Köfteler Mantarli sandal kofte (resimli)

TDEMEZUN

CANIM OGLUM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
15.988
46
408
İstanbul
sogan bir kaba rendelenir.kiyma,yumurta,maydonoz,tost ekmekleri,siviyag,kori,tuz ve karabiber konarak yogurulur...bir tepsiye cok az yag surulerek yaptigimiz koftelere sandal sekli vererek firinda 180 derecede pisirilir...(koftelere sandal sekli verildiginde dagilirsa biraz daha ekmek koyun)
kofteler dik ve biraz sert olmali.....
onlar piserken bir tencereye biraz yag koyun biberleri yuvarlak sekilde dograyip tancereye atip kavurun daha sonra mantarlari ve domatesleri(kabugunu keserek kucuk kareler seklinde dogranmis olarak) koy ve kavur..daha sonra kekik ve tur ilave et....daha sonra bu hazirladigimiz harci pisen koftelerin icine doldur ve ustune kasar peyniri rendesi dokerek peynirler eriyinceye kadar firinda bekletin..biraz ustu kizarmis olabilir benimkiler cok kizardi :))20 d;K beklettikten sonra yaninda patates puresi veya pilavla servis yapin....
ayri bir ekleme daha yapayim ;mantar sevmiyenler bu kofteleri pisirdikten sonra iclerine patates puresi doldurarak ve ustune kasar dokerekte yapabilir ben ikisinide yapiyorum ve severek yiyoruz :))
afiyet olsun....

bunlar pismeden onceki firina girmeye hazir hali...

bunlarda pstikten sonraki servise hazir hali....

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=384&i=photo0108fn4.jpg

Süperr valla..

İftar sofralarında da rahatlıkla yapabiliriz bence..Yalnız köfteler biraz ince mi? Yani kuru olmasın?

Süperr valla..

İftar sofralarında da rahatlıkla yapabiliriz bence..Yalnız köfteler biraz ince mi? Yani kuru olmasın?

hayir kesinlikle kuru olmuyor canim..tam kivaminda oluyor...bende iftarda yaptim gecen sene misafirlerime eve gidince kofteler cok guzeldi demis esi arkadasima a.s

Gerçekten çok güzel görünüyor emeklerine sağlık. a.s.
Tarifi aldım en kısa sürede denemek istiyorum.

Benim için yemeğin lezzeti kadar, görüntüsü ve sunumu da çok önemlidir..En kısa zamanda yapıp, fotosunu çekip koyucam buraya..

Bakalım olacak mı Mehay?

Benim için yemeğin lezzeti kadar, görüntüsü ve sunumu da çok önemlidir..En kısa zamanda yapıp, fotosunu çekip koyucam buraya..

Bakalım olacak mı Mehay?

benim icinde gorunum ve sunum cok onemli..once goze hitap etmeli yapilan yemek..bence becerirsin sen hadi bakalim..fotografi bekliyorum ona gorea.s

hımm sunum harika eminim lezzetide süperdir hep göze hitap ediyor hem damağa harika bir ramazan yemeği olur ellerini sağlık canım ramazanda deniyecem sık kullanılanlara ekledim bile paylaşımın için tşkrler

Ellerine saglik..Gorunusu guzelmis gercekten..Bende yaparim bunu ozelliklede mantari cok seven biri olarak...Yapilcaklarin listesine aldim bile...cokacimcoook cokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…