Mantıklı davranamıyorum. Ne yapacağım?

mutsuzkullanici

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2016
84
5
1
30
Unutmak istiyorum. Mantığımla düşününce unutmak için o kadar sebep var ki. Tam anlamıyla unutulacak bir adam o hatırlanmaya bile değmeyen birisi. Ama işin içine duygularım girince herşey rezil oluyor nerede mantıklı düşüncelerim hepsi uçuyor. Bir türlü mantığımı öne geçiremiyorum. Ne yapacağım ben bu hep böyle mi gidecek hep ikilemdeyim çok yoruldum. Zaten hayatında da biri var bu unutmak için baş sebeplerden. Siz nasıl unuttunuz kendimi nasıl kontrol edeceğim? Nerde ne yapmış üzgün mü mutlu mu kontrol edip düşünmeden edemiyorum hep duygularım yüzünden.

O sizi unutmuş . hayatında biri olduğuna gore. Siz niye onu düşünüyorsunuz . olumsuz taraflarını düşünün.sizi uzdugu,kuzdirdigi hicbisey olmadı mı,onları düşünün.umarım karşınıza size değer veren biri çabucak çıkar.

Hayatında biri varken yani unutmuştur. İşte düşünmek istemiyorum sadece duygularım bazen o kadar ağır basıyor ki mantığım tamamen geride kalıyor. Tabikide var kızdığım çok var hemde onunla ilgili mutlu oldugum anlar bile silindi zaten hafızamdan beni üzdüğü çok şey var. Bide yaklaşık 2 seneye yakın bir birlikteliğimiz vardı kimseyle öyle onun gibi olmadı sanırım alışkanlıktan dolayıda böyle oluyor. Umarım öyle olur..

Unutmanin en kolay yolu ondan cok kendine deger vermek
Ona olan sevginden cok kendini sevmektir
İşte çevremde böyle bana değerleri olduğumu hatırlatacak pek kimseler yok. Bende kendimi çok kolay sevebilen biri değilim. İrademe sahip çıkamıyorum çünkü bu olayda bile kestirip atmam lazımken kendimi kontrol edemiyorum.

Unutmayacaksınız ki. Ama zaman geçtikçe duygularınız azalacak ve hiç birşey hissetmeyeceksiniz.
Size kontrol etmeyin, düşünmeyin demeyeceğim. Sadece zamana bırakın, zaman en iyi öğretmen... Siz sadece yeni ortamlara girmeye çalışın, hoşlandığınız hobi kurslarına gidin veya spora başlayın. Yeni arkadaşlar edinin. Zamanı geldiğinde o şahıs a karşı duygularınız nötr olacaktır zaten. Ne demişler zaman herşeyin ilacıdır

Bir şeyi ne kadar unutmaya çalışırsan o kadar çok hatırlarsın. Unutup unutmamayı umursamayıp gündelik hayatına dön bakalım. Kendine seveceğin yeni uğraşlar edin. Her zamanki ortamını değişmek bile işe yarayabilir.

Cok guzel ucretsiz kurslar var. Tatil sezonu biter bitmez mutlaka birini secip kaydolun. Devamsizlik yapmamayi hedefleyin. Bir de imkaniniz varsa biraz uzun bir tatil yapin. Tura cikabilirsiniz mesela.

aslında bi yandan haklısınız çünkü kendime bakma yapma etme dedikçe sanki daha çok eğilim gösteriyorum..

Cok guzel ucretsiz kurslar var. Tatil sezonu biter bitmez mutlaka birini secip kaydolun. Devamsizlik yapmamayi hedefleyin. Bir de imkaniniz varsa biraz uzun bir tatil yapin. Tura cikabilirsiniz mesela.
Tatile girmeden önce uzun süredir devam ettiğim dil kursum vardı sonra baska bi kursa daha gitmiştim aslında onlara giderken daha iyiydim suan hep evdeyim gidecek bi yerde yok üniversite okuyorum zaten.. Tatil bitince tekrar kursa gidecegim..

aslında bi yandan haklısınız çünkü kendime bakma yapma etme dedikçe sanki daha çok eğilim gösteriyorum..

Bende aynı süreçlerdeyim.
İnanın en iyisi spor spor spor. Spor mutluluk getiriyor.
Spor yapan insanların yapmayanlara oranla depresyon ve bir çok hastalıklardan daha iyi bir şekilde korunduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Tabii bunların yanısıra, zihnimizin spor yaparken kazandığımız motivasyon ve bedenimizin kazandığı direnç ve dengeyi de unutmamak gerekiyor. Bu çizgiyi takip ettiğimizde ise spor yapmak bizi neden mutlu eder sorusuna verilecek ilk cevap “dopamin miktarını arttırdığından dolayı” olacaktır.

Deneyeceğim..

tek ilacı zaman.. gün geçtikçe duygularınız azalacak ve diceksiniz ki ben bunun için mi kendimi bu kadar üzdüm. ayrıca sosyal medyadan falan sakın takip etmeyin. unutmanız daha da kolaylaşacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…