeki olmadım :) o ortamları bilmiyorum ama eğer ki yapabiliyorsanız aynısını yapın. size bir şey dediğinde x bence sende hala yetersizsin diyebilirsin, hatta biraz abartarak isim vermek istemiyorum ama bazı kişiler de seni yetersiz buluyor diyebilirsin. sağ el sol el muhabbeti yaptığında bence benim yaptığım daha doğrusu daha iyisi sen hata yapıyorsun diyebilirsin, doktorayı bırakmalısın dediği zaman bence asıl sen bırakmalısın senden çok çok yeniyim ama şuan neredeyse aynı seviyedeyiz ben senin kadar uzun süreli bu işi yapıyor olsaydım çok daha iyi olabilirdim diyebilirsin..
bilmiyorum yani eğer bunları yapabilirseniz benim bile içimin yağları erir burada..

Estağfurullah doktora yapmanın zeka ile de bir ilgisi yok aslında konudaki diğer kişi de doktora mezunu mesela :)

kaynanam tarafindan saglam bir manipülasyonla hayata küstüm. bu ben degilim ya dedim üc senem gecmis bu ne ya oldum.
simdi yeniden topsrlanmaya calisiyorum. tüm söyledikleri, taktikleri lanet gitsin. ayni orramda bulunuyorsam artik sözlerini dikkate almamaya calisiyorum arka fona atiyorum. düsman basina insani intihar seviyesine getirebiliyor

tum aile buyuklerim tarafindan yasadim bunu. son 2 senedir ikinci bebegim dogduktan sonra izin vermedim. mesafe koydum. siz de mesafe koyun guleryuzune guleryuzle karsilik verip ben bu isi becerebilecegimi biliyorum ama sen ogretebildigine emin misin diye sor. laf arasinda eski datalardan mutlaka bahset.

Aile üyeleri tarafından bunları yaşamak çok daha zordur eminim.
Güçlü olup durumu durdurabildiğiniz için tebrik ederim.

Kendisi doktora döneminde danışmanı tarafından çok aşağılanmış. Ben baş ettim diye gururlanarak anlatıyor ama sanmıyorum hala onun ezikliğini daha hoca olamadan benden çıkarıyor gibi düşünüyorum.

İşte hocam dediğiniz gibi baş edememiş bence kendisi de acısını çıkartıyor. Siz yolumuza devam edin hocam. Gelecek vaadediyorsunuz bize, bizim ülkemize sizin gibi parlak insanlar lazım. Allah yolunuzu açık etsin.

Aile üyeleri tarafından bunları yaşamak çok daha zordur eminim.
Güçlü olup durumu durdurabildiğiniz için tebrik ederim.
akademik ortam malesef ki boyle... ozel sektorde aktif is yapamayan bazi insanlarin (hepsini kastetmiyorum) akademik hayati secerek kendi kendilerini tatmin ettiklerini dusunuyorum.
siz egitiminize odaklanin. gereken zaten yerini bulacaktir. lutfen vazgecmeyin.

akademik ortam malesef ki boyle... ozel sektorde aktif is yapamayan bazi insanlarin (hepsini kastetmiyorum) akademik hayati secerek kendi kendilerini tatmin ettiklerini dusunuyorum.
siz egitiminize odaklanin. gereken zaten yerini bulacaktir. lutfen vazgecmeyin.

Teşekkür ederim.
Bırakıp-bırakmama konusunda henüz netleşmedim. Umarım en iyi kararı verebilirim.

niye emin degilsin? ilk zamanlarinda ki istegine tutun bence. istemeseydin gitmezdin oralara. basarma potansiyelin olmasaydi seni almazlardi.

evet manipulasyona ugramissin baya.
inanmasi zor oluyor cunku sana bir yandan iyi davraniyor ve tatli dille konusuyordur.
ama hocan cok guzel anlatmis. o seni yildirmaya calisan kisinin standartlarina gore iyi olmak zorunda degilsin.
o kisiyle beraber calisma bundan sonra.
yapman gereken tek sey kendi ozguvenini toparlaman ve o kisiyle iletisime gecmemen. kendi fikirlerini senin fikrinmis gibi icine islemis zamanla.
yapamazsin diyenlere inanma. iyi niyetli olan seni motive eder. yerle bir etmez.. bir yandan vurup oteki yandan oksamaz.
evliliklerde de oluyor bu. eslerini doven adamlar oteki yandan seni seviyorum diyor. sence boyle birseymi olur? sence senin motivasyonunu dusuren kisi senin iyiligini mi istiyor?ayrica tabiki sana isini gosterecek. onun sorumlulugu altindasin. birsey olsa ona hesap soracaklar. yani ne malum sana cidden sirf iyilik icin yardim ettigi?hele oteki yandan seni yildirmaya calisirken?..

boyle birsey varsa bilincsiz de yapabiliyor olabilir. ben olsam gider yuzune soylerdim bunu. bence daha atlatamamissin. nerdeyse bana isimi biraktiriyordun diye. birazda o dusunsun :KK70:

haaa.. sakin birakma tatlim! ne demek uygun degilim iyi degilim. sen hele bitir isini sonuna kadar. sonra anlarsin sana gore miymis degilmis diye. onca yolu vazgecmek icinmi gectin yahu..
sakin sakin.

ayrica simdi birakirsan ömrün boyunca pisman olursun. ve o kisinin dedigi seyler icinde kalir. baska ogreten kisi iste. ozaman aradaki farkliliklari gormus olursun. tipki hocanin sana dedigi seyler gibi sonradan iyice emin olur anlarsin o kisinin sana manipule ettigini. yani yola devam et. en azindan ogreten arkadasini degistir sonra bak bakalim nasilsin nasil hissediyorsun.. en azindan ondan sonra kararini ver birakip birakmamayi..

Son düzenleme:
Back
X