Faik Bey yılların doktoru çok deneyimli, yurt dışında bile çok tanınan bir prof. , kendisine giden hastaların çoğu problemli olan hamilelikler zaten, ben biraz fazla pimpirikli olduğum için kendisini tercih ettim.
hayırlısıyla kucağına alırsın inş.bebeğini. bende manisalıyım eğer ki manisa merkezdeysen duyduğuma göre en iyi hastane doğum hastanesimiş.
manisa kadın doğum ve çocuk bakımevinde yaşadıklarımı anlatacağım.sizden istediğim ilgili tüm yerlere bunu ulaştırmanız.
eşim karnında 5 aylık ölü bebek teşhisi konularak hastaneye yatırıldı.yatıran doktor ebru taşkent.akşamdan ertesi güne kadar hastama bişey yapılmayınca doktor hanımdan taburcu etmesini ilgilenmedikleri için özele götüreceğimi söyledim.sağlık konusunda cahilim.buna rağmen hiç bir açıklama yapmadı ve isteğimi kabul ederek taburculuk işlemini başlattı.bu arada ben gergin gergin gezerken ve de azıcık durumumu hastane koridorunda konuşurken annenin hayatının ölü bebeği taşıdığı sürece risk altında olduğunu öğrendim.doktor hanıma durumun ciddiyetini bilmediğim için böyle bir talepte bulunduğumu ama taburcu etmemesini rica ettim.sinirlendi ve bunun çocuk oyuncağı olmadığını isteğimi yerine getiremeyeceğini söyledi ve gitti.bu arada gerginliğim arttı şikayetten bahsetmeye başladım hasta haklarını hatırlattım ama sonuç yok .hastam hala serviste yatıyor ve ben taburculuk işlemlerinini durdurmayı başaramadım.söylenirken hastane başhemşiresi ve benim tanıdığım hastane elemanı bizi yatıştırmaya çalıştılar sağolsunlar.tabi bu arada şikayetten de çaktırmadan vazgeçirmeye engel olmaya çalışıyorlar.ardından başhekimin yerine bakan doktor beye durumu izah ettik ve hastayı taburcu etmedi üzerine aldı.hastamda o akşam sağolsun doktor beyin sayesinde 3 gündür karnında taşıdığı ölü bebekten kurtuldu.ona minnettarım. bu arada doktorumu bir sürü sıkıştırmışlar doktor ebru taşkent.benide sıkıştırdılar sizi kabul etmek için doktor muharrem keysan sizden ne kadar para aldı diye.halbuki ben para teklif ettim ama muharrem bey kabul etmedi.
benim zoruma giden şu kısacası.doktor ebru taşkent ben ne istersem isteyeyim o izin vermemeli vede durumu bana açıklamalıydı.ben cahillik etmiş olabilirimonun beni ikaz etmesi ve hastayı karnında ölü bebekle göndermeye kalkmamalıydı.hasta ve yakınlarına açıklayıcı bilgiler verilmiyor,özellere çekmek için her şeyi yapıyorlar.ben kendi devletimin hastanesinde resmi güvencemle muayene olabilmeliyim.tamam özelde masrafımı karşılıyor ama herşeyde fark ödemek zorunda kalıyorum.sadece muayenede bile 20ytl fark veriyorum.hastanem varken devlet bana her türlü imkanı sunmuşken ben neden özele gitmek zorunda kalayım.
buna son verilsin lütfen .doktor ebru taşkentleirn yerine doktor muharrem keysanlar gelsin.
bu şikayetimi lütfen iletebildiğiniz ilgili tüm yerlere bildirin.ne gerekiyorsa yapılsın en zından bu doktorun bana göre bir uyarı alması gerekmektedir.ilgi ve bilgilerinizi bekliyorum.
şimdiden ilginize teşekkürler ediyorum
cnm evet bu bahsedelen kadın dr duydum ama doğum evinden atıldı şu an manisa özel vatan hastanesinde cnm.bahsedilen muharrem keysan da hala doğum evinde dr bnm drum başka çok şükür saol ilgine
Arkadaşlar bende manisada oturuyorum 9 haftalık hamileyken kanamam acıldı ve kadındoğuma gittim doktorum özlem hanımdı öncesinde. Bazı sebelerden dolayı vazgectim ona gitmeyi ve kadın doğuıma gittim gece ki doktor ve ebe benimle ilgilenip yatırdılar serum verdiler bi daha da ugramadı kimse sabaha kadar kıvrandım durdum sancıdan.Önceden düşük yapabileceğimi özlem hanım söylemişti cuknu bebegim gelişmiyordu.Sabah kısa boylu gür saclı orta yaslarda bi doktor geldi.
