Anket Mantik evliligi yapmak isteyen erkek

Asik oldugunuz erkek sizinle mantik evliligi yapmak istese ne yapardiniz?

• Evlenirdim

OY: 31 23,0%
  • Evlenmezdim

OY: 104 77,0%

• Ankete Katılan
    135
Olabilir tabi ki. benim patron 42 yaşında, severek beğenerek de evlenmiş ama körkütük aşık değilmiş anladığım kadarıyla. Patron da Türk bu arada , eşi yabancı :KK19:

Pandemiden önce yemeğe gittiydik patron tuvalete gitti bir de baktım telefonuna mesaj geldi canımlı cicimli bir şeyle kaydettiği Türk tipli bir kadın. Kendi karısı adı soyadıyla kayıtlı :olamaz: Normalde bayağı ilkeli, ailesine bağlı bir adamdır ama kapılıp gitmiş sanırım Allah sonunu hayır etsin. Aşık olmakla sevmenin arasındaki fark bu, aık olunca kapılıp gidiyorsun evliysen bile uzak duramıyorsun. Çoluk çocuk yoksa boşanırsın ama çocuk varsa çocuğuna karşı da vicdan azabı
Bende bunu söylecektim vallahi 😁 mantık evliliği yapan erkeklerin ya hep unutamadıkları bir kadın oluyor ya da aldatıyorlar bir süre sonra. Yani bu platformda öyle görüyorum genellikle. Siz güveniyorsanız ona göre davranın bence biraz zaman verin kendinize sonra üzülmeyin.

Olabilir tabi ki. benim patron 42 yaşında, severek beğenerek de evlenmiş ama körkütük aşık değilmiş anladığım kadarıyla. Patron da Türk bu arada , eşi yabancı :KK19:

Pandemiden önce yemeğe gittiydik patron tuvalete gitti bir de baktım telefonuna mesaj geldi canımlı cicimli bir şeyle kaydettiği Türk tipli bir kadın. Kendi karısı adı soyadıyla kayıtlı :olamaz: Normalde bayağı ilkeli, ailesine bağlı bir adamdır ama kapılıp gitmiş sanırım Allah sonunu hayır etsin. Aşık olmakla sevmenin arasındaki fark bu, aık olunca kapılıp gidiyorsun evliysen bile uzak duramıyorsun. Çoluk çocuk yoksa boşanırsın ama çocuk varsa çocuğuna karşı da vicdan azabı
Çok ilkeliymiş Chery, ya olmasa ne olurmuş artık kim bilir 😏

Bence yürür yani düzgün kız, ailesi iyi, eli yüzü de düzgü, maaş da getiriyor n haydi evleneyim diyen erkek sayısı gerçekten aşık olup evlenen erkek sayısından daha fazla bence (en azından benim çevremde). O evlilikler yürüyor ama arada büyük bir aşk , sevgi yok daha çok anlaşma gibi. Erkek para getiriyor, kadın çocuk doğurup bakıyor. Duygusal, romantik insanlara göre bir hayat tarzı değil bence ama evliliklerin çoğu bu şekilde.
Evet benim de etrafım öyle evlilikler ile dolu. Güzel yürüyen kadar pata küte ilerleyen de var, biten de. Ben hayatımın kumarını beni seven adam uğruna oynadım, her ne kadar aile baskısı görsem de zamanında. ☺️ Duygusal biri sayılmam, ama sevilmediğim yerde parmağım kalkmaz, kaldı ki hayatın sorumluluğunu yükleneceğim.

Kişinin karakterine göre değişir,kim ne dese boş.
Mesela benim çevremdeki çoğu kız çocukluğundan beri gelinlik hayali kurmuş, annelerinin dizdigi ceyize heyecanlanan, erken yaşta anne olmak isteyen insanlar. Onlara bir erkek pubG'den , swarmdan 'mrb. Bnm nyetim cddi' yazsin anında etkisine giriyorlar ve mutlu yuva hayaline kapiliyorlar (hatta çoğu evleniyor).
Böyle bir karakterdeyseniz evlenebilirsiniz. Sonuçta aşk da bir yere kadar.
Ama ben asla evlenmezdim. Çünkü kendimi tanıyorum; ilgi bağımlısı , romantik biriyim. Çok ince düşünürüm,kalbim çabucak kırılır. Kalbim kırılınca da beni inciten ama çook sevdigim insanla birlikte olmak yerine ayrılık bana daha iyi görünür.
Yani arada ciddi aşk ve tutku olmayan bir evlilik benim için hüsranla sonuçlanabilir.
Siz nasıl bir insansanız tamamen kendinize ve içinizden gelen sese kulak verip bir yola gorin , derim ben

Bende bunu söylecektim vallahi 😁 mantık evliliği yapan erkeklerin ya hep unutamadıkları bir kadın oluyor ya da aldatıyorlar bir süre sonra. Yani bu platformda öyle görüyorum genellikle. Siz güveniyorsanız ona göre davranın bence biraz zaman verin kendinize sonra üzülmeyin.

