Mantı derdi :)

Pluiee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2015
146
344
53
31
Selam kızlar,

Derdim bi acayip. Ama bilen anlayan hanımlar, yardımcı olursanız çok sevinirim. :)

Bugün mantı yaptım fırınladım, poşetledim ve buzdolabına koydum şimdilik. Derdime gelecek olursak; bu mantıyı farklı bir ildeki (Antalya'dan İstanbul'a) arkadaşıma kargoyla yollamam gerekiyor. Ama havalar malum çok sıcak. Kışın olsa düşünmeden alır poşeti verirdim kargoya. Ama şu anda ne yapmam gerektiğini kestiremiyorum.

Sizce poşetle mi yollayayım yoksa sağlam bir saklama kabının içinde mi? Poşetle yollasam kokar mı?
Ve asıl merak ettiğim şey ise dondurucuya atayım mı yollamadan önce? Buz gibi bir şekilde mi vereyim kargoya? Ama sonra eline ulaştığında o da dondurucuya atarsa zehirlenme olayı falan olmaz değil mi eriyip tekrar dondurulduğu için? Malum içinde kıyma falan var.

Arkadaşlar kısacası bu mevsimde, bu mantıyı ben kargoyla, en fazla 2 günlük en az 1 günlük mesafeye nasıl yollayabilirim. Bi yardım ediverin kafam çok karıştı.

bence yollanmaz bide kargoda bi aksilik falan yaşanırsa

aksilik derken? geç gitmesi vs. falan mı?
evet . ama yollamaya karar verirsen de poşet değil de saklama kabı daha iyi olur gibi . bilemedim yolda buzu eriyecek yapış yapış olmaz mı

Yok artık! Bu sıcakta tee oraya mantı gitmez
bu sıcakta zaten mantı yenmez..
istanbulda hersey var da mantı mi yok?

Acaba kuruyemişçilerin yaptığı gibi torbası vakumlansa ve kargo yerine otobüse verilse dayanır mı? Kıyma olunca insan haklı olarak korkuyor. Otobüsün bagajında değil de içinde klima çalışıyordur devamlı. Ama sakın dondurmayın.

evet . ama yollamaya karar verirsen de poşet değil de saklama kabı daha iyi olur gibi . bilemedim yolda buzu eriyecek yapış yapış olmaz mı

evet bende düşündüm o yapış yapış olma ihtimalini. umutlarım tükeniyor git gide.

Evet korkutan şey kıyma. Acaba hiç girişmesem mi bu işe. Vazgeçtim geçicem şimdi. Bu arada otobüs fikri çok mantıklıymış. teşekkür ederim. :)

Kiyma bu kadar yolu kargoyla gitmez. Hele dondurup verme sakin kargoya.

Sogutucu ozelligi goren posetler var buyuk markaetlerde onlardan alabilirsin hem firinlamissin bisey olacagini sanmıyorum

Sogutucu ozelligi goren posetler var buyuk markaetlerde onlardan alabilirsin hem firinlamissin bisey olacagini sanmıyorum
Bakındım ama bulamadım internette. Tam olarak nasıl bir şey ve hangi markette görmüştün? migros vs. tarzı yerlerde var mıdır ki?

Bu benim de aklıma geldi. Nereden nasıl bulurum acaba? Bu cidden çok mantıklı. birşey olmaz dimi kesin onun içinde yollasam.
Internetten bulabilirsiniz,geçen sene almıştım ben. Çok işe yarıyor cidden. Uzun yola çıktığımda kullaniyorum özellikle

Kızlar ya zaten yollayamayacak gibiyim gelin yapayım onları, birlikte yiyelim.
Orda olsam hemen damlardım ben yurt dışında yaşıyorum, en çok özlediğim şey mantı, kendimde beceremeyince ancak türkiyeye gidince yiyorum o da dondurulmuş yazık bana senin gibi arkadaş lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…