Sancının acısıyla '' ne olur doktor bey bişeyler yapın kürtaj olacaksam olayım mahvoldum dedim''..Annemde yavrum dünden beri mahvoldu dedi.Doktor bize öyle bir cıkıştıki anlatamam bize bagırarak durun yahu dedi ben daha bakmadan siz teşhisi koydunuz bile dedi.Kagıtlarıma baktı.Kesem göründüğü halde bana dış gebe olabilirsin seni ameliyata alırlar tüpünün yarısıda gide dedir.Bu işler basit değil dedi.Halbu ki sonradan öğrendim kesesi olan dış gebe olmazmış resmen bveni korkuttu Allah ondan sorsun...Ben dış gebeliği duyunca başladım ağlamaya.Bana celal bayara git dedi seni tetkik etsinler hele paranda varsa en kıral doktora muayene olursun dedi.Bende tamam dedim.Ama daha sonra anladım ki basından savmış.Neyse hemsireye taburcu edin diyorum bekle kahvaltı yapıyoruz diyor.Kanamalı ve sancılı olmam umurlarında bile değil.sonrada bana bi kağıt imzalattılar kendi istegimle ayrıldığıma dair..Bu sekilde sorumluluktan kacıyıorlar tabi.Ben bir an önce kurtulmak icin imzaladım.Eşime haber verdim hemsirelere hanımım sizin keyfinizi mi bekleyecek demiş hemen taburcu etmezseniz ben bilirlim yapacagımı deyince hemen taburcu ettiler.Ben ordan cıkınca parca düşşürmeye basladım.Celal bayara gittik ama yenisine değil ( o zaman yeni kadındoğum yaıpıldığını bilmiyorduk onlarda bişey demedi)dediler ki bizim doktorumuz yok kadın doğum bunu biliyor neden yolluyor on gündür bu böyle diye basından bide onlar savdı.Esim merkez efendiye gitmiş tabi bu esnada ben parca düşürüyorum hala..
Onlarda o doktorun basına nasıl hastaneyi yıkmadınız demiş o bakmazsa kim bakacak? neyse onlarda izmire sevk tabi..ben kanamalı agırılı parca düşürür bi sekilde taa izmir tepeciğe kadar gittim ve orda yatırldım sonunda da kürtaj oldu.Anlıyacagınız basıma gelmeyen kalmadı.O doktorun ismini bilmiyorum ama muharrem olabilir tam bilmiyorum.Ama onu ve o günkü hemsireleri tariih vererek saglık bakanlığına sikayet ettim.Simdi iki ay oldu ama ben artık öylesine nefret ettim ki doktorlardan hamile kalmak istemiyorum...
cok sağol canım. Sağlık bakanlığı sikayetimi ulaştırmış.Hastaneden beni arayıp özür dilediler.Muharrem değilmiş doktorumun ismi, ismini söyledide hatırlıyamadım simdi...Bundan sonra bi şikayetim olursa hasta hakları birimi varmış hastanede ona gitmemi önerdiler.Sağlık bakanı duymasın aramızda halledelim diyorlar yani:)))Birde artık cıkışı hemşireler yapmıyacakmış.. Ben zaten ikinci hamilelikte öyle yapmayı düşünüyorum canım özelde muayene olucam inş.Bir sey sorabilirmiyim birinci düşüğün nedeni neydi acaba?bak şimdi çok sinirlendim geçmiş olsun canım ya keşke şikayet etseydin bende çok dr.değiştirdim daha önce 1 düşük yaşadım bu gebeliğimdede iğne falan vuruldum :gitme:önceleri smyrna gidiyodum kontroller için izmire ama doğumda bişey olur yakın olsun diye manisayı tercih ettim Allah düşürmesin ama doğum hastanesine sadece tahliller için gittim şuan 33 haftalığım:CüvCüv: ama bunları okuyunca çok sinir oldum klava: nasıl böyle bişey yaparlar bide kahvaltı ediyoruz mu diyo alıp o kahvaltılıkları kafalarına fırlatcaktın klava: terbiyesizler ya canım bende çok dr araştırdım burda ve sonunda gönlüme göre bi dr.buldum celal bayar ünv. doç.tayfun özçakır öğretim görevlisi özel muayene yapıyo sadece imkanın varsa ona git dedim kibar güler yüzlü ilgili değer bence çünkü zaten bu dönemde insan çok hassas oluyo ben tavsiye ederim muayene ücretide 135 tl.hem o ukala kendini bilmez insanlara kızıpta hamile olmaktan korkma yeter ki seni anlayacak bir dr.bul.herşey yoluna girer..zemuszemus
cok sağol canım. Sağlık bakanlığı sikayetimi ulaştırmış.Hastaneden beni arayıp özür dilediler.Muharrem değilmiş doktorumun ismi, ismini söyledide hatırlıyamadım simdi...Bundan sonra bi şikayetim olursa hasta hakları birimi varmış hastanede ona gitmemi önerdiler.Sağlık bakanı duymasın aramızda halledelim diyorlar yani:)))Birde artık cıkışı hemşireler yapmıyacakmış.. Ben zaten ikinci hamilelikte öyle yapmayı düşünüyorum canım özelde muayene olucam inş.Bir sey sorabilirmiyim birinci düşüğün nedeni neydi acaba?
salihli'de oturuyorum. özel salihli hastanesinden dr. feridun soğancıyı çok tavsiye ettiler. henüz 1 kere gittim ama memnun kaldım. beklerken doğumuna az kalmış hastalarından biriyle konuştum. çok memnun olduğunu söyledi. şimdilik ona devam etmeyi düşünüyorum...
slm.ben de feridun beye gttim ve başıma gelmeyen kalmadı sizin ne kadar oldu doğum yaptınız mı?