Erkekler gerçekten çok acaip. Mantık evliliği yapan erkeklerin unutamadığı biri vara %100 katılıyorum. Sonra burda kızın resmini buldum, kızı takip ediyor vb konularla karşılaşıyoruz. Kadınlar tekrar sevmek, hayatlarına devam etmek, başkasıyla tanışmak için mücadele ediyorlar. Erkekler ise ayrılıktan sonra kendilerini salıyorlar, ne unutmak iyileşmek için çaba gösteriyorlar ne de hayatlarına devam etmek için.Sonuş olarak önlerine ilk çıkan az biraz oluru olan kişiyle evleniyorlar.

Burda sevmeyen erkekle evlenen kadınların konuları var yani, her hafta mutlaka 1 tane var adam sevmiyor, ilgi göstermiyor adamın sevmediği o kadar bariz ki. Konu sahibeleri de sevilmediklerini biliyor ama sevdikleri için kabullenemiyorlar. Yoksa kadınlar aptal değil.

Youtubeda yorumları okurum bazen, duygusal/arabesk şarkılara yorum yapanların %99u erkek. 'Aklında olanlar ölürsün, yanında olanla yaşlanırsın', unutamamak vb temalı şeyler yazanların hepsi erkek. Bu unutamama meselesi erkeklerde var bence, size çok katılıyorum kadınlarda da var ama istese kadın hayatına devam edebiliyor.

Sevmiyorsa ve iyi bir anne/eş olacağınızı düşünerek evleniyorsa bunun alt metni hizmetçi aramaktır bana göre. Elbette evlilik söz konusuyken mantığımız da devreye girmeli ama duygular olmazsa olmaz. Hiçbirimiz sevmediğimiz bir insana tahammül edemeyiz. Bir süre sonra her şeyi gözümüze batar. Anlaşabileceğinizi düşünmüyorum. En önemlisi de evliyken birden hayatına yoğun duygular besleyebileceği biri girebilir. Ben olsam asla böyle bir yola girmezdim

Bir konuda fikirlerinizi merak ediyorum. Uzun suredir cok asik oldugunuz biri var, bu kisi de sizinle evlenmek istedigini soyluyor ama bu evliligi istemesinin en buyuk nedeni sizi kafasindaki es kriterlerine uygun bulmasi, ileride cocuklari icin iyi bir anne olacaginizi dusunmesi. Yani sizden hoslaniyor ama oyle buyuk bir ask soz konusu degil. Bu durumda ne yapardiniz?
Senden hoşlanmıyor. Seni yönetebileceği fikrinden hoşlanıyor. Seni sömürebilme ve sindirebilme ihtimalinden hoşlanıyor. Belki de maaş kartından hoşlanıyor.

Evlilik bir şirket değildir. Sadece duyguyla olmadığı gibi sadece mantıkla da yapılmaz

Ben kendimden örnek vereyim bizde eşim bana aşıktı hala da öyle iki sene koştu peşimden bende iyi adam beni seviyor diyerek mantık bir nevi mantık evliliği yaptım. 8 yıllık evliyim eşim hala gözümün içine bakıyor ama şimdiki aklım olsaydı benimde sevdiğim kişiyle evlenmek isterdim tamam eşim harika biri çok iyi bir baba hatta bayağıda yakışıklı (çevremdeki herkes böyle söylüyor) ama işte cinsellik sıkıntı bizde mesela çünkü çekici bulmuyorum çünkü bir erkek gibi sevmiyorum

Bir konuda fikirlerinizi merak ediyorum. Uzun suredir cok asik oldugunuz biri var, bu kisi de sizinle evlenmek istedigini soyluyor ama bu evliligi istemesinin en buyuk nedeni sizi kafasindaki es kriterlerine uygun bulmasi, ileride cocuklari icin iyi bir anne olacaginizi dusunmesi. Yani sizden hoslaniyor ama oyle buyuk bir ask soz konusu degil. Bu durumda ne yapardiniz?
Evlenmezdim. Dünya da adam mi kalmadı da kendimi bir ömür birisine yamamış gini hissedeyim.

Adam bana aşik, ben mantik evliligi yapmak istiyorum deseniz tamam ama erkegin çok sevmedigi ilişki, evlilik mutsuzluk getirir.

Ben katılmıyorum maalesef

Hiç sevmediğin biriyle evlenmek net zulüm. Aynı yatağa giremezsin her şeyden önce. Zaten sevmediğin biri önüne dünyayı serse mutlu olamıyorsun, sevdiğin biri çiçek koparıp verse havaya uçuyorsun.