Sevgili anneler, merhaba ben de Manisa'da yaşıyorum. 2 yaşında bir oğlum var. İkinci kez anne olmaya hazırlanıyorum, 12 haftalık hamileyim. Bundan 5 sene önce ikiz bebeklerime hamileydim, o dönemde de Manisa'da -şimdi İzmir'de görev yapan- bir doktora gidiyordum. 14. haftaya geldiğimde bebeklerin kalp sesinde problem olduğunu söyledi sonrasında Manisa'da 3 doktora daha gittim, kimi kalp sesleri var derken kimi az geldi kimi de duyulmuyor dedi. Her doktordan başka yorum, en sonunda İstanbul'da kadın doğum uzmanlığı yapan amcamın yanına giderek son noktayı koyduk: Bebeklerimin 3 haftadır yaşamadığını söyleyerek aldılar. O gün Manisa'da herhangi bir kadın doktoruna gitmeyeye karar verdim.
2 sene sonra yeniden hamile kalmak için doktor araştırmasına girdim bu kez İzmir'de araştırmaya başladım ve sevgili oğlum DerinDeniz'e bizi kavuşturan sevgili doktorumuz harika insan Dr. Salim Şehirali'yle tanıştım.
Oğlum Derin Deniz, 2 yaşına geldi ve sevgili oğlumun bir kardeşi olmasına karar verdik. Oğlumun doğumundan hemen sonra doğum fotoğrafçılığı yapmaya başladım ve bu dönemde Manisa'da yeni bir doktorun adını çok sık duymaya başladım: Dr. Özgür Atlı. Sonunda bir kaç doğumda da karşılaşıp tanıştım. Bana yemini bozduran ve yeniden Manisa'da bir kadın doğum uzmanına güvenmemi sağlayan sevgili doktorumuz Özgür Atlı sayesinde 2. kez anne olacağım inşallah. Bir kez daha teşekkür ederim Dr. Özgür Atlı, harika bir dost ve harika bir doktor olduğun için.
Sevgili anneler, Manisa'da kendimi ve bebeğimi de emanet ettiğim Dr. Özgür atlı'yı tüm anne olmak isteyenlere ve anne adaylarına tavsiye ediyorum.
BUSE EYLEM
İzmir ve Manisa Doğum ve Bebek Hikaye Fotoğrafçısı
2010 yılına kadar evli olduğum 7 sene içinde 5 tane 2 aylık düşük yapmıştım,dile kolay 5 kez,ve ilk 4 ünde küretaj olmuştum sonuncusu ise kendiliğinden düştü..İzmir de ismini vermek istemiyorum daha önce manisa da da çalışmış olan bir profesör de dahil gitmediğim doktor kalmadı..2010 Yılının mayıs ayında bu kanuda uzman olduğunu komsumdan duyduğum sevgili doktorum Özgür ATLI nın muayenehanesine başvurdum,eşimin ümidi o kadar kırılmıştı ki benimle gelmek istemedi..Bana o gün bir sürü şey anlattı daha önce duyduklarımda vardı,ancak pıhtılaşma bozukluğu olabileceğini şimdiye kadar kimseden duymamıştım,ultrasonda rahim ağzında bir et parçası gördü ve müdaheleyle alındı ..Ege üniversitesinde testler yaptırdık ve Özgür beyin dediği gibi kanım fazla pıhtılaşıyormuş..2 aylık yumurta tedavisinden sonra gebe kaldım ve o günden doğuma kadar kan sulandırıcı özel iğneler ve kontrollerle minik oğlum Yaman ıma Özgür bey sayesinde kavuştum,annelliğin verdiği zevk üzerine söylenenleri 50 ile çarpmak gerekiyor..Her şey için sonsuz teşekkürler sayın doktorumuz Özgür atlı....sevgili setenay-su seni çok iyi anlıyorum umarım sende anne olur ve bu ilahi hazzı duyar yavruna kavuşursun,benim gördüğüm ve duyduğum kadarıyla özgür bey şehir dışında dahi olsa doğum ve acillere geliyormuş,komşum Özlem in normal doğumu erken başladı diye İstanbulda ki kongresinden 2 gün erken dönmüş ve doğuma yetişmiş,bu arada bahsettiğin perde ameliyatını bende geçirdim ve doktor 2008 yılında benden tam 3350 tl istedi,çınarlı hastanesi bu operasyon için 1500 tl alıyor, bende 1850 tl alıyorum demişti..Neyse insan sonunda bebeğine kavuşacağını bilse her türlü cefaya katlanır herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?