Bu şekil bir evlilikten konu sahibesininki gibi bir evliliği tercih ederdim. O ya da bu şekilde sevdiğine kavuşmuş oluyorsun.

ben genel olarak sordum soruyu ama benim durumumu merak eden varsa biz birkac yil once birkac kez gorusmustuk, o zaman cok uzak yerlerde yasiyorduk, boyle devam etmek mantiksiz demis devam etmek istememisti. simdi yakin yerlerde yasiyoruz, ben iletisim kurdum tekrardan gorustuk. bence muhabbetlerimiz fln gayet iyiydi, fiziksel olarak da bir cekim ve yakinlasma oldu. galiba asil sorun tarzina bakinca onu birine gercekten cok asik olacak biri olarak gomuyorum. yani hoslaniyor belli, kendi capinda ilgi de gosteriyor, ama ne kadar yakin olsak da sanki hicbir zaman benim ona gosterdigim sevgiyi bana gostermeyecek gibi hissediyorum.

galiba asil sorun tarzina bakinca onu birine gercekten cok asik olacak biri olarak gomuyorum.
Erkek arkadaşım da ben de asla birine kolay kolay aşık olacak insanlar değildik. Hiç uzun ilişkimiz de olmamıştı öncesinde. Tanıştığımız anda aramızda çok yoğun bir çekim oldu. Yani diyeceğim şu ki hiç belli olmaz bu işler. Birden bi bakmışsınız aşık olmuş birine

Ben katılmıyorum maalesef

Hiç sevmediğin biriyle evlenmek net zulüm. Aynı yatağa giremezsin her şeyden önce. Zaten sevmediğin biri önüne dünyayı serse mutlu olamıyorsun, sevdiğin biri çiçek koparıp verse havaya uçuyorsun.

Bu şekil bir evlilikten konu sahibesininki gibi bir evliliği tercih ederdim. O ya da bu şekilde sevdiğine kavuşmuş oluyorsun.

Eline yuzune bakilir hoş biriyse yataga girmek çok buyuk problem olmaz diye dusunuyorum. 😂😂
Sevgi olmasa da iticilik olmamali, begeni vardir herhalde bu mantik evliliginde, hani begenmedigiyle de evlenmiyorlardir (yoksa evleniyorlar mi?)

Ben bu iki durumdan birini tercih etmek zorunda kalsam kesinlikle sevdigimi değil beni seveni seçerdim.

Birini asiriiii sevsem bile karsimdaki sevgime yetesiz kalirsa benim sevgim de biter. Bu durumda elimde bir adet beni sevmeyen adam+ sevgimin bittigi evlilik kalir. 🙄
Verdigimden daha azına katlanabilecek biri degilim O yuzden boyle dusunuyorum belki.

Son düzenleme:
Erkek arkadaşım da ben de asla birine kolay kolay aşık olacak insanlar değildik. Hiç uzun ilişkimiz de olmamıştı öncesinde. Tanıştığımız anda aramızda çok yoğun bir çekim oldu. Yani diyeceğim şu ki hiç belli olmaz bu işler. Birden bi bakmışsınız aşık olmuş birine
ben de boyle olur diye umuyorum, yavas yavas degisecek gibi hissediyorum ama tabi buyuk bir risk, ya istedigim gibi olmazsa :(

ilk konunuzu görmeden bende oy verdiğime pişman olur keşke evlenirdim i işaretleseydim derdim
çöp evde yaşayan beleşçi adam da sakınnn
hem cimridir hem pis boşversenize

Eline yuzune bakilir hoş biriyse yataga girmek çok buyuk problem olmaz diye dusunuyorum. 😂😂
Sevgi olmasa da iticilik olmamali, begeni vardir herhalde bu mantik evliliginde, hani begenmedigiyle de evlenmiyorlardir (yoksa evleniyorlar mi?)

Ben bu iki durumdan birini tercih etmek zorunda kalsam kesinlikle sevdigimi değil beni seveni seçerdim.

Birini asiriiii sevsem bile karsimdaki sevgime yetesiz kalirsa benim sevgim de biter. Bu durumda elimde bir adet beni sevmeyen adam+ sevgimin bittigi evlilik kalir. 🙄
Verdigimden daha azına katlanabilecek biri degilim O yuzden boyle dusunuyorum belki.
Bende böyleyim maalesef
Fazla emek veremiyorum ilişkilere
Sevgimi beslemiyorsa ilgisi azalıyorsa kesiyorum
İnsanlara bakıyorum aldatılıyor dövülüyor sövülüyor devam ediyor mazoşist değilim yapamam
Bunları bırak ses yükseltiyorsa sinirli davranıyorsa bile problem benim için
İlgisini göstermiyor şımartmıyorsa beni kadın olduğumu hissettirmiyorsa isterse dünyanın en yakışıklı en karizmatik en bilmem nesi olsun giderim durmam durmadım da
Sevilmezsem yaşayamam heralde
İki kişilik yalnızlıktan kendi başıma olmak daha iyi geliyor bana
Benim yaşlarımda kadınlar panik oluyor ya tren kaçarsa ya çocuk için geç kalırsam vs
Ben o durumları takmıyorım belki ondan bu rahatlık
Çocuğum olmazsa olmaz evlenmezsem de sıkıntı değil bana
O yüzden adamların aptal aptal şeylerini çekemiyorum
Erkekler kadınlarda olan bu evlilik çocuk isteğini ve toplumun kadına yaptığı baskıyı çok güzel kullanıyor ve egolarını güçlerini kadınlar üzerinden tatmin etmeyi seviyor bu bütün dünyada böyle
Bunu bana yapmalarına izin vermiyorum
Benim gibi yalnızlık korkusu olmayanlara işlemiyor zaten

Back
X